Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af CrimsonFiend
Der er ingen grund til at være nedladende, men Inferno har en pointe - selvfølgelig har Moyes et koncept og en måde han gerne så holdet spille.

Hvad er Moyes´ spilkoncept i UNITED? Ikke i Preston. Ikke i Everton. I United.

Nogenlunde det samme som de sidste 10 år i Everton, om end med bedre spillere (skulle man tro). Han sigter efter at overloade kanterne, enten med overlappende full-backs eller ved at spillere fra midten trækker mod en af siderne, for at skabe rum: Enten til at smide indlæg ind i feltet, eller til at strække forsvaret og skabe plads på midten.

Det tror jeg i øvrigt at vi alle sammen godt ved, det er jo ikke fordi det er en obskur hemmelighed, eller en specielt kompliceret type fodboold for den sags skyld.

Men mest af alt er Moyes en pragmatiker der tilpasser taktikken efter modstanderen. Det kan man så mene om hvad man vil, men det betyder selvfølgelig at spillet på banen er mindre homogent end man ville se på et Guardiola/Wenger hold, hvor ideologi sættes over alt andet. Det ændrer ikke på at han har en plan.

Jeg tør godt sige at vi alle sammen, uden undtagelse, hungrer efter at se lidt fremgang, men lad os nu lige være lidt realistiske. Valencia og Januzaj i en diamant? De må være det længste man overhovedet kan komme fra centrale midtbanespillere. Var det i øvrigt ikke i FA Cup´en mod Swansea at vi spillede med 6(?) offensive spillere i 30min - uden held.
Og som andre nævner har Rooney på midten ikke været nogen messias. Tværtimod manglede han i angrebet mod Stoke.

Hvis ellers man kan få styr på skaderne har Moyes holdet til at spille en fornuftig, men konservativ, 4-2-3-1 med Carrick/Håret/Fletcher/Jones som dobbelt pivot og fine muligheder for taktisk justering i angrebet. Lad os vente med formeksperimenterne til holdet er stabiliseret og der bliver malet knap så meget dommedag op i medierne.

Edit: Jeg er i øvrigt, som jeg også tidligere har skrevet, enig i at Moyes lige nu ikke ser ud til at være løsningen, men, og det mener jeg som oprigtig nysgerrighed, vil i ikke mene at det er bedre at lade ham tage sæsonen ud og erstatte ham med den helt rigtige, i stedet for at skabe endnu mere dårlig omtale og usikkerhed omkring klubben ved at smide ham på porten med det samme og lade en af assistenterne (hvem?) tage over?
Skrevet af Psygnosis
Jeg ville hellere have Mike Phelan tilbage i tro og håb om den top 4 er realistisk. For med Moyes ser det umuligt ud.
Manchester United Real Madrid vs Barcelona 27/4-11 En kæmpe hån for fodbolden!
Skrevet af Coppell
Altså jeg har aldrig troet på at Moyes vil blive fyret nu. Han får mindst sæsonen ud og sikkert også mere endnu, men hvis næste sæson begynder lige så skidt, så tror jeg dog at selv United får nok. I øvrigt er det altid en skidt løsning at fyre imo, hvis man ikke har en afløser klar, og jeg kan ikke lige se hvilket attraktivt navn vi kan få her og nu.

Hvis overlap på fløjene kan kaldes et spillekoncept, så kan man hurtigt blive træner. Det kan da umuligt være hans eneste gameplan. Jeg har det fint med en træner, der varierer sin taktik, men det er som regel et godt tegn, hvis man kan se hvad han vil i hver enkelt kamp. Som f eks i mandags da de fleste havde forventet at Lille José ville parkere bussen mod City. Som han gjorde mod os og Arsenal. Men han havde en anden plan nemlig at vinde slaget om midtbanen og det lykkedes på brilliant vis. Den slags planer har jeg uanmindeligt svært ved at se med Moyes. Og jeg har ellers set stort set hver eneste kamp i år.
\"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you, and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you, that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your al...
Skrevet af a-mg
Problemet ved Moyes er, at hans spilkoncept er enormt primitivt. Alternativt har han stadig ikke truppen til at spille på den måde han gerne vil. Jeg læste for nylig, at vi er det hold i PL i år, der har slået flest indlæg (og derfor også et af de hold der spiller færrest gange gennem midten). Det lyder som en statistik Moyes kunne have haft i Everton og dét er foruroligende. Hvis han tror han kan spille United som han spillede Everton, og ikke kan se problemerne, er hans taktiske værktøjskasse for lille til at være manager i United. Det kunne være interessant at være på fluen på væggen til taktikmøderne, som jeg desværre har et indtryk af som værende ret banale.

Præcis Coppell. Jeg ville ønske Mourinho sad på vores trænerbænk lige nu.
Skrevet af Inferno
Coppell, mener du i ramme alvor, at Moyes ikke har et spilkoncept ?

Som jeg allerede har skrevet, kan det være svært for den enkelte at se tendenser, svært at se hvad en manager vil (i det her tilfælde Moyes), det er jeg helt enig i. No Problem. Men, derfra og så til at postulere at Moyes ikke har et spilkoncept, er der bare KÆMPE stor forskel. Det er helt på månen. Det har jeg forsøgt at forklare, og det står jeg ved, any day.

Om Fergie m.fl traf det rigtige valg vil tiden vise. Moyes kan meget vel ende med at få en fyreseddel. Det er da til dels forståeligt, at der stilles spørgsmålstegn ved om han er den rigtige, resultaterne og spillet generelt in mente Jeg mener dog, at han bør få mere tid til at sætte sit præg på holdet, og til at udføre hans ideer og tanker i alle spillets faser. Herunder tid til at hente nye spillere osv. Andre mener så at han bør fyres, af forskellige årsager. Igen, fair nok, no problem.
Football What is It All About? It is about being UNITED. \\\"Vi kender ikke noget til nogen, gå din vej.\"
Skrevet af Coppell
Læs nu hvad jeg skriver. Jeg brugte oven i købet versaler for at hjælpe lidt på vej.

Det kan godt være at han har en plan. Han har bare ikke formået at vise den i Utd. Måske er spillerne for dårlige. Måske er Moyes for dårlig til så stor en klub. Faktum er i hvert fald at mens det var temmeligt nemt at få øje på hans koncept i Everton, er det svært at få øje på hos os. Vi er f eks milevidt fra den aggressivitet som Everton viste under Moyes.
\"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you, and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you, that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your al...
Skrevet af forza-mufc
Hvornår er det Giggs er færdig med at tage UEFA licensen til coaching, eller hvad det nu hedder? For hvis det er inden for ikke så lang tid, så ville det da være fantastisk at få smuglet ham ind på manager posten - såfremt Moyes ikke fungerer selvfølgelig. Han forstår da om nogen hvad det betyder, at være United mand.
\"It\'s City, isn\'t it? They are a small club, with a small mentality. All they can talk about is Manchester United, that\'s all they\'ve done and they can\'t get away from it.\" - Sir Alex Ferguson, 1986-2013
Skrevet af Coppell
Skrtel 2 Arsenal 0 efter 9 minutter.
Vi får smasket i fjæset, at 4. pladsen er væk. Men for s... hvor er der også knald på den kamp.
\"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you, and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you, that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your al...
Skrevet af Ferguson41
Vi skal vinde CL, hvis vi skal i CL næste sæson, det må efterhånden være konklusionen. Vi er med stor sandsynlighed mindst 9 point (og reelt 10 grundet målscoren) efter Liverpool efter midtugens kampe, og så er det selvsagt slut.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Jeg mener faktisk ikke CL titlen giver os en plads til næste år - der kom en slags dispensation da Pool tog den, men jeg er ret sikker på, at de nu har slået fast, at den (CL titlen) ikke giver automatisk adgang til næste års turnering (omend man så kan mene, at man jo som mester af den titel er mere champion, end nr. 3 eller 4 i de 3 store nationale turneringer).

Mht. Moyes, så synes jeg da jeg har læst udtalelser fra ham, om at han gerne vil spille attraktivt offensiv bold. Men jeg tror ikke han selv mener han har spillerne til det (hvilket jeg er enig i), og derfor bliver den spillestil han vælger mere pragmatisk og tilpasset de spillere han nu har til rådighed.
Ja, det var noget juks i sommers, men det var de mere end Moyes om (Woodward og Glazers kan også kritiseres i den sammenhæng - de burde måske have overtalt Gill eller Fergie til at tage sommerens vindue med, da de om nogen kender gamet).
I januar vinduet kunne man ikke forvente det store. Jeg tror han har en del planer om indkøb til sommer, og dem håber jeg han får mulighed for at lave. For ellers får vi bare en ny træner, som ikke rigtigt får tid til sine indkøb, før han skal til at forsvare sine handlinger og valg med et hold der bare ikke er stærkt nok.

Ja, Moyes kan være det forkerte valg, men han kan også være det rigtige - den slags får vi kun mulighed for at vurdere, hvis han får mulighed for at sætte sit præg på truppen, og ikke bare taktikken med en flok udvalgte spillere, hvor flere ikke er gode nok.
Skrevet af Ferguson41
@Crazy

Hvor har du det fra med, at man skal slutte i top 4, for at komme i CL? Det er jo ikke mere end to år siden, at Chelsea snød Tottenham for CL, fordi de vandt turneringen.
Skrevet af Psygnosis
@Crazy

Hold nu, først siger du Ferguson/Gill burde have taget sommerens vindue med. pga de kender truppen bedst. Dernæst kommentere du Moyes burde sætte præg på truppen..

Har du nogensinde hørt om en ny træner lader den gamle træner handle ind for ham? Moyes kom til United i Maj måned sidste år. At han ikke engang selv ved hvilke spillere han burde gå efter eller sørge for at få i hus i løbet af sommeren er rædselsfuldt elendigt manager ageren.

Manchester United Real Madrid vs Barcelona 27/4-11 En kæmpe hån for fodbolden!
Skrevet af Coppell
Crazy for helvede, denne sætning må da kandidere til det værste vås, du nogensinde har skrevet:

de burde måske have overtalt Gill eller Fergie til at tage sommerens vindue med, da de om nogen kender gamet

Det er så tåbeligt på alle niveauer, at jeg slet ikke kan få luft. Hvilken træner ville gå med til sådan en ydmygelse?

Moyes kan ikke løbe fra sommerens transfervindue, han havde nok også taget æren hvis vi havde signet Thiago og Bale. Men han havde nok være bedre hjulpet af Gill end Woodward.

Arsenal taber 1-5, og City går målløse fra banen for anden gang på 6 dage. Og alligevel betyder det intet for United. Intet. Siger noget om vores deroute.
\"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you, and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you, that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your al...
Skrevet af Slettet(262004201905)
@Psygnosis:

Hold nu, først siger du Ferguson/Gill burde have taget sommerens vindue med. pga de kender truppen bedst.

Nej, jeg siger, at de to kender markedet, hvilket Moyes/Woodward ikke gjorde (jo, Moyes har handlet før, men ikke om de store spillere).
En af de to kunne have bistået Moyes og Woodward, som tydeligvis var helt grønne.

At han ikke engang selv ved hvilke spillere han burde gå efter eller sørge for at få i hus i løbet af sommeren er rædselsfuldt elendigt manager ageren.

OK, så det du her mener, er at en Everton træner skal sætte sig ind i og scoute på spillere, som han ikke har en kinamands chance for at købe i den klub han arbejder for, for at vide hvad han skal gå efter, hvis han får et job i en bedre/større/rigere klub?

Hvor mange kampe havde han at scoute spillere i, fra han stoppede som Everton træner, til sommerens vindue blev lukket?

Skulle han have brugt sin sidste tid i Everton til at scoute spillere for en anden klub, efter han havde fået kontrakten? (ville det ikke have været dybt uprofessionelt overfor den arbejdsgiver han senere forlod, men på daværende tidspunkt stadig fik sin løn fra?)

Hvorfra kunne han vide hvad han havde brug for af spillere, når han ikke havde et indgående kendskab til sin nye trup?

Skulle han bare have fyret spillere, som ikke rigtigt slog igennem for Fergie, eller som Fergie selv ville af med, uden at teste dem først? (hvordan falder Kagawa og Rooney så ind her?)


@Coppell:

Det er så tåbeligt på alle niveauer, at jeg slet ikke kan få luft. Hvilken træner ville gå med til sådan en ydmygelse?

Ikke forstået. Hvordan kan det være en ydmygelse, at få hjælp/råd/guidance/oplæring af mere erfarne folk??
Hvis man er for stolt til den slags, er man imo slet ikke egnet til så stor en rolle (i nogen som helst klub eller virksomhed).
Jeg siger ikke, at en af de to (Gill/Fergie) skulle have stået for udvælgelsen eller hele handlerne, men at en af de to kunne have bistået de nye, som var/er grønne på det område.
Skrevet af Slettet(262004201905)

Hvor har du det fra med, at man skal slutte i top 4, for at komme i CL? Det er jo ikke mere end to år siden, at Chelsea snød Tottenham for CL, fordi de vandt turneringen.

Kan ikke helt huske det, men det var for nylig, hvor jeg var inde og søge på engelske pladser i europa.
Men efter at have googlet det lige nu, faldt jeg over denne side, som modsiger min påstand:
http://www.telegraph.co.…m-2015.html

Hvad der så vil ske, hvis to engelske hold vinder hhv. CL og EL samme år efter 2015, melder historien ikke noget om. Kunne blive 6 hold så.
Skrevet af Duck
Nej, som der direkte står i den artikel du linker til, så kan der aldrig blive tale om mere end fem hold fra hvert land.

I tilfælde af at både CL- og EL-vinderne slutter uden for top 4, så går nr. 4 glip af CL-pladsen.

However, that will still be the case in the highly unlikely event that one English team wins the Champions League, another wins the Europa League, and both finish outside the top four.
The fourth-placed Premier League team would again miss out, as would clubs in similar positions in Spain and Germany, who also have four Champions League spots by right.
Skrevet af Fribytter
"Jeg mener faktisk ikke CL titlen giver os en plads til næste år - der kom en slags dispensation da Pool tog den, men jeg er ret sikker på, at de nu har slået fast, at den (CL titlen) ikke giver automatisk adgang til næste års turnering (omend man så kan mene, at man jo som mester af den titel er mere champion, end nr. 3 eller 4 i de 3 store nationale turneringer)."

Året inden, LFC kom med som femmer, udtalte FA, at enten Arsenal eller CFC ville få fjerdepladsens CL-billet, hvis de vandt CL og samtidig sluttede uden for topfire. Året efter vedtog FA, at LFC ikke skulle have en CL-billet, selvom holdet vandt CL og sluttede udenfor topfire. EFC skulle i stedet have CL-billetten, fordi holdet sluttede på fjerdepladsen. Det var UEFA, der gav LFC en billet. Da CFC vandt CL og sluttede uden for topfire, vedtog FA, at CFC skulle have CL-billetten.

Jeg ved ikke, om UEFA har dikteret, hvordan billetterne nu skal fordeles. Men det har i lang tid været de nationale forbund, der har bestemt, hvordan de skulle fordeles. Real Madrid kom også med i CL i begyndelsen af nullerne uden at kvalificere sig gennem ligaen, men i stedet ved at vinde CL.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Coppell
Crazy, vi bliver nok ikke enige, for mig giver det du skriver slet slet ingen mening.

Moyes lever i forvejen i den største trænerskygge måske i fodboldhistorien. Hvis Ferguson skulle blande sig bare det mindste i noget som helst, så kommer Moyes aldrig ud af den skygge.

Moyes har da ingen chance for at løse den i forvejen utroligt vanskelige opgave det er at lave "hans" United hold efter Ferguson, hvis der er nogen som helst indblanding. Plus jeg da aldrig har hørt om den konstruktion du taler om. Det ville være en total underminering af Moyes, og derfor har Ferguson da også lavet et 100 pct clean cut. Og hvornår har et verdensomspændende brand som United bedt en afgået direktør om noget som helst? Det kan man selvfølgelig ikke.
\"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you, and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you, that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your al...
Skrevet af Slettet(262004201905)
@Coppell:
Gill og Fergie var jo netop ikke 100% afgået, hvis en af dem udførte en sidste handling sidste sommer, og bidrog med transitionen til de nye folk. Det er da meget naturligt, at man lærer nye op, når man afgår fra sin stilling gennem lang tid. Det er selvfølgelig ikke helt så naturligt i fodbold, fordi en manager som regel er væk kort tid efter. I Barcelona har de sidste par trænere (Før Martino) jo netop taget over efter at have været i klubben og lære af deres forgængere.
Ferguson forhandlede jo heller ikke selv med alle de spillere han hentede. Der bidrog Gill ham jo også (og før ham, Peter Kenyon).
Alan Hansens berømte kommentar var jo netop møntet på det faktum, at urutinerede folk normalt har brug for rutine til at støtte dem.

Det kan godt være Fergusons skygge var blevet der 2-3 måneder længere, hvis det var ham man havde fået hjælp af. Men han var og er alligevel tilknyttet klubben, så det ville jo ikke behøve at blive offentligt kendt.
Og havde man bedt Gill om at bistå Woodward i begyndelsen, ville der imo ikke være noget odiøst i det.
Skrevet af NickRomano
Hverken Moyes eller Ferguson - eller nogensomhelst anden, tredie, fjerde, femte.... - ville da nogensinde gå med til en sådan konstellation.

Moyes ville få sit trænervirke undermineret allerede inden dets begyndelse, og ville konstant få skudt i skoene, at han ikke kunne tage stilling selv, mens Ferguson ville risikere, at såfremt det gik galt; f.eks. at nyindkøbene ikke fungerede, ville han få skylden. Ferguson ville lægge sine æg i Moyes´ hat, hvilket ville være ekstremt risikabelt, og en upassende afsked efter så mange år.

Ikke en gang de rette spillere vil finde det acceptabelt, at blive handlet af en afgående manager til en ny samme.

Konstellationen vil virke på ingen af de implicerede, der efterfølgende skulle agere efter dén; og derfor er dén da heller aldrig blevet udført i virkeligheden, selvom mulighederne havde været mange.

Hvis man vil tages seriøst, skal man ikke fremsætte en sådan påstand, Crazy Gang.
Efter at have læst gårsdagens udgave af The Telegraph indser jeg nu, at NickRomano sandsynligvis (som altid) har ret,
annonce
0