Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Fribytter
@ LaPioche

Nu var din indledende bemærkning, at Pogba ville vise sig at være et røverkøb.

1. £19 mio. er vel ca. 30% af prisen på Keita. Altså den fulde pris inklusive eventuelle klausuler. Så kan du selvfølgelig argumentere for, at Pogba er 30% bedre end Keita, men hvis begge er købt til overpris, så er Keitas pris vel bare et udtryk for, at Pogba er købt til overpris?
2. Lønnen er ca. halvdelen af Pogbas (hvis alt det der med loyalitetsbonusser, CL-bonus, lønstigning og image-rights holder). Over en 4-årig kontrakt er det ca. £27 mio. mere.
3. Priserne ser ud til at fortsætte med at stige i dette vindue. Det betyder selvfølgelig, at Pogba i rene tal nok var billigere at købe sidste sommer, end hvis han skulle købes denne sommer (selvom en række forhold kunne være med til at sænke prisen på Pogba såsom kontraktlængde). Men priserne stiger primært, fordi klubbernes indtægter stiger. Keane kostede £3,75 mio. i 1993, men det betyder jo ikke, at han var et røverkøb, fordi priserne idag er nogle helt andre.

Helt grundlæggende er det svært at argumentere for, at verdens dyreste spiller med tiden vil vise sig at være et røverkøb.

Her er et forsøg på at vise prisudviklingen. Ifølge tabellen er Pogba blot den femtedyreste spiller i engelsk fodbold.
https://tomkinstimes.com/2016/08/anchors-and-wankers-the-psychology-and-reality-of-transfer-prices/
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Slettet(100838201910)
Uden at gå ind i din opdeling så var det mest af alt et "slagtilbud" ud fra en ´value for money´-betragtning.

Personligt synes jeg 89 mio. lyder som mere værdi for pengene end 70 mio. for Keita. Fair hvis du er uenig, men om ikke andet så nærmer vi os da en dag, hvor ringere spillere end Pogba bliver købt til højere priser. Det var egentlig bare det, jeg ville frem til.
Skrevet af Fribytter
Det vil jo altid komme an på, hvordan spilleren præsterer efter skiftet. Men som tabellen også indikerer, så bliver transferrekorderne med tiden slået. Men det fortæller bare ikke ret meget om købekraften. Derfor er priserne forsøgt regnet om til dagens marked.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Hasse1983
Personligt synes jeg det er en ualmindelig stor faktor, hvordan spilleren præsterer i sin nye klub, når man snakker om røverkøb el katten i sækken.

Pogba har da gjort mere end acceptabelt for United el hvordan? - mig bevidst er han da ikke faldet igennem i forhold til sin opgave over flere kampe. Nu har han haft en sæson i PL, hvor det går lidt hurtigere end i Serie A, og mon ikke den kommende sæson kan gå hen og blive "hans" sæson.

Hvis Keita går ind og laver blandingen af Kante og Iniesta (bevares det er ECHO der har lavet sammenligningen) så kunne vi for min skyld betale £100M for ham, for det er lige præcis sådan en spiller der løfter hele holdet. Tager det første pres mod forsvaret og kan supplere såvel som "redde" et mislykket angreb.

Med de journalister der senest har kommenteret på Keita, så tror jeg på at det ikke er helt usansyndligt mere.
Tapping up osv, tjaa... det er sådan gamet er, og måske har vi snakket med Red Bull L. og gjort til kende at vi er mere end blot nysgerrige, så de siger ok til lidt uformel snak. Der er jo ingen grund til at snakke pris hvis spilleren ikke gider.
Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af Fribytter
Han har Deco og Yaya Touré som forbilleder.

Det, jeg har læst fremhævet, er, at han stort set kan det hele. Han kan erobre bolde, han kan aflevere bolden fremad, han kan drive bolden frem selv, og han kan score mål. Normalt er man enten en dribler eller distributør. Dermed ikke sagt at han er Alonso og Dembele i én og samme spiller, og han slår ikke millimeter præcise afleveringer over en halv banelængde eller afdribler et forsvar i en telefonboks. Men blandingen er ret usædvanlig. Og så er han alsidig. Han begyndte som defensiv midt for Salzburg og etablerede sig som en profil. Blev rykket frem som offensiv midt sæsonen efter og kvitterede med 12 ligamål. For RBL har han mest spillet central midt og var den mest scorende midtbanespiller i Bundesligaen i sidste sæson.

Han er Kanté på den måde, han arbejder uden bold og binder holdet sammen med lunger og fart. Men Kanté er mere defensiv og bedre defensivt. Keita har så omvendt en tydeligere ambition i sit spil om at sætte et offensivt aftryk.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af DenzelCurry
Sammenligningen med Kante er lidt sjov, da den nærmest udelukkende bunder i at de er samme højde og hudfarve.

Flere pålidelige kilder siger, at Keita har fortalt Leipzig at han vil skifte til Liverpool, og at Klopp er villig til at betale den krævede pris. Jeg tror den bliver lukket inden ugen er omme.

Desuden blev han af flere, rangeret som den næstbedste spiller i den overståede bundesliga sæson, kun overgået af Lewa.
Skrevet af HeyItsFooball
Naby Keita er en fantastisk spiller og af den slags der kan udgøre en stor forskel i forhold til at vinde ting.

HeyItsFootball.Blogspot.Com
Skrevet af Slettet(100838201910)
Fribytter og Hasse:
Jeg er helt enig. Som jeg også skrev i min egen klubtråd for nylig, så faldt jeg over et pudsigt citat fra en af de journalister, der arbejder for Di Marzio. Han mente kun at transfersummen havde betydning hvis spilleren floppede, eller hvis købet forhindrede klubben i at forstærke sig på andre områder. Selvom det selvfølgelig ikke kan overføres 100% så er det heller ikke helt dumt sagt. Leverer spilleren er der sjældent nogen anledning til at snakke om prisen - bare se på Higuain. Der er ikke blevet snakket meget om de 600-700 mio. han kostede Juve, og det er selvfølgelig fordi han har scoret masser af mål.

Hvorvidt Pogba har været en succes eller ej kommer vist an på øjnene der ser. Personligt synes jeg han har været en af Uniteds absolut bedste spillere i den forgangne sæson, men et forsigtigt gæt ville være, at ikke alle i klubtråden er enige i det.

Skrevet af HeyItsFooball
Den vel eneste rigtige svaghed han har er at han ikke er nogen faktor i luften.

Jeg brækker mig derudover når såkaldte eksperter fra England laver den racistiske kobling og siger at han er en ren destroyer ligesom de gjorde med Yaya Toure og alle andre afrikanske CM´s, fordi han er sort.
HeyItsFootball.Blogspot.Com
Skrevet af Hasse1983
Jeg kan fint leve med at han ikke kan dominere et luftrum. Hvis han løber rundt centralt, så er det sjældent det har nogen som helst betydning.
Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af Bosse1983
Jeg brækker mig derudover når såkaldte eksperter fra England laver den racistiske kobling og siger at han er en ren destroyer ligesom de gjorde med Yaya Toure og alle andre afrikanske CM´s, fordi han er sort.

Den udlægning var decideret kvalmefremkaldende. Læser du engelske medier?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Fribytter
La Pioche

Det citat er jeg så ikke helt enig i, selvom det selvfølgelig i en eller anden forstand er de to yderpoler, der konstant er i spil, når handler vurderes.

Jeg mener ikke, at Pogba var det, Man. Utd. havde brug for til midtbanen. Di Maria blev i sin tid kaldt Real Madrids motor, og kritikken gik på, at Real Madrid underkendte DI Marias kvaliteter, lidt ligesom dengang Makelélé blev solgt. Det gjorde de ikke. De satsede på to fremragende fodboldhjerner og så godt nok først lidt senere en vaskeægte oprydder på midten.

Det er en midtbane, der får et hold til at hænge sammen. Pogba er hverken hjernen eller motoren. Han er en gennembrudsspiller. En slags boks-til-boks-spiller, der tænker mere som en offensiv individualist end en midtbanespiller. Og så har han et højt niveau, når han er god og et stort potentiale. Men han har ikke været svær for Juventus at erstatte. De savner ham ikke. Og det skyldes, at han var med som en ekstra offensiv spiller. Han var luksus i den forstand, at andre tog sig af de traditionelle opgaver, og han havde frihed til at drible og drive bolden frem. Og det offensive aftryk har Juventus fået erstattet af bl.a. Dybala.

Jeg synes slet ikke, at vi har set den Pogba, der driblede sig igennem modstanderens kæder og selv drev bolden en halv banelængde frem. Det var noget af det mest iøjnefaldende ved hans spil i Serie A, men det har ikke været nært så tydeligt i PL. Jeg synes faktisk, at det har været en svaghed ved hans spil. Han har holdt for meget i bolden uden gøre noget med den.

Så kan man henvise til diverse afleveringsstatistikker, hvor Pogba scorer højt, og vi har da også set nogle af de fantastiske afleveringer, som han kan slå. Men Pogba er jo ikke Pirlo, Alonso, Xavi eller Scholes. Han har ikke det opbyggende spil i sig på samme måde, som de havde. Han er mere all action, og han vil gerne gøre en forskel med det samme, når han er på bolden. Og han søger bolden med den intention. Han har ikke blikket for tålmodigt at manipulere modstanderen rundt på banen med afleveringer for at skabe rum til medspillere i gunstige positioner og spille sig rundt om eller igennem et pres - i hvert fald ikke på et niveau, så det i sig selv retfærdiggør, at han skulle hentes sidste sommer.

Pogba har i høj grad været reduceret til en pasningsspiller i sidste sæson, og jeg synes slet ikke, at Man. Utd. får nok ud af Pogba i sådan en rolle. Og en sådan rolle giver også et ansvar, som Pogba ikke er vant til. Han skal i langt højere grad tænke over sin positionering i afleveringsspillet - både som afleveringsmulighed og i tilfælde af boldtab. Og det har han haft svært ved at vænne sig til.

Så hvad er planen med Pogba? Skal han tæmmes og gives flere pligter og dermed indskrænke den offensive frihed, eller skal der købes de spillere, der kan give Pogba den rette platform at præstere offensivt fra?

For mig at se giver det sidste mest mening, og derfor mener jeg, at Man. Utd. har grebet rekrutteringen til midtbanen omvendt ad. Hvorfor ikke gå efter at sikre de mekanismer, der skal få en spiller som Pogba til at præstere maksimalt, før Pogba hentes? Der er jo ikke tale om, at det var et specielt godt tidspunkt at købe Pogba sidste sommer.

Pogba har ikke forhindret Man. Utd. i at forstærke andre dele af holdet, og han er ikke et decideret flop. Men jeg forstår ikke, at Pogba absolut skulle hentes sidste sommer - hverken set ud fra økonomien eller det sportslige.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Lynild
Men jeg forstår ikke, at Pogba absolut skulle hentes sidste sommer - hverken set ud fra økonomien eller det sportslige.


Trøjesalg.
Skrevet af Fribytter
Jaja, der er selvfølgelig signalværdien.

Hvis Keita bliver købt, så er det i øvrigt oplagt at sammenligne direkte med Pogba.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Lynild
Haha, den lå lige for!

Men enig ellers, Pogba virkede som en signal-signing. Han var den mest hypede spiller sidste år og måske den eneste i den prisklasse, der var tilgængelig (man prøvede også med Griezmann), så det med om spilleren passede ind osv., blev der vel set lidt stort på.

Pogba har i hvert fald ikke overbevist i sin første sæson. Han har ikke været dårlig, men han har heller ikke vist det, man kan forvente af så dyr en signing. Dertil kommer også Mhikitaryans manglende gennembrud. Heldigvis var Zlatan toneangivende, så der blev måske ikke snakket så meget om de andre. Men nu har de ikke Zlatan længere...

Keita virker som en spiller, der er tiltænkt en helt fastlagt rolle i Klopps system. Den pris der har været nævnt er tilgengæld helt vanvittig. Det samme synes jeg om Van Dijk. Men priserne er skruet op, især når en engelsk klub byder ind. Det så vi også sidste år.
Skrevet af Bosse1983
At Van Dijk gik til Saints i sin tid, har jeg aldrig fattet. Modsat Stones og andre som hypes, hænger prisen på at alle kan se at han er ren kvalitet. Det samme kan siges om Keita og skæver man lidt til markedet, vil de fleste nok bare trække på skuldrene over den transfersum om et par sæsoner. Hvis det er et par køb af den art som skal til for at man bider sig fast i top 4, og måske kan lave et push mod en titel og gøre en figur i Europa, er det vel tålelig. Det er spillere med mange års fodbold tilbage i benene, og yderligere udviklingspotentiale. De falder næppe i pris og kan man holde på den 5+ år, er det økonomiske nok hentet ind igen.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Lynild
Bosse, jeg er ikke uenig, og Van Dijk og Keita kan meget vel vise sig at være alle pengene værd. Ingen taler om for høj på på Marcos Alonso efter hans gode sæson f.eks. selvom der var meget kritik af netop det indkøb før sæsonen.

Igen tegner der sig et billede af en prisudvikling, der synes at være stukket af. Men det kan ikke komme bag på nogen med de penge, der er kommet ind i fodbold med de seneste tv-aftaler.
Skrevet af YNWA"96"
Er osse meget enig i betragtningerne omkring Pogba, jeg mener osse at han er et af de allerstørste midtbane talenter der er, han er næsten lige blevet 24 år, der er udsving på præstationerne fra unge spillere. Jeg tror det er en fordel, både for Pogba og resten af holdet, at Zlatan ikke er der mere, alt for meget af spillet og ansvaret blev lagt over på Zlatan skuldre, nu er de andre spillere selv nød til, at tage noget ansvar og det tror jeg er en fordel for United. Derudover mener jeg at United´s/Mourinho meget defensive tilgang til spillet, ikke på nogen måde er til Pogba´s fordel, han har så mange forcer i det offensive og man får ikke det bedste ud af ham, når man har mere travlt med at forsvare end "at angribe kampene", jeg er helt på det rene med, at United er et hold der er meget svære, at vinde over, deres defensiv er godt nok imponerende, der er de bundsolide, men hold op hvor er de tamme offensivt, tør slet ikke tænke på hvad Klopp ville kunne få ud af en spiller som Martial.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Fribytter
Også enig, Bosse og Lynild.

Jeg synes også, at der er lidt sammenligneligheder med Veron. Han kunne også godt lide at suge bolden til sig i Serie A og vente på, at presset kom for så at spille en hurtig bande eller trække forbi modspilleren. Det lidt lave tempo og de her infight-agtige dueller, hvor man bare moser sig forbi modspilleren. Veron havde ikke helt Pogbas gennembrudsstyrke, men der er lidt den samme tendens i deres spil. Og så det artilleri-agtige højreben, der kunne slå knaldhårde præcise afleveringer og hamre et missil afsted imod mål. Men Veron blev jo heller aldrig den dynamo for Man. Utd., som han havde været i Serie A.

Veron blev solgt for et rekordbeløb, men det var mere i tråd med, hvad andre store spillere blev solgt for på det tidspunkt. Costa, Ronaldo, Mendieta, Vieri, Nedved. Så var der spillere som Figo og Zidane, som vist var dyrere end de andre.

Van Dijk og Keitas pris ligger nogenlunde på niveau med Suarez, James og Di Maria. Og Morata og Lukaku rygtes at koste deromkring. Vel også Verratti.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Genne
Når man kigger på indtægter, lønudvikling og fodboldens markedsandele, så kan det jo ikke undre at priserne går op, især for klubber fra Premier League. Og det siger jeg naturligvis uden at have et datasæt foran mig der kan underbygge påstandene, men det er klart den fornemmelse man får når følger med i fodbold.
annonce
0