Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Toggle
Han er holdets anfører. Hvis man ikke lægger ekstra værdi i det faktum så er man ikke helt med i hvordan tingene fungerer på et fodboldhold.
Vi kan vende den rundt og spørge: hvor meget boldbesiddelse har en spiller i snit i løbet af en kamp? Svaret er:
Players had, on average, 47 possessions per match. Central forwards had the fewest possessions (35) while outside defenders had the most (56).
Of the 11 km covered, only 191 m was run with the ball (1.7% of the total distance covered). This translates into about 53 sec of the match spent in possession of the ball (less than 1% of the time played). During each possession, the player covered 3-5 m, held on to the ball for slightly more than one second and averaged two touches per possession. Outside midfielders tended to hold on to the ball slightly longer than the other positions, covered more distance with the ball and took more touches per possession.
Reference:

Carling C (2010) Analysis of physical activity profiles when running with the ball in a professional soccer team. Journal of Sports Sciences, 28:319-326.


Når en spiller så har ca 1min med bolden i snit så fungerer det fint for mig at Rooney er så kampafgørende som han er (CF havde i øvrigt mindre end snittet). Og tager vi sammenligningen med fellaini så er det bare mere sårbart at lave boldtab som CM end det er som CF. Der er mindre tid og plads på bolden som CF end der er som CM. Og derfor er Rooney og Fellaini imo. ligesom at sammenligne æbler og pærer !
LUHG
Skrevet af han_solo
Du kan jo vende den om og sige, at når en spiller i gennemsnit har 1 minut på bolden i løbet af en kamp, så er det ikke helt optimalt at man bruger halvdelen af den tid på boldtab.

Jeg siger ikke Rooney er en dårlig spiller og jeg synes stadig han har en rolle at spille på holdet, men er ikke enig i at man per automatik skal være fast starter fordi man bærer anførebindet, når det ser ud til at han pt holder en mere kompetent spiller, til den måde Mourinho vil spille fodbold, ude af holdet.

Mhkitaryan bag Zlatan eller rykke Zlatan lidt tilbage og sætte Rashford på toppen tror jeg ville være langt farligere opstilling til den omstillings fodbold Mourinho er i gang med at implementere i United.
UTD
Skrevet af fedefynboen
The everlasting story of Wayne Rooney!

Det er klart at vi fans sætter overliggeren højt, når talen er om forventninger til ham og hans præstationer.

Manden HAR leveret - i den grad - og for det skal han have al respekt.

Når jeg (som mange andre) mener hans udløbsdato er passeret skyldes det 2 simple fakta.

1. Han er ikke længere hurtig nok og tilsyneladende heller ikke så opportunistisk, som da han var bedst.
Der var et kort glimt af det lørdag, da han rundede Hulls fejlplacerede back, men der bliver længere og længere mellem snapsene.

2. Placeret som midtbanemand har han hverken teknikken eller visionerne til at gøre holdet bedre.
Det er nærmest pinligt at se ham rotere om sig selv, når ideerne savnes.
For derefter at sende en håbløs diagonal ud til Valencia eller hvem der nu befinder sig derude.

Han skaber stort set intet og tilbyder sig ikke i fremadrettede trekanter.
På mig virker det som er han tynget af fortidens åg og føler han skal levere guld hver gang.

Han ville have gavn af at studere et par clips med Paul Scholes i den rolle.
Scholes havde ikke dette behov for konstant at profilere sig selv og kunne vel acceptere at andre høstede frugten af hans arbejde.

Kan Rooney indfinde sig i en sådan rolle, vil han fortsat være berettiget, om ikke andet så som breddespiller.

Det vil i øvrigt klæde ham som anfører at han gik forrest på et felt som dette.

Evner han ikke det, må han sælges eller blot sættes af.

Vekselvirkningen mellem Zlatans fysik og Rashfords hurtighed skaber langt mere og især fordi de kan skabe forvirring blandt modstanderne ved at bytte roller.

Zlatan som 9´er og en mobil Rashford bagved er gift for ethvert forsvar.

Så kære Rooney - skal du ikke nøjes med legenden, så skal du i den grad oppe dig
Skrevet af GF4life
Fynboen: Jeg er ikke Rooney-fan pga. manglende fart og fysik, men er der noget Rooney kan så er det at slå en intelligent aflevering. Se bl. a. Zlatans mål mod Soton. Derudover har han en fin placeringsevne, og et godt skud.
Så længe han præsterer accepterer jeg Rooney fuldt ud.
Skrevet af Inuk.
Anfører eller ej. Rooney har det meste af karrieren været en arbejdshest, og sålænge han er villig til at løbe ekstra for holdet er han en spiller efter Mourinhos hoved.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Slettet(262004201905)
Men det arbejdsraseri har han altså heller ikke i samme grad mere.

Manden tjener i omegnen af £250.000 om ugen i United (han kommer vist nok op på 300 med image rights), og bør derfor være en af de bærende spillere. Det er han ikke mere, og derfor bør man overveje om han skal blive i United.

Det er svært at sige, om United havde scoret de 3 mål, hvis en anden havde spillet den plads Rooney har spillet. Måske havde vi produceret mere, måske mindre.
Men når han får så høj en løn, og han procentmæssigt producerer så lidt i kampene (for hvis han har 90% dårlige og 10% gode aktioner, må en anden da vel kunne producere mindst lige så mange store chancer som ham) bør man overveje hans fremtid i klubben.
Skrevet af Toggle
Beklager at i har set jer sur på Rooney men jeg synes faktisk han har spillet ganske udmærket i denne sæson indtil videre. Det virker lidt som samme hetz jeg kører på fellaini ;)
Og så er Schweini i øvrigt inkluderet i premier league truppen :D
LUHG
Skrevet af Slettet(262004201905)
Beklager at i har set jer sur på Rooney men jeg synes faktisk han har spillet ganske udmærket i denne sæson indtil videre. Det virker lidt som samme hetz jeg kører på fellaini ;)
Og så er Schweini i øvrigt inkluderet i premier league truppen :D

Jeg vidste ikke, at Fellaini var blevet truppens bedst betalte spiller. Så ville jeg også forvente at han kunne producere mere end 1 chance pr. kamp, som er hvad Rooney har - at det så har resulteret i mål er hans held, men min påstand er at andre i truppen på den position ville kunne producere lige så godt eller bedre, og ikke hæve samme løn.
Jeg tror vi ville score flere mål med Mata derinde, og Micky (eller Lingard eller Depay) på kanten.
Skrevet af Yildis
Enig med Toggle.

For mig at se har Rooney stadig niveauet til United, og han har formået at være kampafgørende i sæsonen indtil nu. Og derudover er han anfører.

Hans problem er i mine øjne, at han ikke rigtigt er hverken angriber, 10´er eller 8´er. Han er sådan en alsidig arbejdshest-type, som har styrker, men bestemt også svagheder i alle de positioner, han kan spille. Lidt ligesom både Blind og Fellaini, der har præsteret rigtig godt, men også har store mangler som hhv. CB og CM.

Det er en spændende udfordring for Mourinho.
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Skrevet af Toggle
Rooney er truppens bedst betalte pga fortidens meritter. Sådan har lønstrukturen i øvrigt været i united lang tid inden glazers kom til også - altså at anciennitet = bedre løn. Jeg mener endda at Schmeichel på et tidspunkt var en af klubbens bedst betalte spillere. Jeg synes argumentet om lønniveauet er lidt skudt ved siden af! Da Rooney fik sin nuværende kontrakt var han jo en af verdens bedste fodboldspillere - og ja, fodboldspillere falder i niveau når de runder de 30. Derudover tror jeg at mange negligerer hans betydning for holdet - der er ikke ret mange af de nuværende spillere med united dna (igennem så mange år) som stadig er kampafgørende.

Sidst men ikke mindst gentager jeg mig selv: Rooney har faktisk spillet ganske udmærket i denne sæson indtil videre. Jeg tror Mourinho kan få det bedste ud af ham i de næste par sæsoner. Det vidner hans statistikker også om: en pass accuracy på 88% - heraf i snit 3nøgleafleveringer og i snit 46afleveringer pr kamp, 3 skud i snit/kamp, 2assists+1mål - derudover har han i snit mistet bolden 2-3x/kamp i snit for denne sæson. Til sammenligning hvis man omregner henriks statistikker til lignende antal min som Rooney har spillet så er han marginalt bedre i pasningsspillet, men kreerer færre chancer, og Mata har stort set spillet ligeså mange minutter som Rooney og er klart ringere i statistikkerne.
Nej, I har set jer sur på Rooney pga de sidste 2-3 sæsoner...ligesom jeg har et skævt syn på Fellaini !

Edit: Og tager jeg lige et ekstra blik på statistikkerne så Rooneys i øvrigt også klart bedre end MArtials
LUHG
Skrevet af fedefynboen
Kære Toggle

Statistikker har deres berettigelse. Men kan i den grad misbruges også.

Det giver absolut ingen mening at sammenligne Rooney´s og Martial´s afleveringsstatistikker.

Martial søger konstant udfordringen og vil derfor (også selv han skulle være verdens absolut bedste) aldrig kunne komme i nærheden af en midtbanespillers statistik.
Her er opgaven jo at fastholde boldbesiddelsen til chancen byder sig.

Rooney ser givet sig selv som chanceskaber snarere end decideret målscorer nu om dage, hvor farten ikke længere er til rådighed.
Det er her at jeg er helt enig i andre Rooneykritikeres synspunkt.
Han er bare ikke god nok.

Han ville fortsat være stjerne i eks Aston Villa, men i United er han i mine øjne en klods om benet. Alle hans tidligere meriter og hans løn til trods.

Nej, sats på fremtiden og lad Rashford spille den plads.
Så vil farten, opportunismen og løbepensummet skabe langt flere chancer end en udslukt Rooney evner.

Rooney er ganske enkelt for let at dække op for modstanderne og dermed ufarlig. bortset fra enkelte glimt som i sidste match.

Jeg forstår det er en hård pille at sluge, ikke mindst for ham selv.
Men evnerne rækker ikke.
Skrevet af Toggle
Jeg er klar over at statistikker ikke viser hele sandheden, men de viser størstedelen af sandheden - og fakta er at Rooney ikke er så dårlig som folk gør ham til. Jeg har hørt flere snakke om elendige boldtab fra ham, men hvad har man at basere det på når manden i 250 spillede minutter ud af 270 i sæsonens 3 første kampe har haft 3 boldtab pr kamp? Jeg synes hetzen er slået helt ud af proportioner. Derudover synes jeg godt at man kan lave en sammenligning med martial selvom martial for det meste spiller på ve kanten så har rooney det meste af tiden spillet bag topangriberen. Områderne de spiller er da i høj grad crowded med forsvarsspillere. Jeg er ikke blind, og kan også sagtens følge nogle af kritikpunkterne - især den med at han har mistet hurtighed. Men der er altså ligeså mange kritikpunkter der ikke har hold i sandheden.
LUHG
Skrevet af fedefynboen
(endnu) et svar til Toggle

Vil først understrege at jeg ikke er ude i nogen generel kritik af hverken dig eller dine indlæg.
Læser dem som oftest med stor interesse.
Det nedenstående skal altså gerne opfattes som understregning af hvad JEG mener og ikke en udfordring.

Du nævner at positionen på midtbanen er af en anden karakter en den på fløjen. Det er klart at det er rigtigt. På fløjen har man som oftest forhindringerne foran sig og dermed også muligheden for bedre at holde sig orienteret.

Som 10´er eller hvad vi nu skal kalde det, er situationen korrekt ganske anderledes.
Her kræves nærmest konstant 360 graders bevidsthed og især hvis man IKKE har farten.
Er farten tilstede kan man "nøjes" med at filme situationen FØR første berøring.
Den rigtige beslutning i kombination med farten, giver dernæst mulighed for reorientering. Forudsat naturligvis at man fastholder boldbesiddelsen og ikke vælger pasningen.

I mine øjne er det her Rooney savner klassen. Som jeg ser det evner han ikke at reorientere sig tilstrækkeligt i tide.
Med Mata i samme rolle er situationen omvendt.
Han kan reorientere sig, men er for etbenet i sin tilgang og det gør HAM næsten ligeså uanvendelig i den position.
Dog er han bedre til at indgå i 2-3 relationer.

De savner også begge den nødvendige fart.

Når jeg fremhæver Rashford som MIT valg på den position, er det ikke fordi han har Matas teknik eller Rooneys erfaring.

Årsagen er snarere at han har farten og opportunismen. Kombineret med løbevillighed og ønsket om fortsat at lære (indrømmet det er min vurdering).
Samtidig har han tilstrækkelig teknik til at kunne lære de andres kvaliteter over tid også.

En anden sag jeg gerne vil påpege er af mere generel karakter.

Du nævner termer som "fakta" og "sandhed" i din analyse.
Fodbold er mange ting, men nogen eksakt videnskab er det ikke.
Ergo må alle synspunkter være af subjektiv karakter og kan ikke omfattes af så afgrænsende termer som "fakta" og "sandhed".

Hvis man mener det til trods, er det vel beslægtet med religion og endegyldige standpunkter kommer let til at ligne fordomme.

Jeg anerkender at fodbold for nogle er som religion, men har umådeligt svært ved at tilslutte mig den tilgang.
Der er sgu for mange hvis´er.

På det religiøse plan er jeg selv agnostisk ateist og det medfører at jeg ikke kan hævde nogen endegyldig sandhed.
Det samme gælder fodbold. Jeg er subjektiv og må som følge deraf anerkende og indrømme det.

Uanset - ind med Rashford, ud med Rooney
Skrevet af Yildis
@Fynbo:

Jeg er stor fan af Rashford, men jeg kan virkelig ikke se ham som 10´er. Hans forcer ligger i mine øjne i dybden, helst som 9´er, og alternativt som kant. Så kunne jeg bedre se Zlatan komme lidt tilbage som SS, med Rashford foran, hvis det endelig skal være...
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Skrevet af fedefynboen
Jeg tror vi dybest set er enige yildis.

Netop udvekslingen af positioner d´herrer i mellem er også min tanke
Zlatan falder lidt tilbage og Rashford løber i dybden.

Det forvirrer forsvaret og skaber vinkler for teknikerne længere bagude, som eksempelvis Blind.
Stationære angribere er for lette at skærme og begge vil have gavn af "skæve" bevægelsesmønstre.
Zlatan vil kunne drage fordel af at komme i feltet efter at Rashford har banet vejen
I forhold til Rashford mener jeg det er vigtigt at udnytte hans hurtighed og det gøres bedst hvis han er undervejs nogen tid.

Derfor den omvendte udgangsposition om du vil
Skrevet af Yildis
Ok... Jeg tænker, at der så vil blive for langt mellem kæderne. Pt. spiller vi med Fellaini og Pogba centralt med Rooney som 10´er. Pogba har en frihed til at bevæge sig væk fra midteraksen, og det udnytter han til at forsøge at skabe spillet. Noget, Van Gaal aldrig ville have tilladt.

Det kan også kun lade sig gøre, fordi Rooney bidrager defensivt, når Pogba er ude af position. Zlatan eller Rashford vil ikke kunne yde den samme opbakning defensivt, som jeg ser det, og så vil Fellaini blive overrendt centralt. Så jeg forestiller mig, at Rooney som 10´er i øjeblikket er essentiel for at få det bedste ud af Pogba.
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Skrevet af fedefynboen
@

Du har naturligvis en pointe i tilbageløbet.

Jeg tillader mig dog at tro at Rashford magter den opgave også.
Mourinho vil givet kunne motivere knægten til opgaven.

Alt andet lige så kræver Zlatans tilstedeværelse en ekstra indsats fra 10´eren uanset hvem han er.

Du har også helt ret, tænker jeg, i bekymringerne omkring Fellaini.
Ved ikke, men jeg tror han fortsat er en midlertidig løsning.

Kender ikke Mourinhos tanker om Schneiderlin, men mon dog ikke han vil gøre sig gældende på den 6´er over tid.
Hans evner rækker ikke så langt offensivt, men han vil givet kunne dække af for de foranliggende og erobre en mængde bolde.

Det er rigtigt at Fellainis trussel i feltet vil bortfalde og det er vel den primære grund til at han fortsat er at finde i start 11´eren.
Men når relationerne på holdet falder mere på plads, tænker jeg hans bidrag vil kunne undværes.

En vis armener spøger også i kulissen, hvad han vel næppe er indkøbt til.
Måske han er designet til 10´eren når tid kommer.

8´eren får han næppe - den er Pogbas
Skrevet af Røret
Må sige jeg er enig med Yildis ift. Rooneys to-vejs arbejde, som gør det muligt for Pogba at rykke lidt længere frem i banen. Det plus han(stadig) er kampafgørende, hans status i klubben og erfaring gør ham fortjent til pladsen.

(Fynbo) Ift. Fellaini er han ikke med pga. farlighed i feltet, jeg synes slet ikke han har fået lov til at gøre sig gældende på den banehalvdel under Mourinho. Han er med fordi han har nogle styrker på midtbanen som ikke ses hos mange andre spillere, den fysiske overlegenhed i luften og på kroppen gør, at han er førstevalg. Hans opgave som bolddistributør er på et minimum med spillere som Blind, Pogba og Rooney til denne opgave.
Skrevet af Kroesus
Mht. Rashford så ved jeg at han har spillet 10´er positionen meget for vores academy. Jeg er enig med hans styrker osv., men han kender 10´eren.
Manchester United Chicago Bulls
Skrevet af Toggle
Et godt bud på en startopstilling imorgen ville være:
degea
valencia bailly smalling shaw
pogba fellaini
mkhitaryan rooney martial
zlatan

Jeg krydser dog fingre for schneiderlin i stedet for fellaini - og så kan man jo sagtens forestille sig blind spille på bekostning af smalling.
LUHG
annonce
0