Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Jesse Pinkman
Spearing kan ikke bruges i Liverpool, det kan der ikke være mange som er i tvivl om - Og Blackburn havde jeg sgu også valgt fra, hvis jeg var ham. Den klub er nær ødelagt, sådan som jeg ser det.
DIAZ MIO!
Skrevet af Sophus Krølben
Fribytter,

selvom der da findes alsidige spillere, ville jeg være lidt bekymret for, at vi ville ende med en middelmådig spiller, hvis største styrke var alsidigheden i sig selv, og som derfor (når vi nu snakker udvikling) ikke ville blive rigtig god noget sted på banen, fordi han hele tiden skulle flyttes rundt - og som ville medføre potentielt forstyrrende omrokeringer hver gang han skulle vikariere et nyt sted.

Med klubbens udmeldinger på det seneste og det formodede ambitionsniveau de kommende sæsoner, mangler der noget kvalitet på midtbanen, så Lucas kan presses og aflastes/afløses.

"Et køb af endnu en central midtbanespiller vil alt andet lige betyde, at enten Allen eller Henderson slet ikke vil få kampe nok, og det tror jeg vil gå gevaldigt ud over deres udvikling."

I så fald ville det jo være fordi de spilles out-of-position som vikar for Lucas. Jeg så gerne Allen få chancen i Gerrards rolle (når kaptajnen ikke selv spiller, forstås, det er vel tvivlsomt om han kommer til at gå igennem så skadesfri en sæson igen), da det vel er her han er tiltænkt at spille.

Jeg tror fortsat - hvis han ikke forlader klubben inden - at vi vil se Hendo i den fremskudte rolle, i det omfang Rodgers ønsker at bruge ham der frem for nogle af de nye folk. Og nej, dette vil ikke nødvendigvis sige særligt mange kampe fra start, og ja, det er ærgerligt hvis han ikke kan udvikles og udnyttes bedre i vores system, men jeg har pt. svært ved at se ham udvikle sig som et brugbart alternativ defensivt, og det bør derfor ikke være et argument for om vi køber ind til Lucas-pladsen eller ej.
Aaahhh banter
Skrevet af andib
@Fribytter
Agger skal primært bruges i centerforsvaret, der kan der ikke være tvivl om, men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilke mangler du mener han har i forhold til at være en god def midtbanespiller. Han har vel en ganske fin placeringsevne, læser spillet godt, god tackler og ret hovedstødsstærk. Hvad mangler han for at kunne udfylde rollen?
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af liverpool91
Hvorfor overhovedet begynde at snakke Agger på def midt? Er manden nogensinde blevet benyttet på den position, i sin LFC-tid? Www.youtube.com/watch?v=6qUg8tAaStI genialt
Skrevet af Banksy
Skulle også lige til at poste linket til videoen, manden har ikke just gjort sig populær med hans seneste kommentarer, men det der er squ høj klasse.
Hey dude. Fan af: - Liverpool - Valencia Liverpool from cradle to grave, Liverpool till I die!
Skrevet af andib
Fordi jeg godt kunne se ham som en ret habil def midtbanespiller og derved evt back-up for Lucas på pladsen, ligeså vel som han har været backup på venstre back. Dermed ikke sagt det er den optimale løsning...
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af flotfyr_17
Vedvarende rygter siger, at vi er rimelig interesseret i brasilianske Bernard. Jeg kan kun vurdere ham udfra de minuttter han fik til Conf. Cup, og der virkede han da ret lovende. Hvad mener I? Er han værd at gå efter?
Liverpool
Skrevet af Fribytter
@ Sophus

Hvorfor vil du være bekymret for det? Der findes gode spillere, som netop også er alsidige. Fra det nuværende hold er Suarez et oplagt eksempel. Gerrard debuterede som højreback, slog igennem som central midt, spillede sin mest målrige sæson som højrekant, før han fandt sig til rette som offensiv midt. Og nu er han igen central midt. Carra har vist også spillet alle positioner i firebackæden plus defensiv midt. Desuden er netop alsidighed et vigtigt element i Rodgers´ form for fodbold. Downing er blevet afprøvet som venstreback. Henderson har spillet højreback, defensiv midt, offensiv midt og kant. Enrique har spillet back og kant. Rodgers har eksperimenteret med en skæv 4-4-2, 4-3-3, 4-2-3-1 og 3-5-2. Omrokeringer er et grundvilkår i Rodgers´ koncept, selvom det selvfølgelig ikke er en nødvendighed, at alle spillere er polyvante for nu at bruge et Olsen-udtryk.

Det er desuden ved at være lidt af en trend at udvande skellet mellem den centrale midtbane og det centrale forsvar, og mange nuværende eller tidligere forsvarsprofiler har erfaring fra midtbanen. I Man. Utd. har Ferguson rokeret en del rundt med Jones og Carrick, selvom Carrick måske nok mest blev brugt i forsvaret af nød. I CFC har Luiz spillet en del på midtbanen, og til tider lå han og vekslede med Ivanovic i forhold til at foretage løb frem i banen. I Barca er spillere som Masch, Busquets, Song og Y. Touré blevet brugt på begge pladser. I Real Madrid har Pepe til tider spillet defensiv midt. En spiller som Koscielny startede som midtbanespiller, før han blev rykket ned i forsvaret. Det gjorde Hyypia faktisk også. Kompany har gennemgået samme udvikling. K. Touré blev i begyndelsen også brugt som højreback og defensiv midt. På ungdomsholdene har man også forsøgt at udvande skellet mellem den centrale midtbane og det centrale forsvar. Wisdom har eks. fået kampe på den defensive midt, og Coady har fået kampe i forsvaret.

Imø. kan man i visse tilfælde godt adskille alsidighed fra selve fodboldtalentet, men i bund og grund hører de to ting sammen. Alsidighed er én måde en spillers talent kommer til udtryk på. Hvis en spiller købes ind til en alsidig rolle og falder igennem, så skydes det ikke, at spilleren er alsidig, men derimod at han er for dårlig.

Og jeg er sådan set ikke bekymret for, om Gerrard bliver skadet. Henderson og Allen kan spille den position. Alberto blev brugt som central midt imod Preston. Og Teixeira fra reserveholdet er også central midt.

Jeg bruger i øvrigt ikke Henderson som et argument imod at købe ind til Lucas-pladsen. Jeg bruger det som et argument for et indkøb af en spillertype, som ikke kun er i spil til den centrale midt. Men igen, hvis det er fuldstændig umuligt at få fat i sådan én, så bør alternativerne da overvejes.

@ Andib

Jeg mener ikke, at Agger har aggressiviteten til at spille defensiv midt.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Sophus Krølben
På et tidspunkt hvor Carra lige er gået på pension, Skrtel ikke lader til at være i kridthuset hos Rodgers og vi i forvejen har haft vanskeligheder med at trille bolden frem fra egen zone efter managerens forskrifter, er det næppe det smarteste at tænke i eksperimenter med vores sidste ´gamle´ og bedst boldspillende midterforsvarer i en ny rolle.
Aaahhh banter
Skrevet af JesusOfSuburbia
@flotfyr_17

Nu ser jeg ikke særligt meget brasiliansk bold, men som jeg ser det ville det være et stort sats at købe Bernard (eller Eriksen for den sags skyld), men potentialet er der helt bestemt, og det er vel (forhåbentligt ikke) uden grund, at han bliver sammenlignet med Neymar.
Skrevet af andib
@Fribytter

Jeg synes nu han er ganske aggressiv i sit spil og tror han kunne have være blevet en ganske fremragende def midtbanespiller. Jeg mener han har stort set alt der skal til. Jeg havde slet ikke fået pasningsspillet med før. På det område er han jo også ganske fremragende.

@Sophus

Det var bestemt også kun til nøds. Ligesom han blev brugt på venstre back tidligere til nød. Enten Kolo eller Coates burde kunne vikariere i centerforsvaret i så fald.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Sophus Krølben
Fribytter,

"Der findes gode spillere, som netop også er alsidige."

Bestemt. Fik vist ikke fuldført den første sætning i mit indlæg. Der skulle netop have stået noget à la ovenstående.

Min bekymring består i, at vi ender med en semi-gardering til midtbanen, der til nøds kan smides derind, men som ikke har den fornødne kvalitet til at håndtere så vigtig en plads for et hold der ønsker at kæmpe med om top-4. Din liste af eksempler forklarer det egentlig meget godt; Downing og Henderson sprudlede ikke ligefrem under deres ophold i forsvarskæden, og det var igennem flere sæsoner et større diskussionsemne, hvor man kunne få mest ud af Gerrard. At manageren kan sætte en spiller på hvilken en position han lyster er ikke ensbetydende med, at spilleren også udfylder rollen tilfredsstillende eller kommer ordentligt til sin ret netop dér.

Jeg er ikke bekendt med Pap som midtbanespiller, men selv hvis han har evnerne til at spille både forsvar og midtbane, er det fortsat for tyndt med kun 4 etablerede spillere til de 3 centrale, defensive pladser (jeg antager fortsat, at Skrtel sælges hvis/når en ny forsvarsspiller til startopstillingen hentes, om det så bliver Pap eller en anden), når vi antageligvis bliver udsat for flere og/eller længerevarende skader end det usædvanligt lave antal vi havde sidste sæson.

Og igen, hvis klubbens strategi er at styrke bredden og sørge for øget konkurrence, eksempelvis ved at fastholde to så stærke målmænd i truppen, virker det uambitiøst samtidig at ville operere med en lappeløsning på en position, hvor det nuværende førstevalg har haft problemer med alvorlige skader og efterfølgende formdyk. Jeg har ikke noget imod at hente en spiller der også kan dække andre positioner (eksempelvis i forsvaret), men det skal være en type, der primært har sin styrke og erfaring på den defensive midt. Sammen med en ung midterforsvarer bør det fortsat være topprioritet at få hentet i dette vindue.

"Og jeg er sådan set ikke bekymret for, om Gerrard bliver skadet. Henderson og Allen kan spille den position."

Ikke helt klar over, hvorfor du nævner dette? Jeg nævnte Gerrards ´normale´ skadesratio, fordi det netop ville medføre flere kampe til Allen/Henderson på den position end vi har set i år.
Aaahhh banter
Skrevet af Fribytter
@ Andib

Jeg synes godt nok ikke, at han er speciel aggressiv. De forsvarskonstellationer, der imø. har fungeret bedst, har oftest været med Agger som den mere afventende. Jeg tror også, at det fortæller en del, at Rodgers har været ude efter en spiller som Papa og er lidt lunken i forhold til Alderweireld. Papa er netop meget aggressiv i duelspillet, hvor Alderweireld minder mere om Agger.

@ Sophus

Jamen det samme frygter jeg ved en spiller, der kun er i spil til den centrale midtbane. Hvordan skal Rodgers kunne lokke endnu en central midtbanespiller til klubben? Det mest attraktive ved LFC pt. er, at klubben kan lokke med en god portion spilletid på bestemte positioner, men som fremadstormende central midtbanespiller, der allerede har fået et gennembrud i PL som McCarthy og Schneiderlin, ville jeg da ikke være vildt begejstret ved udsigten til at skulle skifte til et hold, hvor Gerrard og Lucas allerede er de foretrukne valg. Hvis Lucas ikke er i stand til at bygge ovenpå sidste sæsons præstationer, og hvis Gerrard igen bliver meget skadet, og det samtidig ikke er bedre for holdet at starte med Allen eller Henderson på Gerrards plads, så kan en ny spiller få ok med kampe. Men en ny spiller ville komme til klubben uden, at der var en helt klar plan for, hvordan han skulle spilles.

Og nu har Allen og Henderson begge haft hårde første sæsoner i klubben. Hvis en ny forholdsvis ung central midtbanespiller har brug for tilvænning, så er det ikke Allen og Henderson, det kommer til at gå ud over. Det er den nye spiller. Jeg kan ikke forestille mig et scenarie, hvor Rodgers kan udvise den samme tillid til en ny central midtbanespiller, som Allen og Henderson fik i deres første sæsoner.

Jeg tror ikke, at Rodgers ville kunne levere den mest overbevisende salgstale. Her vil det være lettere at overbevise en ung spiller som Papa. Hans styrker passer godt til Aggers styrker. Skrtel og Coates har ikke Rodgers´ tillid. Touré er i udgangspunktet blot hentet ind som en erfaren backupspiller. Og samtidig ville han kunne få kampe på den defensive midt.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Sophus Krølben
Tja, Mignolet skiftede selvom der var udsigt til/risiko for, at Reina ville blive i klubben. Som Lucas spillede sidste år, ville jeg i Rodgers´ sko ikke have noget problem med at love fast spilletid til en ny spiller af eksempelvis Schneiderlins kvalitet. Hvis Lucas så rent faktisk finder fordums styrke, får klubben muligvis et luksusproblem, som man så må evaluere når vi når så langt. Til den tid forhåbentligt med forestående CL-bold, hvilket vil være en ny situation i forhold til hvor mange og hvilke slags kampe klubben skal spille.

At en ny spiller ikke slår igennem lige med det samme og ender på bænken er vel en naturligt indbygget risiko ved det at være i en storklub, som de fleste spillere er klar over når de skifter. Hvis vi vil gøre alvor af CL-ambitionerne er det ikke et grundvilkår klubben kan gøre så meget ved, og det er derfor ikke noget der bør vægtes i forhold til at købe en ny spiller eller ej.
Aaahhh banter
Skrevet af Fribytter
At Mignolet selv vælger at skifte betyder ikke, at det så er normen blandt andre spillere, hvor udsigten til hård konkurrence om spilletid er åbenlys. Og så ved vi ikke, hvad Rodgers rent faktisk har lovet Mignolet, og om der er indgået en aftale med Reina om fremtiden. Det kan jo være, at Rodgers føler sig overbevist om, at næste sæson er Reinas sidste.

Jeg forstår ganske enkelt ikke, at du er i tvivl om, hvorvidt LFC kan tiltrække en god nok alsidig defensiv spiller, når du samtidig føler dig overbevist om, at LFC kan købe endnu en ung, lovende central midt, og jeg kan ikke rigtig se, at Mignolet-eksemplet er lig problematikken på den defensive midt, og at det kun taler for det ene scenarie.

Der er desuden den markante forskel på Reinas og Lucas´ seneste sæsoner i klubben, at Reinas form overordnet set har været for nedadgående, hvorimod Lucas har fået sit gennembrud i den røde trøje, men også siddet ude med to større skader. Jeg er helt enig i, at Lucas ikke har haft en decideret god sæson i sidste sæson. Han havde gode kampe og dårlige kampe, men at sidestille den sæson, hvor Lucas kom tilbage fra skaderne med Reinas form set over de seneste sæsoner, forstår jeg ikke. Og jeg tror heller ikke, at andre klubbers spillere ser sådan på det.

Jeg har også kritiseret Lucas, men jeg mener ikke, at det er i defensiven, at Lucas har været decideret dårlig. Det har derimod været i det opbyggende spil, og her skal klubben gå efter en helt anden type end Schneiderlin, hvis man virkelig vil styrke den del af spillet.

Og ja, det er et grundvilkår, at der er en risiko for, at unge spillere ender på bænken, når de er skiftet, men det ved de unge spillere jo også, inden de skifter. Det er pointen.

Hvis ikke det er muligt at hente en type som Papa, så er jeg helt enig i, at klubben må se på alternativerne. Jeg udelukker sådan set ikke et køb af en central midt. Jeg mener bare, at klubben bør afsøge andre muligheder for gardering for Lucas, før man kaster sig ud i et køb af en central midt. Dels fordi det vil passe bedre til den nuværende trupsammensætning, og dels fordi jeg tror, det er lettere at lokke en ung lovende alsidig defensiv spiller til klubben, end det er at lokke en ung lovende central midt til klubben.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Sophus Krølben
"at sidestille den sæson, hvor Lucas kom tilbage fra skaderne med Reinas form set over de seneste sæsoner, forstår jeg ikke"

Det er der vist heller ingen, der har gjort?

"jeg kan ikke rigtig se, at Mignolet-eksemplet er lig problematikken på den defensive midt"

To stærke spillere til at kæmpe om én bestemt plads. Simple as that. Selvom Reina nok vil fortsætte med at være for nedadgående, er der fortsat et par gode sæsoner i ham, selvom han jo nok ender med at smutte senest næste sommer. Lucas ved vi ret beset ikke hvor står, men faktum er at vi pt. ikke har nogen der kan spille pladsen tilfredsstillende i hans fravær, om dette så er pga. skader, karantæne og/eller dårlig form.

Jeg tror sådan set godt vi kan tiltrække gode nok spillere til at styrke startopstillingen, uagtet hvor alsidige de så måtte være. Selvom alsidighed er godt, bør fokus dog være på at få stabiliseret midterforsvar og defensiv midt ved at få kørt nye yngre kræfter ind fast på de pladser, så vi har en solid fremtidig stamme, og derfor bør deres spidskompetencer på de respektive pladser være det væsentlige.

Det jeg opponerer imod er en løsning hvor man opererer med en spiller der købes på sine meritter som eksempelvis midterforsvarer, som ender med at skulle spille fast som midtbanespiller. Og som så kommer til at mangle i forsvaret. Selv hvis vi henter Pap, vil vi jo fortsat være underbemandede til de tre centrale defensive pladser.

Så hvis den står imellem at hente en midterforsvarer og en defensiv midt eller to midterforsvarere, hvoraf den ene måske/ikke kan bruges som defensiv midt, ved jeg godt hvad jeg vil vælge. I henhold til din begejstring om moderne spilleres alsidighed kunne man jo også forestille sig med den første valgmulighed, at den defensive midt der hentes også kunne dække en forsvarsposition om nødvendigt.

Uanset hvad er det dog - 6 uger tilbage af vinduet eller ej - en smule bekymrende at vi efterhånden sjældent sættes i forbindelse med defensivspillere, forsvarere og midtbanespillere alike. Ayre har forhåbentligt gang i mere bag linjerne - jeg magter ikke en sæson med Skrtel, Touré og Spearing som defensive omdrejningspunkter, mens Agger og Lucas ser på med nye eksotiske skader.
Aaahhh banter
Skrevet af Fribytter
Jeg tror netop, at Reina smutter senest næste sommer, så Mignolet har udsigt til en indkøringssæson i denne, hvorefter han bliver klart førstevalg, hvis alt går efter planen. Den samme udsigt vil en central midt formentlig ikke have. Jeg mener ikke, at de to situationer er identiske.

Og så tror jeg, at planen er at se, om Lucas ikke kan spille en bedre sæson i næste. Derfor tror jeg også, at det primært er en gardering, klubben er på udkig efter. Derfor vil der ikke være tale om, at Papa ville komme til at spille fast på midtbanen, og som nævnt er det normalt, at kommende centrale forsvarsspillere flyttes lidt rundt i begyndelsen.

Desuden tror jeg ikke, at idealet om at have to konkurrencedygtige spillere til hver position er holdbart i en sæson uden europæiske kampe. Derfor er en løsning at gå efter spillere, der dækker mere end en position. Jeg tror desuden heller ikke, at det konstant vil være nødvendigt med en defensiv midt. Det vil det nok i hovedparten af kampene, men ligesom det kunne tænkes at være fordelagtigt at spille med to defensive midtbanespillere i visse kampe, så tror jeg også, at det til tider kan være fordelagtigt at spille helt uden en defensiv midt - især med tanke på 3-5-2-eksperimenterne.

Men jeg er enig i, at der gerne snart må komme noget defensivt fokus. Jeg tror imidlertid, at Rodgers ser det som en nødvendighed at få nogenlunde styr på offensiven først. Der mangler efter alt at dømme et indkøb af en stor profil til at ligge på en af de tre positioner bag ved eller ved siden af den centrale angriber - og det indkøb vil præge resten af vinduet. Dels fordi Rodgers mener, at en skarpere og farligere offensiv gør det lettere at forsvare imod de fleste modstandere, og dels fordi de defensive indkøb må kunne kompensere for de svagheder, som den endelige offensiv ender med at have.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Sophus Krølben
"Og så tror jeg, at planen er at se, om Lucas ikke kan spille en bedre sæson i næste"

Det tror jeg, du har ret i. Det centrale spørgsmål er så, om det ville gavne eller skade ham at få lidt mere direkte konkurrence og aflastning på pladsen. Der hælder jeg til det første udfald. Hvis Lucas ikke formår at komme ordentligt i omdrejninger i næste sæson heller, må et salg næsten være forestående. Hvilket også var grunden til, at jeg trak relieffer til målmandssituationen. Det er dog ikke lig med, at jeg ser de to situationer som identiske.

Men jeg hæfter mig ved hvad der er blevet ytret på det seneste af ønsker om øget bredde og konkurrence, og at bruge Pap, Touré eller en helt tredje forsvarer på midten ville måske være ok som gardering, men næppe noget der reelt skærper konkurrencen for Lucas eller hjælper på bredden i forsvaret, såfremt Lucas skulle ryge langvarigt på sidelinjen. På trods af manglende CL-bold kan og bør vi tillade os at have fem etablerede spillere til de tre defensivt centrale pladser, særligt når to af disse hedder Lucas og Agger. Hvilket med et salg af Skrtel vil sige, at vi fortsat mangler to mand.
Aaahhh banter
Skrevet af FalconLFC
Jeg er faktisk lidt bekymret vedrørende det manglende fokus på defensiven. Vi kan efterhånden fodre svin med offensive midtbanespillere/kantspillere, men mange kampe vindes altså også ved at lukke af i defensiven. Vi skabte et uhyggeligt flot antal chancer sidste år, men var bare ikke skarpe/dygtige nok til for alvor at få gevinst af det. Jeg ser ikke at den trend bliver forbedret ved vores nye signings.

Vi mangler simpelthen en ægte målscorer, som fx Rush eller Fowler, en spiller, der ikke skal bruge energi på at skabe chancerne (hvilket sikkert er en af årsagerne til Suarez´ lave scoringsgennemsnit - han bruger for megen energi på, at være med i spillet)og kan jeg ikke få øje på en sådan skarpretter i vores nuværende trup. Håber Sturridge kan blive en sådan mand, men det er stadig early days med ham, og det virker som om, at han er disponeret for skader. Aspas, måske kan han vise sig at være den vi leder efter? Vi ved det ikke!

Hvis Suarez smutter, hvad alt tyder på, så må vi ganske enkelt have hentet en erstatning ind (hvilket der så også vil være penge til), men vi er også nødt til at kigge på defensiven. Hvis man kunne få banket lidt disciplin i hovedet på Enrique, så har han i mine øjne kvaliteterne til at spille def midt, men det efterlader så et problem på venstre back. Er Robinson klar til at tage skridtet eller skal Johnson være nødløsning igen?

Nå, der er rigeligt at tage sig til for den gode Rodgers og hvis han fortsætter fremgangen fra sidste sæson, skal jeg ikke være den der brokker sig :)
Skrevet af AlstrupLFC
Snart tid til en ny overskrift? Evt. noget med træningsturen til Asien?
annonce
0