Du svarer på indlægget:
Som sagt deltager Swansea´s midterforsvarere meget i det opbyggende spil, og de tager faktisk også offensive løb. Måske ikke HELT lige så lange raids, men det er vitterligt i småtingsafdelingen. Agger passer glimrende ind i Rodgers´ Swansea-taktik.
Hvis jeg skal komme med en analogi, så vil det svare til at man havde en Schmeichel som via lange præcise kast(som kun han kunne gøre det) sendte bolden langt, men lavede et system, hvor han ikke skulle gøre dette. Schmeichel vil stadigvæk gøre nytte, men man ville fjerne en facet, som gør ham speciel, og er yderst brugbar.

Ang. Carroll: Graham kan bestemt ikke betegnes som teknisk dygtig. Han kunne bestemt bruge fødderne, men ellers var det primært fysikken han spillede på. Carrolls deltagelse i det defensive er noget man kan justere sig ud af.
Igen meget af det samme. Carroll er unik, fordi han er en hårdtarbejdende forward, som er en meget nyttig støtte i denne cylinderform. At gøre ham til en forward som primært skal stå på den sidste 3. del er ikke optimal udnyttelse af hans facetter. Meget ofte er Carroll omkring midten, og det var han også i Newcastle. Carroll er ikke bare en Crouch, men så meget mere. Hans stil har da også ulemper, men det ville være mere end synd at fjerne de elementer, som gør ham unik.

Og at Downing ikke passer så godt ind i Swansea-systemet betyder vel ikke, at det nødvendigvis skal gå ud over Carroll. Det er slet ikke sikkert, at Rodgers vil satse på Downing som starter. Og bliver han starter, så kan systemet vel justeres en lille smule, så det bliver asymmetrisk, og Downing spiller bredere.
Det giver jo sig selv at hvis Downing og Suarez skal støtte op omkring Carroll ved at løbe indad, så presser det forsvaret sammen, og det bliver sværere at få bolde at arbejde med. Samt at det ikke udnytter det pres som midtbanen vil komme med, fordi at forsvaret bliver presset sammen.

Derudover så giver det igen sig selv at når Downing ikke er wing, så udnytter man hverken hans forcer som er lange indlæg enten fra baglinie eller fra sidelinie 20 meter fra baglinie, som igen er til nytte for Carrolls hovedstødsstyrke.

Derudover gør systemet at Johnson og Enrique er i højere grad nødt til at komme fremad, og i og med at det er Enrique der kan lave indlæg af de to, så bliver det meget indlæg fra det spot som er 20 meter fra baglinien, samt at det ville give problemer, hvis man mister bolden, som følge af at man hagler bolden ind i en klump. Og alt dette gør også at Gerrard/Henderson ikke trækker ud til højre, som det var i Villas-Boas system, fordi de skal kontrollere spillet via midten.

Hvis Brendan justerer systemet og lader Downing forblive på venstre kanten, lægger afleveringer ind, så spreder det også forsvaret mere, og giver mere plads til Carroll, Suarez, samt vores midtbane på anden bolde. Samt giver ham muligheder for det han gør bedst; indlæg. Og det ville være godt. Men så er han nødt til at justere som du siger.

Jeg siger ikke at det ikke kan blive udmærket, men det er ikke optimal udnyttelse af de enkelte spillere, og jeg finder Villas-Boas system meget mere ideel til disse spillere, uden at de skal fjerne facetter fra deres spil.
0