Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af D.B.R. ©
Tror især at Ginis mål var tiltrængt.

Jeg hælder nu mere til, at Sturridge havde brug for at få hul på bylden.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Zosima99
Tror uden tvivl også at Sturridges mål var vigtigt, men Wijnaldum har virkeligt præstereret under niveau indtil videre i sæsonen - og Sturridge scorede jo mod Arsenal, selvom det er ved at være lidt tid siden.
Skrevet af Fribytter
Jeg er helt enig i, at midtbanen ikke leverede besnærende, modigt og opfindsomt offensivt spil i weekenden, fordi midtbanen simpelthen ikke evnede det. Jeg er også enig i, at midtbanen spillede tålmodigt, sikkert og kontrollerende, fordi det var taktikken.

Kampen var langt fra den fodbold, man forventer af et godt kørende Klopp-hold. Tempoet var lavt, mange stationer i pasningsspillet, relativt mange indlæg osv.. Og man skulle vente en hel time på et mål.

Det er også atypisk Liverpool i denne sæson at score tre mål i anden halvleg efter ikke at kunne finde målet i første halvleg.

Men ovenstående er jo kun negativt, hvis man vil have, at Liverpool skal spille på en bestemt måde. Hvis man ser på kampforløbet, så kunne Liverpool godt have scoret et par gange i første halvleg. Sturridge og Salah har ok tilbud, og så er der straffesparket og det efterfølgende stolpeskud (og hvis ikke dommeren havde fløjtet for straffespark lod det til at blive en relativt stor chance, da Matip header bolden på tværs). Samtidig havde Huddersfield overhovedet ingen chancer. Mange trænere vil ikke mene, at det var en dårlig halvleg. Der er nok heller ikke mange trænere, der ville være tilfredse med resultatet, men man ville så have pausen og en hel halvleg til lige at skrue lidt ekstra på de offensive knapper.

Nu tror jeg måske, at de haltende resultater skaber en kontekst, der gør, at mange (ikke kun Liverpool-fans) deler kampen op i to halvdele - en dårlig og en god. Men hvis man bare ser på kampen, så var det egentlig blot en typisk sejr for et CL-hold, der har en kamp i midtugen. Man rammer et niveau, som Huddersfield ikke kan matche over 90 minutter.

Mange fans har sukket efter den her slags sejre. Sejre, hvor Liverpool stille og roligt gør det nødvendige arbejde og kører sejren sikkert hjem. Det er den slags sejre, som Conte og Mourinho - og vel egentlig også Pochettino - er mestre i. Men topniveauet og den manglende stabilitet under Klopp har også gjort fans forvænte med, at tre point skal sikres ved at udspille modstanderen totalt. Middelvejen, hvor holdet ikke decideret vælter sig i chancer, men heller ikke synes at kunne indkassere på hver eneste dødbold og kontrachance til modstanderen, har været et sjældent syn og måske derfor lidt svær at vurdere. Men den har også været en mangelvare. Den slags kampe er nødvendige, når der også skal præsteres i CL i et eller andet omfang, og når topniveauet er umuligt at fastholde over en hel sæson.

Under Houllier og Benitez havde sådan en sejr givet en smule ro i sjælen. Det gør den ikke helt under Klopp, fordi man selvfølgelig gerne vil se flere af den slags præstationer, før man begynder at se det som et tegn på kvalitet. Men der har heller ikke været mange kampe, hvor man kunne forvente den slags præstationer i i denne sæson. Sat på spidsen er det måske kun Burnley-kampen, hvor man kunne have forventet sådan en præstation (og Burnley-kampe er altid lidt mærkelige). Jeg er heller ikke overbevist om, at holdet har mange af den slags kampe i sig - langt fra - men isoleret set har jeg lidt svært ved at se noget alarmerende i præstationen i første halvleg. Og så var hverken Coutinho, Lallana eller Mané med.

Jeg tror, der er flere grunde til, at Chambo ikke starter kampen. Dels har han ikke fået taktikken helt ind under huden. Og jeg tror, det er lidt en omvæltning at komme fra Arsenal til Liverpool samtidig med, at det vil tage længere tid at tilpasse sig i en sæson med europæiske kampe pga. mindre træning. Og dels er holdet ikke i en forfatning, hvor man kan bære en spiller, der skal finde sig til rette centralt - især ikke, når spilleren for at lykkes centralt, skal tage chancer på bolden.Brewsters U17-VM har godt nok været imponerende. Nu er det måske ikke ligefrem en perfekt indikator for, om Brewster bliver til noget (Pongolle blev vist også topscorer ved sådan et VM i sin tid), men når jeg har set Brewster, er det ikke målinstinktet, som jeg har bidt mærke i (jeg har dog heller ikke set vanvittig meget til ham). Det har mere været hans fart, bevægelighed og pågåenhed. Jeg har mere set ham som en potentiel håndgranat, som modstanderens forsvar ikke ville bryde sig om at skulle spille overfor. Ikke at det er den perfekte sammenligning, men Shane Long og Welbeck var de spillere, som han umiddelbart mindede mig om. Jeg synes stadig, at hans afslutningsteknik mangler en del, men måden han rykker fri på i feltet, er nu ret lovende.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Lynild
Enig i at første ikke var dårlig, men at spillet var langsomt og idéforladt. Huddersfield stod også godt, men man kunne på dem, især deres højre kant, at de gav alt for at forsvare sig. De brugte mange kræfter.

Klopp siger også post match, at man får justeret, og så kommer forløsningen i form af den katastrofale clearing af Smith, godt set af Sturridge, der lige få et par meter på forsvaret, og så en hamrende klinisk afslutning, klassisk Sturridge. Det var også fedt at se, hvordan han er ude og lykønske Firmino, efter han lige måtte af med noget frustration efter sin egen scoring.

Og to gode mål af Firmino og Wijnaldum også. Håber at det giver det tiltrængte boost fremad.
Skrevet af Hasse1983
Fint indlæg Fribytter.
- jeg mener stadig, at selvom 1. halvleg virkede ideforladt, så var det en god halvleg.
Vi havde massiv boldbesiddelse, fuld kontrol, lavede et minimum af fejl, og afhold Huddersfield fra at komme ind i kampen fuldstændigt, mens vi langsomt tappede dem for kræfter og koncentration.

Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af Hasse1983
Browser og Solanke. De to største profiler ved de afsluttede mesterskaber. Må håbe de kan holde momentum og bygge på.
Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af YNWA"96"
Jeg er så på den helt anden fløj...-:) første halvleg var en pinsel for mig at komme igennem. Nøj det var ringe og en ørkenvandring. Jeg forventer på ingen måde at LFC sprudler The Klopp Way i alle kampe og halvlege denne sæson, der er så mange kampe, at man på ingen måde kan forvente at holdet kan holde niveau i alle kampe. Vi har osse mange unge spillere på holdet og i truppen og deres præstationer er altid lidt svingende. Jeg forstår osse godt, at med den forfatning holdet er i efter Tottenham kampen og holdet mangler sine 2 største profiler, at man lige ser kampen an. Men vi møder et oprykker hold på hjemmebane og så stiller vi gudehjælpende op med en midtbane bestående af Milner og Hendo som ingen fart og kreativitet har. Man kunne godt forudsige at Huddersfield ville parkere bussen og det var LFC der skulle skabe kampen. Så er fart en ret afgørende faktor når sådanne hold skal åbnes op. Nu vandt vi kampen og så glemmer man lidt hvor stort et tema fart på holdet var sidste sæson når Mane var ude. 1 halvleg var for mig så meget en gentagelse af en hel del kampe fra sidste sæson, hvor spillede virkelig haltede pga at vi spillede alt for langsomt. Jeg er osse helt med på, at sådanne kampe er der jo i løbet af en sæson, men spillet var satme ringe i 1 halvleg !!.......-:)
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Sule12
Har lige været til forelæsning med en fra Carlsberg, der har deltaget i dyrkningen af byg-dyrkningen til den nye Liverpool-øl. Det er ret spændende projekt og for science-nørder er det utroligt fascinerende.

Ja og så har de lige spillet You´ll never walk alone foran alle de studerende - jeg nynnede trofast med fra bagerste række.
Skrevet af Lynild
YNWA,

Ja, det undrer mig, at Woodburn eller Solanke ikke får flere minutter. Især i en vunden kamp på hjemmebane.
Skrevet af YNWA"96"
Havde jeg været træner, var Sturridge blevet flået ud i pausen. Var han på banen i 1 halvleg ? Nu laver Huddersfield heldigvis en fejl og der læser han situation godt og en dejlig kold afslutning, men som jeg har skrevet før, er min tålmodighed med Sturridge ikke ret stor....-:). Men når Coutinho og Lallana er ude, har Klopp selvfølgelig et problem på 8 possitionen, men hvis han ikke helt har tillid til at AOC kan spille der endnu, så kunne Firmino spille der. AOC var igen god da han kom ind, der var selvfølgelig lidt mere plads da han kom ind, men han har jo fart og han prøver virkelig at udfordre.

Jeg har faktisk fået set en hel del U23 og U18 kampe denne sæson. Vi har faktisk en hel del spændende talenter rendende rundt efterhånden. Begge hold klarer sig rigtig godt denne sæson. Nu er specielt U23 meget forskelligt fra kamp til kamp i styrke, de tabte weekends kamp til Leicester men fører stadigvæk rækken. U18 holdet er jo holdet som Gerrard har ansvaret for og hvor Brewster spiller. Sidst jeg tjekkede,lå holdet lidt under toppen men har vidst spillede nogle kampe færre end topholdene. Men jeg tror faktisk ikke de har tabt endnu. Brewster mangler imø rigtig meget endnu, før han bare er i nærheden af at komme på tale til at sidde på bænken. Men han er jo osse kun 17 år og hvilket VM han havde ! Woodburn som jo lige er blevet 18 år og han fik jo en ny 5 års kontrakt i fødselsdags gave. Han er klart den spiller af de unge som jeg har allerstørst forventninger til, hvis man lige ser bort fra TAA som jo mere eller mindre er blevet en fast bestanddel af 1 holdet nu. Woodburn kan bare noget udover det sædvanlige, virkelig en spiller med en masse kompetencer, han bliver spændende at følge.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Fribytter
Jeg tror, Klopp bevidst holder Woodburn lidt fra fadet pga. opblomstringen på det walisiske landshold. Lidt ligesom da Sterling brød igennem for så at være "småskadet" den sidste halvdel af sæsonen. Men Solanke kunne godt have fået lidt flere minutter.

@ YNWA

Jeg synes nu ikke, at det var fart, holdet manglede. Huddersfield gav ikke særlig meget plads, så der ville ikke blive ret meget rum at udnytte uanset, hvor mange hurtige spillere Liverpool startede med. Desuden så er Salah og Moreno opgraderinger i forhold til sidste sæson, når det kommer til fart. Faktisk var opstillingen ikke så meget anderledes i forhold til sidste sæson, hvad angår fart, hvis man ser Salah som Manés erstatning og Firmino som Coutinhos, selvom Moreno giver mere fart og gennembrudsstyrke end Milner på backen. Mere fart ville ikke have været dårligt, men jeg tvivler på, at det ville have været udslagsgivende.

Men der manglede dybdeløb, og der manglede stærke kombinationsspillere i de små rum. Det sidste kunne de startende ikke rigtig hive op af posen til anden halvleg, fordi de simpelthen ikke mestrer det på et tilstrækkeligt højt niveau (eller rettere, de forreste tre mestrer det fint, men der mangler den ekstra spiller fra midtbanen til at sætte det op). Det første kunne de startende dog godt levere i større omfang, og gør det også i anden halvleg.

I Klopps filosofi (men selvfølgelig ikke kun hans) giver et rigtigt dybdeløb flere muligeder. Det kan for det første skabe muligheder for stikninger. For det andet kan det skabe muligheder for boldholder til selv at drive bolden frem. Og for det tredje kan det stresse modstanderen.

Sturridges skudforsøg, som blokeres i første halvleg efter et Milner-indlæg, er et fint eksempel på dybdeløbets betydning. Salah beskæftiger to forsvarsspillere, mens Firminos løb mod forreste stolpe trækker to spillere med sig, hvilket gør, at Sturridge nærmest fra midtbanen kan søge imod bageste. Huddersfield når dog at få justeret tilstrækkeligt efter, at indlægget er slået, men kunne altså have indkasseret et mål efter et kvarter. Det samme mønster gør sig gældende efter 25 minutter. Salah rykker ind i banen, Sturridge rykker imod forreste og fra en lidt dybere position angriber Firmino det rum, Sturridge skaber. Desværre spiller Salah bolden lidt forkert. Han burde enten have sigtet efter Firmino eller have spillet bolden på en sådan måde, så Sturridge kunne lægge den af skråt bagud i feltet.

Minuttet senere er det en anden variant. Salah spiller Firmino, der igen laver et løb imod forreste stolpe, selvom det denne gang er længere fra mål og ikke som sådan et dybdeløb. Sturridge er bagest i feltet og holder to Huddersfield-spillere, mens Salah kan glide ind i feltet og komme til afslutning. Milner kommer også til afslutning i en slags andenbølgedybdeløb. Angrebet er egentlig drevet over, og Huddersfield presser forsvarskæden frem, men Milner lurer på et dybdeløb i venstre side, som Henderson straks sigter efter, da Huddersfield har presset kæden tilstrækkeligt langt op.

Ikke at straffesparket som sådan er et resultat af et dybdeløb, men igen er det et mønster, der også ses i åbent spil. Flere Liverpool-spillere søger imod forreste stolpe, mens Matip finter sit løb og i stedet løber imod bageste.

Ved målet er det selvfølgelig en ringe clearing af Huddersfield, som skaber det. Men hvis man ser på Huddersfields bagkæde er den totalt uorganiseret. To spillere holder én linje og har fokus på bold og Firmino. To andre spillere holder en anden dybere linje, fordi Sturridge har presset dem længere ned i banen ved at foregive at løbe dybt.

Ved chancen, som en Huddersfield-spiller får afværget lige inden, Sturridge kan sætte den ind, er det igen det her andenbølgedybdeløb som ved Milners chance. Huddersfield presser op, mens Henderson har bolden på midterlinjen. Og han venter med at slå den ud til Firmino indtil, at Huddersfield har presset tilstrækkelig langt op.

Ved målet til 2-0 har vi igen de her alibiløb imod forreste stolpe. Det er helt tydeligt, at de to Liverpool-spillere, der løber imod forreste, ikke regner med at få bolden, og Firmino angriber rummet, som løbene skaber. Der opstår faktisk en tre imod tre situation i resten af feltet ved den dødbold.

Resten af kampen giver flere af de velkendte Liverpool-chancer, hvor der kombineres ind over midten. De to hovedstødschancer, som Matip brænder, er også efter mere klassiske hjørnespark, selvom løbene imod forreste stolpe igen spiller en rolle. Matip stopper nærmest sit løb begge gange, hvilket snyder Huddersfield.

Jeg tror ikke, at Chambo ville have lavet de rette løb ved stillingen 0-0. Det er meget indstuderet den måde, Liverpool angriber Huddersfield på i denne periode. Og jeg tror ikke, at han ville have vist så meget individuel klasse, at han kunne have sat sig igennem på midten.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af YNWA"96"
@Fribytter

Når jeg taler fart, mener jeg ikke kun om hvor hurtig ex Mane og Salah kan løbe. Jeg taler først og fremmest om fart i spillet og ja her kommer teknik og overblik jo ind i billede når man skal spille i meget små rum. Men jeg nu meget enig med dig i dit indlæg, men jeg mener nu at fart på den enkelte spiller har større betydning mod hold der har parkeret bussen som ex Huddersfield i lørdags end det du måske lige umiddelbart mener el ihvertfald skriver. Nu er det jo på ingen måde nemt, at åbne et hold op der står med 10 mand bag bolden langt inde på egen banehalvdel. Dybdeløb i sådanne kampe er jo heller ikke nemt, da bagkæden hos modstanderne jo tit består af 5-6 spillere, derfor er der ikke rigtig plads at løbe i. Derfor er det vigtigt at spillere har den kvalitet at de kan sætte en mand, selvom der ikke er meget plads, for at få rykket rundt på modstandernes organisation. Den evne har AOC derfor undre jeg mig over, at han ikke fik chancen på kanten, så vi spillede med ham og Salah på kanterne. Moreno har jo osse fart, men de sidste par kampe, har han jo fået at vide af Klopp at han må ikke blive for offensiv men holde bagkæden intakt, så selvom han har farten får holdet ikke rigtig glæde af hans offensive kvaliteter. Men misforstå mig ikke, når målene er haglet ind, forstår jeg godt at en træner siger til sine spillere, nu holder i bagkæden intakt....-:)
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Fribytter
@ YNWA

For mig at se handler det om timing imod hold som Huddersfield. Og timing kræver forståelse for konceptet og en god indbyrdes forståelse spillerne imellem. Jeg tror simpelthen, at Chambo fravælges, fordi han ikke er så integreret endnu.

Det er klart, at Chambo virker mere spændende end Milner og Wijnaldum, men hvis man eksempelvis sammenligner ham med Lallana, så kan man også argumentere for, at Chambo ville give mere gennembrudsstyrke og fart. Lallanas spil er ikke lagt an på at drible og hamre afsted i dybden. Det er i stedet arbejdet uden bold, der gør ham til noget særligt. Med andre ord spilforståelsen.

jeg mener ikke, at Wijnaldum, Henderson og Milner er den ideelle midtbane. Langt fra. Men imod hold som Huddersfield er der brug for tålmodighed og en evne til at se det større billede. Det, tror jeg, at de tre er bedre til i øjeblikket.

I forhold til at rykke Firmino ned på midtbanen, så er jeg ikke helt sikker på, at det ville give pote. Nu har Klopp godt nok haft stor succes med at spille spillere ude af position, men Firminos store styrke er den måde, han konstant forsøger at påvirke modstanderens bagkæde på. Han tager en masse løb i dybden, og mange af dem er simpelthen blot for at trække en eller to spillere med sig. Og når han trækker ned i banen, er det også for at skabe rum længere fremme eller agere spilstation med ryggen imod mål. Med bolden kan han en masse. Han har en glimrende teknik, et hurtigt fodskifte og et fornuftigt spark. Men han vil ikke kunne drive bolden frem som Coutinho (eller Keita). Han minder selvfølgelig på sin vis om Lallana, men der er stadig forskel. Jeg ville eksempelvis aldrig spille Lallana som forreste mand, og på samme måde tror jeg ikke, at Firmino ville være en enorm gevinst på midtbanen. Han er mere en all action-spiller, og der vil være for meget løb mellem felterne og nødvendige markeringsopgaver til, at det vil være en optimal udnyttelse af Firmino.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Paz
I forhold til at rykke Firmino ned på midtbanen, så er jeg ikke helt sikker på, at det ville give pote. Nu har Klopp godt nok haft stor succes med at spille spillere ude af position, men Firminos store styrke er den måde, han konstant forsøger at påvirke modstanderens bagkæde på. Han tager en masse løb i dybden, og mange af dem er simpelthen blot for at trække en eller to spillere med sig. Og når han trækker ned i banen, er det også for at skabe rum længere fremme eller agere spilstation med ryggen imod mål. Med bolden kan han en masse. Han har en glimrende teknik, et hurtigt fodskifte og et fornuftigt spark. Men han vil ikke kunne drive bolden frem som Coutinho (eller Keita). Han minder selvfølgelig på sin vis om Lallana, men der er stadig forskel. Jeg ville eksempelvis aldrig spille Lallana som forreste mand, og på samme måde tror jeg ikke, at Firmino ville være en enorm gevinst på midtbanen. Han er mere en all action-spiller, og der vil være for meget løb mellem felterne og nødvendige markeringsopgaver til, at det vil være en optimal udnyttelse af Firmino.


Hvad vil det sige at spille folk ude at position? Er Firmino nu blevet en rendyrket 9´er? Så vidt jeg ved kom han til klubben som en såkaldt 10´er. Han adskiller sig selvfølgelig væsentligt fra Coutinho som den mere rendyrkede playmaker type, men han har da i hvert fald noget af den kreativitet og tekniske kvalitet der gerne skal til for at være et fornuftigt bindeled mellem midtbane og angreb, lidt ala Lallana som du selv er inde på. Han skulle selvfølgelig spilles i nogenlunde samme rolle som Coutinho - eller Lallana - som den mest offensive på midtbanen. Jeg forstår i øvrigt ikke hvorfor det i højere grad skulle hæmme Firminos spil at have nogle defensive pligter længere tilbage på banen. Han er noget stærkere fysisk end Coutinho og virker generelt til at være en af holdets mest intelligente presspillere, igen, lidt ala Lallana. Fra en position længere tilbage i banen vil han jo også stadigvæk have mulighed for at tage nogle af sine velkendte løb i dybden.

Det er i øvrigt også mest tænkt som et alternativ til hans kantrolle, hvor jeg synes vi har set, at han for tit forsvinder i kampene. Apropos optimal udnyttelse. Som udgangspunkt, er det fint at hans primære position er som 9´er.
Skrevet af YNWA"96"
@ Fribytter

Jeg har ikke skrevet at AOC skulle spille på midtbanen.Men at når Mane er ude og han har den fart han har, så synes jeg med de præstationer han har leveret ( efter en lidt svær start ) at når man møder et hold på hjemmebane, som man ved vil pakke sig. Så er hans fart og udfordringer virkelig noget et hold har brug for når man skal prøve at lirke låsen op. Men hvis Klopp stadigvæk tror på han kan få Sturridge igang, så må jeg jo leve med det, ikke at jeg ikke under Sturridge at komme igang, men jeg har godt nok min tvivl om det kommer til at ske.

Så har jeg jo skrevet en hel del gange, at jeg er lidt romantisk med at LFC har spillere på holdet, som er fra Storbritannien. Jeg er osse på det rene med, at Hendo har været længst tid i klubben nu og på den måde har en sindsyg vigtig opgave i klubben og for holdet. Lidt samme rolle har Milner jo, men jeg mener ikke at deres evner er til at rykket LFC op til for alvor at spille med om mesterskabet. Begge er lidt for middelmådige i min optik. Jeg har fået set RBL lidt i denne sæson fordi jeg gerne ville tjekke Keita lidt mere ud, udover det fodbold program jeg har, hvor jeg kan se en spillers præstation i en kamp på 3-4 minutter. Nu får han jo raget en helvedes masse røde kort til sig, så når man tjekker ham ud så skal man ikke vente til at se ham i 2 halvleg for der han i bad...-:) når det er sagt, så får vi virkelig en fantastisk spiller. Nøj hvor er god, han har bare det en midtbanespiller skal indeholde efter min smag. Kan noget på egen hånd, prøver altid at spille bolden i længde retningen og så erobre han bolde i nærkampene. Og ikke mindst så går han forrest og har noget lederskab. Jeg kan virkelig godt forstå at Klopp har hentet ham også selvom man har måtte vente et år. Han er klasser bedre end Hendo og Milner. Som jeg har læst og forstået det ( mit tyske er ikke så godt som mit engelske) når jeg har læst tyske medier, har LFC taget en chance rent forsinkringsmæssigt omkring Keita. Derfor trak Bayern München sig i jagten på ham fordi de ikke ville tage den chance som LFC har taget. Man kan håbe på at der har været lidt rygter om, at klubben allerede her til januar vil prøve at få ham til klubben. Det vil virkelig være en kæmpe gevinst når midtbanen skal besættes.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Fribytter
@ Paz

Jeg mener, at det er mere oplagt at sammenligne Firmino med Lallana end Coutinho. Jeg synes ikke, at Firmino har Coutinhos klasse, når det kommer til afleveringer, driblinger og skud fra distancen. Jeg er sådan set enig i, at Coutinho har svagheder defensivt, og Klopp må afveje, om det kan betale sig at spille Coutinho der, når han ser på modstanderen.

Grunden til, at jeg ikke mener, at Firmino vil være en gevinst på midtbanen skyldes dels, at jeg er i tvivl om, hvorvidt han kan påtage sig de helt almindelige pligter, som en midtbanespiller har. I genpresset ville han måske være meget god, og han ville også kunne vinde nogle dueller, men i det etablerede forsvarsspil skal han vænne sig til at følge en mand og give markeringen videre. Forholde sig til eksempelvis at bakke Moreno op eller lukke hullet mellem ham og forsvarsspilleren, når modstanderen kombinerer på kanten. Der er rigtig meget organisation, som en midtbanespiller bare skal gøre næsten pr. automatik. Ikke at alle Liverpools midtbanespillere gør den slags til perfektion i øjeblikket. Jeg tror bare ikke, at det ligger så naturligt til Firmino som angrebsspillet. Coutinho har eksempelvis arbejdet på at forbedre det defensive spil nærmest fra dag et, og der har næsten hele tiden været en ambition om at gøre ham til midtbanespiller.

Og så skyldes det dels, at jeg ikke tror, at det, Firmino er rigtig god til, vil komme til sin ret på midtbanen. Han tager ofte det første løb i feltet - ofte imod forreste stolpe. Og han trækker ned i banen og ud af feltet på en måde, som er meget atypisk for en angriber. Han skaber rum til medspillerne i et omfang, som er svært at finde tilsvarende på andre hold og i andre ligaer lige umiddelbart. Rum, som Sturridge, Mané, Salah, Lallana og Coutinho meget gerne angriber (og tildels også andre spillere). Firmino ville sikkert elske at angribe de samme rum, og gør det også, når andre skaber dem, men han er den, der klart er bedst til at skabe dem.

Lallana er en pass & move-spiller. Modtag bolden, afvikl hurtigt og løb i position. Firmino er en move & pass-spiller. Den bevægelse, han gør forud for modtagelsen af bolden (eller når andre gør), er nærmest vigtigere.

@ YNWA

Jeg er med på, at du foreslog Chambo på kanten. Og du ville nok have bænket Sturridge. Men nu kunne Chambo på kanten også betyde, at Firmino blev rykket ned på midtbanen. Og en del af diskussionen gik også på, at midtbanen var for langsom.

Jeg er enig med dig i, at Henderson og Milner ikke er dem, der rykker os. Men jeg kan nu godt se, hvorfor Henderson spiller på den dybe midtbane. Han er lidt af en duks, og det er også det, der gør, at han aldrig bliver verdensklasse. Men han forsøger altid at gøre det taktisk rigtige. Prøv eksempelvis at lægge mærke til, hvor tit han slår den over bagest i feltet, når bolden lige er blevet clearet. Han forsøger nærmest ikke engang at se, om der er en medspiller, som søger det bageste rum. Det skal der bare være. Han er utrolig disciplineret og skematisk i alt, hvad han foretager sig. Det kan være en ok modvægt til de mere frie spillere længere fremme, og jeg tror altid, at en træner føler sig en smule tryg ved de spillere, der holder sig fuldstændig til taktikken.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Ronika
.
Skrevet af Paz
Jeg er da helt enig i at Firmino ikke har Coutinhos klasse, det er nu en gang de færreste der har det, men det er også bare lidt irrelevant for om Firmino kan udfylde en rolle som (offensiv) midtbanespiller. Jeg finder det faktisk en anelse besynderligt at stille spørgsmålstegn ved om Firmino kan det, eftersom det var i en lignende rolle han havde succes for Hoffenheim, med forbehold for taktiske forskelle systemer imellem. Jeg forestiller mig Firmino som mere dynamisk og bevægelig i rollen og ikke som playmaker på samme måde Coutinho. Han vil dog være en helt anden kreativ kraft end alternativer som Wijnaldum, Milner og Emre Can.

Jeg har svært ved at forestille mig at det ligger mindre naturligt for Firmino end det gør for Coutinho at skulle være mere defensivt orienteret. Jeg vil umiddelbart mene at Coutinho svækker den defensive organisationen så snart han spiller rollen som midtbanespiller, men at det til gengæld opvejes med det han tilbyder den anden vej. Der tror jeg egentlig at Firmino har et større ´defensivt potentiale´ end Coutinho, selvom der på kort sigt vil være nogle taktiske forhold han skal bruge lidt tid til at vænne sig til.

Jeg er enig i at Firmino er rigtig dygtig til at skabe plads til sine medspillere med de (specifikke) løb han tager. Jeg er bare ikke helt sikker på at en position længere tilbage i banen nødvendigvis betyder at han ikke vil være i stand til at gøre noget lignende, hvis han får den offensive frihed til at bevæge sig. Og det handler jo netop også om at have flere spillere på banen som netop tænker offensivt istedet for alternativet med Gini, Emre Can og Henderson. Det er jo ikke fordi jeg argumenterer for at han skal overtage rollen foran hverken Lallana eller Coutinho. Idet de står foran Firmino i køen bliver diskussionen forhåbentlig også lidt irrelevant, når de begge vender tilbage fra skade.

Skrevet af YNWA"96"
Ja debatten udvikler sig jo tit fra at man går fra et emne til et andet emne, eller måske et overlap. For det er da rigtig at min kritik startet med at man på hjemmebane mod et oprykkerhold stiller med en midtbane med først og fremmest Milner og Hendo på banen samtidig. Gini er godt nok svær, at blive klog på. For satan jeg kan bande ham langt væk, når han forsvinder ud af kampene og det sker lidt for tit efter min smag. Men når han er god, så er han jo rent faktisk en rigtig dygtig spiller med en rigtig fin teknik. Han har sine begrænsninger, men han er aldrig skadet og det virker jo umiddelbart til, at det er en spiller der uden problemer kan spille 50 kampe på en sæson, uden at han går ned fysisk. Men han svinger godt nok i sine præstationer eller måske sagt på en anden måde, man er nogen gange i tvivl om han overhoved er på banen. Men jeg forstår jo osse godt Klopp, at han ikke vil rykke alt for mange spillere rundt eller ud af possition. Ja vi giver for mange nemme mål væk, men vi er jo ikke der, hvor holdet ikke fungere. Vi har overordnet jo spillet rigtig godt i langt de fleste kampe og burde efter præstationerne have flere point på kontoen end hvad vi har. Men jeg tror ikke på, at Milner og Hendo på midtbanen samtidig er løsningen på vores problemer.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af YNWA"96"
CL i morgen mod Maribor, Coutinho har jo problemer med lysken så det er nok ikke lige denne kamp man tager nogen chance med ham. Efter vi rundbarberet dem sidst, bliver det sikkert mere svært denne gang....-:) På den ene side er det bare kamp som skal vindes og det kunne osse være rart at spare en masse spillere med det kampprogram der er i denne sæson. Hvad tænker Klopp mon, er vi ude i noget ala der her ?

Karius
TAA - Matip - Gomez ( Klavan ) - Robertson
Grujic - Can - Milner
Sturridge - Solanke - AOC

Kunne nu osse være dejligt at se Woodburn fra start af...!
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
annonce
0