Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Recognize
Farvel og tak til Van Gaal. Han gjorde det rigtige og viste mod ved at lade de unge få chancen og have tiltro til dem - særligt i sin 2. sæson -, men han fejlede i transfervinduerne og ved ikke at justere og tilpasse sin filosofi..

Han gav os dog nogle, ufrivilligt eller ej, ekstremt morsomme øjeblikke, som jeg personligt ikke har set fra en anden træner nogensinde. Så det skal han også have tak for.

Man kunne frygte at alt det fine arbejde Van Gaal har gjort med ungdommen kunne blive ødelagt af Mourinho nu. Jeg tror dog at Mourinho - modsat Van Gaal - godt vil tilpasse sin normale stil ift til den klub han nu skal lede.

En angriber, en midtstopper (og evt en højre kant) og jeg ser os som titel kandidater.
Skrevet af Toggle
Jeg tror også mourinho bliver nødt til at være ydmyg overfor jobbet ift tidligere jobs.
LUHG
Skrevet af Gaggen25
Eller ligaen generelt set er stærkere end set i mange år?


Joke? Hvis ikke, tror jeg ikke jeg kan følge med. Ift. kampen om at komme i top 4 i første omgang, er der selvfølgelig lidt flere hold der byder til, men ingen af dem med skræmmende topniveau. I forhold til et muligt mesterskab to år ude i fremtiden, har jeg også svært ved at se at det ikke skulle være det nemmeste tidspunkt netop nu, i mange år.
71 point for en anden plads og 66 point for at blive nummer 4 taler vel sit tydelige sprog.
123
Skrevet af Wise1964
I får en verdensklasse træner som er glad og udmyg lige så længe resultaterne er med ham, det vender desværre i samme øjeblik manden er i modgang hvor hans selv iscenesættende adfærd normalt tager overhånd hvorefter han slider omgivelserne op

Jeg nægtede at tro det under hans 2. Periode i Chelsea selvom mange snakkede om den side af ham - desværre holdt det stik selvom jeg i mine inderste håb havde set ham blive på broen i mange år.

Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Ferguson41
Jeg tror alle er klar over, at Mourinho på et tidspunkt brænder sammen, det mange håber er dog, at han inden da når at vinde mesterskabet, så vi ikke ender med alt for mange år uden titlen. Den største frygt blandt alle United-fans er jo at lave en "Liverpool", eller bare en "Arsenal", hvor sæsonerne bare går og går uden man når til tops, og lige pludselig er man et sted, hvor en 4. plads lige pludselig er godt nok.
Skrevet af Rasmus Dux
Gaggen; det lave pointniveau i toppen kunne jo netop skyldes at niveauet i midten og bunden er blevet højere...
Når det så er sagt, så virker det da til at et par af de sædvanlige tophold i sidste sæson var dalet lidt i niveau. Chelsea indiskutabelt. Hvad de andre tophold angår kunne det jo også være et resultat af at det er sværere at spille overbevisende fodbold, når ens modstandere er blevet bedre. Tottenham, West Ham og Leicester var pludselig blevet ret så stærke. Det er med til at gøre ligaen sværere.
Arsenal
Skrevet af Gaggen25
Jeg er med så langt som at der er blevet en større bredde i toppen, men jeg har svært ved at se at det ikke skulle være induskutabelt at titlen som bedste hold i ligaen i den grad skulle være up for grabs, mere end den har været i mange år. Ingen af de øvrige tophold (Udover Leicester, som unægteligt får det sværere i næste sæson) har set fantastisk ud. City, Chelsea, Arsenal døjer alle med kontinuiteten så jeg tror i den grad Mourinho slikker sig om munden når han ser de hold han skal konkurere med ift. at vinde titlen indenfor en 2-3 årig periode
123
Skrevet af Hej!
" jeg tror i den grad Mourinho slikker sig om munden når han ser de hold han skal konkurere med ift. at vinde titlen indenfor en 2-3 årig periode"

Det tror jeg ikke... De andre hold i toppen havde jo også en skodsæson... At Rashford kan blive set som "en ny komet" er jo et udtryk for dette, og ikke at han er en sublim spiller, sorry to say.

Jeg tror, at Mou får det meget svært. Arsenal er købedygtig igen (det afhænger lidt af Wenger, men muligheden er der), City har en stærk trup med gode talenter på vej og den måske bedste træner i verden, Chelsea har stadig grundstammen af mesterholdet plus et fantastisk ungdomshold. Tottenhams purunge hold bliver mere erfarent. United har die-hard fans, en ekstraordinær historie, De Gea og Martial, og det er så sådan cirka det.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Det tror jeg ikke... De andre hold i toppen havde jo også en skodsæson... At Rashford kan blive set som "en ny komet" er jo et udtryk for dette, og ikke at han er en sublim spiller, sorry to say.

Det kan du da fint sige.

Der var jo også en del der mente at Kane var et one-hit-wonder efter forrige sæson (hans første 20+ sæson i PL) - nu har han lavet 2 i træk... Gad vide om folk stadig opfatter ham som et one-hit-wonder.

Jeg siger ikke, at Rashford bliver en regulær 20+ målscorer i PL, men jeg siger til gengæld at det er alt for tidligt at klassificere ham som en middelmådig angriber.
Med 5 mål og 2 assists i 11 PL kampe som 18-årig, er det da i hvert fald dumt at klassificere ham som middelmådig.

City har en stærk trup med gode talenter på vej og den måske bedste træner i verden

Baseret på hvad?
At han kunne vinde alt med verdens bedste klubhold, at han kunne vinde tyske titler med det absolut bedste tyske hold (måske endda verdens bedste klubhold - det var det jo da han tog over)? Guardiola har da fine resultater, men han har altså aldrig rigtigt haft den store modstand, og han formåede jo ikke hvad Heynckes gjorde før ham i Bayern.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Sakset fra Indkast.dk:

Selvom Louis van Gaal vandt 51,3 % af de kampe, hvor han var ansvarlig for Manchester United, blev han i går fyret i klubben. Det skyldes ikke mindst en noget defensiv og kedelig filosofi, som statistikkerne har dokumenteret, og det endda selvom han købte et hav af dyre – og offensivt tænkende – spillere:
Læs også: Alvaro Morata – kasseret i Real Madrid

Di Maria: 600 millioner kroner
Martial: 550 millioner kroner
Shaw: 300 millioner kroner
Herrera: 280 millioner kroner
Depay: 250 millioner kroner
Schneiderlin: 250 millioner kroner
Rojo: 150 millioner kroner
Schweinsteiger: 150 millioner kroner
Darmian: 140 millioner kroner
Blind: 130 millioner kroner
Samlet indkøb for: 2.800 millioner kroner


Modsat er der blot blevet solgt for 1.100 millioner kroner, så Louis van Gaal har netto brugt 1.700 millioner kroner. Disse penge har givet 158 mål, mens der er scoret 98 imod Manchester United - imens van Gaal har været i klubben.

Så van Gaal har brugt mange penge uden, at han i denne sæson er lykkedes med at få den legendariske klub i Champions League, men udover den skuffende position i stillingen har van Gaal også opført sig meget mærkeligt og uheldigt i medierne. Se blot nogle af disse udtalelser:


- Der er ingen vinterpause i Premier League… det er den ondskabsfulde man kan gøre imod fodboldsspillere.

- Rooney er anfører og Carrick er viceanfører, mens at Mike Smalling er mit tredjevalg. Undskyld jeg mente selvfølgelig Chris Smalling.

- Nu har jeg fået et fodboldvidenskabsligt mandskab i Manchester United, sammen med et stort scouting-netværk samt flere assist-trænere. Nu skal jeg ikke lave noget andet end tjene en masse penge.
Læs også: Brød anførerhierarkiet i Liverpool

- Jeg tror, at Fellainis reaktion er normal. Han blev rykket i håret, hvilket kun sex-masochister kan lide.

- Behov er et godt ord, men overfor spillerne bruger jeg ofte ordet liderlig.
Skrevet af Kratos
Ferguson: Jeg synes allerede United er i gang med at lave en Liverpool.

United lever højt stadig på gamle tiders triumfer, men faktum er at vi skulle ud i forlænget spilletid for at vinde et trofæ med Crystal Palace?!

Jeg håber virkelig beslutningstagerne i klubben selv sidder med samme følelse og kommer op med en strategi for at få vendt det nu her og. Mourinho er et godt bud på en god start til det IMO.
FCK og United siden \'92.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Hvis man kigger med så kortsigtede briller, var vi jo ved at lave en Liverpool i Fergusons næstsidste sæson - vi vandt ikke noget i den.

Vi har vundet ét trofæ (2 hvis vi vælger at tælle CS med) på 3 sæsoner, og ikke nogen PL titler. Men på den tid har vi altså skilt os af med 10-15 spillere der var kommet op i alderen hvoraf 5-10 af dem var forholdsvis monumentale for succeen under Fergusons sidste tid i klubben. Hullerne efter disse spillere er ved at blive fyldt op af yngre talentfulde spillere.
Jeg er helt enig i van Gaals udtalelse om, at fundamentet er lagt for den næste træner.

Der skal selvfølgelig bygges på, men i forhold til hvad Moyes overtog, ser det noget mere fremtidssikret ud nu.
Skrevet af Recognize
Forestil dig at læse / poste indkast-indhold eller overhovedet besøge den pseudo journalistiske, click-bait skraldespand af et nyhedsmedie.
Skrevet af Slettet(262004201905)
indkast er vel ikke ringere i indhold, end bold.dk.
Jeg forstår ikke hvad du mener med click-bait referencen. Der er jo intet click-bait over artiklerne - du bliver ikke lokket ind på andre sider, medmindre du klikker på de banner reklaner, der er. Dem er der også her på bold - lige nu er der en reklame for roskilde festivallen her, og en reklame for WinKAS A/S.

Og så var det altså bare en reference til noget af det van Gaal har bedrevet af pussigheder i sine 2 år i United.
Jeg kunne have taget dem fra et andet random nyhedsmedie.
Skrevet af Carra-23
Sorry .....
\"It doesn\'t help when people manufacture so-called racial incidents out of an everyday clash between two strong-minded players in the heat of a match,\" said Alex Ferguson in his book. \"I hope no one at the FA is going to pander to this complaint....
Skrevet af uden_benskinner
hvis man nærstuderer denne united-statistik, så må det stå de fleste klart, hvorfor van gaal nu er fortid...

http://www.dr.dk/sporten/fodbold/england/van-gaals-daarlige-statistik-de-sorte-tal
gik i seng efter første halvleg
Skrevet af Recognize
Click-bait refererer til at sitet lokker dig til at klikke ind på historierne med overskrifter der enten er overdrevede eller intet hold har i virkeligheden.

At de fx. i det indhold du har taget, skriver at Van Gaal har opført sig ´meget´ mærkeligt og decideret uheldigt i medierne er for det første overdrevet og for det andet en smagssag. Med tanke på den kritik han har fået for selve spillet, tror jeg personligt at Van Gaal´s optræden i nogle af de situationer de har listet, trods alt har fået United supportere til at kunne lide ham bare en smule. Om end af de forkerte grunde.

Jeg vil stadig mene at bold har en lidt større journalistisk integritet en indkast. Kan dog være indkast har ændret sig lidt siden sidste sommer.

@Carra-23
Tænk før du skriver
Skrevet af Slettet(262004201905)
Jeg nævnte den nu ikke for det negative, men for det sjove i historierne. Personligt mener jeg at van Gaals opgave i klubben har været løst fint. Han fik aldrig spillet til at flyde kontinuerligt, som han gerne ville, men han har startet den genopbygning og oprydning der var brug for i klubben.

Mht. episoderne, husker jeg bedst den hvor han går ned til 4. dommeren og falder teatralsk - fantastisk episode, der viste at manden alligevel havde humor, selvom han på mange punkter kunne virke ret stiv i betrækket.
Skrevet af fedefynboen
Der er mange fornuftige indlæg i denne blog. Om økonomi, om enkelte spillere, om managerpositionen.
Jeg savner dog ét emne. Som mangeårig fan af United, startende med de TV-fattige George Best dage, er der især 2 kampe, der skiller sig ud. Kampe, der for mig viser essensen af hvad oprindeligt gjorde mig til fan. Champions League sejren over Bayern og FA Cup finale nederlaget til Arsenal tilbage ca. 1980. Begge disse kampe viste en uhæmmet offensiv, trods spillemæssig modgang.
Både Arsenal og Bayern dominerede store dele af disse opgør, men United kørte på og kørte på. Især Arsenal kampen var i mine øjne essensen af United. Bagude 2-0 ti minutter før tid, blev holdet ved. Det lykkedes at udligne og de fleste hold ville have stillet sig tilfreds med denne stilling, vel vidende at den forlængede spilletid ville være med United i en svag favoritrolle. Men de angreb ufortrødent for sejren og med få minutter tilbage måtte de indkassere et kontramål og dermed nederlaget. Naivt og direkte tåbeligt mente mange, men for mig var selve indstillingen en sejr i sig selv. Den selvsamme indstilling, der banede vejen for sejr over Bayern i ´99.
Ferguson søgte at fastholde denne indstilling, men især kampe i Europa fik ham på andre tanker og som jeg ser det, begyndte transformationen hen imod hvad vi ser i dag på det tidspunkt. Van Gaal befinder sig et ganske andet sted og som jeg ser det, så gør Mourinho. Hvor ville jeg dog ønske en manager, der med fuld opbakning fra ledelsen, fik lov at genfinde denne fordums tankegang.
Ak, ja. Med Mourinho vil vi få et ordinært tænkende fodboldhold, hvor kynismen altid vil tilsidesætte drømmen. Det er muligt at det kan indbringe øjeblikkelig Champions League deltagelse og måske endog et mesterskab, men for mig vil det være en del af drømmen, der endegyldigt slukkes. Klubben spiller på "drømmenes teater" og det bør være klubbens konstante tilgang at fodre denne drøm. Mesterskab eller ej. Kun sådan vil Man U forblive en speciel klub. Et Mourinho mesterskab vil for mig være som at pisse i bukserne. Det varmer øjeblikkeligt, men bagefter er følelsen blot våd og kold.
Næh, en manager á la Pochettino om jeg må be´. Naturligvis med en horisont, der muliggør sukces.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Med det du dér nævner, skal vi vel have fat i en fra den tyske skole. Det ville heller ikke genere mig - jeg så jo gerne Klopp havde ventet til nu med at skifte til England, og så havde valgt United i stedet for Liverpool. Men jeg tror der render andre potentielle top (som i den absolutte top 10 eller 5 over managers) managers rundt fra den tyske skole.

Lidt a la det der er beskrevet i denne artikel:
https://sports.vice.com/en_us/article/germany-makes-soccer-coaches-the-same-way-it-makes-cars
annonce
0