Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af YNWA"96"
Midt i alt hurlumhejet lige nu, så bliver vi jo osse lidt klogere på hvad der måske kommer til at ske med først og fremmest Can. Goretzka melder jo ud hvor hans karriere forsætter her til januar, han er jo osse en spiller der har været linket til klubben. Han har jo spillet med Matip og det kan jo være en billig spiller for klubben at få fat i hvis Can forlader klubben. Bild skriver at LFC skulle være favorit til at lande ham, men nu får vi se....!
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af YNWA"96"
21. runde

30-12-2017 16:00 Bournemouth - Everton
30-12-2017 16:00 Chelsea - Stoke
30-12-2017 16:00 Huddersfield - Burnley
30-12-2017 16:00 Liverpool - Leicester
30-12-2017 16:00 Newcastle United - Brighton
30-12-2017 16:00 Watford - Swansea
30-12-2017 18:30 Manchester United - Southampton
31-12-2017 13:00 Crystal Palace - Manchester City
31-12-2017 17:30 West Bromwich Albion - Arsenal

Matchday :

2 kampe på 48 timer, så kender vi juleprogrammet og PL....-:) ! Umiddelbart ligner 21 runde jo 3 point til alle top6 holdene, på papiret har Arsenal nok den sværeste kamp. Men der er som regel 1 el 2 hold der “dummer sig” og vi kan godt være et af holdene. Puel som træner er ikke vores “livret” flot statistik han har mod LFC.....
http://www.liverpool.no/nyheter/2017/12/ingen-tap-mot-liverpool/

Leicester er jo et hold der godt kan drille de fleste med deres omstillingsspil og individuelle spillere med kvalitet som Ndidi - Mahrez - Vardy og Gray. Hvordan Klopp blander kortene de næste 48 timer er et godt spørsmål, Clyne - Sturridge - Moreno og Hendo er ude, men hverken TAA- Lallana eller Robertson var på Melwood igår og trænet med. Men jeg har ikke kunne finde at de er meldt ude til dagens kamp ?

God Kamp !“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af YNWA"96"
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Fribytter
Ok, Lynild, det lyder jo ret meget som Coutinho, når han ikke bliver brugt på midtbanen. Spændende er han i hvert fald.Nå, van Dijks pris. Den er høj. Alt for høj. Hyklerisk høj. Og van Dijk er ikke ligeså god, som Maldini var. Eller Ferdinand. Eller Terry. Eller Olsen. Eller Yeats og Hansen.

Han er til gengæld bedre end Klavan. Og Lovren. Og Matip. Og Mee. Og Gibson. Og Maguire. Og Sakho. Og Skrtel. Indtil videre.

Liverpool har råd til at købe van Dijk, selvom han er alt for dyr. Coutinho, Salah og Origi bliver ikke nødt til at blive solgt for at finansiere forbruget. Den nye tribune bliver ikke pantsat. Træningsanlægget bliver ikke nødt til at blive navngivet Tinder Grounds, Angry Bird´s Nest eller New Balance the Books.

Men £75 mio.? Og så for en forsvarsspiller på 26 år? Og så igen fra Southampton? Der er et eller andet helt galt. De der billeder, Southampton påstår at ligge inde med, de er ikke fra en café i Blackpool en formiddag. De viser noget helt helt andet...

Og hvornår har Liverpool sidst gjort en forsvarsspiller til et rekordkøb? Det gjorde klubben faktisk i 1895. William Dunlop var klubbens første køb nogensinde. En skotsk venstreback der kostede klubben £35. Rekorden havde han i to måneder. Så blev angriberen Francis Brecton - eller bare "Frank" - købt for £100.

I 1927 kostede forsvarsspilleren Tom Morrison klubben £4.000 og fik rekorden som klubbens dyreste spiller. I 1930 var det forsvareren Tom Bradshaw for £8.000, og så var det i 1981, hvor Mark Lawrenson for £900.000. Phil Babb var det næste rekordindkøb til forsvaret. Han blev købt i 1994 for £2.9 mio.. Og det er faktisk det. Det er 24 år siden, at en forsvarsspiller sidst var klubbens dyreste indkøb.

34 gange er transferrekorden blevet brudt, men kun seks gange af en forsvarsspiller inklusive van Dijk. Med andre ord er købet af van Dijk usædvanligt.

Van Dijk har kostet hele £55 mio. mere end klubbens næstdyreste indkøb til forsvaret, Dejan Lovren. Eller ca. ligeså meget som Naby Keita. Men hvad kan man overhovedet få for de £20 mio., som Lovren kostede i 2014, idag?

Paul Tomkins, som nogle af jer nok kender, har sammen Graeme Riley udarbejdet det, han kalder Transfer Price Index. Et forsøg på at omregne tidligere tiders handler til nutidige priser. I rene tal er van Dijk det tredjedyreste indkøb foretaget af en engelsk klub nogensinde og den dyreste forsvarsspiller nogensinde. I Tomkins´ indeks er van Dijk højest det 28. dyreste indkøb i PL og den fjerdedyreste forsvarsspiller (tallene er baseret på priser fra 16/17).
https://tomkinstimes.com/2017/07/shock-transfers-now-cost-more-plus-top-100-signings-after-inflation/

Tomkins´ indeks er dog kun baseret på PL-handler, og eksperter på internettet mener at vide, at Liverpool kunne have købt langt bedre spillere til langt færre penge på kontinentet. I det hele taget lader det til, at forsvarsspillere sjældent købes dyrt. 13 ud af 100 spillere er forsvarsspillere og seks af dem er backs, så eksperterne har garanteret ret.

Men hvad er så en rimelig transferrekord for en forsvarsspiller set i forhold til priserne i det hele taget, når nu Liverpool valgte at lade sig tage ved næsen af Southampton?

Jaap Stam er den forsvarsspiller på Tomkins´ liste, som blev købt først. Han kostede Man. Utd. £11 mio. i 1998. PSV havde egentlig forlangt £15 mio., men endte altså med at fire lidt på kravene. De £11 mio. var dog nok til at gøre Stam til verdens dyreste forsvarsspiller. Samme år blev Denilson købt af Betis for £22 mio. og blev dermed verdens dyreste fodboldspiller. Stam kostede altså halvdelen af, hvad Denilson kostede.

I 2000 overtog Leeds rekorden for verdensdyreste forsvarsspiller med indkøbet Rio Ferdinand. Han kostede Leeds hele £18 mio.. Samme år blev Luis Figo solgt til Real Madrid for £37 mio.. Igen kostede verdens dyreste forsvarsspiller altså ca. det halve af verdens dyreste spiller.

Året efter blev Thuram købt for £21 mio. af Juventus, og Juventus solgte Zidane til Real Madrid for £47 mio.. Nu kostede verdens dyreste forsvarsspiller lidt under halvdelen af, hvad verdens dyreste spiller kostede (45%). Zidane-købet udgjorde samtidig hele 54% af Real Madrids samlede omsætning. Det forklarer måske, hvorfor Zidane-transferen fik lov at stå i hele otte år, indtil Real Madrid gjorde Ronaldo til verdens dyreste fodboldspiller for £80 mio. - en handel, der desuden "kun" udgjorde 23% af Real Madrids samlede omsætning i det regnskabsår.

Selvom Zidane-transferen fik lov at stå som verdens dyreste transfer i historisk lang tid, så blev transferrekorden for verdens dyreste forsvarsspiller brudt igen året efter. Igen var det en engelsk klub, nærmere bestemt Man. Utd., der gjorde det, og igen var det Rio Ferdinand, der blev købt. Denne gang for hele £30 mio.. For første gang siden Stams rekord kostede verdens dyreste forsvarsspiller over halvdelen af, hvad verdens dyreste spiller kostede (64%). Og Ferdinand kom til at holde rekorden for verdens dyreste forsvarsspiller i hele ti år - altså længere tid end Zidane.

Da PSG købte SIlva, var det imidlertid slut for Ferdinands rekord. Silva blev verdens dyreste forsvarsspiller for £35 mio. i 2012. Under halvdelen af, hvad Ronaldo kostede i 2009, og ca. 40% af, hvad Bale kostede året efter, da han blev verdens dyreste fodboldspiller.

David Luiz stjal så rekorden som verdens dyreste forsvarsspiller fra landsmanden og den kommende klubkammerat, da han blev købt af PSG i 2014 for £50 mio.. Verdens dyreste forsvarsspiller kom igen til at koste over halvdelen af, hvad verdens dyreste spiller, Bale, kostede (58%). Det blev dog justeret en smule året efter, hvor Pogba blev købt af Man. Utd. for £89 mio., og Luiz kostede dermed nu "kun" 56% af, hvad verdens dyreste spiller kostede.

i 2017 blev Neymar så verdens dyreste spiller. Han kostede hele £200 mio. Verdens dyreste forsvarsspiller kostede nu pludselig kun det kvarte af verdens dyreste. Selv hvis man ikke godtog Neymar-handlen som en reel handel, så kostede Luiz henholdsvis 29% af Mbappé-summen (£170 mio.) og 36% af Dembele-summen (£140 mio..).

I 2018 bliver van Dijk verdens dyreste forsvarsspiller. Van Dijk vil koste 37% af Neymar-summen. Og 44% af Mbappé-summen. Og 54% af Dembele-summen.

Forholdet mellem verdens dyreste spiller og verdens dyreste forsvarsspiller kommer ikke på niveau med Ferdinand- eller Luiz-tiden, når van Dijk officielt skifter til Liverpool i overmorgen.

Noget andet, der er værd at bemærke, er, at alle rekordindehaverne af titlen som verdens dyreste forsvarsspiller har været 26 år eller ældre, da de fik rekorden - undtagen Ferdinand x 2.

Min personlige holdning er stadig, at Liverpool har betalt for meget for van Dijk. Og helt generelt er det en dum ide at begynde at flirte med diverse transferrekorder, selvom der nu ikke er mange deciderede fiaskoer blandt rekordindehaverne.

Jeg har dog lidt svært ved at følge kritikken af, at købet skulle sætte helt nye standarder for priserne i fodbold. For mig at se er prisen mere en konsekvens af sommerens vindue og den nye tv-aftale. Man kan så selvfølgelig indvende, at prisen sætter en ny standard i forhold til, hvad mindre klubber kan kræve af de større, og at det er mærkeligt at slå transferrekorden for en spiller, der ikke spiller i en topklub. Og det kan jeg tildels følge. Men jeg tror ikke, at rekorden i sig selv får lov at stå særligt lang tid.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af YNWA"96"
Stærkt indlæg til debatten Fribytter !...-:) Og lidt historie time fik man osse med i indlægget...-:)

Som jeg ser handlen er der adskillige ting der spiller ind ifht. at prisen lander hvor den lander. Historisk set har Southampton og Liverpool jo haft et rigtig fint forhold omkring handler. Liverpool har betalt gode penge til Southampton igennem mange år og Southampton har kunne udvikle deres forretningsområder/kompetencer ved hjælp af bla pengene fra handlerne imellem klubberne. Det forhold bliver jo brudt i sommers da LFC “dummer sig” og Southampton bliver med rette stiktosset på LFC. Som det jo er blevet bekræftet de sidste par dage, er Mike Gordon den “store arkitekt” på at handlen alligevel kunne lade sig gøre. Hans arbejde for at få genoprettet forholdet mellem klubberne er nøglen til at Southampton i sidste ende vælger at sælge til LFC, selvom man godt ved klubbens fans “hader LFC”. VvD gik jo hele vejen for at komme væk i sommers og der er nok ingen tvivl om at Klopp & Co. har følt at “de skyldte” VvD en hel del for hvor langt han gik for at komme videre i sin karriere. Så alt efter smag har LFC nok betalt imellem £ 10-15 M for meget ifht. hvad den handel normalt nok ville koste. Uanset hvad Pep sagde på pressemødet forleden at City ikke var interesseret i VvD så bekræfter alle LFC journalisterne uafhængigt af hinanden at LFC var i kamp mod City for at lande VvD. Southampton har jo siddet med alle kortene på hånden og LFC har jo osse haft en interesse i at genoprette forholdet mellem klubberne, så de betaler den pris som Southampton forlanger selvom prisen er for “høj” ifht. hvad LFC nok oprindeligt ville betale for VvD.
Men det er da rigtig at jo længere man kommer “tilbage på banen” jo billigere bliver spillerne. Det kommer ikke til at ændre sig, da alle klubber ( pånær et par stykker) jo har et budget omkring lønninger/ køb-salg af spillere og klubberne/ trænerne vil jo hellere betale mange penge for en angriber end en forsvarspiller i deres budget. Jeg tror dog at forskellen godt kunne blive mindre fremover, specielt målmandsposten er jo en possition som er altafgørende på “succes el fiasko”. Jeg føler mig helt overbevist om at prisen på målmænd vil stige markant de kommende år.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Hasse1983
Anderledes, men meget interessant, indlæg Fribytter.
Rart med lidt andet end, "jeg synes vi skal spille 4-3-3 med A, B og C":)

Der bliver prikket lidt Klopp i øjeblikket, og desværre bliver ting husket bedre idag end for 20 år siden.

Oven på Pogba handlen udtalte han:
“But if you bring one player in for £100million or whatever, and he gets injured, then it all goes through the chimney. Do I have to do it differently to that? Actually, I want to do it differently. I would even do it differently if I could spend that money.

“I want a special team spirit – I don’t feel it is necessary, I want it. You can’t say at the end, ´Only 11 best players will play together and let’s see what happens.´ The day that this is football, I’m not in a job anymore. Because the game is about playing together.

“That is why somebody invented passes — so these players can play together. It’s not about running with the ball because you can do it all the time.

“But building the group is not my unique idea, it is necessary to be successful in football.”

Nu er der selvfølgelig fortsat et stykke vej fra 75M til 100M, meeen man har vel en standpunkt til man tager et nyt:)
Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af jomic...
Det er et rigtigt fint indlæg fribytter, jeg er dog stadig fanget midt i opkasten over prisen. Men det sætter et fint perspektiv på, jeg er dog modstander af at liverpool nogensinde skal have den slags rekorder.

Southampton må her på falderebet være dem der har det bedst med handlen.
Skrevet af Fribytter
Mange tak.

Klopp skulle bare aldrig have nævnt et beløb. Så ville pointen om kollektivet stå stærkere.

Nu fremstår han rigtig nok hyklerisk. Men trods alt kun i forhold til beløbet. Ikke i forhold til pointen om kollektivet, som er det vigtigste og mest interessante ved citatet.

Det får hurtigt karakter af, at Klopp vil vaske hænder med udtalelserne om prisen og markedet, og det vil han sikkert også frygtelig gerne, men jeg tror, at det er kommet bag på Klopp, at det er PSG, der har drevet priserne i vejret i sommervinduet. PL-klubberne kunne stå med et "problem" med den nye tv-aftale i hånden, men det problem ville være størst, når der skulle forhandles med andre PL-klubber. At PSG har pumpet over £2,5 mia. ud i to klubber, som enten gerne ville købe spillere fra Liverpool, eller som Liverpool gerne ville købe spillere fra, tror jeg, er ret overraskende.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af YNWA"96"
Udviklingen på priserne er stukket fuldstændig af, jeg vil faktisk gå så langt til at sige at jeg faktisk næsten er blevet immun overfor det der sker. Når en “lille klub” som PSG kan indløse i frikøbsklausul på Neymar på 1.6 milliarder, så stopper alt sund logik efter min smag. Om en spiller koster 500 millioner eller 650 millioner er jo fuldstændig vanvittigt, men er der den store forskel ....? At ex klubber som Liverpool - Arsenal - Chelsea - City og United altid har betalt 10-20% for meget for en spiller end de andre klubber er jo velkendt, sådan er “fødekæden”. Jeg har jo selv været meget kritisk omkring handlen med Firmino, da Michael Edwards hentet ham fra Hoffenheim som blev nr.8 den sæson, hvor han blev hentet til klubben for £29 M. Nu elsker jeg jo Firmino som spiller og han er en af mine absolutte favoritspillere i klubben, men hvordan man på det tidspunkt kunne betale så mange penge for en spiller i en midterklub var for mig en gåde. Det er jo ikke fordi der ikke kan rende dygtige spillere rundt i de “mindre klubber”, men de priser de får for deres spillere er jo stukket helt af. Bedste eksempel er vel handlen mellem Swansea og Everton på Sigurdsson til £45 M. Det er godt nok mange penge for en spiller i “en bundklub”, så synes det efterhånden er meget svært at have en holdning til hvad spillere er værd/ skal koste, udover at det er vanvittigt ....-:)
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Fribytter
Jeg er ikke blevet immun. Jeg bliver altid overrasket over, når priserne stiger. Med tiden vænner jeg mig så mere eller mindre til priserne i takt med, at der handles flere spillere.

Jeg kan stadig huske, at jeg syntes, at Liverpool lagde vanvittigt mange penge på bordet for Torres. Idag kan jeg godt se, at det var mange penge dengang, men "chokket" udebliver lidt. Lidt på samme måde har jeg det med Carroll men det skyldtes også, at han simpelthen ikke havde vist ret meget. Men begge køb er jo også kun interne klubrekorder.

Rooney, Ferdinand, Veron og de mange Chelsea-køb, da Roman lige kom til, husker jeg som helt afsindige i forhold til alt andet i ligaen på det tidspunkt.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af YNWA"96"
Det blev så denne opstilling til dagens kamp :

LFC starting XI v #LCFC: Karius, Gomez, Matip, Lovren, Robertson, Can, Milner, Coutinho, Mane, Salah, Firmino

Subs: Mignolet, Klavan, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Solanke

Five changes to the starting XI from Jürgen Klopp
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af jomic...
Vi lever jo nok allesammen videre, bevares, men set i forhold til samfundet er udviklingen i fodbolden pervers. Uden at der i øvrigt er gule nyheder i det.

Men jeg er jo også bare en glad dreng, der ser stort på den del, fordi jeg er vild med fodbold. Det hykleri kunne der sikkert komme et større værk ud af en dag.

God kamp.
Skrevet af Saviola7
Altid lækkert med sådan en start på kampen! Der skal meget mere ro på bolden, end hvad tilfældet har været fra start af.
Bologna FCK Liverpool 1860 München
Skrevet af 6116
Klart offside, men ja, here we go again. Jeg glæder mig til van Dijk kommer ind og erstatter både Matip og Lovren
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Klavan har spillet glimrende i Matips fravær. Siger det bare...
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af 6116
Avavav Salah
Skrevet af jho
Længe siden at drengene er startet ringe og rystende usikkert.
Skrevet af D.B.R. ©
Det lugter langt væk af endnu en af de kampe. Æv.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af YNWA"96"
Puha vi brænder mange store chancer.....
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Paz
Altså.. Hvis Salah havde Kane´s evne til at afslutte havde han jo scoret 40 mål nu.
annonce
0