Du svarer på indlægget:
Det er jo ikke rigtigt det du skriver, fordi vi havde jo netop i den periode stor succes defensivt. At der er nogen spillere der er bedre til presspil end andre fordi de har kvaliteter som er en massiv fordel at besidde, men helt ærlig. Det sværeste ved presspillet er TIMINGEN i det, og selvom timingen er perfekt, behøves det ikke nødvendigvis være nok.

Basicly handler presspil jo om at du fanger modstanderen i et område hvor du kan lukke ned for dem, og tvinge dem til at gøre noget de ikke vil, og skal medføre til boldtab, enten via en lang bold, eller at vi erobre den. Det kan du gøre uanset om du er Alonso langsom, eller Shelvey "dum". Det er ikke rocket science, men det svære i det ligger at holde kæderne så tæt, og vide hvilken mand man skal dække når manden der skal presse boldholderen sætter sin sprint ind. Derudover skal det også gøres på det rigtige tidspunkt, og gerne når den "rigtige" modstander har bolden. Gerne ham der er dårligst med bolden.

Det lyder nemt, men er pisse svært at udføre, fordi selv de mindre hold kan finde ud af at flytte bolden rundt, og gør meget ud i at holde posession. Det er logik for burhøns at man ikke kan sprinte rundt i lang tid af gangen, og jeg mener det er noget med at en gennemsnitlig fodboldspiller kun sprinter 2 minutter i løbet af en fodboldkamp. Resten af tiden går med lunt, og gå tempo.

Når alt det her er sagt er der ikke plads til 10 mand der er Alonso langsomme, elelr Shelvey "dumme". Du er nødt til at have hurtige spillere som Suarez, og kloge spillere som Mascherano, og Lucas for at det for alvor skal være effektivt, og derfor er du nødt til at have bestemte spillertyper.

Gerrard er jo nu på sine mere langsomme dage jo heller ikke en fantastisk presspiller, da han før i tiden levede på sin ærgerrighed. Han kan dog stadig placere sig rigtigt og lukke af for et område, eller en mand, så modstanderen mister en aflveringsmulighed. Det kan man sagtens selvom man ikke er hverken hurtig, eller klog. Det kræver bare du udføre din rolle, og har nogen der supplere med de evner, som du ikke besidder.

Meget handler jo også om udviklingen i fodbold. Presspil er jo slet ikke så effektivt, og uovervindeligt som det har været, og bliver stadigvæk mere svært at udføre perfekt, fordi topspillerne er på så tæt et niveau, at de kan spille sig ud af "det første pres", og får du først spillet dig ud af det, er det svært forholdsvis nemt at spille sig igennem.

En sidste ting. Det ENESTE jeg skrev var at alle kunne lære det. Det afhænger ikke af spidskompetencer om du er en god presspiller, da det i store dele afhænger af holdet som helhed, om presset fungere. Babel f.eks er jo et fysisk pragteksemplar, men var elendig uden bold. Christian Poulsen omvendt var en fantastisk presspiller, men var hverken hurtig, et fysisk monster, eller meget taktisk klog.
0