Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Scholesisoneinamillion
En foreløbig opsummering og status over de gode ting, som ETH (+ team) har skabt de første måneder:

1) solide indkøb der alle i væsentlig grad har bidraget og virker integrerede såvel i truppen som spillemæssigt på kort tid

2) elegant fået håndteret Maguires hidtidige førsteseed, så alle nu ved, at der er et nyt hierarki (med forbehold for Varanes skader)

3) klart demonstreret at CR7 er underlagt holdet, og at han kan spille (formentlig som 2. valg), hvis han bidrager .... og at ETH ikke gider mere pis inden transfervinduet, hvor der naturligvis kan opstå en ny situation

4) skabt en holdånd hvor spillere som bl.a Dalot (hvem skulle have troet det) og især Lisandro viser vejen med ærgerrighed og den begejstring for defensive aktioner, som man forbinder med f.eks chiellini/bonucci, da Juventus stadig var en enhed

5) i høj grad fået revitaliseret Rashford og Shaw, der ellers har været 2 af de mest tydelige eksempler på laissez faire og ugidelighed gennem lang tid.
McT har også fået en mere tydelig rolle, hvor han bidrog, mens vi ventede på Casemiro blev klar.
Formet en helt ny spiller i Dalot

6) fast learner. Forstod hurtigt det store billede efter Brighton/Brentford og lavede klare, effektive ændringer

7) tilsyneladende stoppet de mange leaks fra diverse utilfredse spillere. Også kommunikeret klart ift enkelt-episoder som Antonys showboating

8) har en klar plan for hvordan Martial kan/skal bidrage, hvis han ellers er spilleklar (såvel fysisk som mentalt (det sidste er også tydeligt forandret))

9) måske (jury is still out med hensyn til begrænsninger) fået De Geas fødder til at virke lidt bedre. Bliver nok aldrig helt godt.

10) sum of the parts. Fået spillere og koncept bundet forholdsvis godt sammen.

11) adresseret nødvendigheden af at blive bedre på flere parametre efter kampene - en dygtig blanding af tilfredshed med resultat og krav/forventning til consistency og forbedringer.
Synes i stigende grad at være en svær kommunikativ balancegang med medier, der jagter clicks og overskrifter og spillere, der også er "følsomme" og skal stole på lederen.
Dette gælder selvfølgelig alle klubber, men efter mange år med problemer og underperformance kan man mene, at United/ETH har en ekstra udfordring i netop denne disciplin.Så er der selvfølgelig også en række "problemer" og mindre gode ting (uprioriteret rækkefølge):
- stadig for få mål
- den indledende naivitet og helt ufattelig ringe start/resultater
- Sancho
- brug af truppen og lovlig mange minutter i EL til de faste startere
- City-kampen efter lang kamppause var katastrofal (også taktisk)
- generel in-game-management (selvom det et et fluffy begreb, altid kan hives frem og der sikkert ikke er 2 identiske opfattelser)
- find selv på andre forhold

Her og nu vil jeg selv fokusere på de meget store, positive skridt, som allerede er taget.

Og minde om at:
* Vi er "7-2-1" i PL efter de første 2

* I de sidste 10 har vi mødt "de andre top 6" + Newcastle

* Seneste 4 PL har givet 3 clean sheets (ja 3 af dem var hjemmekampe men dog mod WH, Newcastle og Tottenham) plus et sent straffe til Chelsea på broen


Skrevet af Kroesus
brug af truppen og lovlig mange minutter i EL til de faste startere

Vi ser her grådigheden i ændringen om, at nummer to fra EL skal spille playoff-kampe med nummer tre fra CL. Det tvinger klubberne til at spille deres bedste spillere og største stjerner. Ingen kampe kan afskrives, heller ikke mod nummer sjok, da målforskel pludselig kan blive betydende.
Det er tydeligt at forbundene hader rotation fordi det mindsker promovering og dermed indtægt. Det er en forbandet og grådig rovdrift, der drives på spillerne.
Manchester United Chicago Bulls
Skrevet af Pally
Fed opsamling Scholes, og meget enig.

Blandt dine punkter savner jeg lidt den defensive struktur og særligt restforsvaret (det kan være, at det er indeholdt i et af de andre punkter, uden at jeg har gennemskuet det). Vi virker, 7-9-13, ikke nær så sårbare på kontra som tidligere. Det er nogle ændringer, som man ikke altid lægger mærke til, når man sidder og ser en tv-kamp, men som er sindssygt vigtigt.

Jeg er med på, at det både kan være spiller- og systembetinget, og det har klart hjulpet med Martinez og Varane, men de strukturelle ændringer ten Hag har foretaget, har også en stor del af æren, vil jeg mene.
Skrevet af fedefynboen
Pally

"både kan være spiller- og systembetinget"
Kan ikke være sikker, men jeg bedømmer umiddelbart at det er holdstrukturen, der primært har medført en forskel.
Og at den, som sidegevinst, har medført at enkelte spillere (en del af dem) har set bedre ud.

Du nævner kontrachancer imod som værende skåret væsentligt ned, hvad efter min mening skyldes kompakthed i det centrale område.
Har før talt om de ca. 30 meter mellem forreste og bagerste kæde som en fokusområde for os og Ten Hag synes at ha´ fået styr på det. Men også i bredden trækker backs lidt ind og skaber mindre plads til de andre.

Det kollektive offensive pres er en væsentlig det af den ændring, men også individuel coaching, som ved at centralisere og disciplinere Fernandes.
Mener også McTs og De Geas bedre præstationer på bolden skal ses i det lys.
McT har fået frataget at skulle beslutte og De Gea er blevet bedt om at være langt mere aktiv, hvad har kunnet ses ved i hvert fald 3-4 tilfælde, hvor han i modsætning til tidligere har ageret sweeperkeeper med succes.
Selvfølgelig nødvendigt for at imødegå de lange pasninger, når vi står højt.

Er også generelt enig med Scholes i hans opsummering og hæfter mig i særlig grad ved det endnu ukendte. Kan Ten Hag implementere Sancho og Martial med samme dygtighed, begynder det hele at se ret godt ud.

Men mon ikke vi skal se bagdelen af Ronaldo før alle dele af hollænderens projekt får de rette betingelser.
Jeg tror det og håber CR7 ta´r til USA eller lignende i januarvinduet. Så længe portugiseren er på holdkortet, vil det være svært at spille med 3 angribere, der flittigt skifter plads. For mig er det nøglen til at få skabt flere chancer end hidtil.
Hvad fortsat er vores største hovedpine efter min mening.
Vi skal i snit score i hvert fald 2 kasser per kamp, skal vi kunne tale med og det kræver nok 5-6 skabte chancer ligeledes i snit.

Scholes nævner også at Ten Hag er en noget kantet person, ja nærmest en træmand. Det kan tirre journalister på krigsstien og jeg synes han gerne må være mere åben og imødekommende. Utilnærmeligheden kan katapultere ham til stardom, hvis vi får succes. Men i modsat fald også være en kilde til problemer og hvorfor dog ikke eliminere den risiko?
Man kan godt være lidt mere jovial uden at udstille sig selv.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Fynbo: Hvor finder du, at jeg kalder ETH for "kantet"?

Jeg anerkender ham for at adressere "svære" emner - det ligger så iøvrigt i jobbeskrivelsen - som CR7´s adfærd.
Kommentarerne om Antonys cirkusnummer var også passende.

Mere overordnet skriver og synes jeg, at han både får givet udtryk for tilfredshed med sejre/finder det gode i præstationer OG husker at nævne behovet for yderligere forbedringer.

Jeg tror, at det sidste er en svær disciplin, fordi der er så mange stakeholders og med forskellige agendaer.

Spillerne og det sportslige projekt skal selvfølgelig høre, at vi er på rette vej (og når vi ikke er det (Brentford/City)).
Det skal ske samtidig med, at de ved HVEM der definerer kravene, og HVAD disse krav går ud på. Alternativt kan det hurtigt ende i player power og tabt omklædningsrum.

Min personlige opfattelse er, at ETH har gjort det godt på den konto; ovenikøbet med ego´er han nok kun har mødt af tilsvarende kaliber i sin tid hos Bayern.
Forskellen ligger dog i ETH´s vidt forskellige roller og ansvar på de 2 respektive adresser.
Skrevet af fedefynboen
"Synes i stigende grad at være en svær kommunikativ balancegang med medier, der jagter clicks og overskrifter og spillere, der også er "følsomme" og skal stole på lederen."

Jeg tillod mig at oversætte ovenstående til noget i den retning Scholes og lagde min egen opfattelse til.
Der var i det ikke noget ønske om at drage dig ind i egen argumentation.
Men ret skal være ret, formuleringen kunne godt ha´ været mere præcis.

Ændrer dog ikke rigtigt på at manden er for tilknappet, hvad i min optik er godt, når det handler om at beskytte egne spillere. Mindre godt til at promovere projektet.
Kan være han er ligeglad, eller føler behov for at beskytte sig selv. Jobbet er jo godt og vel krævende, men både han selv og klubben ville profitere af lidt jovial åbenhed.
Samtidigt kan man demonstrere overskud og afvæbne skydegale journalister, hvad næppe skader nogen.
Tværtom.

NB! Glemte i øvrigt at komplimentere dig for at påpege at vurderingen af in-game management er et felt der i den grad kan diskuteres.
Det samme gælder brugen af stamspillere i mindre kampe, med risiko for nedslidning. Som i min optik skal holdes op mod ønsket om at skabe både holdånd, samspil og indbyrdes forståelse.

Alt i alt tilslutter jeg mig synspunktet om at fejl næppe er helt uundgåelige og at vores hollandske ven i alt væsentligt gør det rigtig godt.
Ånden er tilstede og spillet konstrueret. Nu skal "blot" automatismerne indarbejdes. Men ender vi med 2-3 længevarende skader eller formdyk pga. slitage, vil billedet naturligvis være et andet.

Tvivler dog på om det sker, da VM kan give en masse af spillerne et tiltrængt pusterum. I hvert fald fysisk.

Skrevet af Pally
@ Fynbo: Enig i, at det primært er ændringerne i systemet (kompaktheden) har fået spillerne til at blomstre, selvom der også har været væsentlige opgraderinger via transfers.

Greame Souness om Martinez:

- Men jeg føler bare, at når man har hans højde, så bliver man lagt mærke til. Man vil få problemer i straffesparksfeltet. Jeg synes ikke, han er særlig hurtig. Jeg synes ikke, han er god med bolden. Men han har noget over sig, som får andre til at spille godt, siger Souness.


Hvis den bemærkning om, at han ikke er god med bolden, er korrekt citeret, så burde den udløse en fyreseddel som ekspert lige på stedet. Han kan jo ikke have set en eneste kamp efter Brentford (måske den mod City, men ellers ikke)...
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Fynbo: Tak for præcisering.

Mit første indlæg og pointe var grundlæggende, at jeg ser ETH gøre mediearbejdet ganske godt - fordi han balancerer sit eget nye sportslige projekt (og job) med Viaplay-typer, der næsten udelukkende vil have en overskrift.
Her synes jeg, at han hidtil dygtigt skærmer spillere og stab uden at skabe problemer udadtil.

Efter at have læst dine 2 indlæg, kan jeg godt se og anerkende behovet/værdien med en mere jovial indsats. Helt enig i at det alt andet lige kommer positivt tilbage før eller siden.

Jeg vil ikke forsøge at analysere personligheder eller agere kommunikationsekspert, men grundlæggende handler det nok om, at personen (ETH) skal være troværdig og robust, når han møder medierne.
NB: Det er med vilje at jeg ikke bruger et pop-begreb som "autentisk".

Til syvende og sidst handler det nok også om personlige præferencer.

Kan man lide Klopps passivt, agressive stil tilsat hans individuelle form for smil?
Synes man OGS´ afslappede "er på fornavn med journalisterne" som hensigtsmæssig?
Eller er Artetas langt mere rolige og faktuelle approach mere appetitlig?

Personligt orker jeg ikke f.eks Mourinhos evige konfrontation eller Contes ofte offer-agtige aktioner. Omvendt falder jeg heller ikke på halen over de smilende dræbere.

På den baggrund er jeg godt tilpas med ETH so far.
Tiden må vise, hvordan han udvikler sig.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Pally:
Souness - eller Sourness som han kaldes andre steder - personificerer den gennemsnitlige pundit:
Biased, agenda-driven, middelmådig retorisk og generelt dårligt forberedt.

Det til trods fremstår den specifikke udtalelse dog som ekstra dum.

Hvis Martinez falder som en sten de næste måneder, skal jeg nok komme krybende og indrømme min fejl.
Men som sæsonen er gået foreløbig, er Martinez bedste individuelle spiller i mine øjne.
Når det er sagt, skal jeg samtidig citere og anerkende Fynboens vanlige pointer om helheder, sammenhænge OG holdet fremfor den enkelte.

Skrevet af fedefynboen
"Personligt orker jeg ikke f.eks Mourinhos evige konfrontation"

Puhada nej!
Synes også at Klopps fremtóning, hvor han jo prøver at være jovial, i stedet ofte bliver lige teatralsk nok til min smag.
Det kan være man henrykt (nok mere før end lige nu) klapper i de små hænder i Pool, men det ligner klovnerier ofte. Den slags holder ETH sig gudskelov fra.

Må nok også præcisere.
Synes også at ETH generelt gør det godt i interviews. Han svarer uden at kny over vinklen og holder det tæt til kroppen, som skal holdes dér.
Men aldrig antydningen af et smil, som afvæbner og fjerner fokus.
Burde ikke være så svært også at erhverve lidt gratis goodwill, til ETH selv og til klubben.

Nu du nævner Mourinho, så var snakken i sin tid om ham, at han netop holdt hånden over sine spillere, ved at påkalde sig selv opmærksomheden.
Tænker det er muligt det kortvarigt var en følgevirkning, men har alle dage syntes at Mou bare har villet iscenesætte sig selv.
Mener ikke vi har brug for en træner, der ønsker at flytte fokus fra hold og spil for i stedet selv at score spotlightet.

Den dygtige træner, er for mig en ydmyg træner. Fordi holdet ALTID er hvad tæller.
Han skal selvfølgelig også være skarp i beslutningerne, i formidlingen og påtale hvad påtales bør.
Som den dygtige embedsmand, ikke som én med hang til opmærksomhed.
Den positive omtale han sikkert også måtte ønske sig, skal komme via holdet og spillet. Det synes ETH at praktisere og det er jeg fint tilfreds med

Hjælper nok at han er han er lykkedes med så meget på så kort tid.
Og at jeg godt kan lide hans spillestil.
Konceptet rummer flere muligheder end vi har haft i årevis. Vi plejer nærmest at handicappe os selv med utidssvarende spillestil. Ikke nu.

Apropos Souness, så er det jeg har sværest ved at forstå, at nogen bare så meget som overvejer at hyre ham. Ikke megen fornuft at hente dér.
Kun konflikten, som mange vil vide at profitere af. Som ham selv på banen.
What a wonderful world it is!
Skrevet af Mr. Pink
Tak for god update, Scholes.Til alle interesserede:

Prøv lige at læse denne artikel.

https://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/football-news/man-united-ten-hag-eriksen-25408722
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Deebo
Nå kampdag mod et skadesplaget Sociedad hold der formentlig vil stå kompakt og trække tempoet ud af kampen så længe de har resultatet. United skal vinde med 2 mål for at få førstepladsen, men selvom det ikke er mange 2+ målssejre man har hentet denne sæson burde det være muligt.

United er dog også ramt af fravær i offensiven hvor Sancho (sygdom), Antony (skadet) og Martial (dog tilbage i træning) ikke er rejst med. Man må formode at ETH er all in på at vinde gruppen, så det bør blive de sædvanlige profiler der er til rådighed, fra start.

Da ingen af os gider se Elanga (og Rashford) spille højrekant mod en low block giver det mest mening at smide Bruno derud umiddelbart. På toppen bliver det nok Ronaldo igen medmindre Ten Hag laver den frække og sætter Garnacho til venstre med Rashy på toppen for at skabe noget fart og dynamik fremme.

I forsvarer giver Martinez og Dalot sig selv, mens jeg personligt synes at man skal rotere Shaw og Malacia de næste to kampe. Lindelof er tilbage i træning og passer på papiret bedre til denne modstander, men jeg tror de går med Maguire igen.

Den sidste midtbaneplads bliver mega interessant. Jeg håber man kan finde plads til Donny sammen med både Eriksen på 10’eren og Bruno til højre, men hvis Ronaldo starter på toppen så har man måske også brug for en Fred til at hjælpe med presspillet.

Jeg gætter på:
De Gea
Dalot - Maguire - Licha - Shaw
Casemiro - Fred
Bruno - Eriksen - Rashford
Ronaldo

Den frække:
De Gea
Dalot - Linde - Licha - Malacia
Casemiro - Donny
Bruno - Eriksen - Garnacho
Rashford
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Pink: Tak for link til interessant artikel.
Jeg er lidt on/off på MEN, da jeg synes, at kvaliteten af journalistikken varierer alt for meget.

Ift artiklens indhold: Spændende at læse KDB´s synspunkter og godt at sætte Eriksen i den kontekst (omend jeg gerne ville bytte lige over, hvis Pep er med på den).

Eriksen har virkelig leveret efter den håbløse fejlcast som falsk 9´er (Brighton) og en helt igennem miserabel første halvleg mod Brentford.
Og han har frem for alt gjort det på ETH´s "betingelser" og med holdet for øje.
Mange andre havde således nok været fristet til at sparke selv på friløber ved 2-1 mod Arsenal, men han valgte bedre løsning.
Noterede dog også at Eriksen var definitiv overfor CR7 ift et direkte frispark i anden halvleg mod Sheriff.

Og fra enkelt-episoder til det store billede: For et par uger siden udvekslede Deebo og jeg synspunkter og argumenter omkring Thielemanns, som mulig ny spiller (incl. den sædvanlige nuancering at spilleren snart er transferfri).
Jeg oplevede, at vi med Deebos ord om højere fodboldintelligens, kunne enes om, at belgieren IKKE er et reelt alternativ til Eriksen - og slet ikke i en 1:1 rolle.
Med Eriksens (top)niveau og uselviske bidrag er udvalget nok også begrænset i forvejen, men det bliver da en udfordring at give ham de nødvendige pauser.
Skrevet af fedefynboen
Tielemans er måske nok en dygtig spiller.
Men han er ikke og bliver aldrig strateg som vi ser Eriksen eller DeBruyne være det.
Kun ganske få spillere har deres vidvinkel med.

Muligvis en god erstatning for Fred. Sikkert også relevant i ETHs spil.
Så dog helst en endnu mere dynamisk midtbanemand, det må jeg sige.
Skrevet af JGGJ
@Scholes: omend jeg gerne ville bytte lige over, hvis Pep er med på den

Beklager, nabo, men det bliver et nej herfra. ;D
Skrevet af Scholesisoneinamillion
JG: Du er vist gået forkert.
Vores fælles ven Cityzens og jeg har taget denne dialog længe før du skruede op for musikken.

Jeg var været på KDB-hypetrain siden mandens tid i Wolfsburg.
Det gælder også, selvom jeg erkender, at han er formet til den aktuelle top3 spiller i verden gennem sin tid hos City mere end i Bundesligaen.

Anyway. Det er for helvede kun rimeligt, hvis I deler lidt.
Sidst var det Haaland til jer og Arnautovic til os.
Skrevet af JGGJ
@Scholes
Ja ja, og jeg så ham spille miniput hos Gent i 2004. Det er jo som at råbe "jeg så taxaen før dig!" ;)

Anyway. Det er for helvede kun rimeligt, hvis I deler lidt.
Naboer deler hækkeklippere og grillstartere (og eventuelt hustruer), ikke talismænd. Men ok, vi har da ladet London-klubberne få Sterling og Jesus. Hvis I lægger +100 mio. £ kan vi jo eventuelt snakke om Grealish. Men I skal skynde jer, inden han begynder at score...😁
Skrevet af fedefynboen
Ja Deebo, opstillingen ligner vel mest din "frække" version.

DvB på midten er i hvert fald en kendsgerning og hvor fint at se hvad han kan bringe.
4-4-2 ligner det nærmest, eller måske 4-2-2-2.
Spændende
Skrevet af Den Trætte
Det er en 4 3 3 og pt er Eriksen da slet ikke kommet ud til den her kamp, Ronaldo ser ganske enkelt færdig ud som fodboldspiller
Skrevet af Den Trætte
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARNACHO....hahahahaha
Se jeg fik den jinxet på positiv
annonce
0