Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Tjasper
Helt klart den billigste mulige løsning, men jeg er godt klar over at det kan blive svært overhovedet at anskaffe mig billetter, så jeg må først og fremmest se hvad der er muligt.

Jeg prøver at høre Rozzer ad så.
Skrevet af Fribytter
Ja, Gomez var i visse situationer overmatchet, men imø. var det udelukkende et spørgsmål om rutine. Walters er jo en Pulis-opfindelse og derfor eminent til at få det bedste ud af nærkampene og duellerne på den ene eller den anden måde. Walters gik ofte lige til stregen i duellerne, hvilket fik Gomez til at gå over den.

Stoke kunne have fået et straffespark, og Lovren kunne have fået et rødt kort. I Pulis-dagene var det normalt omvendt efter endnu et pointtab på Britannia. Personligt regnede jeg med en uafgjort. Med det forsmædelige nederlag i sidste sæson, Stokes form på hjemmebane og de mange debutanter kunne jeg ikke helt finde optimismen til at tro på en sejr, men Coutinho er ved at gøre det til en vane at score vigtige mål. Michael Cox, manden bag Zonal Marking, gav på twitter udtryk for, at det var typisk Coutinho. Og med typisk mente han, at Coutinho ofte spillede ringe for så at gøre noget genialt engang imellem... Cox må næsten have set meget få LFC-kampe de sidste sæsoner, men for min skyld må gårsdagens kamp gerne være en typisk Coutinho-kamp, hvis det betyder, at han begynder at score de slags mål regelmæssigt.

I øvrigt må gårsdagens opstilling næsten være et bevis på, at Sakho, Moreno og Markovic er komiteens opfindelser, mens Lovren, Gomez og Lallana er Rodgers´. Det er i den grad en knald-eller-fald-sæson for Rodgers.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af andib
Ja, Gomez var i visse situationer overmatchet, men imø. var det udelukkende et spørgsmål om rutine. Walters er jo en Pulis-opfindelse og derfor eminent til at få det bedste ud af nærkampene og duellerne på den ene eller den anden måde. Walters gik ofte lige til stregen i duellerne, hvilket fik Gomez til at gå over den.
Måske, men han i stedet for at tage duellene burde han måske have været mere afventende. Opbakningen på Joe Gomez kunne dog også have været bedre end hvad den var.

I øvrigt må gårsdagens opstilling næsten være et bevis på, at Sakho, Moreno og Markovic er komiteens opfindelser, mens Lovren, Gomez og Lallana er Rodgers´. Det er i den grad en knald-eller-fald-sæson for Rodgers.
Hvordan skal det kunne ses ud fra opstillingen? Jeg skal lige være med.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Tjasper
I øvrigt må gårsdagens opstilling næsten være et bevis på, at Sakho, Moreno og Markovic er komiteens opfindelser, mens Lovren, Gomez og Lallana er Rodgers´. Det er i den grad en knald-eller-fald-sæson for Rodgers.


Det er måske lige et vagt nok bevis efter én kamp. Noget kunne tyde på at Sakho enten var skadet eller/og ikke har trænet særlig meget i løbet af ugen, fordi han lige er blevet far.
Som jeg allerede har givet udtryk for, forventer jeg at Moreno får en del spilletid i løbet af sæsonen og som udgangspunkt vil være førstevalg - i hvert fald som minimum i de kampe, hvor vi kan forventes at være spildominerende.
Hvad angår Markovic kan jeg dog også være lidt bekymret, fordi der er en hel del konkurrence om pladserne efterhånden og er formentlig bagerst i køen. Det kan dog godt retfærdiggøres ud fra det han har leveret for LFC indtil videre, så om det er et udtryk for om han har været komiteens projekt, synes jeg kan være svært at konkludere på.

I øvrigt forventer jeg at der bliver kigget helt nøgternt på hvem der kan levere bedst for klubben og ikke at Rodgers og staben først og fremmest skeler til hvem Rodgers har ville have til klubben og hvem andre har fået bragt til klubben.

Jeg benægter ikke at Rodgers kan have sine præferencer på en sådan baggrund, men er det virkelig så sikkert at der er en så klar skillelinje mellem hvem Rodgers ville have til klubben og hvem komiteen ville have til klubben?

Jeg er ikke sikker på at der findes en så klar sammenhæng, og jeg synes under alle omstændigheder at det er ret svært at konkludere på, på nuværende tidspunkt.
Skrevet af Smör40
Det ville være fint af Rickie Lambert og fortsætte stillen i West Brom og så banke et par kasser ind mod City iaften.
\"If a player is not interfering with play or seeking to gain an advantage, then he should be.\" Liverpool FC siden 1996. JFT97. https://imgur.com/a/RJzhg
Skrevet af Fribytter
@ Andib

Hovedstødssituationen var selvfølgelig skidt, men der hvor han river Walters omkuld, brager Walters ind i Gomez, da han gør klar til at heade, og efterfølgende har Walters også armen om Gomez, hvilket giver ham en klar fordel i forhold til at runde Gomez. Gomez´ riven i trøjen er bare den tydeligste forseelse i situationen, og derfor bliver den dømt. Og ja, opbakningen kunne også have været bedre.

Ang. opstillingen så mener normalt velinformerede journalister at vide, at Gomez skulle have været på udlån. En god sæsonoptakt senere og han har slået Moreno af venstreback til en svær sæsonpremiere. Jeg troede, at Sakho havde spillet sig ind som et klart førstevalg i sidste sæson, men Lovren har åbenbart fået fornyet tillid. De fleste trænere vil helst undgå de store udskiftninger i det centrale forsvar, så det er igen op til Lovren at spille sig af. Præcis som i begyndelsen af sidste sæson. Det er selvfølgelig lidt sværere at vide, hvordan Lallana står i forhold til de direkte konkurrenter, da der normalt ændres mere på de offensive pladser. Men Lallana blev foretrukket frem for spillere som Firmino og Markovic, og jeg troede faktisk, at Rodgers ville have stillet med færre offensive spillere for at få en ekstra central midtbanespiller ind, og Lallana blev da også ofret, da Can blev skiftet ind, hvorfor det er nærliggende at tro, at en del af de taktiske overvejelser også havde til formål at finde plads til Lallana.

Ovenstående skal ikke forstås som en kritik. Jeg tror, der findes gode grunde til at vælge alle tre spillere, men især for Lovren og Lallana er det tvingende nødvendigt, at de snart griber chancen. Retfærdigvis gjorde Lovren det også hæderligt alt i alt, og jeg synes som sagt, at Gomez´ eneste problem var en lidt for naiv tilgang, hvilket forhåbentlig skyldes manglende erfaring.

@ Tjasper

Moreno skal nok få kampe om ikke andet, så fordi en 18-årig spiller sjældent holder et højt niveau over en hel sæson. Og ja, Moreno er bedre end Gomez rent offensivt, men man kan også vende den med de offensive backs om. En solid defensiv back kan give spilleren foran større frihed i offensiven. Der er en klarere arbejdsfordeling i det tilfælde, og Rodgers kan også ønske at operere med et decideret skævt forsvar, hvor en mere defensiv venstreback giver plads til en mere offensiv højreside. Eksempelvis var Milner ind imellem nede og modtage bolden på højrebackpladsen, fordi Clyne havde positioneret sig utrolig langt fremme. Jeg lagde ikke mærke til det samme spilmønster i venstreside.

Jeg skal ikke udelukke, at det har taget hårdt på Sakho at blive far, men i topfodbold er det meget normalt, at den slags ikke påvirker karrieren synderligt. Hvis Sakho havde været første mand på holdkortet, er jeg overbevist om, at han havde rejst med truppen. Men det er noget lidt andet at bede en spillere, der lige er blevet far, om at tage turen til Britannia for at sidde på bænken.

Nu er gårsdagens startopstilling ikke det eneste bevis eller det afgørende bevis. De velinformerede journalister har trods alt jævnligt i sommeren og foråret skrevet om komiteen og Rodgers, og hvordan Rodgers har fået mere at skulle have sagt.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Tjasper
Han har vel formentlig hele tiden været den der har sat holdet, og i sidste sæson synes jeg i hvert fald ikke der var noget der tydede på at Lovren var foran Sakho.

Med i ligningen omkring Moreno, skal vel også at han kom sent i gang med Pre-season grundet en skade. Det kan også være at man har vurderet at han ikke har været helt i gear endnu. I de kommende runder finder vi ud af hvordan Rodgers vil bruge Moreno og Gomez.

Jeg ved ikke om det var bevidst at Clyne skulle være mere offensiv end Gomez, eller om det ganske enkelt bare var fordi Gomez ikke havde overskuddet til at komme så meget med frem. Og selvom Clyne måske var mere offensiv end Gomez, savnede jeg alligevel at Clyne var lidt mere fremadrettet i sit spil, jeg synes det var tydeligt at han holdt lidt igen med at komme fremover banen, og det kan selvfølgelig tilskrives det lidt defensive udgangspunkt, som jeg ikke forventer vi vil se gennem hele sæsonen.
Skrevet af TheRedScouser
Det er måske lige sat på spidsen - eller hvad? Så velinformeret du er, kan det så ikke tænkes, at Firmino skal have en chance for at blive spillet ind på holdet? Han kommer fra Copa America, og har ikke engang trænet med klubben i tre uger. Valget i går stod mellem Can og Lallana, hvor Lallana blev foretrukket. Med det spil Markovic leverede sidste sæson, kontra det spil Lallana leverede, er det ingenlunde nogen overraskelse, at Lallana er foretrukket. Selvfølgelig skal han levere mere, men i går var han en blandt 11 Liverpool spillere, der absolut intet leverede offensivt.
Skrevet af Tjasper
Jeg kan i øvrigt se at Sakho var med i Stoke og alligevel blev Toure foretrukket til bænken frem for ham, lidt besynderligt. I dag er der så blevet spillet en lukket træningskamp på Anfield mod et walisisk mandskab med blandt andre Sakho, Toure, Moreno, Origi, Firmino, Can, Ings og Bogdan i opstillingen.

Det kan så ikke være fordi Sakho var skadet at han ikke deltog i gårdsdagens kamp, som der ellers også var rygter der indikerede.
Skrevet af Lynild
Det er jo et kapløb om at få alle mand i nogenlunde kampform, og spillet sammen.

Jeg håber ikke, at Lucas eller Sakho er på vej væk. Vi har en god bredde lige nu med fornuftige taktiske alternativer og har brug for kulturbærere som de to. Jeg er ikke i tvivl om, at de nok skal få deres kampe i år.
Skrevet af Fribytter
@ Tjasper

Lovren startede alle kampe i begyndelsen af sidste sæson. Skrtel blev skadet i en af de første kampe, og Sakho fik nogle kampe på den bekostning. Sakho var tredjevalget, da sidste sæson begyndte, og det var først senere, at Lovren blev degraderet til tredjevalg.

Moreno har over 100 kampe på seniorniveau i La Liga og PL. Han har vundet EL og fået debut på det spanske landshold. Selvom han måske ikke helt er i gear endnu, så burde han altså stadig være et langt sikrere kort end en 18-årig spiller, som i sidste sæson fik debut for Charlton i Championship, og som ikke er naturlig venstreback. Men det er ikke første gang, at Moreno bliver vraget, selvom han er klar. I sidste sæson spillede Johnson en del på venstrebacken, mens Can tog sig af højreback. Og så var det i selve opspillet, at Gomez´ position lod til at være mere defensiv end Clynes. Som nævnt havde Clynes offensive udgangspunkt højere i banen den effekt, at der blev plads til, at Milner trak ned på højreback for at modtage bolden i opspillet. Hvis det var meningen, at Gomez skulle gøre det samme, så havde Rodgers helt sikkert bedt Gomez om at gå længere frem. Den slags er ret simpelt at justere.

@ The Red Scouser

Jeg har ikke skrevet, at Rodgers ikke tror på Firmino. Og ja, Lallana spillede da bedre i sidste sæson end Markovic, men Lallana var jo ikke markant bedre, hvilket han som 26-årig og med stor PL-erfaring burde have været. Tilliden til og troen på Lallana må altså også bero på andet end Lallanas præstationer i sidste sæson. Og jeg tror, det hænger sammen med, at Lallana er Rodgers´ ide i modsætning til Markovic. Rodgers kan se nogle perspektiver i Lallana i modsætning til Markovic. Rodgers er jo ikke bleg for at give unge spillere lang snor, så hvis han mente, at Markovic på lang sigt var en bedre løsning end Lallana, hvis han faldt lidt mere til i PL, så tror jeg også, at Markovic havde startet kampen imod Stoke.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Tjasper
Fair nok. Jeg kan også godt se at der er flere journalister, der skriver nogle af de samme ting mht. Sakho og Lovren.

Angående Moreno må det enten betyde at han er på vej væk og vi så er på udkig efter en erstatning eller at han rent faktisk er tiltænkt tilpas meget spilletid i løbet af sæsonen og altså er en del af planerne. Jeg har kun set denne ene kamp med Gomez, men jeg har meget svært ved at se at han skulle være førstevalget på denne unaturlige plads i resten af sæsonen. På baggrund af Stoke kampen føler jeg mig i hvert fald ikke overbevist om at han er løsningen på nuværende tidspunkt.
Jeg anerkender også muligheden for at Rodgers ønkser at have en mere defensiv kapabel venstreback, jeg ser det dog også nødvendigt at have en back der kan komme med frem og støtte offensiven, specielt fordi vi ikke har nogen Hazard liggende på fløjen, som kan klare det hele selv, ligesom det også giver god mening at have backs der vil være i stand til at servicere vores nye targetman i front.
Begynder vi at spille med Can i 6´er rollen i de kommende kampe, synes jeg også der vl være bedre mulighed for at introducere Moreno, eftersom der så automatisk vil være større dækning bagudtil.

Skrevet af Tjasper
Og hvis jeg så skal forholde mig lidt mere direkte til den indledende diskussion - så har jeg altså også ret svært ved at forestille mig at Rodgers skulle foretrække Gomez som førstevalg på venstreback gennem hele sæsonen. Jeg tror også valget af Gomez kom på baggrund af at han ønskede et tage et defensivt udgangspunkt, kombineret med at Moreno ikke har haft nogen optimal opstart.

Hvis Rodgers ingen tiltro har til Moreno, ville jeg have forventet at der blev (bliver) hentet en erstatning eller en mere oplagt udfordrer end Gomez.
Skrevet af Tjasper
Et andet interessant element i at have Can liggende på 6´er positionen, vil være at vi har mulighed for at spille med en stor fleksibilitet qua Can´s rolle i den foregående sæson. Det gør det muligt at skifte formation i løbet af kampen, eller veksle for den sags skyld, idet han kan gå ned og agere midtstopper sammen med de to andre midtstoppere, hvorved vi så kan skubbe vores backs længere frem og måske samle fronttrioen en smule med evt. Coutinho og Firmino liggende inde bag Benteke.

Det er en interessant mulighed at arbejde med, synes jeg.
Skrevet af andib
Og hvis jeg så skal forholde mig lidt mere direkte til den indledende diskussion - så har jeg altså også ret svært ved at forestille mig at Rodgers skulle foretrække Gomez som førstevalg på venstreback gennem hele sæsonen. Jeg tror også valget af Gomez kom på baggrund af at han ønskede et tage et defensivt udgangspunkt, kombineret med at Moreno ikke har haft nogen optimal opstart.
Jep og sammenholdt med at Gomez har gjort det rigtig godt i Pre-season. Jeg har dog ikke fået set nogen af kampene og har faktisk heller ikke fået set opstillingerne fra de kampe. Han har vel ikke spillet venstreback i alle de kampe eller?
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Fribytter
Jeg har nu ikke skrevet, at Gomez vil være førstevalg gennem hele sæsonen. Blot at Gomez´ startplads indikerer, at Rodgers ikke er overbevist om, at Moreno har, hvad der skal til.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af andib
Et andet interessant element i at have Can liggende på 6´er positionen, vil være at vi har mulighed for at spille med en stor fleksibilitet qua Can´s rolle i den foregående sæson. Det gør det muligt at skifte formation i løbet af kampen, eller veksle for den sags skyld, idet han kan gå ned og agere midtstopper sammen med de to andre midtstoppere, hvorved vi så kan skubbe vores backs længere frem og måske samle fronttrioen en smule med evt. Coutinho og Firmino liggende inde bag Benteke.
Ja og der kan det være ret geniat at Rodgers lod Can spille i centerforsvaret i sidste sæson. Han har i hvert fald vist at han kan spille dernede og i den henseende så bør Gomez ikke være førstevalget som wingback, men her kan Markovic netop bringes i spil. Vi spillede vel nogenlunde med sådan en opstilling mod Southampton i sidste sæson. Det kan selvfølgelig også bruges som taktisk alternativ under en kamp.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Tjasper
Jamen det er da ganske forståeligt at Rodgers er i tvivl om Moreno har hvad der skal til. Det er vi vel alle efter han ikke rigtig formåede at bevise sit værd i sin første sæson.

Det behøver dog ikke betyde at han ikke vil bruge ham fremadrettet for at finde ud af om han kan finde sig bedre til rette i denne sæson.
Skrevet af Fribytter
Jep. Men Moreno ryger på bænken til fordel for en ganske uprøvet 18-årig, der ikke engang er naturlig venstreback, mens Lovren og Lallana er at finde i startopstillingen, selvom konkurrencen om spilletid på deres positioner er hårdere. Alle tre skuffede sidste sæson, men to af dem lader til at have trænerens tillid. Det er sådan set det eneste, jeg skriver.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Tjasper
Jeps. Og det er rimeligt at konludere ud fra den kamp. At Lallana som udgangspunkt er foran Markovic i køen og Moreno er et usikket kort.

Jeg vil bare gerne vente med at konkludere alt for meget inden der er spillet 4-5 kampe, hvor vi kan være sikker på at spillere som Firmino og Moreno også er fuldt oppe i gear. Jeg tvivler på at Lallana vil være foran eksempelvis Firmino, når der er spillet 3-4 kampe, ligesom jeg tvivler på at Moreno vil være henvist til bænken efter 3-4 kampe.

annonce
0