Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af AHUJ
Hvis man altså ser bort fra, at Moreno laver et unødvendigt frispark.

Der må vi så se forskelligt på situationen, hvis Coutinho skal have skylden for det andet mål. Moreno bør kunne kontrollere den bold.
YNWA
Skrevet af Mainy
Det frispark er jo ikke eksisterende... Ligesom vores midtbane i 2. halvleg - anført af kaptajnen Henderson.
You'll Never Walk Alone
Skrevet af Paz
Jeg synes ærligt talt ikke der er den store forskel på Henderson og Emre Can på nogen som helst parametre. Jeg tvivler meget på at det havde set anderledes ud, hvis Emre Can havde været på banen i stedet for Henderson. I øvrigt leveres der jo en glimrende defensiv præstation i første halvleg, to store chancer til Sevilla til trods. Holdet hænger rigtig fint sammen i første halvleg og lukker rum ned og det er på trods af at vi kun spiller med to defensivt orienterede midtbanespillere i Wijnaldum og Henderson. I anden halvleg panikker vi og vi taber nærmest samtlige anden bolde de første 15-20 minutter hvilket resulterer i at vi for ofte fanges en smule ude af organisation. De resterende 20-25 minutter er faktisk glimrende fra et defensivt perspektiv, hvor vi igen får lukket helt ned for Sevilla. Vi taber anden halvleg på en dårlig evne til at forsvare på dødbolde og personlige fejl (Moreno). Og så spiller vi samtidig 20 virkelig dårlige minutter, hvor vi hænger dårligt sammen som hold. Jeg har svært ved at forstå hvorfor det skal reduceres til et problem der hedder Henderson.

Edit: Jeg kan heller ikke finde nogle defensive stats der skulle pege på en fordel til Emre Can i forhold til Henderson.

Til gengæld kan man godt finde statistik fra aftenens kamp der vidner om at Henderson ikke har haft sin bedste kamp.
Skrevet af Paz
Solid kamp af Karius til gengæld... Så gerne at man gik all-in på ham.
Skrevet af Lynild
Ja Karius stod en fin kamp og kan ikke klandres for målene. Dejligt hvis han får bygget på nok til at blive den profil, vi savner.
Skrevet af Lynild
Lukker lort ud? Som at Salah koster kampen? Skarpt.

Okay, jeg er villig til at sige, at dårligt forsvarsspil koster de 3 point. To hurtige mål på fuldstændigt unødvendige forseelser begået af samme spiller ødelægger en ellers god første halvleg.

Og hvorfor kommer kritikken så prompte? Fordi samme spiller har begået de samme fejl, gentagende gange, og endda imod samme hold.
Skrevet af Sule12
Angiveligt fik Sevilla spillerne af vide i halvlegen, at deres træner havde fået konstateret kræft. Respekt for deres reaktion på banen!
Skrevet af YNWA"96"
@Paz

Jeg har jo haft så mange indlæg omkring 6 possitionen og Hendo contra Can, at jeg ikke rigtig synes jeg behøver at gentage mig selv igen og igen. Jeg bedømmer ikke Hendo ud fra en kamp, men hans indsats generelt på possitionen. Men jeg har skrevet adskillige gange at Hendo er ok når der er tid og plads ( det er der jo primært mod mindre gode hold ) så gør han det fint. Men når vi møder hold som igår, hvor vi kommer under pres bliver han imø udstillede gang på gang, at han ikke er manden der er løsningen på possitionen i maskinrummet. Nu skal Hendo jo ikke have skylden for holdets “kollaps” i 2 halvleg, men en leder og en spiller der “får hevet” de andre med når kampene er svære, de egenskaber besidder han ikke som jeg ser det. Da vi i foråret havde Hendo ude og Can spillede på possitionen, gjorde han det fremragende i en meget svær periode efter “nedsmeltningen” i Leicester.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Paz
Omvendt spillede Henderson 6´er i hele vores bedste periode i sidste sæson, i efteråret. Jeg mindes ikke Henderson blev udstillet i nogen af alle de store kampe han spillede på positionen i sidste sæson. Tværtimod.
Skrevet af YNWA"96"
@Paz

Vi ser forskelligt på Hendo og godt for det ! Jeg tror ikke rigtige vi bliver enige og kan lave en “konstitueringsaftale” omkring om han er den rigtige mand på 6 possitionen...-:)
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Genne
Det bliver spændende at se hvad der sker med Henderson når Keita ankommer.

Problemet for Henderson er, at hans fremadrettede evner er voldsomt begrænsede. De fleste virkelig gode fodboldhold har en 6´er der ikke lader sig stresse under pres, og som enten kan slå en præcis aflevering ind imellem kæderne til en offensiv-spiller, eller tage et raid op igennem banen hvis pladsen er der. Henderson har ikke de evner som jeg ser det. Hans boldomgang er for langsom og hans teknik er for dårlig, hvilket han godt selv er klar over, og derfor bliver der spillet for meget med livrem og seler. Læg mærke til hvor ofte spillet går i stå når han har bolden på egen banehalvdel. Han slår udemærkede lange afleveringer, men hvis han bliver en smule presset eller hvis den spiller han har udset sig som mål ikke er fri, så spiller han den stort set altid bagud eller til siden, istedet for enten selv at træde ud af presset eller lede efter en anden fri spiller.

Jeg synes ikke det er holdbart med sådan en spiller på 6´eren. Det kan godt være han løber meget, men det gør spillere som Lallana, Firmino, Can og Wijnaldum altså også. Det bliver for begrænset med Henderson, og jeg tror helt sikkert også det er derfor Keita er købt.

Hvad der skal ske med Henderson ved jeg ikke, og det at han er anfører gør selvfølgelig ikke situationen nemmere. Jeg synes ikke han er nogen oplagt anfører, for han har hverken evnerne til at gå forrest eller en aura der er noget særligt. Han er rugbrød, og det er altså ikke nok hvis Liverpool vil dominere fodboldkampe. Hvem der skal være anfører i stedet er til gengæld svært at pege på. Vi mangler den der klassespiller der samtidig er en leder og et forbillede.

Jeg så langt hellere at Henderson blev solgt end Emre Can, men det løb virker til at være kørt.
Skrevet af Paz
Hvorfor skulle der ske noget med Henderson? Tvivler på at Keita er tiltænkt en rolle i 6´eren.

Som jeg også har skrevet før, er jeg enig i at Henderson har udfordringer i sin boldomgang. Han er ikke altid lige dygtig til at distribuere og holde flow i spillet. Men omvendt er han heller ikke så dårlig som mange gerne vil gøre ham til, så jeg synes kritikken er ret overdrevet. Det er decideret forkert at han ikke også laver bolde frem i banen der bryder kæderne. Hvis jeg kigger rundt på de andre hold og sammenligner med Dier, Wanyama, Kante, Matic synes jeg ikke at de er tilnærmelsesvis bedre til lige præcis den del af spillet end Henderson er. Man Utd havde eksempelvis relativt store problemer med at sætte spillet ordentlig op i den tid Pogba var skadet.

Det er ikke fordi jeg ikke godt kunne tænke mig en verdensklasse 6´er, men derfra og til at mene, at vores nuværende løsning med Henderson nærmest er ubrugelig, er der alligevel langt. Og i en direkte sammenligning med Emre Can, synes jeg heller ikke rigtig der er noget at komme efter. Emre Can og Henderson er meget jævnbyrdige på de fleste parametre. Det er så til Hendersons fordel at han anfører, og så måske at han er en smule mere ydmyg end Emre Can.

Jeg er i øvrigt enig i at Henderson ikke er den fødte anfører. Desværre har vi ikke rigtig bedre alternativer i truppen. Men tager man igen et kig på de andre top-hold, så synes jeg faktisk det er en generel tendens at der er mangel på tydelige lederskikkelser, i hvert fald i klassisk forstand. Man skal lige granske lidt inden man kommer i tanke om hvem deres anførere er.

Det bliver spændende at se hvad Emre Can kan drive det til i en anden klub, for alt tyder i hvert fald på at han må finde sig en ny til sommer. Juventus lyder som en rimelig destination med tanke på at de har en del aldrende spiller på deres midtbane. Bayern München har han ikke niveau til, på samme måde som han ikke står først for når det kommer til det tyske landshold. Jeg håber at vi erstatter ham (og Coutinho?) med Goretzka som jeg faktisk ser større perspektiver i.
Skrevet af YNWA"96"
@Paz

Nu synes jeg ikke der er nogen der skriver, at Hendo er ubrulig eller man gør ham dårligere end han rent faktisk er. Jeg synes personligt at han er fantastisk at have i truppen, men jeg synes simpelhen ikke han er dygtig nok til at spille på en absolut nøgleposition på LFC hold. Jeg kan ikke se det er ham der rykker holdet defensivt og er den hjælp til forsvaret, som 6 possitionen på et hold er en stor del af. Som jeg osse skrev igår, synes jeg virkelig han blev udstillet i kampen på hans mangler. Nu har jeg læst en del medier idag omkring kampen igår og nu er det selvfølgelig ikke kun fra kampen igår man skal bedømme ham på. Men stort set alle medier giver faktisk Hendo lige så stor “skyld” for kollapset som Moreno. Han bliver virkelig høvlet igennem for først og fremmest at han er anfører og ikke viser nogen form for lederskab. Men som jeg har skrevet utallige gange er holdet blottet for ledere, så det er ikke nemt at finde en anfører. Nå vi er ikke enige men sådan er det jo....-:)
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Paz
Ja, jeg kan godt se at medierne er ude med riven efter Henderson. Det er dog ikke noget nyt, han er ofte den man falder tilbage på når det ikke lige kører.

Fra mit synspunkt er det jo bare absurd at man mener at Henderson skulle have lige så stor skyld i kollapset som Moreno, og det udstiller lidt den hetz der kører mod ham. Henderson er på ingen måde involveret i nogen af de mål Sevilla score, og igen vil jeg bare påpege at vi i store dele af kampen holder dem ret godt fra fadet. Det store problem i starten af anden halvleg er at der ikke nogen der sidder tæt nok på Banega. Han får lov til at orkestrere spillet fra en dybtliggende position uden at han rigtig bliver generet. Der skulle vi have haft en spiller til at skubbe op på ham, eller Firmino til at falde ned. Ofte spilles der direkte på kanten eller ned i rummet mellem backs og midterforsvar. Meget få gange får de mulighed for at komme igennem i midten af banen.
Skrevet af Paz
Jeg ville sevfølgelig også hellere have Kante til at ligge på 6´er positionen. Men skulle jeg vælge mellem Henderson, Matic, Dier og Wanyama ville jeg være mere i tvivl.
Skrevet af Lynild
Dembele, jeg havde valgt Dembele.
Skrevet af Paz
Den er jeg med på. Ham er jeg også ret vild med. Er bare ikke sikker på at en kombi med Keita og Dembele alene spænder så godt af.
Skrevet af Genne
Jeg fik mig måske formuleret lidt skarpt, Paz. Jeg mener ikke at Henderson er fuldstændig ubrugelig, for han har nogen helt klare spidskompetencer i forhold til hårdt arbejde og han slår udemærkede lange bolde. Han har dog heller ikke ret meget andet end det, og jeg synes det er en kæmpe svaghed, især hvis vi skal forestille at være hurtige på omstillinger.

Hvis du sammenligner med de øvrige tophold, så er der væsentligt mere fodbold i typer som Kanté (der ovenikøbet løber for 2), Fernandinho, Dembelé, Bakayoko, Gündogan osv. Arsenal er lige så dårligt besat på positionen som vi er i mon optik, og det er også noget der er blevet påpeget fra alskens sider adskillige gange. Enig i at Matic ikke scorer højere på ret mange parametre, men han spiller på et Mourinho-hold, og det er altså nogen lidt andre dyder der gør sig gældende. I PSG er det Rabiot/Veratti, i Barcelona er det Busquets, i Juventus er det Khedira, Dortmund har Weigl osv. osv. Allesammen typer der ikke stresser under pres, men formår at spille enten en fremadrettet aflevering eller selv tage et raid op i banen.

Når Keita ankommer, så virker en midtbane med Keita, Lallana og Wijnaldum som den stærkeste når alle er klar, antaget at Coutinho smutter. Og hvad gør man så med kaptajnen? Derudover har man Grujic siddende på spring, Can hvis fremtid er usikker og Oxen der gerne vil spille centralt. Jeg synes godt det kunne ligne, at Henderson kan få det svært, men det kan også sagtens være jeg tager fejl.

Edit: Jeg synes denne artikel understreger pointerne ret godt, især den del der handler om Henderson under pres: https://www.thisisanfield.com/2017/10/analysing-strengths-weaknesses-jordan-henderson-liverpools-no-6/
Skrevet af Paz
Som sagt er jeg enig i at Henderson har nogle begrænsninger på bolden. Jeg er dog ikke enig i at han entydigt er en hæmsko for kontraspillet.

Jeg synes ikke det giver så meget mening at sammenligne direkte med Dembelé, Bakayoko, Fernandinho og Gündogan fordi de ikke udfylder helt den samme rolle. De to sidstnævnte kan dog diskuteres med Citys all-out attack tilgang. Men jeg er da enig i at det havde gjort Henderson til en bedre fodboldspiller, hvis han havde deres evner på bolden. Eller Xabi Alonsos, for den sags skyld. Kanté har også i høj grad sine begrænsninger på bolden, så jeg ved ikke om jeg er enig i at der er meget mere bold i ham end Henderson. Xhaka er en udmærket sammenligning i den forstand, at han også kan have problemer når der er for meget pres på og rummene bliver for små, men til gengæld er han jo en glimrende spilfordeler, når han får tiden.

Jeg er jo også langt hen ad vejen enig i at det er muligt at opgradere Henderson. Det jeg ikke er enig i, er når han bliver fremstillet som holdets akilleshæl, som et decideret svagt led, der konsekvent trækker holdet ned. Det bliver hurtigt meget unuanceret.

Iøvrigt, er jeg heller ikke ubetinget fan af at han skal bruges i 6´er positionen. En af hans spidskompetencer, som man helt har glemt nu, hvor han er blevet meget mere stationær og låst i en defensiv rolle, er hans evne til at time løb i bagrummet og i feltet, og hans evne til at åbne rum for medspillerne med hans bevægelse. Omvendt har hans evne til at score også altid været et kritikpunkt.

Jeg har svært ved at se hvorfor Wijnaldum skulle foretrækkes frem for Henderson. For mig at se virker det som om Klopp og co. har en del mere fidus til Henderson end hvad tilfældet er hos fanskaren.Skrevet af YNWA"96"
MATCHDAY :

For mig årets kamp efter United kampene, jeg har en hel del Chelsea venner. Det er desværre ikke meget jeg har haft håneretten når modstanderen hedder Chelsea. Håber på sejr, så at jeg kan “drille” dem indtil LFC skal på “Broen”. Sidste sejr på Anfield mod Chelsea ligger helt tilbage i 2012, så det bliver ikke nemt idag. Kampene plejer ikke at være specielt velspillet, men altid en sindsyg intensitet i opgørene. Dog spillede vi en af de allerbedste kampe under Klopp mod netop Chelsea på “Broen” i sidste sæson. Matip og Can er tvivlsomme, hvis jeg skulle prøve bare tolke lidt fra pressemødet igår med Klopp, tror jeg Matip er klar til at spille. Can tror jeg ikke på at man vil tage nogle chancer med, når kampene kommer med 3-4 dages mellemrum det næste stykke tid. 3 kamp på en uge, tvivler lidt på at der er de store roteringer ifht. i tirsdags. Mon ikke det er den her opstilling vi stiller op med :

Migs
Gomez - Matip - Lovren - Moreno
Gini - Hendo - Coutinho
Salah - Firmino - Mane

God kamp !
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
annonce
0