Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Den Trætte
Ja om ikke må man da rose klubben (og ledelsen) i at reagere prompte og på en sober ordentlig måde.
Skrevet af fedefynboen
"Nu har politiet på 3 dage medens han har været anholdt ikke kunnet finde beviser nok til at opretholde anholdelsen. Skulle vi ikke lige undlade at dømme folk FØR de har fået rettergang tak.

Der er jo ligesom 2 anklager at forholde sig til. Vold og voldtægt.
I Danmark er det notorisk svært at bevise voldtægt i etablerede par og mon ikke det samme gælder i UK?
Som Bosse skrev tidligere kan en sigtelse sagtens opretholdes, trods løsladelse.
Hvad angår vold, synes det oplagt at anklagemyndigheden mener at ha´ de beviser de har behov for og derfor kan løsladelse også sagtens ske. I UK varetægtsfængsler man ikke så meget som herhjemme heller, i forhåbning om at kunne finde mere vægtige beviser.

Summa summarum. Det ser skidt ud for Mason. Lugter af en voldsdom og derved kan karrieren være slut. Surt for klubben.
Men man skal ikke, synes jeg, ha´ det mindste tilovers for hans handling(er).
Det er respektløst overfor denne verdens kvinder og det slipper man ikke længere godt om ved. Hvad i min optik er godt. Man kan dog sagtens ha´ ondt af og sympati for en ufærdig ung mand på afveje samtidig. Og selvfølgelig for offeret for hans gerninger.

Som Bosse også skrev, står tilbage om ikke klubben burde være langt mere obs. på deres dyre investeringers ve og vel. Også når det gælder mere private anliggender.
Dyneløfteri er ikke måden, men en med psykologibaggrund kan givet via samtale (screening) øjne faresignaler, som man så siden kan være endnu mere opmærksom på. Der ville være fornuft i at indføre i kontrakterne, at den slags forløb er normen.

Når Mason slår, hvad han i følge kæresten har gjort mange gange, så er det nok usædvanligt dumt og respektløst. Men ikke nødvendigvis oppebåret af "ondskab".
Som oftest skyldes det mindreværdskomplekser, når mænd er voldelige overfor kvinder.
Også det kan man hjælpes med. Hvis man altså vil og tør.
Håber klubben ikke bare slår hånden af knægten, men prøver at uddrage læring af episoden først. Det ville der være ræson i.

Mennesker er skrøbelige. Mænd er skrøbelige (også selv om det ikke er åbenlyst for enhver). Da ikke mindst de som pludseligt kommer til en masse penge. Der er basis for en følelse af entitlement på snart sagt alle planer. Det gælder Mason og vel os alle. Som fodboldspillere er det nok også os alle bekendt, at omklædningsrumssnak sjældent har respekt for kvinder højt på listen.
Måske det er (lidt) anderledes i dag, men jeg har sandt for dyden langt øre til meget utroværdig pral og disrespekt i min tid.
Beskæmmende og Mason betaler nu prisen for mange års idioti. Hvad man godt kan beklage, da sager som denne ofte har den konsekvens, at andre og måske tilsvarende gerninger fejes under gulvtæppet. Og status quo forbliver uændret.
Skrevet af Blume58
En af grundene til at politiet reagerer så hurtigt som de gør, udover sagens umiddelbare grovhed, er, at der er tale om en offentlig person. Derfor er politiet nødt til at reagere med det samme. Da de ellers vil blive overfaldet af pressen.
Jeg ved selvfølgelig ikke, hvilke yderligere oplysninger/forklaringer politiet optog, da de henvendte sig til skadelidte. Der kan jo være fremkommet nye oplysninger til sagen, som bestyrker mistanken mod mistænkte, som så efterfølgende blev sigtet for vold, voldtægt, trusler m.v.
En sigtelse er faktisk, at man gør mistænke bekendt med de sigtelser, der er fremsat mod ham og samtidig bliver gjort bekendt med hans rettigheder som sigtet.

I et retssamfund er man stadig uskyldig indtil det modsatte er bevist (omvendt bevisførelse kender vi dog fra skattelovgivningen) og man kendes skyldig.

Såfremt han dømmes, skal han selvfølgelig idømmes samme straf, som en hver anden ville blive idømt for samme overtrædelser. Han bliver selvfølgelig også "straffet" yderligere, selvom man jo normalt ikke må blive straffet dobbelt for samme overtrædelse, da han helt sikkert mister sit arbejde med hvad dertil hører af sponsorater m.v.
Det er dog vilkårene, når man er en offentlig person (og ikke er Trump, som gerne må overtræde visse grænser især overfor kvinder).
Skrevet af Blume58
Fedefynboen

Enig
Skrevet af Toggle
Hvis han ´kun´ får en dom for vold hvordan ser man så hans karriere? Jeg ved ikke hvordan engelsk straffelov belønner en voldsdom men han har vel mulighed for at vende tilbage til spillet og måske endda på højeste niveau?
LUHG
Skrevet af Geddar , moderator
Spørgsmålet er vel som om sponsorer og klubber vil lægge navnt til det. Læg dertil den behandling han vil få på stadions, SOME mm. hvis han vender tilbage. Rent juridisk har du sikkert ret. Men jeg tror de andre faktorer vil have stor betydning.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Vincent Gigante
I Danmark er det notorisk svært at bevise voldtægt i etablerede par og mon ikke det samme gælder i UK?


Jeg læste, at der sker endnu færre domfældelder i disse sager i UK (inden DK fik sin samtykkelov).

Under 12 % af sigtelserne fører til en dom i UK, læste jeg. Folk med fingrene i bolledejen - altså politivæsen og jura - vurderer, at der meget lille sandsynlighed for, at Mason bliver dømt for voldtægt.
Edge lord
Skrevet af fedefynboen
Det tror jeg heller ikke han gør Vincent Gigante

Som Geddar er jeg også ret sikker på at termer som udstået straf giver "clean sheet" og selv en frifindelse, ikke gør alverden til forskel i sager som denne.
Mason er en færdig mand, det er jeg ret sikker på. Kun offentlig angren og løfte om bod og bedring kan ændre noget, som jeg ser det.
Hvorfor pokker klubben ikke har haft lidt snor i ham efter begivenhederne i Reykjavik med Phil Foden, er mig en gåde.
Der er plads til mere fornuft, også på dette område
Skrevet af Bosse1983
Der er vel klubber som er tilpas skruppelløse. Jeg ville slet ikke overraskes hvis Newcastle hentede ham under fanen "second chance". De er så heller ikke afhængige af sine sponsore.

Ched Evans kom tilbage af omveje, men først da det stod ret klar at der ville være frafald på den resterende del af dommen og han i sidste ende blev frifundet. Jeg ser mig dog enig i at det nok er vanskeligere end for bare 5 år siden. Marlon King, det gigantiske møgsvin, kom tilbage et par gange. Hvad folkestemningen så er med tanke på wifebeater med mistanke om voldtægt, hvis kun det bliver en voldsdom, aner jeg ikke. Han vil altid høre for det, ligesom Postma og kærestens strap-on.

"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Den Trætte
Hvor fanden i helvede står der jeg har den mindste sympati med Mason HVIS han har gjort hvad han bliver beskyldt for, det er eddermame ikke i orden at skyde mig den slags i skoene tak.

Gider ikke det her forum pis mere, alt man siger bliver tvistet i må have det sjovt, der er sku ikke mange tilbage efterhånden
Skrevet af fedefynboen
Jævnfør "moral er godt, dobbeltmoral dobbelt så godt" kan du meget vel få ret Bosse.
I hvert fald er Newcastles nye ejere ikke just kendt for at skænke kvinder megen tanke.

Anderledes forholder det sig måske for fans i Nyborg og da især for deres bedre halvdele. Om DE så har noget at skulle ha´ sagt, er så nok en anden sag.
Patriarkatet lever i bedste velgående mange steder. De fleste velsagtens.

Ad en anden tangent kan jeg ikke undlade at tænke på Victor Orbans udtalelser om respekt i forbindelse med sit besøg i Moskva.
Som taget ud af en Godfather film fra 70´erne og desværre nok kendetegnende for den forkvaklede moral mange, også succesrige, he-men praktiserer.
Respekt - min bare ...!

Bosse ved du om Chelsea har øjnene rettet mod eventuelle spilleres skal vi kalde det "anderledes tilgang" og dermed følgende risici? I hvert fald ikke noget som har den store opmærksomheds i jeres ejers hjemland.
Skrevet af Bosse1983
@Den Trætte

Hvad er det du reagerer på?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af fedefynboen
Den Trætte

Ved ikke om det er mig du harcellerer over, men hvis det er, så tror jeg måske du skal nærlæse indlægget nok en gang.
Forstår altså slet ikke din vrede og er det mit indlæg som forårsager den, så mener jeg bestemt du har misforstået.

Bider selvfølgelig mærke i at hvis står i versaler og selv om Mason er skyldig, så må det først lige bevises, hvad man skal være anstændig.

Man kan måske klandre mig brugen af ordet "sympati". Det kan misforstås og "empati" er nok et mere rammende ord for hvordan jeg har det med knægten.
Hvad end vi er, så er vi alle produktet af vore baggrunde og vore muligheder.
Dér synes jeg bestemt at man meget vel kan ha´ empati med Mason Greenwood.
20 år gammel, ikke sandt? Måske et stort barn stadigvæk?
Skrevet af Mr. Pink
Mænds frontallapper er først sammenvokset, når de er ca. 24-25 år.

Hvis MG ikke kan styre sig, og det har stået på længe, bør han jo for længst ha´ søgt hjælp.

Men ja, jeg kan da godt sætte mig ind i, hvor svært det er at håndtere enorm berømmelse, rigdom og dit eget selvbillede som 20-årig feteret stjerne.
Ja, han bærer ansvaret, men klubben bør fandme fokusere på at hjælpe, undervise og støtte de unge knægte i alt fra håndtering af berømmelse og rigdom til alle de "bonusser", der medfølger
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af andib
Men ja, jeg kan da godt sætte mig ind i, hvor svært det er at håndtere enorm berømmelse, rigdom og dit eget selvbillede som 20-årig feteret stjerne.
Ja, han bærer ansvaret, men klubben bør fandme fokusere på at hjælpe, undervise og støtte de unge knægte i alt fra håndtering af berømmelse og rigdom til alle de "bonusser", der medfølger
Lige præcis Pink. Jeg siger slet ikke, at Man Utd (eller klubberne generelt) er skyld i det her, men der burde godt nok fokuseres på at støtte, rådgive m.m. de unge knægte.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Bosse1983
@Fedefynboen

Jeg har egentlig det indtryk at Chelsea prøver at rydde op i sine sager, når de opstår. De har eksempelvis slået rimelig hårdt ned på racisme.

Om en spiller som Greenwood er interessant, hvis han ankommer på ryggen af en fægselsdom eller tilsvarende, vil typisk være en afvejning af hvad han sportslig tilbyder mod det backlash som eventuelt kommer. Jeg tror ikke han er det værd for Chelsea. For en mindre klub med store ambitioner, som Newcastle, hvor sponsorer ikke er et tema, er den afvejning nok anderledes.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af fedefynboen
Tænker du nok har ret Bosse, uden at vide noget som helst om Chelseas interne politikker og rettesnore.
I jeres klub, såvel som i vores, er der forhold som formentlig udelukker et comeback for Mason de første år i hvert fald.
I store byer er en mere global tankegang fremherskende og indgroede, reaktionære tankegange udsættes for større pres. Ved ikke hvor meget det fylder i Nyborg, men kunne forestille mig det nok er en del mindre.

Når du skriver at Chelsea har fokus på møgsager, er årsagen mon så at naboerne i Arsenal har haft deres del af dem?
Der var jo så også Graham Rix, som velsagtens er årsagen til at racisme nu heldigvis er et skræmmebillede.
Fodbold er et vidunderligt spil, men i guder hvor har dog mange åndsamøber spillet spillet.
Skrevet af Poboy
@den trætte....pas nu på hvad du siger herinde. At mene nogen er uskyldig til de er dømt af retssystemet, er ikke i god tråd med folkedomstolen, der allerede har dømt ud fra sandsynlighed og spekulationer....sørgeligt men sandt.

At adskille ens personlige holdninger til en grim sag -eller bare en agenda generelt - fra beviste fakta, er ikke i folkedomstolens interesse.... jvf. Eksempelvis Trump tilhængere. Det er trods alt godt, vi så har et retssystem, der forsøger at opretholde denne fundamentale ret.

Som @geddar siger.. uanset udfaldet er MG dømt i sådan en grad af SoMe, at han får svært ved at vise sig i fodboldverdenen igen.

Er han skyldig er det helt fair...der er ting der er så grimme uanset alder og baggrund, at personen bør spærres inde eller behandles, til man er nogenlunde sikker på det ikke sker igen....i det modsatte tilfælde vil vi se en af de ærgelige konsekvenser af SoMe.
"I Don't Play Against Any Particular Team. I Play Against The Idea Of Losing..." - Eric Cantona
Skrevet af Inuk.
Sagen udstiller jo i den grad klubbens dobbeltmoral. Hvor kan man f.eks. få byttet sin Ronaldo trøje uden omkostninger?
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Toggle
. Hvad end vi er, så er vi alle produktet af vore baggrunde og vore muligheder.
Af egen erfaring er jeg bare ikke helt enig i dit postulat. Livet er hvad fanden man gør det til og et af mine yndlingsordsprog er: du kan ikke gøre for at du er født fattig, men du har altid selv ansvaret for om du dør fattig. Du kan i øvrigt bytte fattig med mange andre ord.

Ift second chances så har jeg lige læst at raith rovers kvindehold har trukket sig fra raith rovers, da herreholdet har skrevet kontrakt med goodwillie der er dømt for voldtægt. Så det kan lade sig gøre at få en kontrakt på trods.
Fra et fodboldmæssigt perspektiv er jeg fandme træt af at greenwood ikke kommer til at være det aktiv gennem de næste 10år som vi alle havde troet.
LUHG
annonce
0