Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Plankeværket
Præcis, og Daramy blev solgt MEGET tidligt. Det bedste vi kan gøre for den nye strategi og med de nye penge vi skal bruge, er at sikre de her talenter bliver her længe nok til at blive performance spillere før de sælges.

VK, Jelert, Orri, Lund, Roony, Haraldsson, Isak, Stamenic og Clem kan jo være tosset gode om 2 år, men det nytter nada hvis de sælges.

Jeg VIL simpelthen se Haraldsson der har lært at docere sit spil gennemprygle både SL og EL før han sælges.
Skrevet af stik i rend dreng
VK, Jelert, Orri, Lund, Roony, Haraldsson, Isak, Stamenic og Clem kan jo være tosset gode om 2 år


Og så kan man jo lægge Day, Sahsah og lillebror-Højlund oven i. Det kan blive voldsomt
Skrevet af Plankeværket
MIn frygt er bare at det næste kuld bruges som erstatninger for det nuværende, før det nuværende er godt nok og det næste klart nok. Så vi for evigt render rundt med nogle der er for våde bag ørerne.
Skal det lykkedes sportsligt på den måde skal performancespillerne godt nok være gode.

Så hent en til midtbanen og en til offensiven til vinter og forlæng så nogle kontrakter. Smid penge efter alle de unge og smid dem allerede nu.
Skrevet af Nandeyanen
I en 4-3-3 har vi fremtiden med de 6 forreste.

Midtbanen:

Clem 6´er
Isak 8´er
Stamenic 6´er og 8´er
Haraldsson offensiv midt

Angrebet:
Noah Sahsah venstrekant
Roony højrekant
Orri Oskarssson front angriber
Simmelhack front angriber

Og så er der den lidt sjove Emil Højlund som både spiller på midtbanen og angrebet.

Plus på u17 holdet har vi mange spændende spillere bla. 2 fra Ungarn og Galdur fra Island.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Plankeværket
Med Dithmet, Elias, amundsen, Lund og VK til de 5 bagerste ser det fint ud 😅
Skrevet af Nandeyanen
PC sagde at i den nye strategi så vil scoute rækkefølgen være:

København
Danmark
Norden
Kultur
Resten af verden

PC kom med et eksempel på kulturen og nævnte de Islandske spillere som et eksempel.

Han fortalte at de Islandske spillere er meget lydhøre og gør det de får besked på af trænerne og det gør det nemmere at integrere dem på holdet. De spillere der sætter deres egne præmisser er sværere at integrere og er et spørgsmål om kultur fortalte han.

Det synes jeg er interessant for vi har før diskuteret meget kultur herinde.

Umiddelbart lyder Babacar, Luther Singh, Mukairu og Karamoko til at høre til den sidste scouting del i den nye strategi og det er vel måske også den årsag til at de har lavet en strategi på de steder de vil scoute?

Hvad tænker i?
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af armand

Indkøbsmæssigt, har PCs fejlmargin og "hit and miss"-strategi vel været lige så stort som Ståles var

bare nej.

vi ender et sted hvor det er godt vi kom med i cl da det giver det økonomiske boost det gør.
men vi har jo ikke holdet til at konkurrere og det er der sgu heller ikke nogen andre danske klubber der har. meget fint eksemplificeret ved at da puljen er udtrukket sidder alle og diskuterer om hvor sandsynligt det er at stjæle 3. pladsen. 3. pladsen i i en cl gruppe er altså ikke at konkurrere, det er at håbe på trøstepræmien.
forskellen mellem eliten i europa og niveauet lige under er kæmpe, det er steget eksproportionelt siden sidst vi var der og det kommer det også til at gøre fremover.
men vi er fc københavn (særligt københavn er nøglen her) med den historie vi har, den fanbase vi har opbygget samt det stadion vi ejer og betyder vi har et potentialet til at være med som de pt eneste i dk (og det er i det lys, piveriet i provinsen skal ses hver gang vi happer lidt).
det at vi har fået de penge med fra cl i år, det at man melder ud som man gør i bestyrelsen nu og velsagtens også det at de unge får så mange minutter som de gør lige nu kommer til at betyde at vi har en mulighed for at forløse det potentiale allerede inden for de næste par år.

nu skal vi vinde over dortmund hjemme for koefficient pointene, til dk og klubben, æren og oplevelsen.

og så skal vi have vundet den fuckin´ superliga.
https://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2017/12/arsenal-spurs.jpg og fuck det anonyme trolleri, jeg hedder rolf ståltråd på facebook.
Skrevet af Imperator
Nande

Jeg tænker at hver gang vi har den diskussion heridne så er der nogen der hiver Damen eller Verbic frem som eksempel.
Der er helt sikkert billig kvalitet at hente i "resten af verden" hvis man er rigtigt dygtige til at scoute, eller er villige til at acceptere en lav succes-rate.

Min fornemmelse er bare at i takt med at FCK bliver en klub på højere og højere niveau, så bliver det også et mere kompetitivt marked vi skal slås med om vores spillere. Vi skulle i så fald udvælge et specifikt marked eller 2 og gå efter dem, ligesom fx FCM lader til at gøre.
Det er bare svært at se hvad der skulle gøre at vi ender med "the hidden gems", når vores konkurrenter har flere penge både til scouting og til at købe for og for manges vedkommende befinder sig i mere attraktive ligaer. Samtidig er en god scouting på specifikke markeder jo noget vi ville være nødt til at bygge op, det er jo ikke noget vi kan lige nu.

I norden har vi tilgengæld en særlig status og knowhow, og det er mere ligetil at se hvordan vi kan konkurrere med Brugge og bunden af de store ligaer her.
Og norden er vel i virkeligheden et rigtigt stort og attraktivt marked efterhånden, jeg ved ikke om det er noget jeg forestiller mig, men det virker som om at der bliver produceret flere store fodboldtalenter i norden end nogensinde før?

Vi er perfekt placeret både geografisk, og størrelsesmæssigt til at være den dominerende klub her. Vi mangler selvfølgelig bare at genindtage tronen, og ikke ligge og rode rundt i bunden af tabellen, den slags skader os.

Vi er et godt skridt videre for den unge profil i en mindre nordisk klub, som gerne vil spille europæisk fodbold, komme tættere på sit landshold, og i det hele taget gøres klar til at tage springet til den helt store scene. Nelsson, Augustinsson, Amartey, Skov etc.

Samtidig er vi et godt sted for den aldrende spiller, som gerne vil hjem til norden. Der kan være mange ting udenfor fodbolden som lokker spillere mod danmark når de kommer op i 20erne. Mange har fået børn, og vil gerne have dem tættere på deres bedsteforældre, og have dem i dansk skole etc.
Cornelius, Kvist, Damen, Poulsen, Gronk etc.

Der er også en mellemkategori af spillere hvis udlandseventyr er blevet et mareridt, og som har brug for et "trygt" klubskifte for at få tingene på ret køl.
Det tænker jeg er den mest uforudsigelige kategori, det bliver noget vi må vurdere fra case til case om det er en god ide. Om det er Sisto 2.0 eller Cornelius 2.0.

Jeg er helt klar mest til at vi så vidt muligt holder os til Norden eller nordiske spillere med vores indkøb, og ikke flere aldrende spillere end hvad der er nødvendigt for at have den fornødne erfaring, niveau og modenhed i truppen.
Skrevet af armand
rigtig godt indlæg imp.

jeg synes der er den krølle på det at vi jo fandeme HAR en scouting afdeling og jeg ikke rigtig kan finde ud af hvor den er henne den dag i dag.
hvad er vores budget på scouting sektoren og hvordan rangerer det ifht. vores konkurrenter ? (er det ikke sådan noget du enten har styr på eller er skarp på at få det, nande?)
hvis man får ryddet op der (apropos fuckin´ ståle og cv) bør der være et potentiale for enten at scoute et nyt markede der giver mening eller i hvert fald opkvalificere de markeder vi allerede har fokus på.
jeg har i hvert fald svært ved at få øje i at vi på nogen positiv måde får mere ud af det end en gennemsnitlig superligaklub (og det er pænt formuleret). med vores budget? det er for dårligt.

ifht. pc´s kill frenzy på gamle medarbejdere der ikke længere var rentable (mental trænere, fysiostaben osv) ville jeg være svært overrasket hvis ikke der er en eller anden proces igang der også.
måske også svært at overtage en komplet dysfunktionel scouting sektor som ny sportsdirektør og forvente at virke fra dag 1. hvis man skal efter rationalisere hans agf short-liste og fejlindkøb lidt.

og så skal vi ikke helt lukke øjnene for 3. parts markeder men så er det, det bliver lidt risky.
alle er vel enige om at ryan er en god signing og babacar er en skidt. hvis man igen skal være djævlens advokat lidt så er det baseret på cv, alder og meritter svært at sige hvorfor man burde vide den ene er god og have undgået den anden. deres bedste år ligger bag ved dem og de er af årsager man ikke helt kan gennemskue i flere klubber blevet fravalgt. de bliver begge to tilbudt til en pris og på en måde hvor man med rette bagefter, hvis de er floppet, kan sige man burde have vidst bedre.
https://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2017/12/arsenal-spurs.jpg og fuck det anonyme trolleri, jeg hedder rolf ståltråd på facebook.
Skrevet af Nandeyanen
Og norden er vel i virkeligheden et rigtigt stort og attraktivt marked efterhånden, jeg ved ikke om det er noget jeg forestiller mig, men det virker som om at der bliver produceret flere store fodboldtalenter i norden end nogensinde før?


Det er ikke noget du forestiller dig. Det er korrekt.

Island er det land i verden der har flest trænere på UEFA licenser per klub. Alle ungdomshold har en træner der har taget en UEFA uddannelse. De får vist også statsstøtte til det så det er meget billigere at tage end for eksempel Danmark.

Børnene får langt bedre træning end for eksempel en far der står for træningen på et Dansk fodboldhold der har fundet nogle tilfældige øvelser på youtube.

Sverige er i modgang på talent siden. Her har man en tankegang om at alle er ens og fodbold er inklusiv alle. Man har ikke lyst til at optegne første, andet og tredje hold. Det er svært at inddele hold efter hvor gode børn er og der har været historier historier hvor klubber er beskyldt for racisme hvis de ikke har et barn i anden kulør på deres hold.

Så går de meget op i at spillerne skal følge deres årgang. Malmös AC mener at FCK spiller Roony for tidligt og har sat et for stort press på ham. De har en lidt anden tilgang.

Det betyder så at de Svenske store talenter finder udlandet meget mere attraktivt i en tidligere alder hvilket kan være en fordel for os.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Les Deux
Mange interessante betragtninger, som jeg er mere eller mindre enig med.

Jeg mener dog også at det må forventes en større fejlmargin i takt med at vi kigger på højere hylde, fordi pris og kvalitet ikke nødvendigvis følges af og har en særlig høj eksponentiel udvikling.

Vi kan jo blot kigge på nogle af vores egne større salg og konstatere at der også er flere klubber der har brændt naller i forhold til pris vs kvalitet

- f.eks. Daramy, Vavro, Stage som i mere eller mindre grad ikke har haft den ventede succes i forhold til den pris de er købt ind til.

Yderligere kan man tage samtlige af de spillere der udgjorde truppen da Ståle forlod posten og kigge på hvor de spiller i dag, så er det jo ikke fordi nogle af dem pludselig har fået genrejsning og leverer på en uset højere hylde. 95% af dem spiller på det vi formentlig vil kalde ringere niveau.

Derfor kalder jeg det også fremgang når vi taler om de sidste par år, selvom der bestemt også er fejlskud. Men truppen i dag er et meget bedre sted og på papiret kan et simplet kig på trupværdig også bekræfte dette.

PC største fejlskud var vel at der ikke blev hentet en angriber og en midtbane i sommers(udskiftet med nogle af de fejlkøb der blev lavet sidste vinter), fordi det synes åbenlyst for rigtigt mange at det ville være sandsynligt at Zeca og Corner ikke kunne holdes fri af skader. Det skal naturligvis rettes i det kommende vindue.
“The ball is round, the game lasts ninety minutes, and everything else is just theory.”
Skrevet af armand
Jeg mener dog også at det må forventes en større fejlmargin i takt med at vi kigger på højere hylde,

god pointe.

og en midtbane i sommers

det er i hvert fald interessant hvordan man tilsyneladende gik så målrettet efter ekdal i januar, mislykkedes med det i 11. time og så ender et sted hvor man ikke mener man skal have noget overhovedet. i praksis sælger man stage, får en ungdomsspiller hjem fra lån i hb køge og en 34 årig tilbage fra en lang kritisk skade.

jeg har det sådan med pc at jeg kan sgu godt se han har skiftet opaf.

han er på en hylde nu med et mediefokus og et budget, både ifht salg og køb, hvor han jo nok lidt har været overmatched. fremlæggelsen på pressemødet den anden dag illustrerer det ret tydeligt for mig.

jeg tror aldrig det har været inde over at få en udenlandsk sportsdirektør og hvad har vi så tilbage muligheder, i dk? jeg GIDER ikke høre om frank arnesen :)
man kan godt filosofere over om johan lange måske var udset til opgaven men at det gik som det gik? det kan måske også blive lige lovligt indavlet hvis man kører egen juice hele vejen rundt.

på mange måder synes jeg jo, at han passer ind. jeg forstår godt ansættelsen. men han skal lære af sine fejl og han har været her længe nok nu til, at vi skal kunne se det i praksis og så er det også okay, at vokse med opgaven.
https://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2017/12/arsenal-spurs.jpg og fuck det anonyme trolleri, jeg hedder rolf ståltråd på facebook.
Skrevet af Nandeyanen
På den positive side vil vi ende med færre fejlkøb ved at ændre ekstern/intern advance fra 60/40 til 40/60.

Hvor mange fejlkøb har FC Nordsjælland? Ikke mange vil skyde på deres advance er 20/80 ekstern/intern.

Det er netop fordi scouting teamet skal fokusere på meget få positioner.

Er vi ikke enige i at hvis PC går fra at sige til scouting teamet at vi skal hente spillere til de her 6 positioner til nu kun at hente til de her 2 positioner. Så bliver der lagt mere energi i de 2 positioner da de har færre fokusområder?

Jeg tror bla. det var en af årsagerne til at Ryan blev et godt køb. Da Grabara blev skadet blev hele vores scouting sektor sendt på jagt efter at finde den rette målmand.

For mig er det logisk hvis man for eksempel har 10 scouts og siger: I har 2 måneder til at finde en angriber og venstrekant at man så ender med gode indkøb end hvis man siger: I har 2 måneder til at finde en CB, VB, højrekant, venstrekant, angriber og 6´er. Ressourcerne bliver centreret på færre indkøb hvis klubben vil benytte sig af flere talenter.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Thomas86
Tak for jeres fine indlæg Nande, Imp, Les Deux og Armand gennem hele side 6732 ;) Dejligt niveau der opereres med.. Det er værdsat!

Med fare for at derail den ellers informative og interessant udveksling, så er et tilbagevendende tema vores scoutingteam.. Som mit "tag" nok afslører, er jeg FM gamer og velvidende at det er et computerspil, har de trods alt en relativt fin indsigt i klubberne, som eks. viden om videresalgsklausuler, som medierne ikke nødvendigvis får fat i. Hvordan de får deres viden, har jeg aldrig sat mig ind i. Men tænker deres netværk efterhånden må være enormt!
I den sammenhæng kan jeg "afsløre" at FM aldrig har værdisat vores scoutingsystem særlig højt. Så det må jo være rigtigt ;)
FM er virkeligheden! Ca nogle gange i gennemsnit..
Skrevet af armand
som en anden bo h er jeg vild med alt den KÆRLIGHED der er herinde for tiden <3
https://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2017/12/arsenal-spurs.jpg og fuck det anonyme trolleri, jeg hedder rolf ståltråd på facebook.
Skrevet af ptr
Ved ikke hvor meget det har været snakket om, men hold kæft jeg var imponeret over Clem, han kom egentlig ret uimponeret ind til opgaven og gjorde det sgu fint.

Ham og Stamenic kan vi sagtens være tilfreds med som 6´er (og Stamenic 8´er også). Føler egentlig hvis de kan holde niveauet vi er godt kørende på midtbanen. Det vil faktisk være lidt spild med Delaney til vinter.

Lidt pissed over jeg mistede signalet 1 min før målet til 1-0, men i det mindste så jeg kun alt det gode fra kampen lol.
Skrevet af elendil
så er det baseret på cv, alder og meritter svært at sige hvorfor man burde vide den ene er god og have undgået den anden.


Det er vel det en dyr scoutingsektor skal være i stand til. Hvis det blot er at læse CV og stats i FM, synes jeg vi skal sætte en studerende til det og så bruge pengene på noget andet.

Alternativt helt droppe det og så bede PC om at skrive navne i tråden her, hvor nogle af de dygtigere skribenter så kan sige for og imod. De rammer som regel udmærket.
fck-medløber.
Skrevet af K.I.B 2.0
Thomas86

Jeg har også spillet FM og jeg er enig i at FM kan et eller andet. Derudover har jeg også lagt mærke til at de ikke vurdere vores scouting særlig højt.

Men lige på ďét område tror jeg faktisk FM tager en smule fejl. Jeg tror bl.a. ikke FM er klar over hvor stor et scoutingteam FCK egentlig har. Det var de i hvert fald ikke den gang jeg spillede FM.
Hvis vi bare tager FCKs scouting team i ungdomsafdelingen, der har vi 5 fuldtidsansatte scouts, derudover er der et uvist antal frivillige scouts, som scooter i de lavere ungdomsrækker.
Skrevet af Imperator
Jeg spillede en del FM da jeg var yngre.
For et års tid siden besluttede jeg mig for at give det en chance igen.
Jeg har altid haft en svaghed for at rode med databasen, og køre en klub op fra bunden af.
Så jeg valgte min lille lokale klub, og fyldte holdet op med onkler, fætre, venner osv som alle har spillet der (selvfølgelig bare som unge spillere med et godt potentiale).
Og tænkte at det kunne være et meget hyggeligt spil.
Endelig, efter timevis af redigering, var jeg klar til at spille.
Der var ikke gået en måned i in-game tid, før en af mine onkler sprang ud som bøsse(i spillet vel at mærke, manden er 70 irl og har kone, børn og børnebørn).
Og så gad jeg ikke mere, jeg er nok blevet for gammel.
Skrevet af Thomas86
Hahaha.. Ja det en sjov lille ting, de fandt på der.. Har ikke oplevet det i hverken denne, eller sidste års version.. Men året før, var der ganske rigtigt en hel del der "sprang ud"..
FM er virkeligheden! Ca nogle gange i gennemsnit..
annonce
0