Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Pally
Jeg synes, at der er et par stykker, der lige skal tage skumfidustesten, for at se om den kalder på, at der bliver arbejdet lidt med behovsudsættelse.

Ja, det er da ikke godt nok at tabe til Aston Villa på den måde, men til kampen i går var Varane, Antony, Sancho, Fernandes ude, og Martial kun på vej tilbage (=begrænset spilletid), så vi må spille med Rashford på højrekanten for at få plads til en 18-årig venstrekant, der har spillet samlet set 76 minutter i PRemier League (i går medregnet).

Læg dertil, at truppen har spillet 10(!) kampe på en måned, hvor Villa har spillet seks. Samtidig har Villa netop fået ny manager, som meget ofte giver en umiddelbar ekstra gejst efter at være sluppet af med den gamle (OGS efter Mou anyone?), og den manager er Emery, som har vist sig dygtig i forhold til at sætte sine hold op mod United.

Alt dette er jo ikke en god undskyldning for at tabe, men dog en plausibel forklaring. Jeg tror ikke, at nogen er tilfredse efter i går, men når man taler om, at det er en proces, og der kommer bump på vejen, så virker det på baggrund af de omstændigheder, som er nævnt ovenfor, forholdsvist paradoksalt, at der er nogen, der blæser i jagthornene efter det nederlag.

Som Scholes påpeger, så følger det trods alt efter 7-2-1 i de seneste ti Premier League-kampe, og herunder kampe mod de fleste af de øvrige hold fra den bedste del af rækken.

De betyder ikke, at ten Hag ikke skal kritiseres på de punkter, der virker mærkelige. Jeg ville nok have haft Fred og Casemiro centralt med Eriksen foran på 8/10´eren, men EtH må haven en idé om, at det er meget vigtigt at have Eriksens spilfordeler-kompetencer længere tilbage på banen. Jeg tænker bare, at Fred ville have bragt noget energi, og van de Beek var desværre tæt på usynlig igen.

Og så virker det til, at de faste spillere begynder at betale for manglende rotation i de kampe i EL, som vi burde have vundet, uanset om vi sparede spillere, og så ville jeg gerne, som Deebo vist også var inde på, have haft Rashford over i venstre, da det stod klart, at vi kom klart mest over den kant, og at Garnacho ikke helt fik slutprodukt på sine udfordringer.

Kampen får mig dog ikke til at tvivle på det overordnede projekt, og jeg synes faktisk, at holdet er kommet temmlig langt, efter at truppen virkede helt mentalt smadret i sidste sæson og starten på denne sæson med to nederlag over hold, man bør slå. Det ændrer en enkelt kamp (eller et par stykker) ikke på, og så længe der er tegn på progression, må der også være tålmodighed med setbacks.

Samtidig synes jeg, at der stadig er nogle ret lavthængende frugter i forhold til videre udvikling. Ronaldo er tydeligvis færdig, og han skal videre. En ny angriber ind, som kan give os mere dynamik, vil rykke en del, tror jeg, og på den korte bane håber jeg meget, at Martial kan holde sig fit.

Derudover skal vi have mere bredde på højre back med enten Laird eller ny (Frimpong måske), og så ville det være godt med en midtbanetype, der er cirka lige så gode venner med bolden som Eriksen. Hvis så man også kan få Sancho i gang, så synes jeg, at det ligner noget.

Derudover, så har jeg (endnu engang) tabt tålmodigheden med Lindelöf. Den måde, han bakker på ved det tredje mål, er bare så Lindelöfsk, at det gør helt ondt at se på.

Jeg er komplet ligeglad med Carabao, som i hvis vi spiller med U18-holdet, er det fint for mig, selvom det ikke kommer til at ske. Min målestok er, at holdet skal rejse sig mod Fulham og tage tre point med ind i VM-pausen. Og mon ikke spillerne og EtH vil komme meget motiverede ind i den kamp, inden de får en pause fra hinanden. Ærgerligt, at den ikke er på OT, selvom det ikke ændrer på, at den skal vindes.
Skrevet af Deebo
@trætte
Jeg skrev ikke at dig og Inuk snakkede om fyring, men jeg er noget uforstående for at i efter 2 skidte kampe fra træneren hvoraf den ene trods alt endte i sejr kan skrive at i er tvivl om han kan tage holdet længere.

En kommentar til mit indlæg om at alle trænere generelt har brug for mere end et vindue og 4 måneder for at sætte sit præg på et hold og dets spillestil? Manden har ingen angriber til rådighed i hele sæsonen og nu står man igen uden højrekanter. Læg dertil en stor håndfuld spillere som enhver kan se slet ikke passer ind i trænerens system og så har vi opskriften på en svingende første sæson når skader og et hårdt kampprogram melder sig.

Hvis man kigger væk fra håndteringen af selve kampene er der jo tydelige fremskridt i det defensive og generelt fase 1 og 2. Sidste tredjedel er stadig møgelendigt, men hvad fanden regner man med når der står et fremmedlegeme på toppen hvis eneste evne på papiret er at score mål og det kan han ikke en gang mere på de få chancer han trods alt kommer til. Alternativet er desværre en Rashford på toppen, som du selv flere gange har brokket dig over selvom jeg flere gange har påpeget at han stadig giver holdet langt mere selvom alle kan se at han ikke skal spille den permanent.

Mht. at han nu ikke bliver støttet så på transfermarkedet kan vi altså heller ikke give Glazers skylden for alt. Jo det er dem der satte inkompetente folk i spidsen og lod dem bruge en kæmpe bunke penge, men de har trods alt ladet Ole og tidligere Mou bruge pengene. Desværre for Ten Hag står man nu med en lang række overbetalte spillere hentet for store summer som ikke er i nærheden af at være det halve værd i dag. Der skal selvsagt ryddes op i den trup inden man går ud og giver træneren endnu en milliard at fyre af. Tjek lige størrelsen på denne hjemmelavede liste af spillere som jeg mener bør være fortid til sommer:
- De Gea
- Henderson*
- AWB
- Williams
- Maguire
- Tuanzebe
- Bailly**
- Jones
- Telles
- Fred
- Donny
- Pellistri (Kan udlånes)
- Amad (Kan udlånes)
- Elanga***
- Ronaldo
- (Greenwood)

*= Har aldrig fået en fair chance, og selvom han passer bedre ind end De Gea så ser jeg ham ikke være god nok i længden. Kan måske få næste sæson til at bevise sig hvis man prioriterer andre positioner før keeperen.

**= Elsker ham og han passer fint ind som Martinez backup men alt for skadet til at man kan stole på ham. Hvis det står mellem ham og Maguire tog jeg dog ham.

***= Kan være en nyttig rotationsspiller men står bag Rashy, Sancho og Garnacho i køen på hans favoritplads. Lad ham få en fair chance et andet sted i stedet for at hoarde alle de her sympatiske akademispillere der lige akkurat ikke er gode nok. Han kan godt indtjene en skilling der kan bruges bedre andre steder.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af TheUnitedWay
Pally: Jeg tror at de fleste er enig i din analyse. Kritikken er da i høj grad også gået på at ETH roterer for lidt, og at han vælger DVB og Ronaldo som begge burde være langt fra en starter i PL. Det eneste yderligere problem jeg vil påpege til Villa-kampen er at man i begge halvlege ikke er der fra starten. Der skal han altså være bedre til at sætte holdet op, men det hjælper selvfølgelig heller ikke at han udnævner en afdanket Ronaldo som anfører til kampen.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Deebo
En kort opfølgning på ovenstående liste med spillere jeg mener skal sælges hvis muligt. Alle ryger næppe, men der bør være lidt indtjening i transfersum og ikke mindst lønbudget uden det store fald i kvalitet.

Umiddelbart vil en Ethan Laird sagtens kunne overtage AWBs rolle i denne sæson og han passer selvsagt noget bedre ind.

Hannibal er efter jeg ellers fik afskrevet ham lidt for en måneds tid siden virkelig kommet i gang i Championship. Han tilbyder langt mere end det vi har set fra Donny de sidste to kampe og selvom han tit ligner et omvandrende rødt kort så får man altid 100% i alle dueller. Noget man desperat savnede i går fra Donny og Eriksen. Han har i de sidste kampe fløjet rundt og giver lidt Joelinton/Iwobi vibes. Fansene elsker ham.

Jeg er kæmpe fan af Alvaro Fernandez men han ryger 100% på udlån igen medmindre der sker noget drastisk med Shaw og Malacia. Lad knægten fortsætte sin udvikling og se hvor han står i sommeren 2024 hvor Malacias offensive output gerne skal være udviklet hvis han vil fortsætte i klubben.

Både Laird og Hannibal kan dog hurtigt komme på samme liste som Elanga med akademispillere der måske kan overvejes at sælges i stedet for at bruge pengene andetsteds. Jeg tror dog især på førstnævnte og hans muligheder for at presse Dalot hvis man ikke henter en Frimpong eller lignende.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Pally / Deebo: Tak for gode indlæg med perspektiv og de helt nødvendige nuancer efter en skuffelse (hvor følelserne kan dominere).

Deebos liste over spillere, der bør skifte adresse siger det meste.
Nok spillede De Gea og Donny i går, men resten har jo ikke DIREKTE impact i går (bænken/udeladt/udlejet).

Men det synes tydeligt, at ETH simpelthen har så lidt tillid til mange af dem, at han af forskellige grunde presser den foretrukne start11 for meget.

Det er selvfølgelig uholdbart allerede nu, men essensen er vel meget enkel:
Vi har et konkurrencedygtig hold, når de bedste er klar, i nogenlunde form, spiller på deres favoritpositioner samt kun skal skal spille 1 kompetitiv kamp om ugen.

Dette er bare IKKE scenariet resten af sæsonen (efter VM).
Jeg så et tweet i går dog uden at faktatjekke. Konklusionen var, at hvis United går videre i EL plus domestic cups, er det p.t ikke plads i kalenderen til at reschedule de udsatte Leeds og Crystal Palace kampe.

Med sandsynlige skader/træthed/formdyk efter VM har vi så udsigt til juleprogram og derefter 2 kampe om ugen.
Her er det sgu skidt ikke at have trupbredde og/eller stole på den.

Skrevet af Pally
@TUW: Jeg synes bare, at kritikken fra nogle meget hurtig bliver meget skinger. En del har tidligere råbt på, at DvB skal have en reel chance og her var der med Fernandes´ skade en mulighed. Personligt havde jeg foretrukket Fred ind og Eriksen op, men jeg kan også godt se et plausibelt argument for det andet.

I forhold til Ronaldo, så kunne han selvfølgelig have kørt Elanga til højre og Rashford centralt, men igen kan jeg også se argumentet for begge dele.

I forhold til motivationen, så tror jeg lige præcis, at det er der, de mange kampe sætter sig først. De bliver naturligvis fysisk trætte, men de der ekstra procent, man skal have oven i hovedet for at gå ind og dominere eller i det mindste stå imod et topmotiveret hold, er nogle af dem, som er svære at finde til hver eneste kamp, når der er så mange, så tæt på hinanden. Nogle gange går det godt, når defensiven formår at holde tæt, uden at holdet fyrer på alle cylindre, men i går gik det så slet ikke.

Måske er det bare et temperamentspørgsmål, men nærmest at male dommedagsmalerier (jeg ved godt, at det ikke er flertallet) på baggrund af en elendig kamp efter en stærk række af kampe, bliver bare for hidsigt for min smag. Som Deebo peget på, så er der masser, der endnu skal ryddes op i, og det taget i betragtning har EtH lagt en del skinner i den rigtige retning.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
TUW: Forstår fuldstændig din overordnede pointe.

Men herinde har flere ønsket at Donny fik chancen og endda ment, at han burde være en del af den optimale midtbanekonstellation.

Well. To svaler gør ingen sommer og han skal vel retteligt have lidt flere chancer og endda i et kontinuerligt forløb.
Dog må man sige, at han ikke selv har gjort meget i torsdags eller i går, for at overbevise.
Han kunne passende starte med en bare nogenlunde investering i det fysiske tilstedevær.

Og don´t get me started ift Lindeløfs helt urimelige og kujonagtige "jeg bliver bullied af Ollie f.. Watkins".
Svenskeren er antitesen til alle de kvaliteter Martinez har vist på få måneder.
Til gengæld har Lindeløf patenteret en forsvarsspillestil, hvor han løber parallelt med modstanderen uden at gøre noget som helst.
Jeg nægter at tro på, at dette er instrueret af ETH.

CR7: Deebo har sagt det hele og mere til (flere gange 😉).
Skrevet af Pally
@Scholes: Præcis, og derfor skal man nok også se, om man kan undgå at sætte forventingerne sindssygt højt. Dilemmaet for EtH er åbenlyst, om han skal presse sin kernespillere voldsomt meget i en helt vanvittig tætpakket sæson og håbe på det bedste, eller om han skal spille spillere, som reelt ikke er helt gode nok og håbe på det bedste.

Jeg synes dog i hvert fald, at han har brugt Fred og McT for lidt (ja, det lyder mærkeligt), for de burde kunne være på holdet i de blødere EL-kampe. Men det er svært, og jeg er enig i din betragtning af, at det kan blive problematisk i resten af sæsonen. Faktisk ville det være ideelt, hvis det kun var Eriksen fra vores trup, der skulle til VM :-)
Skrevet af Deebo
Jeg fik slet ikke læst Pallys indlæg inden jeg gik amok, men jeg er selvsagt meget enig og det afspejler mit eget indlæg kort efter jo egentlig også.

Scholes lavede et glimrende indlæg for kort tid siden der opsummerede alle de gode og mindre gode ting fra Ten Hag og de seneste to kampe afspejler jo egentlig de punkter meget godt. Han er langt fra perfekt, men jeg synes det afspejler manden meget godt at han indtil videre har udviklet sig og fundet løsninger hver gang det er gået galt.

Efter Brentford kampen gik han med det samme den pragmatiske vej og droppede opspillet bagfra hvor især Maguire og De Gea har det svært. Man fokuserede i stedet på holdånden, fight og den defensive organisation. Derefter byggede man yderligere på hvor spillet udviklede sig fint indtil skaderne til Varane og Antony har gjort ondt da erstatningerne slet ikke tilbyder det samme og så er vi jo tilbage til min egentlige pointe: Spillerne er ikke til det ligeså snart vi rammer 14.-17. mand i bredden.

Mit håb er at grunden til at man brugte Donny er at man inden Januar vinduet gav ham chancen fra start med de andre startere som han aldrig havde fået i sin tid. Det gik selvsagt ikke som håbet, men nu kan man også med god samvittighed sende ham videre uden den der what-if som jeg og flere andre har haft med ham. At man ligesom Pally påpegede død og pine skal have Eriksen som 8´er er dog ærgerligt, da jeg hele tiden har ment at hvis Donny skulle have en fremtid var det på den position og ikke 10´eren. Synd for manden, men det er bedst for begge parter at sælge ham allerede til Januar.

Ten Hags helt store fejl er og bliver Ronaldo. Det er nærmest utilgiveligt at manden får anførerbindet, og det skal ETH med rette have meget kritik for. Han gik fra at håndtere voksenbabyen perfekt til nu pludselig at give ham 4 gange fuld tid i træk. Ganske uforståeligt, og vi må jo bare håbe at den reunion snart er slut.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af TheUnitedWay
Pally: Jeg er sådan set enig i at det godt kan have noget med det at gøre omend jeg synesat vi i begge halvlege overtog spillet. Jeg hører nok ikke til den gruppe som ser det helt sort, da jeg inden sæsonen mente at en 4-6 plads var det realistiske scenarie. Nu er vi nummer 5, og lige midt i det. Der vil komme bump på vejen og sådan er det.

Jeg glæder mig dog til at vi får solgt noget dødvægt fra. Ronaldo er for at se en spiller vi bør lade gå gratis, og DVB samt en to-tre spillere mere bør vi kunne få lidt mønt for. Hvis det ligefrem bevirker at vi får råd til en spidsangriber i januar, så er det helt perfekt.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Pally: Og vi kommer nok ikke uden om en brutal prioritering mellem de 4 turneringer.

Can a loss be a win: Jeg kommer aldrig til at håbe på et tab, men græder tørre tårer, hvis vi ryger ud mod Villa på torsdag og tillige nedprioriterer FA Cup fra første runde.
Så må ETH blive kritiseret for det.

Desuden: Jeg var allerede i sidste uge fortaler for at trække Barcelona i morgen.
På den måde finder vi ud af, om vi har niveau til (måske) at gå hele vejen for at nå CL og et trofæ på den måde.
Alternativt spiller vi ekstra mange kampe frem til semi, hvor vi møder Arsenal og sætter os mellem 2 stole.

Skrevet af TheUnitedWay
Scholes: Ja jeg tror også tidligere at jeg ønskede mere fra DVB og Linde, men man jo også bare sige at ingen er forpligtet udover deres evner.

Det kan selvfølgelig irriterer at en svensk landsholdsspiller ikke er mere klar i hovedet til sådan en kamp, men det er vel bare de udfald han har.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af fedefynboen
Ja, i kampens hede ligger forhastede konklusioner lige til højrebenet.

I forhold til kritikken af Ten Hag synes jeg man skal spørge sig selv.
Hvor ville vi være, hvis hollænderen havde undgået de træthedstegn som nu måske/måske ikke virker til at være der?
Og hvor ville vi ha´ været hvis træneren havde roteret det mere, som er midlet til at undgå overtræthed, fysisk eller psykisk?
Ville vi ha´ kunnet opnå den stime med følgende selvtillid så hurtigt som vi har?

Som Pally siger. Easy does it!
Den grundstødte supertanker vi var tager tid både at bringe flot og få op i fart igen.
Synes det er svært at bebrejde Ten Hag hans valg.
Indtil videre har han ikke vist tegn på at overse problemstillinger vedr. hold og spil.
Fortsætter han med at sætte ind hvor det er mest påkrævet, tænker jeg hans læringskurve vil være støt stigende.
Det gælder også hvem der kan bruges på sigt og måske især hvem der ikke kan.
Enig - behovsudsættelse er hvad der er mest brug for lige nu.
Skrevet af Deebo
CR7: Deebo har sagt det hele og mere til (flere gange 😉).

Og jeg kunne blive ved længe endnu. Jeg vil nærmest garantere Ten Hag kritikerne herinde at vi vil se en lige så stor spillemæssig "revolution" som tilførslen af Casemiro har været, hvis man en dag får en angriber ind som kan true dybt, holde fast i bolden og linke-up og endda skabe noget selv. Her snakker vi ikke en gang om han selv kan score mål hvilket da ville være at foretrække men ikke alfa omega når man har målscorere som Rashford og Bruno på holdet også.

Jeg er overbevist om at forbedringspotentialet er enormt og det har Martial også vist i de 140 min han har spillet positionen, selvom han næppe har været i optimal form på noget tidspunkt denne sæson. Se bare en Arsenal kamp med Gabriel Jesus der nu ikke har scoret i 8 kampe i træk eller noget i den dur og stadig formår at have en impact. Vi må se om Martial på magisk vis bliver den spiller eller om man kan finde en udefra *host Osimen host* for den slags angribere hænger selvsagt ikke på træerne. Ja selv en Ivan Toney ville gøre en positiv forskel på det vi ser lige nu, selvom jeg håber man sigter højere.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Deebo: Og det er helt fair.
Men som en der læser alle dine indlæg og tit kvitterer positivt tilbage, må jeg konstatere, at din pointe re. CR7 ER cementeret nu (for mig). 🙃

Du kender også min holdning til Martial i almindelighed og hans holdbarhed i særdeleshed.
Det kan meget vel være, at ETH incl koncept kan forløse noget efter 7-8 års hot and cold, men 140 minutters empiri er lovlig spinkelt for mig i forhold til at stole på holdbarheden - især i lyset af det massive program der venter fra Boxing Day og frem (han bliver vel for f... ikke udtaget til Frankrigs trup?).

Det bliver 6 turbulente måneder herfra, hvor held/uheld/VAR og den sorte kat på vejen sikkert også spiller ind.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Bekræftet: Barcelona i 1/16 (troede først der var lodtrækning i morgen).
Skrevet af Deebo
Haha Scholes, jeg skal prøve at holde igen...
...Indtil næste kamp Ronaldo starter :)

Empirien med Martial skal hovedsageligt ses som hvad en bevægelig angriber der fungerer i kombinationer og kan true i dybden kan gøre mere end det handler om Martial selv. Han er nemlig noget svær at stole på med alle de skader for tiden.

Man kan jo også bare kigge på kampene med Rashford hvor jeg stadig mener man spiller bedre, selvom han ret tydeligt har store mangler på den position. Derfor mener jeg at forbedringspotentialet er enormt.

Barcelona var vel forventet ja, selvom jeg personligt havde foretrukket den lige så sjove med Ajax. De burde være et bedre hold end United, men der kan jo nå at ske meget i mellem tiden. Det bliver sgu sjovt at se hvilken modtagelse Frenkie får på Old Trafford.
Ellers ganske enig i at det lige nu bestemt ikke gør noget at få den sværeste modstander fra start med den fare et tidligt exit er. Top 4 i PL er lige nu noget mere indenfor rækkevidde end jeg havde troet og den skal man gå 100% efter på bekostning af især Carabao, men vi kan samtidig også være spillet helt ud af top 4 ræset inden Barca kampen og så er det måske ikke så fedt at eneste vej til CL er så svær.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Deebo
Liverpool sat til salg af ejerne mens vi fortsat må trækkes med Glazers. Nu må vi vente og se hvem køberne er, men livet er sgu ikke fair!
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Deebo: Godt ord igen uden nogen form for skepsis; blot en melding om, at jeg har fanget synspunktet.

Omvendt vil vi jo begge være tilfredse, hvis CR7 starter på torsdag for derefter at sidde ude mod Fulham på søndag.

Og fra det spekulative overdrev: HVIS Donny og CR7 bliver spillet og NÅR de præsterer som de gør, er den indlysende up-side, at der ikke er noget at diskutere længere om deres relevans.
Det gælder i endnu højere grad til januar, hvis man til den tid svinger den store økse.

Det giver trods alt mening, at man/ETH forsøger at holde det hele flydende indtil da.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
NB: Martinez i karantæne i første kamp mod Barcelona.
Mon Lindeløf allerede har ondt i maven ved tanken om 1:1 mod Lewandowski?
annonce
0