Du svarer på indlægget:
BIF, du har helt misforstået taktikkens grundlag.

Det er ikke en 5-backkæde, men nærmere spiller vi med 3 bagi, så vi ikke bliver fanget i overtals situationer i Stokes favør. Johnson, og Enrique får en meget mere fri, og offensiv rolle, end normalt, og derfor er det ikke en defensiv taktik overhovedet. Spillerne leverede bare langt under niveau i går.
At have 3 centralt til at sikre vi ikke bliver fanget i et omstillingsspil mod et hold, der ikke har hurtigløbere, eller spiller med andet end Crouch længst fremme er overflod. Wingbacks skal stadigvæk tage sig af deres kanter. Enrique og Johnson er altid offensive, og spiller som en slags wingbacks i et 4 mands forsvar.

At have 3 hvor hverken Skrtel eller Carragher kan kompensere spilleteknisk for en midtbane- eller ekstra angriber, og Coates kan ikke kompensere for Agger i dette.

Carroll skal selvfølgelig ikke starte inde på toppen når der er 3, 2 meterhøje forsvarsspillere i Woodgate, Huth, og Shawcross til at dæmme op for ham. Igen, man skal ikke bekæmpe ild, med ild, det får man intet ud af. Du er nødt til at udnytte deres svagheder, og jeg er enig i at Bellamy nok burde være startet inde, men jeg ville også gerne have set Shelvey ined i går.
Det er jo ren idioti at fravælge en som kan bringe noget fysik, skabe noget plads, for en som ikke har noget, der kan neutralisere Stokes betondefensiv. Man bekæmper ikke ild med papir og luft, hvor papiret er Kuyt, og luften er 3 mand i vores centerforsvar. Kuyt bringer hverken fysik, teknik, speed, driblinger andet end løbevillighed til et en-mands angreb mod en betondefensiv. Det er som at nedbryde en borgmur med en pind.

Hvem skulle Shelvey og Bellamy have været inde for, når du synes taktikken er fin? Og hvorfor er det tilsyneladende fuldkommen irrelevant for dig, hvem som er valgt, når du skal forsvare taktikken - endsige at du foretrak 2 andre på banen, mens du forsvarer taktikken?

Som Nick rigtig siger, så var det helt forkert at midtbanen var så langt tilbage, og isolerede Kuyt så meget, da det i hvert fald ikke er en del af planen, for som du netop siger så er Stoke meget defensive, og derfor skal det også være muligt at presse det centrale forsvar næsten helt op på midterlinjen, og den centrale midtbane endnu højere op, omkring feltet, men det skete utrolig sjældent, og det var her vi fejlede. Stoke havde parkeret bussen, og kunne alt for nemt afværge situationer fordi de var i massivt overtal i, og omkring feltet. Det er simpel matematik på det punkt.
Kuyt er rimelig isoleret mod 3 store mænd, når der ikke er nogen til at give ham plads. Der er heller ingen fra midtbanen, som kan skabe plads via fysik. Selv Suarez har oplevet at være isoleret mod Stoke. Og han kan udfordre via teknik og fart - modsat Kuyt.

At du ikke forstår at et 3 mandsforsvar trækker noget af midtbanen længere tilbage er ligeledes uforståeligt. Der skal jo ikke være for stor afstand mellem kæderne. Ingen af de 3 kan være spillefordelere, eller agere def. midt, så Adam slap. Den tætteste er Coates, men han er den som står bedst til at tage Crouch. Carragher skulle aldrig have været valgt. Men Kenny er åbenbart forhippet på at Carragher skal være babysitter for Coates.

Og så er det altså ligemeget om du stiller op i en 4-5-1, 4-3-3 eller hvad formationerne ellers hedder. Det hele handler om rollerne på holdet, og for mig at se var den store forskel at vores midtbane var alt for sløv, passiv, og uinspirerende at se på i går, hvilket er ret skræmmende når man tænker på at hverken Adam, Henderson, eller Gerrard for den sags skyld er særlig defensivt orienterede.
Du glemmer hvilke folk man kommer ind i de forskellige taktikker(for ikke at sige du stort set glemmer alt). Det er jo ikke for ingenting at Carroll blev sat ind efter 60 min, og vi intet skabte før dette. Det er dog underligt at det ikke skete på bekostning af en centerforsvarer, da de 3 intet havde at lave.

Og sorry, det var 2-0 vi slog Stoke, og ikke 3-0 som jeg husker det. Jeg kan dog huske at vi dominerede kampen fuldstændig, og der var der ikke nogen der sagde at taktikken var defensiv. Det hele handler om udførelsen, og den var simpelthen for ringe i går. Andet er der ikke at sige til det.
Og igen - med helt andre spillere. Bl.a Meireles og Suarez. Kuyt er ikke Suarez. Og har mindst selvtillid af alle.

At du ikke kan sætte lighedstegn ved at vi ikke kommer til noget inde i feltet, og den valgte taktik, er dybt foruroligende, når vi fravælger en midtbane mand eller angriber for at styrke et forsvar, mod et hold, som ikke vil angribe, fordi de spiller ude. Vi spiller hjemme, og vælger en taktik ud fra modstanderen, og endsige dårlig valgt ud fra modstanderen med tanke på hjemmebane, og spillere til rådighed. Vi ofrer muligheder offensivt, for at styrke vores defensiv, som i forvejen har været god i sæsonen med 4, mod et hold, som ikke er offensive.

At du ikke kan sætte lighedstegn mellem at vi spiller med en Kuyt alene fremme, og at vores hold skyder 90% af alle skud uden for feltet, er dybt beundringsværdigt på den negative måde.

For at taktikken skulle have været nogenlunde gunstig, havde den krævet Agger og Suarez, samt Bellamy, som minimum. Og allerhelst Carroll til at skabe pladsen. Og derudover en midtbanespiller med defensive kvaliteter; Spearing, Lucas. Helst skulle man slet ikke vælge denne taktik på hjemmebane med tanke på modstanderen. Måske på Britannia. Men ikke Anfield, hvor vi vil af med en uafgjort tendens.

Taktikken kræver at modstanderen er villig til at gå frem, fordi hele ideen er at lokke modstanderen frem og/eller fange dem i omstillingsspillet. Stoke er tilfredse med 1 pts på Anfield, eller håbe på en dødbold. De vil ikke lokkes frem. Stoke har PLs mest massive defensiv, og spiller på det. Stoke har scoret 8 mål på udebane i nu 11 kampe. Taktikken kræver hurtigt og præcist pasningsspil. Gerrard er ikke i topform. Kuyt er slet ikke. Downing skal lave indlæg. Kuyt er et dårligere valg end Carroll. Kuyts store chancer kom direkte via Carrolls evne til at give plads.

Og til sidst, kan jeg igen påpege, at det er en god ide at bruge Carroll, når Suarez ikke kan spille. Ja, hvis vi altså vil have han skal have noget kontinuitet i sit spil. Kuyt har fået ligeså mange chancer, og har slet intet bibragt i denne sæson, ud over løb. Fejlleveringer, brændte chancer, brændte straffespark, ingen mål(andet end 1 i CC mod Brighton), ingen pondus. Der er ingen grund til at vælge en taktik, hvor man lader en mand, der i årevis hovedsaglig har ageret kantspiller(inward forward), som første valg, når man har købt Carroll. Måske Kuyt anno 2010.
0