Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Black Spider
Og Chelsea skal vel umiddelbart også sælge for at købe, er ikke nede i alle detaljer men de har også noget dødvægt og har brug for markante forstærkninger.

Chelsea kan jo altid låne rentefrit i Sparekassen Roman, hvor vilkårene altid er fantastiske. Men hvordan FFP kommer til at se ud er en anden sag.

Chelsea med Ziyech og Timo Werner er dog en noget anden fisk end Chelsea med Willian og Batshuayi. Der er lidt snak om Chillwell til venstre bak, men der er også lidt snak om, at at klubben er gået fuldstændigt i spagat og vil forsøge at købe Kai Havertz nu man er i gang. Jeg er, efter lidt rationalisering, endt med at være en fan af de armbevægelser.

I forhold til salg er der i øvrigt netop en masse dødvægte og tørvetrillere, der godt kunne bruge luftforandring. Willi og Pedro forlader næsten 100% sikkert klubben, hvilket sparer lønkroner. Jorginho virker lidt oppe i vinden. Emerson er en dygtig ung mand, der sagtens burde kunne sælges. Batshuayi kræver nok lidt arbejde fra marketing, men mon ikke han også kan pyntes op, eventuelt blive pyntet lidt med en sløjfe eller noget, og så sendes videre?

Og så er der selvfølgelig låne-legionen, der også burde kunne kapitaliseres i et eller andet omfang. Det skal jo ske før eller siden, da reglerne for hvor mange spillere man må udlåne kommer i spil på et tidspunkt.

Skrevet af YNWA"96"
Men BS det bliver jo bare mere end svært at sælge spillere. Både Chelsea og LFC har jo kunne købe dyrt fordi man har været dygtige til osse at sælge. Nu er jeg med på, at jeres transfer ban sidste sommer, har gjort i står i en lidt anden situation end andre klubber, da i har pengene fra først fremmest salgene af Hazard og Morata. Men de tal der er fremme hvad klubberne står til at miste i omsætning, er mere en skræmmende. Der er selvfølgelig en masse usikkerhed om beløbene bliver så store som de kloge siger. Det tal jeg forholder mig lidt til, er at hvis der bliver spillede en sæson uden tilskuere, rabat til tv-stationerne - sponsorere osv. vil det betyde et fald i omsætningen på omkring £140 M for PL- klubberne. Nogen klubber nok et mindre beløb og for andre nok et større beløb. Jeg kan ikke se situationen skulle være meget anderledes i de andre liga’er selvom jeg ikke følger de ligaer tæt. Jeg er helt med på, at beløbene er nogle andre i de andre ligaer, men det ændre jo ikke på, at det er svært at se at salg af spillere, bliver mere end op ad bakke.

Det er osse svært at tro på, at specielt Chelsea vil kunne tjene de samme penge på udlån af spillere. Ikke at jeg tror det bliver svært at udlåne sine spillere, men de aftaler klubberne har kunne få økonomisk, kan jeg ikke se der er råd til som tingene er pt. Men der er selvfølgelig en årsag til, at vinduet formentlig først lukker 31 oktober, situationen med indtægter til klubberne kan være en anden på det tidspunkt.

“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Black Spider
Selvfølgelig blive det svært at sælge spillere. De, der sælges, kommer til at blive solgt med et relativt tab. Hvor man måske kunne have fået 50 mio pund for Jorginho er det nok nærmere 35, og det vil måske endda være lidt heldigt. Hvor Bats før formentlig var en spiller til 20-25 mio, så er han nok nede på 10-15 nu. Emerson kommer næppe til at gå for mere end 25, hvis så meget.

Der er tab involveret ved at sælge folk i nuværende marked, men tab er jo den ting, som Chelsea kan leve med, hvis ellers Roman er villig. Og hvis det er det, der skal til, for at lukke hullet kvalitetsmæssigt op til jer og City, så er det jo ikke nødvendigvis en dum ide.

Under normale vilkår har vi ikke mulighed for at købe absolutte topspillere. Økonomien er simpelthen gået for meget amok og Roman er rig, men han er ikke en olierig nationalstat med et PR-problem.

Men nu hvor vilkårene ikke er normale, så klubber som køres på markedsvilkår er nødt til at holde kraftigt igen, mens City har et FFP-problem, så kommer Romans pengetank og villighed til at brænde penge af jo netop til sin ret.

For at være ærlig, jeg får sommerfugle i maven ved bare at tænke på Tammy, Timo og Ziyech kombineret med en Havertz. Det er fuldstændigt vanvittigt, og jeg sidder og smågriner som et barn over en stor og hård pakke juleaften, selv om jeg ved, at det stadigvæk er et totalt longshot. Det er ikke fuldstændigt utænkeligt, at Roman har det på samme måde.

Og i forhold til FFP, så har jeg en mavefornemmelse om, at de regler nok ikke vil blive håndhævet så hårdt de næste par år, da de jo netop ikke er indført for at straffe højt og lavt for at være blevet påvirket af en force majeure situation, der har ramt ekstremt hårdt overalt i Europæisk fodbold.
Skrevet af Slettet(152148200712)
Havde egentlig lidt håbet på at vi gik efter Jude Bellingham. Han ser godt nok spændende ud og mindst lige så talentfuld som Harvey Elliott.
Men den unge mand har desværre valgt at skifte til Dortmund hvilket man godt kan forstå.
Skrevet af Lynild
BS og YNWA,

Omvendt kan et eller to store transfers sætte en domino-effekt igang, og Chelsea er rimelig godt stillet, da deres reserver og dødvægt stadig har et navn og en vis kvalitet, tænker at spillere som Jorginho, Bats, Emerson/Alonso, Anders Christensen, Pedro, Willian og Barkley stadig vil kunne finde en nogenlunde adresse og indbringe en fornuftig transfer, alt set i forhold. Jeg kender ikke deres løn indgående, men det kan ikke være værre end de førnævnte Pogba og Sanchez.

Udover det skal eventuelle nyindkøb også slå til og integreres. Det er ikke sikkert, at det sker lige med det første, men jeg ser også Chelsea som en af de spændende hold lige pt., med den trup og den fodbold der praktiseres. Synes Lampard har gjort det godt og fået nogle spændende unge spillere ind omkring start-11´eren.
Skrevet af YNWA"96"
Det tror jeg ikke rigtig på Lynild. Når Spurs må låne £175 M for at få tingene til at hænge sammen, efter nogle af de største overskud der er set i fodboldverden, så kan man jo godt regne ud hvordan klubberne fattes likviditet. Men tingene kan jo ændre sig, som vi ser rundt omkring i Europa nu - grænserne åbnes op og i det hele tager åbnes mere og mere op. Så hvis tingenes tilstand i England er markant bedre til September hvor den nye sæson skydes i gang, som vi ser det i det øvrige Europa, kan man jo ikke afvise at PL-klubberne måske igen kan lukke tilskuere ind. Måske ikke fyldte stadion, men bare det at man måske kan begynde at få nogle indtægter på salg af sæsonkort - løs salg af billetter - Hospital Boxes osv, kan jo ændre billede, men det er nok ikke lige med i klubbernes budgetter lige nu.

Ja meget spændende “projekt” Chelsea har gang i. Mange spillere der er meget unge og kan Lampard få udviklede dem til at tage det næste skridt, kan man jo ikke afvise at de kan blande sig i mesterskabskampen. Men er de helt stærke nok nede bagi over en hel sæson, det stiller jeg mig lidt tvivlende over for. Men de kan jo lave en sæson som os i 13/14 og scorer over 100 mål og så pyt med der går lidt for mange ind :)

Men jeg kan bestemt godt forstå, at FSG ser tiden an, før man igen investere store summer. Det er jo store investeringer klubben har gang i udenfor banen og der er investeret store summer i den trup vi har idag, hvor alle de bærende ( bortset fra Gini) har kontrakt til 23 el 24.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Lynild
Ynwa,

Vi taler om to forskellige ting. Jeg er enig i, at de fleste klubber vil stramme bæltet ind og se budgetterne igennem en ekstra gang. Man kan håbe på, at de finder ud af at lønningsniveauet er urealistisk set over en længere periode og begynder at drive en mere bæredygtig forretning. Især hvis de er nødt til at justere ift. et tab i faste indtægter.

Jeg taler om hvis markedet bliver kunstigt pustet op af et par store transfers. Newcastle kommer til at investere, City givetvis også, Chelsea og United, og de italienske klubber har også vist sig klar til investeringer før corona, og der er en ubekendt i de to spanske storklubber...

Og man skal ikke underkende risikovilligheden i fodboldverdenen når det kommer til investeringer i spillere, eller muligheden for at hive en tosset rigmand ind og få en cash injection. Og lemper man FFP helt officielt, så skal der nok komme penge. Det er jeg ikke i tvivl om.

Jeg er ingen regnskabsekspert, det ses forhåbentlig, men det er set før at et pat store transfers kan sætte gang i et trængt marked.
Skrevet af Lezcano
Det tror jeg ikke rigtig på Lynild. Når Spurs må låne £175 M for at få tingene til at hænge sammen, efter nogle af de største overskud der er set i fodboldverden, så kan man jo godt regne ud hvordan klubberne fattes likviditet


Lånet som Spurs har taget, skal som sådan ikke ses som et "vi er tvunget til det for at kunne klare os". Det er set ud fra at bankerne åbner op for at man kan optage lån med en rente på 0,5%
Med et estimeret tab på ca 200 mio pund, vælger man så at spare hvor man kan, ved at optage et lån som er "billigere" for at kunne betale andre dyrere lån ud.
Det er mere en måde at flytte penge rundt på, for at forbedre ens økonomi

Ved ikke om det gav 100% mening det jeg skrev :)
Skrevet af Hasse1983
Jeg aner intet om FFP - men mine erfaringer og fornemmelser siger mig, at klubber i desperation for succes el undgå fiasko satser og bruger penge de ikke har i længden. Se Sunderland serien på Netflix fx. (Sat ud på en spids)
Jeg tror dog ikke på, at et antal klubbers storkøb sætter skub i tingene. Der tror jeg mere på, at klubberne med Corona har fået en opvågnen og tænker lidt mere fornuftigt over tingene i de kommende par år.
Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af Lynild
Jamen, jeg henviser så til Neymar-transferen, der satte gang i en serie af salg mellem diverse klubber. Eller salget af Coutinho der gjorde det muligt at hente en profil yderligere og videre gav eksempelvis Roma eller Monaco mulighed for at investere.

Et er at justere i et driftsbudget, det er jeg helt med på, og enig i at flere klubber vil være mere påpasselige.

Men når justeringen så engang er foretaget, og man får en saltvandsindsprøjtning ala Coutinho-salget får man jo også mulighed at gå ud og geninvestere noget af den kapital.

Det kan I ikke være uenige i? Fint, hvis I ikke TROR på det, men så må jeg henvise til lektor Blomme ;)
Skrevet af Hasse1983
Jeg kan sagtens følge din tankegang - så det er ikke fordi jeg synes du er tosset:)

Men hvad tænker du om kontrakter? - bliver det fortsat høje lønninger og 5 års kontrakter.

Det er her jeg forventer en ændring. At der blive tænkt mere langsigtet, end blot at købe en spiller og smide en lukrativ kontrakt efter ham.
Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af YNWA"96"
Jeg tror ikke på den domino effekt Lynild. Jeg er da med på, at der vil ske handler, da du som rigtig nok skriver er der meget risikovillig kapital i fodboldverden. Jeg tror da osse der er klubber, der vil udnytte situationen fordi man stadigvæk har en sund økonomi og man kan lave “en god handel” fordi klubberne er presset økonomisk. Men jeg tror mere på, at de fleste af pengene vil blive i klubben og dække omkostninger der, end de bliver brugt i marked.

Nu ved jeg ikke hvad UEFA ender med at beslutte omkring FFP, men man kan jo sådan generelt sige, at hovedparten af PL klubberne kører med underskud inden salg af spillere.

https://pbs.twimg.com/media/EZa6PQjXYAU4NlO?format=png&name=900x900

Jeg har svært ved at se, at der vil blive sat en domino effekt i gang og ikke en reducering af omkostningerne. Jeg er selvfølgelig med på, at klubber som ManC - PSG og måske Newcastle kan være undtagelserne. Men det vil da være positivt, at der er mere kapital i marked end hvad jeg tror på der er.

“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af AHUJ
Så Abramovich låner Chelsea de penge, som de har brug for - og så kan de hente, hvem end de ellers har lyst til?
YNWA
Skrevet af YNWA"96"
@AHUJ

FFP reglerne er lidt specielle, forstået på den måde at ejere kan proppe lige så mange penge i en klub som de lyster. Det der er specielt ift. til andre brancher el sportsgrene så kan de ikke bruge dem som de vil pga FFP reglerne. Så Chelsea kan ikke gøre som “i gamle dage”, nu hvor der er forskellige FFP regler, som klubberne skal overholde. PL har osse deres egen FFP regler og det er først og fremmest den regel der hedder, at klubberne ikke må have et underskud på mere end£105 M. over en 3 årige periode, der bliver holdt øje med. Klubberne kan dog godt have et underskud på mere end de £105 M., hvis man har investerede i infrastruktur ( nyt stadion -tribune - træningsanlæg osv) og andre investeringer hører osse under den katogeri. Så ja Abramovitj kan stadigvæk “låne” Chelsea penge, men de er jo underlagt FFP reglerne, som alle andre klubber.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af AHUJ
@YNWA

Super, tak for forklaring. :)

Synes bare det virker lidt voldsomt, at Chelsea fans også håber på Havertz, Chilwell + en midterforsvar - udover Werner og Ziyech. Så løber det op over to milliarder, på trods af, at de ligesom alle andre klubber, bør være ramt økonomisk. Det er mest det, jeg kan undre mig over. Men det er vel Chelseas lod, at de har en ejer, som er villig til at skyde milliarder af egne penge i klubben, mens de fleste andre klubber kører efter en anden forretningsstrategi.
YNWA
Skrevet af KnockOut
Så glemmer vi da bare den formodet milliarder Chelsea har i banken for Hazard+Morata

Når det er sagt er ikke en af dem der tror på de røver historie omkring 4-5 spiller, max 3 i min verden
Mine Hjerte Klubber: - Real Madrid (1994) - Chelsea (1993) Mine Helte & Legender: Raúl / M.Laudrup / I.Casillas / F.Lampard / A.Cole / C.Makélélé / M.Essien / G.Zola / D.Drogba / N.Matic / J.Terry / B.Ivanović / E.Hazard / S.Ramos /
Skrevet af YNWA"96"
Hvem har skrevet, at salgene af Hazard og Morata er glemt ?


@AHUJ

Chelsea er helvedes dygtige til at sælge spillere og selvom vi + Spurs osse gør det fint på den front, når vi ikke Chelsea til sokkeholderne. Det gør at man får lidt fordele ift. FFP reglerne, da man bogfører et salg med hele beløbet i regnskabsåret, hvorimod et køb bliver bogført over kontraktens længe ( mest hyppige kontrakter er 5 år). Man skal dog stadigvæk passe lidt på, da de £105 M. i underskud er over 3 år. Men hvis nu ex. Chelsea henter spillere for £200 M denne sommer vil det betyde at spillerne vil fylde £ 40 M. i regnskaberne de næste 5 år, så skal man jo sælge spillere for £40 M. om året, de næste 5 år for at regnskabet går op.

Chelsea har godt nok et heftigt underskud i sidste regnskab ( £102 M.), men det er i et år hvor man ikke spillede CL og fyringen af Conte og trænerstaben fylder osse godt i regnskabet ( £27 M). Man solgte spillere for £ 60 M. i det regnskab og hvis man skal prøve at sammenligne dettte år, med deres 17/18 regnskab, hvor der er CL indtægterne, så kom de ud med et overskud på £ 67 M., med salg af spillere på £113 M. Nu er de vist ikke slået ud endnu ( ret mig gerne), men det bliver de jo nok højst sandsynligt, så har de stadigvæk tjent ca. £74 M ift £41 M for deres sejr i UEFA Cuppen. Dertil øges Matchday indkomsterne jo ret betydeligt, da man får mere for biletterne til CL end når man FC et el andet i UEFA Cuppen, det samme gælder jo salget af Hospital Boxene. Så umiddelbart kan jeg ikke få øje på, at de skulle være i FFP fare.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af KnockOut
Min kommentar var ikke til dig YNWA"96".

Der forventes dog at Chelsea også må sælge ud, Baka er der meget snak om her tænker man Milan/Monaco/PSG mm, Så er der Pasalic der lige er blevet udløst frikøb på i alanta (ca 15mil EUR), så er der snak om at man kunne være ude i at sælge enten Emerson eller Alonso for at lave plads til Chilwell (ja ja lad os nu se om man kan det).
AC/Zouma skulle også være tilgænglig til den rette pris lige som Zapa Costa, Bats er også på listen.

Her ud over forventer man Willian og Pedro stopper og måske også Giroud (der er dog rygter om man har forlænget ham 1 år).

Nå dette er ikke Chelsea tråden men før Corona var man ude i at der kunne spenders 150-200mil i Chelsea med de rigtig salg. men altså med 90mil brugt nu (hvis Timo holder vand) så kan jeg ikke se man kan komme ret langt med de sidste 60 - 110mil med de navne der nævnes. og det var før Corona
Mine Hjerte Klubber: - Real Madrid (1994) - Chelsea (1993) Mine Helte & Legender: Raúl / M.Laudrup / I.Casillas / F.Lampard / A.Cole / C.Makélélé / M.Essien / G.Zola / D.Drogba / N.Matic / J.Terry / B.Ivanović / E.Hazard / S.Ramos /
Skrevet af Hasse1983
Vi siger nej tak til Timo Werner, fordi vi ikke kan/vil bruge £50M på en spiller, hvor vi er dækket ind. Hvordan i alverden kan nogle medier så finde på, at melde os interesseret i Sancho til næsten dobbelt pris.
- det er som om der er frit spil med røverhistorier inden for sportens verden, og hvor blir´ man træt af det.

Kunne godt tænke mig, at vi blev kædet sammen med noget realistisk indkøb. Savner lidt den spænding, som Chelsea fans må have i disse dage. Det er lidt kedeligt når vi igen ikke køber noget.

Nå, men Minamino og Keita spillede en god kamp mod Blackburn, så hvis de fortsætter kan det måske føles som ny signing.
Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af Slettet(152148200712)
Dortmund åbner jo lidt op for at han også spiller hos dem i næste sæson. Og så kan det sagtens give mening at Liverpool skulle være i førersæddet til at erhverve ham til 21/22 sæsonen. Med mindre selvfølgelig Real Madrid snupper ham til sommer.
annonce
0