Snak

Mere indhold efter annoncen
Ja, udnyttelsesprocenten fandt jeg dog på statsbomb.com i en artikel.

Men tallene må jo også holdes op imod de bedstes spild af boldbesiddelse. Dengang Drogba blev topscorer, skød han igennemsnit 5,6 gange, mistede bolden 1,4 gange og smed bolden væk 2 gange i løbet af 90 minutter. Han lavede ti oplæg i alt og 2,8 chanceskabende afleveringer pr. kamp. Og andelen af succesfulde afleveringer var på 60%.

Suarez skød i gennemsnit i den netop overståede sæson 5,5 gange, mistede bolden 1,8 gange og smed bolden væk 2,8 gange i løbet af 90 minutter.

Suarez lavede 14 oplæg i alt (Sturridge syv) og 2,6 chanceskabende afleveringer pr. kamp (Sturridge en). Andelen af succesfulde afleveringer var på 75% (Sturridge 79%).

Rooney i 11/12 (27 mål og fire oplæg):
Skød 4,6 gange, mistede bolden 2,1 gange og smed bolden væk 1,5 gange i løbet af 90 minutter. Andelen af succesfulde afleveringer var på 80%, og han lavede i gennemsnit 1,5 chanceskabende afleveringer pr. kamp.

Giroud i 13/14 (16 mål og otte oplæg):
Skød 3,1 gange, mistede bolden 2,2 gange og smed bolden væk 2,7 gange i løbet af 90 minutter. Andelen af succesfulde afleveringer var på 69%, og han lavede i gennemsnit 1 chanceskabende aflevering pr. kamp.

Van Persie i 11/12 (30 mål og ni oplæg):
Skød 4,6 gange, mistede bolden 2,4 gange og smed bolden væk 1,4 gange i løbet fa 90 minutter. Andelen af succesfulde afleveringer var på 79%, og han lavede i gennemsnit 2,4 chanceskabende afleveringer.

Sturridge i 10/11 for Bolton (Otte mål, ingen oplæg):
Skød 4,8 gange, mistede bolden 2,4 gange og smed bolden væk 2,8 gange i løbet af 90 minutter. Andelen af succesfulde afleveringer var på 74%, og han lavede i gennemsnit 1,3 chanceskabende afleveringer i løbet af en kamp.

Sturridge 11/12 (11 mål, tre oplæg):
Skød 3,1 gange, mistede bolden 2,4 gange og smed bolden væk 1,5 gange i løbet af 90 minutter. Andelen af succesfulde afleveringer var på 82%, og han lavede i gennemsnit 0,8 chanceskabende afleveringer i løbet af en kamp.

Sturridge 12/13 for Liverpool (10 mål, tre oplæg):
Skød 4,4 gange, mistede bolden 2,1 gange og smed bolden væk 1,6 gange i løbet af 90 minutter. Andelen af succesfulde afleveringer var på 85%, og han lavede i gennemsnit 2,1 chanceskabende afleveringer.

Sturridge 13/14 (21 mål og syv oplæg):
Skød 3,4 gange, mistede bolden 1,8 gange og smed bolden væk 1,8 gange i løbet af en kamp. Andelen af vellykkede afleveringer var på 79%, og han lavede i gennemsnit en chanceskabende aflevering pr. kamp.

Tallene er ikke renset for straffesparksmål.

Nu har jeg ikke udnyttelsesprocenten for de enkelte spillere, eller hvor mange oplæg pr. spillet minut de hver især lavede, men nu handler det jo også bare om at diskutere, om Sturridge smider bolden for meget væk sammenlignet med andre angribere. Jeg har udelukkende set på de nævnte angriberes bedste sæsoner indtil nu, hvor alle pånær Girouds sæson må betegnes som verdensklasse. Ja, og så har jeg medtaget alle Sturridges sæsoner fra, da han slog igennem i PL for Bolton (minus den sidste halvsæson for CFC).

Bedømt på sidste sæson (og ikke kun de nævnte tal) bejler Sturridge imø. nok til at være toptyveangriber på verdensplan. Hvis han skal forbedre sig markant i forhold til den netop overståede sæson, så er han oppe at ånde topfemangriberne i nakken.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Det er selvfølgelig altid relevant at lave sammenligninger med andre angribere, men jeg synes også det kan være fint at se isoleret på Sturridge uden alt for mange sammenligninger. Det er jo sådan set det jeg prøver at gøre, og min påstand er at hvis han kom med en lidt anden indstilling, tror jeg han kunne udvikle sig og blive endnu bedre. Udover at det er skide provokerende og ucharmerende at se på, når han laller derud af, så mener jeg at hvis han blev lidt mere moden, så ville han også kunne præstere endnu bedre end han hidtil har gjort (specielt den forgangne sæson).

Ligesom vi udfra Bosses redegørelse og måske de stats som du, Fribytter, har frembragt, kan konkludere at han er blevet bedre i takt med at han er blevet mere moden, ikke overraskende, så er min påstand så at han har potentiale til at blive endnu bedre, specielt hvis han formår at modne sit spil endnu mere og tage endnu flere gode beslutninger.
Det er jeg enig i. Men det er jo altså også en anden diskussion end diskussionen om, hvorvidt Sturridge træffer for mange dårlige beslutninger.

Hvis Sturridge blot præsterer på samme niveau i næste sæson, som han har gjort i denne, så er jeg ganske godt tilfreds. Diskussionen om potentiale er dog altid svær. Jeg hører eks. til dem, der mener, at Giggs kunne have fået endnu mere ud af sit talent og være blevet en endnu større profil for Man. Utd., men det er jo omvendt svært at kritisere Giggs for ret meget, når man ser på hans karriere.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Ja, det er jeg såmænd nok også. Men jeg vil jo selvfølgelig heller ikke have noget i mod at han tog et step op.

Men i mine øjne er det bare tydeligt at hans indstilling hæmmer hans mulighed for at blive mere effektiv. Men ja, det er selvfølgelig vanskeligt at måle hvornår og hvordan spillere opnår deres fulde potentiale.

Hvordan mener du at Giggs kunne være blevet bedre? Taktisk?
Giggs har vel mest af alt udmærket sig ved et højt bundniveau og sjældent ved de helt ekstraordinære toppræstationer. Jeg tror, han i højere grad kunne have krydret det sidste med det første, men han holdt for mig at se lidt igen. Det er også sigende, at han nærmest ikke vandt nogen individuelle priser, da han var på toppen af sin karriere. Ja, han var vel sjældent med i opløbet. Det er ret atypisk imø..
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
At han ikke modtog nogle individuelle priser, fortæller vel ikke nødvendigvis at han ikke opnåede sit fulde potentiale. Nu har jeg ikke studeret Giggs karriere nærmere, men der er selvfølgelig ikke nogen tvivl om at han har haft en gloværdig karriere, men jeg ved så heller ikke om han kunne være blevet meget bedre. Han levede vel også meget på fart og desuden en god indstilling til tingene, apropos?

Edit: Holdt han igen? Hvorfor dog det?
Nej, det er atypisk. Det er blot noget, der imø. understøtter fornemmelsen af, at han kunne være blevet endnu bedre. Til tider afdriblede han jo et helt forsvar.

Altså jeg ved jo ikke, om han holdt igen. Men jeg har bare en fornemmelse af, at han var tilfreds med som oftest at være den spiller, der gjorde de andre gode. Han havde måske ikke behovet for at være det spillemæssige omdrejningspunkt som så mange andre. Det kan man kalde at være uselvisk og alt muligt andet godt, men man kan også kalde det manglende mod. Ligesom du mener, at Sturridge med fordel kan blive mindre egocentrerede, så mener jeg, at Giggs godt kunne have været mere modig i sit spil.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Okay. Ja, det kan jeg godt følge dig i. Men Giggs var måske også mere en klassisk wing og ikke den der playmaker type, hvor alting skal gå igennem. Men du har sikkert alligevel ret i at han godt kunne have været mere dominerende.
For ofte var han i hvert fald en klassisk wing imø.. At han senere spillede en del centralt, indikerer imø. også, at Giggs havde spilintelligensen til oftere at have trådt ud af den klassiske kantrolle. Men det er som nævnt svært at kritisere Giggs for ret meget. Og jeg har det lidt på samme måde, hvis Sturridge kan holde niveauet fra sidste sæson.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Yes. Han havde spilintelligensen til at spille derinde, men det var måske en kende for sent at gamle Ferguson opdagede det.

Ja, vi får se hvordan det går med Sturridge :-)
annonce