Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af BlueAndWhite
Problemet er et svagt midtbane par for meget udskiftning og ingen fast klasse makker til Zeca som gør vi bliver udstillet gang på gang mod 5 mands midtbaner.
Skrevet af MadsLeb
som jeg lige kunne se det så har FCK 3 scouts, det er måske lidt langt fra et utal, hvad det så dækkes ind under.

Jeg mente et utal af stabsmedlemmer, herunder scouts, fysio, trænere, osv. osv.

Og i sidste ende er det Ståles ansvar som øverste leder

Det var det som jeg skrev 3 gange i mit indlæg.

Så kan det godt være at vi har forskellige forventninger til andre mennesker - men jeg forventer som minimum, at vores spillere tager noget ansvar, og som minimum viser noget vilje og motivation for at spille fodbold. Og det gjorde de ikke i går.

Igen: jeg forstår den generelle kritik af Ståle, på baggrund af sidste sæson. Men i går blev Ståle kastet under bussen af spillernes elendige indstilling. Ståle er træneren - ja, men jeg forventer også, at spillerne selv påtager sig noget fucking ansvar for at sætte sig op til sådan en kamp, uden at det er nødvendigt, at Ståle skal stå og holde alle 11 spillere i hånden, hele kampen, for at dirigere så de står rigtigt på banen, og gør de ting som man har aftalt op til kampen. Det burde alle spillere i en klub som FC København fandme være modne og ansvarsbevidste nok til. Det nytte jo ikke noget, at spillerne 2 minutter inde i kampen har glemt hele det taktiske oplæg til kampen.
-
Skrevet af BlueAndWhite
Enig Mads!
Jeg synes dog Stage som starter og Daramy var åbenlyse fejl. Håber ´sandheden´ om Stage er god mod fysiske hold er lagt i graven resten af sæsonen.
Skrevet af Toon Toon!
Men Mads, det er han jo blevet før? Og det falder vel stadig tilbage på Ståle at han har hentet spillere, der for ofte ikke "selv-motiverer"? Det er vel en del af scoutingen af en spiller, at man kigger på om han har sult og er professionel?

Med det ansvar som Ståle har taget i FCK, så falder stort set alt tilbage på ham. Også dette (enten som træner, der ikke kan motivere eller som manager, der ikke henter de rigtige profiler). Og altså, motivation og professionalisme har sgu aldrig haltet hos Stage, og han lignede heller ikke sig selv i går.
Black and White Army! "The Entertainers" er tilbage.
Skrevet af MadsLeb
Enig i, at Ståle også lavede fejl i går - det er slet slet ikke meningen, hvis jeg får det til at fremstå anderledes.

Men det som gør mig, ikke bare sur - men rasende efter kampen i går, er ikke en taktisk smutter, eller at vi tabte.. Det er spillernes manglende ansvarstagen og lade indstilling til kampen, som virkelig pisser mig af.. 2 minutter inde i kampen, har man glemt hele Ståles taktiske oplæg til kampen.. ingen vil løbe de ekstra meter for hinanden... ingen kan ramme medspillerne på sine afleveringer - og de få gange man rent faktisk rammer en medspiller, så kan vedkommende man rammer, ikke engang formå at holde bolden i spil, med en simpel tæmning.

Jo, Ståle har det øverste ansvar, men i min bog er der nogle spillere, som virkelig skal bruge dagen i dag på at kigge indad, ift. engagement, vilje og ansvar. Selvfølgelig er det Ståles ansvar, men som træner i en professionel fodboldklub, må man da som minimum have en forventning til, at man ikke skal stå og holde spillerne i hånden i alle 90 minutter, for at være sikre på at de eksekvere den plan der er lagt. Man må som minimum forvente, at spillerne overholder de taktiske aftaler man laver.
-
Skrevet af repos , moderator
I sidste sæson fungerede Daramy på intet tidspunkt på kanten. Alligevel smider Ståle ham ind en kamp, hvor man forventer et fysisk første kvarter. Der er fandme dumt.

Det, der irriterer mest, er Ståle manglende ansvar i forhold til sig selv. Ham bruger kampen mod Man Utd, I stedet for at tage et kig på hele sidste sæson i superligaen, hvor midtbanen stort set ikke fungerede.
Det er klassisk Ståle, samtidig med han inden kampen ævler om FCM. For mit vedkommende kører han i en rille, og bliver konsekvent udstillet af sine trænerkolleger herhjemme.

Ståle har jo tabt den taktiske sut, som KEP påpeger. Han gentager konsekvent sine egne fejl igen og igen, og projicerer dem over på andre faktorer.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Sir , moderator
Ham Bartolech så godt nok ikke god ud. Var han ikke ret dyr?
Dette er en signatur.
Skrevet af MadsLeb
Og det falder vel stadig tilbage på Ståle at han har hentet spillere, der for ofte ikke "selv-motiverer"? Det er vel en del af scoutingen af en spiller, at man kigger på om han har sult og er professionel?

Selvfølgelig er det en del af scoutingen, og jeg er med på at Ståle har "det sidste ord" når man laver en transfer.

Men Ståle er jo nu engang også nødt til at stole på sine ansatte. Ståle tager jo ikke til Paraguay for f.eks. at se Santander spille fodbold, det har han folk til. Han har folk til at lave de analyser som han selv skal tage en beslutning ud fra. Det jeg prøver at sige er, at ja - Ståle har det sidste ord, men en stor del af de beslutninger der bliver taget, bliver jo truffet på baggrund af anbefalinger og analyser fra den stab man har ansat. Om det så er spillerkøb, om en spiller er klar til at spille efter en skade eller andet - så rådfører Ståle sig jo hos vedkommende som har det ansvarsområde, og må stole på den analyse som vedkommende har lavet, og træffe en beslutning herefter.

Derfor synes jeg det er forkert at sige, at "det hele falder tilbage på Ståle" - i min verden falder det hele tilbage på ALLE i staben. Ståle er den nemme skydeskive i min verden, fordi han har den mest fremtrædende position, og er den med det største navn. For mig er det ikke Ståle osom fejler, det er HELE staben, Ståle inklusiv.

Vi gør os selv en KÆMPE bjørnetjeneste ved bare at skyde skylden på Ståle - lad os sige Ståle bliver fyret og vi får en ny træner.. Men at den nye træner har 1:1 samme stab, analyser og anbefalinger at støtte sig op ad, som Ståle har - så er vi jo ligevidt? Den nye træner vil stadig skulle træffe beslutninger på baggrund af de samme anbefalinger. Derfor mener jeg også at vi skal dele ansvaret bredere ud, end bare på Ståle.

Også dette (enten som træner, der ikke kan motivere eller som manager, der ikke henter de rigtige profiler)

For mig burde spillernes egne karrierer og præstationer være motivations faktor nok, til at motivere dem. De spiller alle sammen for deres fremtid, og for at få endnu større kontrakter i udlandet. Ståle har selvfølgelig også et ansvar for at sætte spillerne op, men som jeg har sagt flere gange i dag - så må vi som fans da også forvente, at spillerne udviser en MINIMUM af ansvar og engagement - og det gjorde spillerne bare slet slet ikke i går. De ikke bare brød igennem minimumsgrænsen i første halvleg, de ødelagde den.
-
Skrevet af repos , moderator
Ståle har ansvaret, så han selvfølgelig står han for skud. Men man kan da bare blive ved med at skifte alle i organisationen, indtil det går op for folk, hvor problemet er.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af MadsLeb
Ståle har ansvaret, så han selvfølgelig står han for skud. Men man kan da bare blive ved med at skifte alle i organisationen, indtil det går op for folk, hvor problemet er.


Det er heller ikke nødvendigvis løsningen.

Jeg siger bare, at hvis vi f.eks. får en ny træner, men at den nye træner har præcis de samme værktøjer, anbefalinger og analyser til rådighed, fra præcis de samme mennesker, som Ståle havde til at træffe sine beslutninger ud fra - så er vi jo lige vidt?

Derfor mener jeg at man skal sprede ansvaret ud. Synes man vi scouter dårligt? Så er det i højere grad scoutsnes skyld. Synes man vi har for mange skader? Så er det i højere grad vores fysiske afdelings skyld. Synes man vi har spillet med en forkert taktik? Så er det Ståle og assistentens skyld.
-
Skrevet af repos , moderator
Så konklusionen er, at en anden træner ikke kan gøre fra eller til?

Det tenderer det vanvittige.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af MadsLeb
Så konklusionen er, at en anden træner ikke kan gøre fra eller til?

Det tenderer det vanvittige.


Det har jeg ikke sagt, nej.

Jeg siger, at en ny træner ikke vil gøre så meget til eller fra, hvis han har de præcis samme rådgivere og stab som Ståle har - eller i hvert fald med minimal variation.

Hvis Ståle smutter, så bør man også se sig om efter et nyt personale medlem i hvert "led", er det jeg prøver at sige. At udskifte træneren, men samtidigt fastholde den samme bagvedliggende stab 1:1 ville være den dårligste idé, og kun bringe begrænsede ændringer.
-
Skrevet af repos , moderator
En ny træner vil forhåbentlig gribe til andre taktiske værktøjer, have en anden tilgang til motivation af truppen, samt være i stand til få mere ud af materialet.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af GammelBitterMand
Derudover vil en ny træner forhåbentlig have en ny sportsdirektør at diskutere med. Den nuværende enkeltmandsduo udfordrer ikke rigtig hinanden.
Batman Close. London W12.
Skrevet af MadsLeb
En ny træner vil forhåbentlig gribe til andre taktiske værktøjer, have en anden tilgang til motivation af truppen, samt være i stand til få mere ud af materialet.

Ja, men nu forsøger jeg at kigge med den lidt mere komplekse og langsigtet brille.. Og i den forbindelse er "andre taktiske værktøjer" en marginal ændring, taget hele klubbens sportslige setup i betragtning, som består af mange medarbejdere.

Nu har scoutingen herinde været heftigt kritiseret - af dig inklusiv. Hvad vil det bringe os på lang bane at skifte træner, hvis de er de selv samme scouts som sidder og foreslår spillere til den nye træner? Samme spillere som de foreslog til Ståle? I bund og grund ville vi jo hente de samme pulje spillere, med minimal variation, fordi at den nye træner måske vælger alternativ 2, hvor Ståle ville have valgt alternativ 1.

På den korte bane ville man løse det taktiske problem her og nu, på den lange bane, vil klubben stå mere eller mindre samme sted som i dag, om 1-2 transfervinduer. Det var præcis det vi så ude i BIF med Zorniger - han løste Brøndbys problemer på den korte bane, og fik kortvarig sportslig succes.. Men ikke på den lange bane, hvor man stadig kørte med den samme transferstrategi rykkede han jo ikke BIF - og i dag er Brøndby lige vidt på den sportslige side som før Zorniger. Måske står de endda en smule svagere pga. de store besparelser man har lavet i budgettet efterfølgende.

-
Skrevet af repos , moderator
Så pointen er, at vi skal beholde Ståle for enhver pris, eller?

Det er lidt uklart for mig, hvor længe vi skal accepterer det nuværende sportslige setup.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af MadsLeb
Så pointen er, at vi skal beholde Ståle for enhver pris, eller?


Det har jeg på intet tidspunkt sagt.

Jeg konkluderer, udfra mine tidl. indlæg, at hvis Ståle skal væk, så skal man også lave nogle større ændringer i vores sportslige setup ift. det vi kender i dag. Det kan umuligt komme som en overraskelse eller være nogle som er uenige i, i og med at vores nuværende setup er skræddersyet til at passe til Ståle som træner.

Så må man jo så selv vurdere, om man er til den ene eller den anden løsning.
-
Skrevet af repos , moderator
Hvilken løsning er du til?

Ståle bør væk, og en træner og sportsdirektør ansættes med dertilhørende ændringer i organisationen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af KamilNDoye
Nu har scoutingen herinde været heftigt kritiseret - af dig inklusiv. Hvad vil det bringe os på lang bane at skifte træner, hvis de er de selv samme scouts som sidder og foreslår spillere til den nye træner? Samme spillere som de foreslog til Ståle? I bund og grund ville vi jo hente de samme pulje spillere, med minimal variation, fordi at den nye træner måske vælger alternativ 2, hvor Ståle ville have valgt alternativ 1.


Hvis ovenstående er den fremgangsmåde der anvendes i klubben, så forstår jeg bedre, hvorfor der har været så mange fejlkøb i de seneste år.
Jeg forestiller mig, at de ansatte scouts foreslår spillere på baggrund af nogle interne snakke, hvor træneren har givet udtryk for, at han ønsker nogle bestemte egenskaber/kvaliteter til en specifik position, og dernæst er det deres job, at finde disse spillere ud fra de opstillede kriterier. Det kunne ligeledes tænkes, at en ny træner ganske enkelt vil have en helt anden type ved siden af Zeca, og det vil i hvert fald betyde at puljen af spillere ændres.
Skrevet af MadsLeb
Min holdning er, at jeg ikke tror at vi kan tiltrække en træner, som har det navn, kvalifikationer og den profil, som nogle af jer herinde forventer. Det baserer jeg på nogle af de spillernavne som fra tid til anden bliver bragt op i tråden, som nogengange både er 1, 2 og 3 hylder over hvad vi kan hente.

Hvis ovenstående er tilfældet, så vil jeg 10/10 gange vælge den træner, som har hjerteblod med sig på trænings banen, og i og med at FCK nærmest er Ståles livsværk, så er det svært for mig at finde bedre egnet kandidater.

Hvis det (alligevel) kunne lykkedes os, at hente en stor trænerprofil i udlandet med et godt navn - så vil jeg da 100% være åben og klar på det. For mig er problemet, at jeg ikke tror at det kan lade sig gøre. Trænerprofiler i den kategori, hvor det vil være en "klar forstærkning" ift. Ståle, vælger at blive trænere i enten top-4 ligaer, Holland, Belgien el. lign. hvor både det sportslige niveau og økonomien er større og bedre end hvad vi kan tilbyde.
-
annonce
0