Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bosse1983
@Cara-23

Du skriver egentlig meget godt Bosse når man tænker på hvor meget du ved om Pokemon :-)

Efternøler af en lillesøster.

@Fribytter

Hvis nu FIFA mener, at bid ikke skal straffes med hele ti dage og dermed give flere karantænedage end et racistisk møgfald af en anden verden, som FA jo mente, var et overvejende sandsynligt scenarie, så skal FIFA selvfølgelig ikke skele til, hvordan andre forbund har straffet Suarez. Det engelske FA sætter jo en ære i at distancere sig fra FIFA, så at FIFA pludselig skulle tillægge FA´s domme afgørende vægt i FIFA-regi, virker lidt mærkeligt.

Ja, helt skørt, når FIFA selv har sendt disse signaler. Skal vi tippe, at du tog fejl i stort set alt ovenstående? Mest fordi du ikke forstod den oprindelige præmis.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af maarkap
"Har Pepe lært af sine tidligere regelbrud?"

Har Pepe høvlet sin støvle over ryggen på en modspiller tre gangen? Suarez bliver jo ved med at lave nøjagtig det samme. Ved sgu ikke hvor den køter opdragelse kommer fra, men den sidder satme fast.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af D.B.R. ©
Grotesk hård straf, der nu bliver appelleret af Uruguay, spændende at se om LFC følger trop.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Fribytter
"Ja, helt skørt, når FIFA selv har sendt disse signaler. Skal vi tippe, at du tog fejl i stort set alt ovenstående? Mest fordi du ikke forstod den oprindelige præmis."

Nu forsøgte jeg ikke så meget at forudse, hvad den nøjagtige straf ville blive, men mere at påpege, at det der med, at der er et ret anspændt forhold mellem især det engelske FA og FIFA. Men det er da rigtigt, at FIFA ikke var decideret uenig med det engelske FA denne gang. Jeg troede dog, at jeg havde gjort det klart, men alle "hvis´erne", men sidste sætning skulle selvfølgelig også være pakket ind i hypotetiske vendinger. Min fejl.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Fribytter
"Har Pepe høvlet sin støvle over ryggen på en modspiller tre gangen? Suarez bliver jo ved med at lave nøjagtig det samme. Ved sgu ikke hvor den køter opdragelse kommer fra, men den sidder satme fast."

Hvis Madsen har nikket en spiller en skalle, trampet en anden spiller i hovedet og hevet en tredje spiller i bollerne, skal han altså straffes mildere end Jensen, der har nikket tre spillere en skalle, alene ud fra den omstændighed, at Madsen ikke har udført den præcis samme voldelig handling hver gang? Jeg tror altså, at de fleste er uenige med dig i den opfattelse.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af L.Haahr
Ja føj må man godt nok sige
1 26 8 11
Skrevet af Mercenary
Problemet er at Jensen, nærmest neurotisk, bliver ved med at hive i nosserne, ligemeget hvad man gør. Og så kan man ikke lade Jensen spille, selvom det er synd for hans klub.
Lose all to save a little
Skrevet af Fribytter
"Problemet er at Jensen, nærmest neurotisk, bliver ved med at hive i nosserne, ligemeget hvad man gør. Og så kan man ikke lade Jensen spille, selvom det er synd for hans klub."

Ok. Hvis begge ofte udøver vold - som i lige ofte - hvorfor er det så bedre at variere volden?
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af maarkap
Pepes "skalle" imod Muller, svarer vel i hensigt, til at Suarez slikkede på sin modspiller.

Jeg er helt med på at der er rødt kort i situationen, men hvis Pepe gerne ville skade Muller, var den jo ført igennem. Suarez går tydeligvis all in hver gang.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Mercenary
Jeg er helt enig i at Pepes variationer ikke nødvendigvis bør tilgodeses, bortset fra at det selvfølgelig er et skidt signal af Suarez konsekvent at gentage modus operandi. Det er med til at fremkalde en mistanke om at vedkommende ikke forbedrer sig, hvilket naturligvis ikke kan accepteres fra formel hold.
Lose all to save a little
Skrevet af Fribytter
@Markaap

Du er selvfølgelig undskyldt, hvis du troede, at jeg mente, at Pepes skalle imod Muller var på niveau med Suarez´ bid. Jeg tænker mere på alle de andre og meget værre forseelser, Pepe har været mand for - hvor støvlesparket, trampene efterfølgende og slagene rettet imod andre modspillere i kampen imod Getafe selvfølgelig er det værste (og værre end et bid).

@ Merc

Nu står Pepe selvfølgelig i den situation, at han er så heldig, at han stadig kan miste hovedet i ny og næ uden, at det behøver at komme op på niveau med overfaldet imod Getafe-spilleren. Så på den måde har han vel forbedret sig. Jeg synes dog stadig, at det at trampe en anden spiller bevidst over hånden, bevidst at lange en albue i hovedet på en anden spiller og skubbe og bevidst stemple en anden spiller, da han falder pga. skubbet, ikke er et udtryk for, at forbedringen har været tilstrækkelig. Det er de situationer, jeg umiddelbart kan komme på som de værste siden overfaldet. Så er der "småting" som skallen til Muller ud over det, og sådanne episoder er der sikkert også en del af. Imø. er tre bid ikke værre opførsel. Hvorfor Suarez vælger at bide, findes der sikkert en god psykologisk forklaring.


Et andet eksempel: Barton fik 12 kampes karantæne for sin albue imod Tevez, sin mavepumper på Aguero og forsøget på at nikke Kompany en skalle. Før den episode havde Barton bl.a. banket en holdkammerat til træning, hvilket kostede en fire måneders karantæne og slået Gamsten i maven, hvilket han fik tre kampes karantæne for. Og herudover har Barton lavet en masse tofodede tacklinger, stemplinger underlige steder på modspillere og en masse andet.

12 kampes karantæne? Suarez har lige fået fire mdr. for sit tredje bid, hvilket bl.a. betyder, at VM er slut, og at han misser 13 kampe for LFC.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Mercenary
Helt enig omkring Pepe.

Jeg er sikker på at VM som (opbyggelig) scene også spiller ind. Bizar, usportslig optræden er endnu mere utilstedelig der. Og spillerens tidligere historik øger opmærksomheden. Jeg tror at gentagelsens element spiller en stor rolle i forargelsen.

Hvis en spiller blev ved med at hive bukserne ned på modspillerne ville det heller ikke gå. Det ville være ufarligt, men det går jo ikke. Og så er spillerens psykologi jo irrelevant.

Edit: Ja Barton er imø langt værre, og det skulle karantænen også have været.
Lose all to save a little
Skrevet af Slettet(321402220608)
Hvis man skal følge logikken med 3 ens forseelser skal der bare gives 1 skalde, 1 slag og 1 bid, så er straffen meget mildere end 3 bid??

Ta dig da sammen
Skrevet af a-mg
@ Jomic
Selvfølgelig kan alle klubber risikere dette - men det kan de altså også, når spillerne er i aktion i den hjemlige liga.

@ Fribytter
Nu er det ikke så enkelt, at straffen stiger proportionelt med eksempelvis voldsomheden i aktionen. Der er altså flere faktorer der spiller ind end voldsomheden. Selvfølgelig vil de enkelte straffe indikere, hvad der er den værste forbrydelse.

I forhold til Barton, kan man sagtens argumentere for en længere karantæne, men i dette tilfælde var den dømmende instans vel også en anden, end den er her?

@ Swordfish
Nu synes jeg personligt, at et bid bør straffes hårdere end fx en skalle. Især når Suarez forholdsvis uprovokeret bider en forsvarspiller. Det er ikke altid så sort/hvidt, at det handling der påfører mest smerte hos modparten, skal give højest straf. En spytklat giver for eksempel seks dages karantæne, hvilket er mere end Pepes skalle.
Skrevet af Fribytter
"@ Fribytter
Nu er det ikke så enkelt, at straffen stiger proportionelt med eksempelvis voldsomheden i aktionen. Der er altså flere faktorer der spiller ind end voldsomheden. Selvfølgelig vil de enkelte straffe indikere, hvad der er den værste forbrydelse.

I forhold til Barton, kan man sagtens argumentere for en længere karantæne, men i dette tilfælde var den dømmende instans vel også en anden, end den er her? "

Ja, der er da flere faktorer, men forseelsen er jo stadig det substantielle.

Nej, FA og FIFA er ikke samme instans. Jeg ved ikke, hvordan FA ville have straffet Suarez, hvis han havde bidt endnu engang i en PL-kamp. Jeg ved heller ikke, hvordan FIFA ville have straffet Suarez, hvis ikke han havde bidt før. Og jeg ved heller ikke, hvordan FIFA ville have straffet Barton.

Pepe er i øvrigt blevet tildelt sine karantæner ved en helt tredje instans.

Men linjen hos FIFA og nationale forbund lader til at være, at et bid er værre end andre voldelige forseelser, og at gentagende bid er meget meget værre end anden vedvarende voldelig adfærd.

Jeg er endnu ikke stødt på et godt argument for, hvorfor det er sådan.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Sandersen
4 måneders karantæne fra alt fodbold er da urimelig hårdt, medmindre der oveni er pålagt en kompensation til klubben, det er jo ikke ligefrem småpenge Suaréz går og skraber ind. Fint at han bliver straffet hårdt, men mener det er grotesk, hvis straffen også skal lægges over på Liverpool.
Skrevet af jomic...
@a-mg

Klubberne overlader stadig deres spillere til andre trænere, stabe og organisationer. Der er en rimelig stor forskel på at have kontrollen over spillere i eget regi og så at sende dem afsted til andre forhold.

(Det kan så diskuteres hvor meget det pågældende tilfælde er muligt at have under kontrol.)

@Viola

Så klubberne har intet at skulle have sagt? De følger FIFA blindt og har ingen interesser. Hvis de bliver utilfredse får de den der PDF hvor de kan læse om hvordan alting fungerer og så makker de ret?

Jeg tror stadig ikke du har forstået hypotesen, selvom den selvfølgelig er far-fetched.

EDIT: FIFA er jo ikke en instans der har hjemmel over national lovgivning, så det med at de skal, er jo kun så længe de vælger at fungere i FIFA regi. At træde ud er et pressionsmiddel brugt ifm. klubsamarbejdet G14 - der siden er blev til 18. Men nu er nedlagt, til fordel for ECA som FIFA+UEFA har set sig nødsaget til at arbejde tættere sammen med.
Skrevet af a-mg
Men linjen hos FIFA og nationale forbund lader til at være, at et bid er værre end andre voldelige forseelser, og at gentagende bid er meget meget værre end anden vedvarende voldelig adfærd.

Jeg er endnu ikke stødt på et godt argument for, hvorfor det er sådan.


Så vidt jeg husker, fik Suarez syv dages karantæne for det første bid. Det er for eksempel mindre end hvad Pepe fik for overfaldet mod Getafe. Det med gentagelsen kan jeg godt følge dig i, men jeg mener at et forholdvis umotiveret bid er noget værre end en skalle.

@ Jomic
I tilfældet Suarez bør det efterhånden være klart, at manden er en tikkende bombe uanset hvor han befinder sig.
Skrevet af Swordfishtrombone
"men jeg mener at et forholdvis umotiveret bid er noget værre end en skalle. "

Det må du meget gerne uddybe. Og kom nu ikke med forklaringen, at bid er "animalske/dyriske". At nikke skaller er også animalsk, dyrisk og gedebukkeagtigt.
-
Skrevet af Swordfishtrombone
En spytklat er vel noget af det samme som en fuckfinger, blot en smule værre.

Jeg ved ikke, i hvilken kategori et bid hører, måske i komediegenren, men det er vel et forsøg på at skade en modstander..

Som jeg tidligere skrev, er det ikke i orden at bide, og karantænen skal være hård. Men det giver ikke mening, at bid straffes i værste kategori, når Pepe slipper for en dag med en skalle, når han gentagne gange har udøvet voldelig adfærd på fodboldbanen.
-
annonce
0