Du svarer på indlægget:
@ Denzel

Det tvivler jeg meget på, at Benteke ville. Som type optager han imø. plads i feltet og forsøger ikke at trække modspillere med sig. Firmino laver mange løb i feltet, hvor det eneste motiv stort set er at trække en modspiller med sig. Hvis Firmino fik bolden i de situationer, ville han have svært ved at få sendt en kvalificeret afslutning afsted. Det rummer Bentekes værktøjskasse bare ikke. Sturridge bevæger sig også bedre uden bold end Benteke og arbejder konstant på at strække forsvaret, men det er sjældent udelukkende for at skabe plads for andre.

Men Liverpool havde rigtig nok haft noget at sigte efter i feltet, jeg tvivler bare på, at Liverpool kunne være kommet frem til ret meget over kanterne med Man. Utd.´s opstilling in mente (det var vel nærmest en 6-3-1). Det er jo også noget, der grundlæggende skal trænes på, så selv hvis Man. Utd. havde stillet mere frisk op, så tror jeg ikke, det havde ligget til spillerne.

Det kan sagtens være, at Man. Utd. også havde lukket ned for Wijnaldum. Can fik bare bolden i mange situationer, hvor han burde have vendt med den og taget metre eller søgt en fremadrettet aflevering. Og Wijnaldum kunne være kommet i nogle energiske ryk uden bold, som Man. Utd. ville have haft sværere ved at følge. Vi så jo, hvor hurtigt Lallana skabte bare en smule ubalance ved at komme i de her ryk. Men du har helt ret i, at Wijnaldum ikke er stemplet ind endnu rent offensivt. Jeg tror bare, at han helt naturligt ville have lagt sig højere op i banen og dermed i det mindste indirekte været med til at lægge et tryk på Man. Utd.´s forsvar i det etablerede angrebsspil.

Can søgte meget ned i den rolle, han havde i sidste sæson, fordi han simpelthen ikke kunne overskue at komme for tæt på Man. Utd.s kæder. Han bød dog ind med noget fysik rent defensivt, og så var han tæt på at score et mål. Afleveringen til Sturridge i første halvleg fejlede heller ikke noget.

___________________

Uafgjort er bedre end sidste sæsons nederlag. Og Man. Utd. måtte ofre alt offensivt på at forsvare det ene point. Og alt dækker i denne sammenhæng over et af de hold, der har haft flest afslutninger inden for rammen indtil videre (sammen med Liverpool). Overfor et hold, der ikke havde holdt nullet før gårsdagens kamp. Cadeau til Mourinho for en veludført kamp rent taktisk. Vi finder dog aldrig ud af, hvor meget det skyldes Mourinhos taktik, og hvor meget det skyldes Liverpool selv. For mig at se var Liverpool til at tale med igår. Mængden af forholdsvis uprovokerede fejl var ret stor, og det mindede om første halvleg imod Arsenal og Swansea. Men Mourinho var slet ikke interesseret i at finde ud af, om der var noget at hente den anden vej.

I nedtakten lagde de meget vægt på, at det var vigtigt for Man. Utd. ikke at tabe, da det ville være en dårlig start på et svært kampprogram de næste par uger. Men meget af kampprogrammet udgøres af kampe, som Man. Utd. ikke virker synderligt interesserede i. EL gider de dybest set ikke, og de kan jo sagtens kravle videre selv med halvhjertede præstationer. Sværere er det ikke i gruppespillet. Og så er der CC-kampen imod Man. City. Selvfølgelig er den speciel pga. rivaliseringen, men omvendt giver kvaliteten på modstanderen også en lovlig undskyldning for at ryge ud af en turnering, de ikke prioriterer særlig højt- såfremt de ikke bliver udklasseret. Der er mange kampe, ja. Men der er helt klart også muligheder for at rotere og prioritere ligaen.
0