Du svarer på indlægget:
@ LaPioche

Jeg synes, at salget af Coutinho er særdeles relevant, når man sammenligner de forskellige træneres vilkår. Han var på det tidspunkt, han blev solgt, klubbens bedste spiller. Den slags spillere er det utrolig svært at erstatte direkte. Selv med £150 mio. i lommen. Sandheden er jo stadig, at Liverpool ikke er i toppen af fødekæden. Liverpool kan ikke gøre som Chelsea i 2011, da Torres blev hentet for, hvad der vel svarer til Coutinho-penge dengang. Eller som Man. City i 2015, da Sterling blev købl, eller som Man. Utd. gjorde i januar, hvor Sanchez kom til. Det er jo ikke Liverpool, der ender med at slå kløerne i Hazard. Det er ikke Liverpool, der har været tæt på at købe Griezmann. Det er ikke Liverpool, der bliver Dybalas næste destination.

Lemar, Fekir og Lanzini er ikke på niveau med Coutinho eller PL-profiler som De Bruyne og Hazard. Når Liverpool sælger en spiller af Coutinhos kaliber, må klubben berede sig på, at erstatningen er af lavere kvalitet. Man tager £150 mio. kvalitet ud af holdet og forsøger at erstatte det direkte med en spiller til en tredjedel af den pris.

Det er en væsentlig begrænsning at skulle klare den manøvre samtidig med, at man skal overhale tre hold i tabellen, hvoraf to hold har brugt langt flere penge end Liverpool i de to foregående sæsoner. At præstere et vindue, hvor man matcher to direkte konkurrenters tidligere nettoforbrug, betyder ikke, at man pludselig befinder sig på deres niveau. Tavlen hviskes ikke ren efter hver sæson, selvom tabellen bliver nulstillet. De direkte konkurrenter har stadig de dyrt indkøbte spillere fra de foregående vinduer og et nyt vindue til at bygge videre på det fundament. Jeg er overbevist om, at Klopp ikke finder det ideelt at foretage så mange højtprofilerede indkøb i et og samme vindue, men salget af Coutinho, Cans afgang, Karius’ svingende præstationer, Chambos alvorlige skade og Leipzigs modvilje imod at slippe Keita sidste sommer betyder en masse nye ansigter på Melwood.

Ret beset er det kun Karius, Klopp har valgt at erstatte helt frivilligt, hvor Shaqiri så kommer til som en ekstra breddespiller. Resten hænger helt eller delvist sammen med afgange og skader.

Og så er der løndelen. Salah er klubbens bedst betalte spiller. Han tjener ca. det samme som Kane. Men det er stadig et godt stykke fra de bedst betalte spillere i PL. Det er endda ikke engang på niveau med, hvad tidligere profiler som Rooney og Toure tjente. Kontrakter, der blev indgået før Neymar-handlen og de vanvittige tv-aftaler.

At Klopp har foretaget rekordindkøb isoleret til bestemte positioner, bør ikke skygge for det samlede billede. Jeg medgiver dog gerne, at PL’s økonomi har gjort det lettere at gå på rov i de andre ligaer, og at det styrker de klubber, der gerne vil udfordre de allerigeste i PL, men det betyder ikke, at økonomien er blevet irrelevant.

0