Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Paz
Det bør vel stadig være dommeren på banen der har mest at sige.


Men det er det jo allerede? Det er ham der i sidste ende skal vurdere hvad billederne viser. Men det er jo ikke fordi han ikke kan føle sig presset af omstændighederne, er ufejlbarlig etc.. Og det er jo heller ikke fordi der ikke opstår nye problemer og gråzoner, bare fordi dommeren bliver kaldt ud til en skærm.
Skrevet af Lynild
Ynwa,

Ja det er umiddelbart stærkeste opstilling. Evt. Jones før Neco.
Skrevet af Lynild
Ift. Thiago er det ubehageligt at læse alle de kommentarer om glasben, sicknote, not money worth, send him back etc.

Det er beskæmmende og vildt som folk er ignorante overfor sportsskader. Hvis manden har fået et shin bruise som der spekuleres i, så kan det tage et par måneder. Han er åbenbart i stand til at træne, men får tilbagefald.

Det er ikke en alvorlig skade, men hvis han har hævelser omkring knæ/ledbånd/skinneben, kan han jo ikke spille. Man spiller jo heller ikke på en hælspore feks. (som Henderson var ude med), men man er jo ikke på krykker og i decideret genoptræning som Gomez og VVD.
Skrevet af D.B.R. ©
Men det er det jo allerede?

Men virker det som om det er det? I sidste sæson var det jo mere eller mindre diktat fra VAR-rummet via øresneglen, der ændrede på det dommeren havde dømt/ikke dømt.

Nu har han så mulighed for at gense situationen på en skærm, og indtil nu har de fleste så ændret den kendelse de lige har fløjtet - stadig med VAR-rummet i øresneglen.

De holder sjældent fast i deres oprindelige dom efter et kig på skærmen er mit indtryk.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af D.B.R. ©
Nå men, ikke mere Thiago på banen før tidligst til januar. Tak for det til Everton-fjolset.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af wai41660
Hvis vi kan kæmpe med om titlen og mindst opnå top 4, samtidig med, at nogle af de unge får mere spilletid end planlagt, så er det en godkendt sæson, mener jeg.
Skrevet af Paz
@ DBR

Ideen med skærmen er jo at det er dommeren selv, der skal tage beslutningen, så det ikke dikteres fra VAR-rummet som i sidste sæson. Så i princippet, er det nu dommeren, der vurderer og tager en beslutning, på et, i princippet, bedre grundlag via langsomme gengivelser.

Det besynderlige ved det setup er jo så at VAR i princippet kun skal gøre dommeren opmærksom på situationer, hvor han har begået en fejl i kategorien ´clear and obvious´ og dermed er situationen jo næsten allerede dømt fra VAR-rummet. Der er i hvert fald et stærkt bias mod at dommeren har lavet en fejl. Så hvis dommeren modsiger VAR-rummet, vil det hurtigt fremstå ret kontroversielt.

Og derfor kan man også hurtigt få en følelse af at det er ret fjollet at dommeren skal ud at kigge på en skærm, når dommen er så godt som afsagt i forvejen.

Jeg synes også det er væsentligt at påpege, som andre vist også har gjort før mig, at det ikke nødvendigvis giver et mere sandfærdigt billede at se en situation i langsom gengivelse. At se noget i langsom gengivelse fjerner også noget af den fysik, den tidslighed som vi normalt oplever begivenhederne i og derfor kan man også jævnligt få forskellige indtryk af en situation, når man ser den i langsom gengivelse henholdsvis i "normal tid". Og eftersom kampen spilles i normal tid, kan man nogle gange have forskellige fornemmelser af hvor voldsom kontakten var i de forskellige tider. Så selvom langsom gengivelse kan hjælpe en på vej til at tage bedre beslutninger, så betyder det altså ikke at der ikke også shortcomings ved udelukkende at se det i langsom gengivelse og så beslutte sig på det grundlag. Og det er vel reelt set det dommeren bliver bedt om, når han skal se det på skærmen?

Skrevet af D.B.R. ©
Og det er vel reelt set det dommeren bliver bedt om, når han skal se det på skærmen?

Jo, i modsætning til i sidste sæson, hvor dommeren via øresneglen fik fortalt, hvad der i stedet skulle være dømt får han nu mulighed for at se situationen i slow motion. Om det er fra flere vinkler ved jeg ikke lige.

Derigennem får han også mere selvbestemmelse, men underliggende peger VAR rummet vel på, at der nok er dømt noget forkert, når de foreslår han kigger på skærmen.

Det er lige før, at VAR byder op til flere diskussioner end før VAR. Endda med det krydderi, at VAR rummet ikke fortæller, hvad de helt præcist peger fingre af.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af YNWA"96"
Meget enig i det Paz beskriver. En af grundende til, at VAR først kom til PL senere end til nogle af de andre store liga´er, var at man var betænkelig over slowbilleder og "normal tempo", når man skulle vurdere en situation. Slowbilleder kan være "farlige", da man ikke kan se kraften/fysikken i dem.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af YNWA"96"
Hver mandag læser jeg Dale Johnson fra ESPN tweet el artikel omkring VAR kendelserne fra weekendens runde. Han har som en af de eneste journalister prøvede at sætte sig ind i reglerne og har en god måde at forklare hvorfor der er blevet dømt, som der er blevet. Hans vurdering omkring Robbo situationen :

Onto the Brighton penalty. Just like the incidents for West Brom and Aston Villa last week, for me this shouldn´t be considered a "clear and obvious" error.

But let´s not think "clear and obvious" has been abandoned. Other decisions show it hasn´t.


f "clear and obvious" were no longer a thing, Adama Traore would have been given a penalty for this challenge.

(Traore was booked for diving, which can only be rescinded if the VAR advises a penalty).

And Rashford would also have got one vs. Southampton.


When the monitors came in I said repeatedly that they wouldn´t be a magic wand. Monitors as a tool do not remove the subjective opinion of the VAR to review an incident.

Once the review was actioned at Brighton, ref Stuart Attwell really had little choice but to give a penalty.


The Welbeck incident was very similar to the Mo Salah incident against West Ham - the difference being the ref gave the penalty.

But it was also similar to the Marcus Rashford penalty claim against Chelsea. That one wasn´t given by the VAR.

And that´s it for this week.

“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Klopptimist
Det virker nærmest som om, at dommere og alle andre med fingre i VAR-systemet er blevet lidt forelsket eller måske forhekset (same-same vil nogen sige...;-) i alle de tekniske muligheder.

Den slags har man jo set før i verdenshistorien, men bare fordi noget er teknisk muligt, er det jo ikke automatisk en god ide...

Undervejs har vi/nogen måske glemt, hvorfor vi for få år siden råbte på mere moderne teknologi i topfodbold - nemlig i de mange situationer, hvor vi selv fra bageste sofarække kunne se, at der skete en "clear and obvious mistake".

I andre situationer er dommeren jo ofte lovligt undskyldt, f.eks. her i weekenden var det vist, hvor han havde ryggen til en skallesmækker.

Så helt enig i, hvad Paz og andre skriver. Jeg får fanme også efterhånden slap diller i mange spilsituationer, hvor den burde stritte lystigt af glæde.
Men man tør dårligt hive den ud af buksen, før der er statsautoriseret revision og samtykkeerklæringer fra millimetermilitserne hele vejen rundt...

Og for the record: Jeg tror ikke, at vi bliver hårdere ramt end andre hold - det udligner sig nok, selvom det satme ser tungt ud lige nu...
Next season - again! Penge lugter ikke - hvis man har hovedet oppe i eget mørke...
Skrevet af Gshock
Hvis at det skulle udligne sig på et tidspunkt, så skal i bare vente og se hvordan andre fan grupperinger vil brokke sig.
Jeg håber ved gud at det vil udligne sig.

Jeg fandt lige dette med en samling af dommerfejl før VAR. Det tager 3 minutter og så vil man tænke at der er en god grund til at VAR er indført. Men VAR skal stadig stramme op på nogen punkter.
se det her.

https://www.youtube.com/watch?v=sTO-5S86PNI
Boykot VM i Qatar. / Boykot Adidas HVAD ER SPORTSWASHING? Når enkeltpersoner, virksomheder eller nationer bruger sportsbegivenheder til at skabe sig et bedre ry gennem eksempelvis sponsoraftaler, kaldes det sportswashing.
Skrevet af Gshock
Her kan i se Richarlisons angreb på Thiago fra en anden vinkel. Prøv samtidig og se Gomez reaktion. De her billeder forklare meget godt hvorfor Thiago ikke kan spille. Det er et mirakel at han ikke går med krykker eller sidder i kørestol.

https://twitter.com/JamieHolme/status/1333388925294047234
Boykot VM i Qatar. / Boykot Adidas HVAD ER SPORTSWASHING? Når enkeltpersoner, virksomheder eller nationer bruger sportsbegivenheder til at skabe sig et bedre ry gennem eksempelvis sponsoraftaler, kaldes det sportswashing.
Skrevet af Slettet(152148200712)
Villa på udebane i FA Cup. Revaaaaaanche
Skrevet af Gshock
og selvfølgelig trækker vi et hold fra premiere league.
Boykot VM i Qatar. / Boykot Adidas HVAD ER SPORTSWASHING? Når enkeltpersoner, virksomheder eller nationer bruger sportsbegivenheder til at skabe sig et bedre ry gennem eksempelvis sponsoraftaler, kaldes det sportswashing.
Skrevet af andib
Det er Klopp vel ikke helt utilfreds med. Så er der ikke ret mange, der kan sige noget, hvis/når Liverpool ryger ud.

FA-cuppen må være en træningsturnering med det pressede program i hvert fald for de klubber, der spiller CL/EL i år.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Vincent Gigante
Helt håbløst, at UEFA har holdt fast i, at der skal spilles 6 gruppekampe med det pressede program og ikke eksisterende pre season. 1 kamp mod hvert hold havde været tilstrækkeligt.
.
Skrevet af andib
Lige så skørt at holde fast i Carabao-cuppen og det er også lige før, at de heller ikke havde behøvet at spille FA-cuppen i år.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af D.B.R. ©
Fedt for 4. år i træk at trække et andet PL hold i FA Cuppen.

Mon ikke Klopp nedprioriterer den igen. Man kan håbe.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Lynild
Det er lidt spændende om vi kommer guns blazing i aften, eller om der satses og spares som i sidste uge.

Jeg håber på stærkeste for at få lukket gruppen. Det store spørgsmål er om Neco er en del af den opstilling. Han er eneste naturlige højre back, men kæmper med form, placering og fysik.

Klopp og staben er dygtige nok til at se det og klæde ham på, men det har bare ikke fungeret endnu. Det bliver meget enten eller og Neco fanges nemt på mellemhånd, hvilket efterlader højresiden pivåben.

Der er alternativer. Curtis spillede resten af Brighton-kampen og er taktisk disciplineret, forholdsvis hurtig og ikke i samme grad en pushover. Det eller enten Robbo eller Tsimkas. Med Trent ude er Robbo holdets bedste assistmager, så han skal spille venstre, og Tsimkas var alt andet end imponerende sidst han spillede.

Det står mellem Neco og Curtis umiddelbart.
annonce
0