Du svarer på indlægget:
Nu har Skrtel fornylig udtalt, at han spillede med skader i slutningen af sæsonen. Sakho har også døjet en del med skader og har kæmpet med at finde sig til rette, og Toure har vist prøver på et meget lavt bundniveau. Jeg mener ikke, at Agger bør være selvskreven til startopstillingen, og han er en dyr herre at have siddende på bænken, men hvis han sælges, så vil jeg godt blive skuffet, hvis løsningen bliver at lade Wisdom/Kelly/Ilori/Coates tage over efter Agger. Wisdom har kun spillet højreback i PL og Championship. Ilori har spillet 12 kampe for Sporting og ni for Granada og mangler i den grad erfaring. Og den store anke imod Coates, som ellers har langt mere erfaring end Ilori, var inden korsbåndsskaden den manglende erfaring, og det har jo ikke ændret sig siden da. Og Kelly har ligesom Wisdom kun spillet højreback på øverste niveau, hvorfor det virker ret risikabelt pludselig at se ham som en fast del af rotationen i midterforsvaret. Og dertil kommer alle skaderne. Rodgers skyder sig selv i foden, hvis han i en CL-sæson vælger at nedprioriterer midterforsvaret.


At Skrtel spillede med en skade må betyde at han har opbygget et ret godt forhold og tiltro hos Rodgers, siden han har valgt at spille en småskadet Skrtel i stedet for at spille med vores yderst kompetente viceanfører.

Jeg er godt klar over at det vil være ret risikabelt ikke at hente nogen direkte erstatning til Agger. Men da vi købte Sakho og Illori sent i sidste sommertransfervindue, sad jeg også bare med fornemmelsen af et nu var vi dækket ekstremt godt ind på den position. At man så nu efter sæsonen er lidt usikker på hvordan vi står, fordi vi har lukket så mange mål ind, synes jeg ikke nødvendigvis skal holde os fra at kigge på andre muligheder end at bruge penge på centrale forsvarsspillere. Hvis vi ikke havde købt Sakho inden transfervinduet sidste sæson, var der ikke mange der ville tænke at vi stod med et stort problem i midterforsvaret med Kolo, Agger, Skrtel, Illori og Coates. Jeg var i hvert fald overrasket over at man valgte at købe hele to midterforsvarere efter en sæson, hvor man havde en relativ god defensiv.

Og som sagt mener jeg også at der skal gøres et væsentligt analysemæssigt arbejde henover sommeren for at finde ud af hvordan strukturen på holdet kan være med til at sikre at man lukker færre mål ind i fremtiden. Selvfølgelig helst uden det går for meget udover den offensive fleksibilitet.
Derudover tror jeg også at Sakhos dårlige engelskkundskaber har spillet en væsentlig rolle i forhold til det kommunikative. Jo flere kampe Skrtel og ham får spillet sammen jo bedre tror jeg også konstellationen bliver. Omkring det kommunikative synes jeg iøvrigt også at man kan spore vanskeligheder hos Mignolet med at kontrollere sine folk foran sig... Jeg tror også det er noget der skal arbejdes på.

Jeg kunne bare godt tænke mig at se Wisdom og Illori i midterforsvaret, men én af dem bliver nu nok lejet ud uanset hvad der sker. Formentlig Illori og gerne til en PrL klub i så fald. Der vil måske også være mulighed for evt. at prøve Wisdom af i midterforsvaret i cup-kampene hvor man så kan spille en Kelly eller Flanagan på backen, hvis Glen har brug for pause.

Det skal dog siges at jeg ikke er decideret i mod at købe en erstatning til Agger, skulle vi sælge ham. Han er selvfølgelig ret dyr i drift, men han er også samtidig vice-anfører og har tidligere vist sig som en rigtig klubmand, så det vil alligevel være ret vemodigt at skulle skille sig af med ham.
Jeg håber selvfølgelig at vi vil være i stand til at få en god pris for ham og så evt. hente en ind til billigere penge, så vi kan frigøre flere midler til indkøb til andre positioner. Det lyder selvfølgelig meget sandsynligt at Caulker har en nedrykningsklausul, så han vil selvfølgelig være et oplagt target. Ham vil jeg meget gerne se i klubben, hvis Agger forlader os og vi beslutter os for at købe en erstatning. Jeg har ikke set mange kampe med ham, men han bliver rost alle steder fra. Han er anfører i en meget ung alder og britte. Selvfølgelig vil han være en fin og tilstrækkelig god erstatning at få ind imo.

Jeg var efterhånden også blevet ret begejstret for Enrique, og som sagt mener jeg også at han nærmede sig at være en af de aller bedste backs i England lige inden sin skade. Han var faktisk blevet uhyggelig god defensiv. Hans nærkampsstyrke og hurtighed kompenserede meget ofte for hans mangler rent taktisk, hvor han tit fik lukket fuldstændig ned i venstresiden. Derudover kan jeg godt lide hans personlighed - han virker ret sympatisk og samtidig enormt ambitiøs og hårdt arbejdende.
Jeg synes det store spørgsmål er om han kan genfinde niveauet fra før skaden, for hvis han kan det, er jeg såmænd ikke specielt nervøs for venstrebacken, så skal vi selvfølgelig ´bare´ sikre at der er kvalificeret konkurrence til ham. Og der synes jeg faktisk at Ben Davies er et fremragende bud, som jeg helt havde glemt. Kender PrL League, er ung, er britte og virker til at have et fint potentiale som Rodgers og co. kan være med til at videreudvikle og finpudse.

Kan man rette henvendelse til Ayre og co. med henblik på transferemner? ;-) Man kan jo godt have sin tvivl om hvor godt de gør deres arbejde ovenpå de seneste transfervinduer, så man sidder jo tit lidt magtesløst og laver diverse analyser uden at få nogen reel indflydelse... Jeg synes jeg hører mange gode forslag og dybdegående analyser af folk der var værd at koncentrere sig om at hente til klubben, og så kan man jo kun håbe på at Ayre og Rodgers for den sags skyld får øje på de samme ting. Hvis bare man havde gjort nogle fremragende eller i hvert fald knap så mange dårlige køb de seneste vinduer, ville man måske være knap så bekymret...


Jeg har i øvrigt hørt rygter, der går på at Hyypia kunne være på vej til klubben i en funktion som forsvarstræner. Det lyder jo ret lovende, spørgsmålet er bare om han ikke har andre mål om at fortsætte som cheftræner andetsteds. Ellers ville det vel også være oplagt at få tilknyttet Carragher som forsvarstræner?@Halds

Hvis jeg lige skal svare på din kritik af min analyse omkring højrebackpositionen, er jeg tilbøjelig til at give dig ret i at Glen Johnson ikke har været specielt god i den forgangne sæson. Det er de fleste vist også enige i. Dog vil jeg påpege at jeg mener at han faktisk har forbedret sig lidt defensivt og at det mere har været offensivt det har haltet ligesom at han dog stadigvæk har sine koncentrationssvigt.
Det forlyder at han også har spillet en del kampe hvor han har været småskadet, så optimalt set ville det have været godt med en god pause til ham her i sommeren, men det kommer VM så i vejen for.
Jeg mener ikke han har været sin løn værd, men jeg håber alligevel at vi forlænger med ham og så håber jeg naturligvis at han genfinde sit niveau fra tidligere. Og så håber jeg at konkurrencen med Flanagan og Wisdom kan være med til at skærpe hans koncentration og arbejdsindsats, så det vil være med til at højne hans niveau. Og så gider jeg ikke se at han skal bruges i venstresiden mere. Lad os nu få købt en spiller til den position, så vi er sikker på at vi ikke skal se hverken Glen eller Flanno derovre mere, selvom de har gjort det hæderligt på positionen. Så kan de ligesom også koncentrere sig om den højreback.

Jeg mener derfor at vi skal prioritere midlerne anderledes og vælge at satse på at købe en type som Ben Davies (hvis vi ikke kan hente Alberto Moreno til en fornuftig pris)som konkurrent til Jose Enrique og så vælge at stole på at Wisdom og Flanagan kan udfordre Glen Johnson på højrebacken.

0