Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af rozzer
Fremragende artikel. Om end, jeg finder linjerne om AVB lidt billige og ikke særlige uddybet.
From doubters to achievers.
Skrevet af Swordfishtrombone
Det er i hvert fald vigtigt, vi får en manager, som kan sikre os de rette spillere. De sidste tre sæsoner har vi investeret 1,6 mia. kroner på groft sagt Suarez og Johnson som de eneste pristunge successer. Decideret pinligt.
-
Skrevet af Fribytter
Bestemt. Men det er nok det, en general manager i høj grad skal medvirke til. Jeg håber på Txiki, da han signalerer noget lidt andet end eks. David Dein. Jeg tror dog, at Davide Dean er FSG´s "hemmelige" rådgiver, da hele denne moderniseringsproces er ret meget ham, og jeg tror, han er linet op som general manager. Men det er ren mavefornemmelse.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Swordfishtrombone
Rafa har tidligere været på tale som DOF, men det er nok urealistisk. Jeg hoppede med to ben i Txiki-rygterne, men det er nok mere et håb. Totalfootball here we come. Det var vel også det, Kenny i nogen grad ville praktisere. Materialet var/er bare ikke til det på nuværende tidspunkt.

Jeg er dog mildest talt ikke sikker på, om Rafa og Txiki ville harmonere.
-
Skrevet af Fribytter
http://www.liverpool.no/…3067&zone=1

AVB finder jeg stadig spændende på trods af kritikken om den dårlige mandskabsbehandling fra Fanning. Men det er da noget, der trækker ned, og LFC skal jo netop forlade sig på et godt forhold mellem træner og spillere, hvis der skal bygges noget særligt op.

At Deschamps muligvis ikke er interesseret er en skam. Pt. håber jeg på Villas-Boas eller De Boer.

Af "nødløsningerne" er Martinez klart min favorit. Lambert virker for kedelig, og Rodgers har vel delvist høstet frugten af netop Martinez´ arbejde.

Rafa rangerer midt imellem de to kategorier.

EDIT:

Rafa som sportsdirektør forstår jeg ikke helt. Nuvel, han havde visioner for ungdomsafdelingen, mente at klubben skulle gribe transfervinduerne anderledes an, og forsøgte at implementere et koncept, der skulle gennemsyre alle klubbens hold. Men som sportsdirektør vil Rafas taktiske sans ikke rigtig komme til udtryk, og han vil desuden skulle stå for forhandlinger, og det ved jeg ikke, om han er fremragende til. Posten som teknisk direktør lader mere til at matche Rafas profil, men det tror jeg ikke, Rafa er interesseret i.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Swordfishtrombone
Anyway. Er der nogen, som ved, hvorfor har Marseille haft en så elendig sæson?
-
Skrevet af BlivIkkeFanatisk
@ BIF

Jeg nedvurderer ikke Rafas bedrifter eller evner. Jeg skriver heller ikke, at Dalglish nødvendigvis ville have gjort det meget bedre i næste sæson, eller at Villas-Boas er en meget bedre træner end Rafa. Jeg kritiserer den manglende vilje til at acceptere, at en ny træner ofte skal bruge tid. Rafa bliver hevet ind, så snart man er utilfreds med det, man ser, og så forsøgte jeg bare at påpege, at en ung Rafa også skulle bruge tid, dengang han kom til klubben. Derfor forholder jeg mig kun til Rafas første sæson og flueknepper de beslutninger, han traf dengang.

Jeg har vist endda skrevet, at jeg tror, at Rafa ville gøre det godt, hvis han blev den nye træner.
Det kan være det så bare er mig, som læser det som at du leder efter årsager til at ikke vælge Rafa - og uden at holde det op mod fordele. Og måske især tænkte det som at det var en modreaktion til aktionen for Rafa på bl.a RAWK eller hvor dine irritationsmomenter stammede fra.

Jeg prøvede også at tale for at Rafa jo netop har denne fordel at ikke skulle have noget indkøringstid, fordi han jo - for ikke så forfærdelig længe siden har været i klubben og mange af de aftryk han har sat, stadigvæk eksisterer, og i høj grad. Samt, som jeg ser det, at Dalglishs´ arbejde - måske ikke viderebygning, men i hvert fald overbygning på Rafas, frem for en skæv sidebygning - trods afgange af Mascherano og Torres.

Og derfor virker det jo lidt forkert i mine øjne at snakke som om at Rafa skulle "resette", som da han skulle, da han kom i sin tid og overtog Houlliers ideer. Samt at du på en eller anden måde efterlod et indtryk af at Rafa i sin tid overtog et hold som var kompetent(CL hold, som det jo i princip kun var - som følge af nr. 4 i ligaen, som du så igen helt korrekt sagde var noget nemmere, end vi ser i dag). Og jeg synes at Dalglish/Comolli har lavet nogle fine indkøb med mere potentiale i end vi har set resultatet af.

Edit: Bottom line: Det er ikke det at Rafa ikke er din foretrukne, eller at Dalglish og AVB skal have fortjent berøm, men at der ikke er så meget grund til at tale Rafa ned, for at fremhæve dem.

Undskyld, hvis jeg overreagerer på dit input.
----

Ganske fin artikel omkring diverse managers - og vel nok den bedste til dato, men den er mig noget overkritisk og derved lidt overfladisk - bortset fra mod Rafa.
٩๏̯͡๏۶ “From Doubter to Believer” Suarez - The Ambassador of Kwan.
Skrevet af BlivIkkeFanatisk
Men hvis målet er relativ fremgang, og han har leveret dette, hvad er så forventnigen til f.eks Martinez? Mere/hurtigere relativ fremgang eller absolut succes? Det kan blive vanskeligt at opnå på kort sigt.

Hvis der er penge til at satse på absolut succes (det aner jeg ikke om der er) giver det mening at skifte manager - hvis der ikke er har jeg svært ved at se fornuften.
Relativ succes og absolut succes afhænger af projicerede forventninger relativt til konkurrencen, samt hvor holdet niveaumæssigt lå sæsonen før, og hvor meget der er blevet gjort for at opnå forventningerne. Ejerne stillede midler til rådighed for at nå målene, og derved gjorde de hvad de kunne for at opnå dette.

Dalglish nåede ikke absolut succes, da forventningen var primært at nå top 4, og sekundært klare sig god i de to nationale cups i fraværet af europa spil. Dalglish opnåede kun relativ succes, mens Comolli/Dalglish samarbejdet opnåede relativ fiasko i forhold til midlerne stillet til rådighed.

Dalglish opnåede relativ succes i forhold til at få integreret mange nye navne, og rydde op i truppen, med ganske fornuftigt spil som følge. Relativ fiasko i forhold til at løfte resultat i ligaen fra sidste sæson - og i og med at man ikke var i nærheden af forventningen i ligaen, så kan det ikke ses som relativ succes, og var en tilbagegang i forhold til hans halv sæson. Cup-spillet, og i kraft af hvem man mødte på vejen var absolut succes.

Martinez´ arver forventningerne - især da mange investeringer er blevet lavet, og man har en forventning om progression af disse, men relativ succes vil være acceptabelt, da absolut succes selvfølgelig ikke kan være en forventning - og slet ikke af en mand med hans ringe CV. Hvis han blev valgt, ville han ikke blive fyret med mindre det slet ikke fungerer - hvor man selvfølgelig er nødt til at reagere;(jfr Roy). Derved er Martinez heller ikke et klogt valg.

Hvis der er penge til at satse på absolut succes (det aner jeg ikke om der er) giver det mening at skifte manager - hvis der ikke er har jeg svært ved at se fornuften.
I sådan et konkurrence felt, kan man ikke regne med absolut succes. Og penge sikrer det heller ikke. Men vælger man en top manager, så ændres forventninger i forhold til relativ/absolut succes, justeret i forhold til retningen, som er unge spillere ovenpå erfaring - altså ikke en kopi af f.eks City og Chelsea, men et modificeret billede af Arsenal, og til en vis grad United(måske midt imellem de to).

Bottom line: Tror du har et forkert billede af LFC - og hvad som er realitiske forventninger - og derved måling af hvad som er relativ og absolut succes. Undskyld, men dette er ikke Everton, som kører på små midler - hvor absolut succes er nemmere at opnå.

Trods en konstant over 3 sæsoner at være uden for top 4, så var sæsonens forventninger ikke urealistiske. Og derved er det acceptabelt at Dalglish måtte lade livet. Samlet set havde det heller ikke være uacceptabelt at lade ham fortsætte - og derved var beslutningen svær.

Dette er skrevet primært udfra ejernes perspektiv frem for en fan.
٩๏̯͡๏۶ “From Doubter to Believer” Suarez - The Ambassador of Kwan.
Skrevet af Fribytter
@ BIF

Jeg mener ikke, at Rafas resultater taler imod ham. Resultaterne taler for ham, fordi han netop formåede at forbedre LFC´s ligapræstation.

Og det kan sagtens være, at Rafas begyndelse vil være gnidningsfri, fordi han kender mange af spillerne i forvejen. Det er dog primært offensiven, som jeg ser som problematisk, og her er der en del nye spillere, og måske skifter Kuyt og Maxi endda.

Det, der taler imod Rafa, er en anderledes struktur, men det taler selvfølgelig ikke imod Rafa, hvis han får jobbet, fordi han jo så må være indforstået med den lidt anderledes rolle.

Ellers reflekterede jeg mig mest over, hvad der lå bag den enorme opbakning til Rafa. Jeg tror, det er sundt for fanbasen, hvis man starter helt forfra med en ny træner og oplever noget nyt blive bygget op.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Fribytter
De Boer gider åbenbart heller ikke LFC lige foreløbigt.

Det lader til umiddelbart at blive et valg mellem AVB, Martinez og måske Rafa. Altså med mindre Clarke bliver den nye træner.

I forhold til Roy-ansættelsen, hvor Pellegrini jo blev fravalgt, og hvor de øvrige kandidater var navne som Eriksson, McLeish og Hughes, så er det her felt mere opløftende, selvom et par af de spændende navne er sprunget fra.

Da Rafa blev ansat i 2004, mener jeg, at man også havde haft samtaler med Curbishley og McLeish.

Og så er Bruckner optimistisk på Carrolls vegne:

http://www.liverpoolecho…2-31011166/
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Swordfishtrombone
Nu skal jeg ikke kunne sige, om Romelu er en forkælet, ung teenager, men han er ikke den første, som er inde på Villa-Boas mandskabsbehandling eller mangel på samme. I øvrigt har jeg altid ment, at han var alt for ung, og det undrede mig en smule, da Chelsea ansatte ham i sin tid.

http://www.bold.dk/nyt/L…hL-trofaeet
-
Skrevet af Swordfishtrombone
Jeg kan i øvrigt sagtens forstå, hvis mange managere er meget forbeholdne over for Liverpooljobbet. Forventningerne er top 4, truppen er middelmådig, pengene få, og man bliver angiveligt fyret, hvis holdet vinder de to indenlandske cupper, kvalificerer sig til UEFA-cuppen, men ikke kommer i top 4.
-
Skrevet af Fribytter
Tony Evans bryder sig heller ikke om ham. Ifølge Evans var AVB heller ikke CFC´s førsteprioritet. Det var Hiddink derimod.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Donnie_
Der er vel heller ikke nogen tvivl om, at AVB var en skandale hos Chelsea, når det kom til mandskabsbehandling. Men han er ung, og forhåbentlig har han lært af sine fejl. Der er ingen tvivl om, at han er en meget talentfuld manager, der har idéerne til at skabe langtidsholdbare løsninger, men det kræver naturligvis, at idéerne forankres i hele organisationen, og vigtigst af alt, i omklædningsrummet. Det formåede han aldrig hos Chelsea, fordi han valgte de forkerte alliance-partnere. Det var en gigantisk ledelsesmæssig fejl, og den kostede ham jobbet.

Jeg ønsker ham al mulig held i fremtiden, for han var et meget sympatisk menneske, som var let at holde af. Han kan måske være løsningen hos Liverpool, men det kræver godt nok, at der sker store ændringer i trupsammensætningen, hvis der skal spilles fodbold efter AVBs filosofi.
Skrevet af BlivIkkeFanatisk
Tror man skal tage spillernes input omkring Villas-Boas mandskabsbehandling med et gran salt, selvom det er betænkeligt. Jeg ser det primært som en slags pegen fingre mod Villas-Boas for at resultaterne udeblev. Måske i støtte af di Matteo, men højst sandsynligt for at forsvare dem selv - og dermed fralægge sig ansvar. Uanset årsag, så viser det vel ganske fint, hvilke problematikker Villas-Boas havde at arbejde med.

Donnie understreger vel dette ganske fint, med tanke på at det skulle være nødvendigt at skabe alliancer, når man er manager. Det havde nok ikke været usundt for dem at få en sko i hovedet, hvis du spørger mig, frem for en sympatisk manager(Villas-Boas), eller en der selv har været stjerne i klubben(di Matteo) - altså en mere aggressiv manager - som kan se at det er en børnehave. Det er ikke utænkeligt, når stjernene stiller fodboldstøvlerne at de unge vil rende ud og pege fingre af de ældre, og værende ofringer for leflen mod de ældre.

At Lukaku udtaler sig, skal højst sandsynligt mest ses i lyset af at han selvfølgelig ikke føler han har bidraget til CL-titlen - og derved er skuffet over han ikke har fået mere spilletid. Dette gør han primært for at tale sig selv op til at få mere spil i næste sæson, og man må da også sige han ikke har fået særlig gode betingelser til at udvikles under de to managers, når man tænker på hvor mange gange han ikke blev brugt eller når han endelig var med blev taget ud - hverken i cups eller liga. Det er da heller ikke sjovt at enten sidde på bænken eller tilskuerrækkerne, når man gerne vil spille. Ved ikke om det skal ses som et signal om at han heller ikke er tilfreds med di Matteo, men selvfølgelig ikke tør at pege fingre af ham... endnu.

4 gange blev han taget ud, omkring det tidspunkt hvor man vil vinde kampe.
10 sad han forgæves på bænken
10 gange blev han sat ind, oftest omkring det tidspunkt hvor man vil vinde kampe, få gange for at trække tiden.
1 fuld kamp nåede han at få. Mod Fulham i Carling cuppen.
٩๏̯͡๏۶ “From Doubter to Believer” Suarez - The Ambassador of Kwan.
Skrevet af Razz
En træner, der ligefrem beder truppen om at fejre scoringer med ham virker nu ikke som en træner, der er i sync med sin trup.
Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
Skrevet af Halil
Tror man skal tage spillernes input omkring Villas-Boas mandskabsbehandling med et gran salt, selvom det er betænkeligt.


Man kunne også finde, hvis muligt, input fra AVB´s tid i Porto.

Der ville det nok være mere positivt.

En gratis omgang fra Lukaku.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Donnie_
Jeg havde nu heller ikke Lukakus udmelding i tankerne, da jeg skrev mit indlæg om AVBs mandskabsbehandling. Der er tidligere i tråden blevet linket til Dion Fannings klumme, men imo er han spot on, når det kommer til mandskabsbehandlingen:

"Andre Villas-Boas will be approached this week. AVB´s man-management skills make Benitez look like Ron Atkinson. He is no Mr Bojangles and if anything he came out of the Chelsea debacle less tarnished than he should have been.

The seductive notion of the mutinous Stamford Bridge dressing room has masked how spectacularly badly he handled the job. There were strong personalities, but beyond the usual suspects it was routine to hear in his final weeks how he had alienated most players in the squad.

More importantly, he made a mess of his remit and was fired. Survival is the starting point for a manager and he undermined himself with his sensitivity and inability to bring key players with him. He might have learned from that but it would be a risky appointment for a dressing room that needs managing."

Lukakus udmeldinger støtter jo blot op omkring den kritik, der har været af AVB. Derfor er jeg heller ikke enig med dig i, at man skal tage udmeldingerne om AVBs mandskabsbehandling med et gran salt. Det var synligt for enhver, at spillerne var demotiverede, præsterede under evne, og der var tilmed talrige historier om et splittet omklædningsrum. Alt sammen falder tilbage på AVB (selvfølgelig bærer spillerne også deres del af skylden), men som leder er det jo netop AVBs opgave, at få gruppen af spillere til at fungere. Som Dennison skriver, så følte spillerne sig fremmedgjorte, og AVBs var ude af stand til at få nøglespillere til at købe projektet. Det er ledelsesmæssig fejl, og netop fordi kritikken også var så udtalt mens AVB stadig var leder, så var det jo netop ikke et forsvar af Di Matteo.

Denne kritik af AVB bakkes jo også kun op af det faktum, at Chelsea sidenhen har vunder FA Cuppen og Champions League. Nogle vil formentlig hævde, at CL-sejren var heldig og ufortjent, men ingen er i tvivl om, at Chelsea ville have oplevet en titelløs sæson, såfremt AVB stadig var manager. Chelseas succes skyldes primært Di Matteos interpersonelle egenskaber. Disse fremstår formentlig i et endnu klarere lys, fordi AVB i så udpræget grad manglede dem.

Men som jeg skrev i mit første indlæg, så er AVB en ekstremt talentfuld manager. Den modgang han mødte i Chelsea var han ikke i stand til at tackle, men det betyder jo ikke, at han ikke er den rigtige mand for Liverpool. Det står dog stadig som en stor gåde, hvordan AVB i et eksternt mediemæssigt perspektiv er så dygtig en kommunikator, men internt fejlede han bl.a. pga. sin mangelfulde kommunikation. Det er jo ikke kun Lukaku der har rejst kritikken. Ashley Cole og Frank Lampard følte sig jo også fortabte, fordi AVB uden forklaring degraderede dem og gjorde dem til perifære spillere i truppen. De melder naturligvis kun sådan ud fordi de ikke selv vil tabe ansigt, men alene det faktum, at de melder sådan ud falder tilbage på AVB.

Edit: Jeg kan se, at BIF har rette sit indlæg i mellemtiden. Når jeg anvender ordet alliance-partner skyldes det ikke, at jeg anser det som nødvendigt at skabe alliancer i en trup - det vidner om en splittet trup. Det handler om, at man identificerer nogle spillere som er kulturbærere og nøglepersoner. Det er disse, som kan sikre, at managerens idéer og filosofier bliver forankret i spillertruppen. En fodboldtrup er jo ikke anderledes end alle mulige andre grupperinger, hvor nogle personer har størst symbolsk magt. Disse personer er naturlige ledere, som resten af gruppen ser op til. AVB burde jo hurtigt have indset, at Terry og Lampard eksempelvis var nøglepersoner, som skulle involveres i processen. I stedet mødte han større opbakning hos Ramires, Luiz og hele den sydeuropæiske/sydamerikanske del af spillertruppen. En gruppering som ikke nyder samme respekt i truppen. Det var en klokkeklar ledelsesmæssig fejl af AVB, og det kostede ham i sidste ende jobbet.
Skrevet af BlivIkkeFanatisk
Ja, sorry, Donnie. Så først dit indlæg efter jeg havde skrevet, og så var der efterfølgende beten af at være den sidste på siden. Tak for dit kvalitative input.
٩๏̯͡๏۶ “From Doubter to Believer” Suarez - The Ambassador of Kwan.
Skrevet af BlivIkkeFanatisk
-
٩๏̯͡๏۶ “From Doubter to Believer” Suarez - The Ambassador of Kwan.
annonce
0