Snak

Mere indhold efter annoncen
Jamen det var da et sats af Rodgers, ingen tvivl om det. Og som tidligere hentydet havde en mere rutineret manager med et mere fastlagt system maaske grebet det anderledes an. Det er dog naeppe mod top-7 man vil forsoege sig med to i stedet for tre, mens der er tilpas mange hold laengere nede i ligaen, der ogsaa stiller med en kompakt og kontant midtbane. Derfor er spoergsmaalet igen, hvorfor lige praecis Villa skulle vaere et hold at undgaa et saadant eksperiment imod.

Den ubekendte i dette er saa hvorvidt en midtbane med Lucas og Henderson havde haft den tilstraekkelige defensive ballast til at vinde midtbanen i dag, som en defensivt uerfaren Gerrard ikke har (endnu, i al fald), eller om eksperimentet skal begraves fuldstaendigt. Og ja, Lucas skulle have heddet Gerrard og omvendt i det seneste indlaeg..
Aaahhh banter
Derfor er spoergsmaalet igen, hvorfor lige praecis Villa skulle vaere et hold at undgaa et saadant eksperiment imod.

Det har du sådan set fået forklaret. Ud over det kan du jo se på Bentekes statistikker i luftrummet og når bolden sparkes op i øvrigt. Det var oplagt at der skulle vindes andenbolde for at holde dem fra chancer, men man stiller med en midtbane i antalsmæssigt undertal, som også er fysisk underlegne. Det giver konsekvent Villa en god plan B. I forvejen har de, via det centrale overtal, lettere betingelser end normalt, men det er også lettere for dem at vinde det Benteke rager ned. Vi stod med nærmest nøjagtig samme problem i sidste uge, og det med en bedre forsvarskæde.

Logikken om 2 mand død og pine skal afprøves før eller siden, er noget speciel. Især når det antages at dette må gøres fra start. Man kunne jo også have valgt en kamp hvor man var foran, og det bekvemt. Når du alligevel konkluderer at det er et fåtat af hold hvor det er oplagt, virker det noget besynderligt, stædigt at forsvare det, som et alternativ man skulle teste. Det især når man ikke gør det med de mest kompetente i den defensive rolle.
"Vi stod med nærmest nøjagtig samme problem i sidste uge, og det med en bedre forsvarskæde."

Fair nok. Saa ikke selv den kamp.

"Logikken om 2 mand død og pine skal afprøves før eller siden, er noget speciel"

Rodgers vil gerne kunne spille Suarez og Sturridge samtidig, uden at miste spillet over kanterne, og det gik ikke skidegodt da man forsoegte med en 3-5-2. I den forbindelse er det lidt svaert at vide, hvorvidt det kan fungere med to mand paa midten, hvis den ikke proeves i praksis. Og hvis ideen er at det skal vaere et alternativ som startformation, maa det noedvendigvis afproeves som saadan - det giver naeppe det samme billede som at goere det efter 80 minutter 4-0 oppe. Personligt ser jeg i oevrigt helst en tre-mands midtbane, men forstaaeligt nok at Rodgers oensker at se mulige alternativer an.
Aaahhh banter
Ja, det gjorde du, dog uden at tage stilling til om det var en god eller daarlig ting. Eller nogen form for analyse derudover. Derfor virker det letkoebt at efterrationalisere.

Ja, du tror så ikke på mig kan jeg efterhånden forstå, og det er åbenbart meget vigtigt, at mine udtalelser skal være ren bagklogskab for dig. Wonder why.

Men okay, jeg skulle nok have være mere tydelig, så kunne du have sparet tid og fået mere nattesøvn. Jeg beklager.
Y. N. W. A. #JFT97
Jeg tror nu mere, at Rodgers overvejelser gik på hvordan han kunne få plads til Sturridge i starteren igen, måske knap så meget på hvordan Villa ville gribe kampen an. Det hang i hvert fald på ingen måde sammen og reelt kunne og burde Villa have lukket og slukket i første halvleg.

Liverpools defensiv er ganske enkelt rystende ringe i øjeblikket.
-
Efter at have læst gårsdagens udgave af The Telegraph indser jeg nu, at NickRomano sandsynligvis (som altid) har ret,
Ingen grund til bekymring, DBR, min nattesoevn fejlede ikke noget.

Falcon, det var utvivlsomt et ny forsoeg paa at finde plads til baade Suarez og Sturridge helt fremme. Det var mere timingen og modstanderen valgt til eksperimentet, diskussionen gik paa. Men det kan selvfoelgelig ogsaa bare have vaeret den foerste og bedste mulighed der boed sig, som Rodgers tog. Som sagt havde det dog vaeret mere relevant at se den med Lucas i stedet for Gerrard, men Rodgers har desvaerre (endnu) ikke koglerne til at saette kaptajnen paa baenken.
Aaahhh banter
Stil op med en 4-4-2 med Sterling på venstre, en solid venstre back (Carlos eller Enrique) og Henderson på højre. MBE og Lucas/Allen i midten.

Coutinho har brug for en pause.
YNWA
Det mest bekymrende med kampen i går, er at se hvordan vi som hold overhovedet ikke hang sammen som hold, specielt i første halvleg. Intet fungerede, og vores manglende fysik blev i den grad udstillet. Samtidig lignede Gerrard en mand der skulle have været gået på pension for længe siden. Langsom, usikker boldomgang og dårlige førsteberøringer, kendetegnende Gerrards første halvleg. Hvis han skal implementeres som dybt liggende playmaker, så vil det helt klart virke bedst med to løbestærke og gerne kreative kræfter foran sig. Optimalt set med Jordan Henderson og en type som J. Mourinho, som jo nok ikke er et realistisk transfermål, men som er den type spiller der gerne skulle ligge sammen med Jordan og Gerrard. Vores reelle alternativer i Lucas og Allen er godkendt til kampen om top 4, men skal vi længere op i tabellen på sigt skal vi styrkes på den position.
Jeg forstår selvfølgelig godt at Rodgers gerne vil have både Suarez og Sturridge på banen, men det er virkeligt et problem, som jeg har svært ved at finde løsningen på. Vores spil hænger ikke særlig godt sammen når de begge to spiller, hverken defensivt eller offensivt. Det er utroligt vigtigt at have noget individualister på holdet, men med Coutinho, Sterling, Suarez og Sturridge på banen på samme tid, så går det bare for meget ud over balancen, det er alle vist klar over nu.
I øvrigt er jeg enig i at Coutinho trænger til en pause. Han har leveret for mange middel og under middel præstationer, så han ligner en ung mand, som har brug for lidt tid på bænken. Sterling synes jeg faktisk gør det super fint, også defensivt trods sin størrelse. Han er blevet meget bedre til at sætte sig igennem og i øvrigt også til at dække bolden af med en mand i ryggen og på siden. Ham ser jeg ikke umiddelbart nogen grund til at ofre i startopstillingen pt.
Jeg har i øvrigt svært ved at se hvordan Aspas han skal få spilletid efterhånden. Rodgers skifter ham aldrig ind. Og det er måske også svært at se ham gøre en forskel i en kamp som i går, hvor han ville være fysisk underlegen.
Ligesom alle andre har jeg også det mig sur på Cissokho nu, han er virkelig en skandale. Jeg må også efterhånden begynde at stille spørgsmålstegn ved Mignolet. Han har efterhånden haft en del missere og har jo nogle åbenlyse svagheder. Har svært ved at se at han er bedre end Reina.
Jeg håber virkelig at vi køber en stærk central midtbanespiller ind her i vinduet, selvom jeg tvivler på det. Derudover mangler vi jo også noget på backs med en elendig Cissokho og en formsvag Johnson.
Der er ikke plads til mange svipsere her i efteråret, specielt ikke hjemme, for det er altså ikke kun et hold vi kæmper med
4. pladsen om, men 3 lige så stærke hold som os selv i form af især Tottenham og Everton og selvfølgelig United, der nok skal få skrabet point sammen til at være en alvorlig trussel også.
Det bliver uhyggelig tæt er jeg bange for.
http://www.youtube.com/watch?v=jXg0Q6twdWY
JohnnyDrama,

hvorfor smide Henderson, der i snart mange kampe har vaeret vores bedste midtbanespiller, ud paa kanten? Jeg haelder fortsat til en tre-mands midtbane med en tilbagetrukket og to presspillere foran (som loebende kan sideforskydes), og saa en flydende offensivtrio med Sterling der veksler mellem de to kanter, Sturridge med hang til at blive i boksen og Suarez der strejfer omkring som han nu goer bedst.

ScouserBoy,

"Jeg har i øvrigt svært ved at se hvordan Aspas han skal få spilletid efterhånden."

Lige nu er det luksusproblem, at alle offensivspillere er klar, men mon ikke der dukker en enkelt skade eller karantaene op i loebet af foraaret.

"en type som J. Mourinho, som jo nok ikke er et realistisk transfermål"

Hehe, naeppe heller nogen forstaerkning paa spillersiden. Moutinho, til gengaeld... Jeg tror dog tidligst der hentes en "profil" til midtbanen til sommer. Men ellers enig. Cissokho og Johnson goer ikke meget godt for vores forsvar pt., og Mignolet skal satme til snart at finde koncentrationen igen.
Aaahhh banter
annonce