Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af GF4life
Tøffe: Jeg er nu fortrøstningsfuld nok med at han kan løse sin opgave hvis bare at han har en defensiv midt bag sig. Problemet her er at han har mange defensive pligter, og desuden har en langsom makker i Fellaini. Oven i det er Rooney mildt sagt ikke boldfast længere, og dermed er Pogbas betingelser for at blomstre begrænsede. Om det skal være 4-3-3 eller 4-4-2 diamant er for mig underordnet, men det er tydeligt at der ikke er balance i det nuværende system.
Skrevet af Tøffe & Gravers ankomst i Madrid
Fair nok

det ville også klæde ham. Jeg påstår egentligt bare at det er lidt naivt at han ikke har prøvet tremands når der er en statistisk pointe i det -alene med Pogba som komponent.

Men der er selvfølgeligt hårknude med alle de spillere og idéer der i vejen for hinanden i klubben lige pt oh nogen vil jo også blive ofret.

Det bliver nok nødt til at blive Rooney så.
Skrevet af GF4life
Ja det er jo problemet. Rooney er anfører, og dermed svær at sætte af. Det bliver Mou bare nødt til, og så må Rooney æde den. Ingen over holdet.
Skrevet af Slettet(161034201910)
Det virker til, at folk gerne så Schneiderlin som DM bag Pogba. Jeg er helt med på, at vi har brug for en spiller i den rolle, men hvorfor ikke Blind i stedet? Han er en langt bedre pasningsspiller og taber altså meget få dueller trods manglende fysik og hurtighed. Jeg synes ikke Schneiderlin gør mere på bolden end Fellaini kan og det har vi jo set, ikke fungerer.

Det ville jo næsten være et nederlag at måtte ty til en 35-årig Michael Carrick, selvom midtbanen skriger på ham i en kamp som i dag, synes jeg.
Skrevet af Manchester_United17
Hold kæft hvor vil jeg gerne se Blind som CDM snart igen. Blind - Herrera - Pogba. Why not?!
Manchester United.
Skrevet af Slettet(161034201910)
Ja, det var netop den konstellation, jeg havde i tankerne. Blind som styrer tempoet og fordeler spillet, Herrera der bringer dynamik og aggressivitet i presspillet og Pogba med frihed til at være kreativ på den sidste tredjedel.

Så kan man jo altid smide Fellaini ind i stedet for Herrera hvis man forventer et luftbombardement.
Skrevet af Toggle
Jeg så også gerne blind afprøvet som CDM. Problemet er bare hans fysik tror jeg for det er vel næsten det vigtigste hvis man vil spille med en 6er for at aflaste Pogba i det defensive. Og som alle andre pointerer så bliver spillet generelt for langsomt og rigidt når man har Zlatan, Rooney, Fellaini og Mata på banen på samme tid. Jeg forstår heller ikke ideen med fellaini i startelleveren - manden er jo bare boldflytter og så vandt han i øvrigt ikke ret meget. Læg dertil hans konstant langsomme omgang med og uden bold...så beder man også om at tingene skal gå galt.
Et bud på min ideelle startopstilling vil tage udgangspunkt i 4-1-4-1
Degea
Valencia-Bailly-Smalling-Shaw
Schneiderlin/Carrick/Blind
Rashford-Herrera-Pogba-Martial
Zlatan

Det ville nok ikke være sandsynligt hvis Rooney absolut skal spille men så må det blive et bytte med Herrera. Det vigtigste lige nu bliver at komme igang med at vinde kampe igen og så er det vel næsten ligegyldigt hvordan det sker.
LUHG
Skrevet af Fribytter
@ GF4Life

"Jeg synes generelt tysk fodbold er noget af det mest inspirerende, fordi en træner som f. eks. Løw eller Tuchel kombinerer presspil med det mere tålmodige spil. Det er måske så grunden til at jeg er glad for at vi ikke fik Klopp, han vil kun presse højt lige meget hvordan kampen udvikler sig. Der synes jeg både Løw og Tuchel har lidt flere strenge rent taktisk."

Nu er jeg ikke helt sikker på, hvad du mener. Et højt presspil kan sagtens gå hånd i hånd med et tålmodigt pasningsspil. Og så er det lidt en myte, at Klopp ikke varierer presspillet. Han presser normalt spillerummet, men kan også presse på andre måder. Det væsentlige ved Klopps pres er egentlig, at det er et princip, der gælder over det meste af banen. Der er også en grund til, at det kaldes gegenpressing/genpres/kontrapres og ikke et højt pres. Det kan være et højt pres, og det er det ofte, men det er ikke essentielt for presset, om det er højt - det er måden at presse på, der er det afgørende.

Du har dog ret i, at Klopp ofte går efter at dræbe kampe fuldstændig, hvis han føler, at modstanderne ikke kan følge med. Hvis det højere tempo ikke resulterer i mål, så er der imidlertid en risiko for, at Klopp lukker modstanderen ind i kampen igen, når spillerne er ved at løbe tør for kræfter. Klopp prioriterer måske topniveauet højere end de fleste andre trænere, og det kan give mere svingende præstationer. I fodboldverdenen er der en lidt grov måde at inddele trænere på. Der er de trænere, der er gode til at få spillermaterialet til at præstere, hvad man kan forvente på papiret, og hvor risikoen for deciderede underpræstationer er forholdsvis lille. Og så er der trænere, der kan få hold til overpræstere under de rette omstændigheder, men hvor risikoen for underpræstationen også er større, og hvor det kan tage tid at få udviklet spillertruppen derhen, hvor konceptet forløses til fulde. Bielsa bliver normalt brugt som et eksempel på den mere ukonventionelle og eksperimenterende træner, hvor en træner som Ancelotti nok i øjeblikket er det bedste eksempel på den driftsikre toptræner.

Guardiola låner lidt fra begge lejre, da han konstant går efter at rykke topniveauet, men det er svært at forestille sig hans fodbold uden dyre megastjerner. Löw er forståeligt nok inspireret af Guardiolas arbejde i Bayern München. Tuchel har rent taktisk også større fokus på boldbesiddelsen, men mit indtryk er ikke, at han på samme måde eksperimenterer med positionsspillet som Guardiola. Imø. går han i øjeblikket efter at konsolidere Dortmund som det næstbedste tyske klubhold og satser derfor på de mere sikre elementer. Men han er da bestemt spændende. Den store forskel på Klopp og Tuchel er dog ikke i hvor høj grad de varierer taktikken, men derimod tilgangen til det chanceskabende spil. Tuchel er tilhænger af, at chancer spilles store. Han er ret spansk på det område. Klopp er ikke modstander af store chancer, men han foretrækker mange afslutninger og hurtigt afviklede angreb. I EL-kvartfinalerne så vi, at det ene ikke var bedre end det andet på dagen med mindre, man mener, at Tuchel havde et klart bedre spillermateriale til rådighed, for så var det et taktisk nederlag kun at spille lige op med Liverpool set over to kampe.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt Klopp kan spille tålmodigt og opbyggende, så kan de vælge og se opspillet til Coutinhos anden scoring imod Arsenal, eller opspillet til Origis afbrænder imod Chelsea. Den sidste er faktisk her: https://twitter.com/MrBoywunder/status/776911675807195136

Egentlig burde Man. Utd. kunne købe sig til så meget kvalitet i kæderne, at det ikke burde være vanvittigt svært at finde en træner, der kan få klubben i topfire. Dog har Man. Utd. haft store problemer med rekrutteringen, og de dyre handler har endnu ikke bragt dem op på det ønskede niveau, så spørgsmålet er vel, hvad Man. Utd. egentlig har brug for? For mig at se er der brug for genopbygning, og udfordringen består pt. i at komme fra baghjul og etablere sig i topfire. Her passer en træner som Klopp bedre til jobbeskrivelsen end Löw.

@ Crazy

Nu kan det være varm luft, men Klopp har udtalt, at planen var at holde et sabbatår, før Liverpool kom på banen. Der var interesse for Klopp fra flere klubber på det tidspunkt, men Liverpool var en af de få klubber, som Klopp var villig at afbryde sin pause fra fodbolden for. Om Man. Utd. kunne have fået ham til at gøre noget lignende, er selvfølgelig svært at vide, og det kan være, at man simpelthen fra starten har vurderet Mourinho som en mere driftsikker afløser for Van Gaal. Hvis det er Man. Utd., der har fravalgt Klopp til fordel for Mourinho, undrer det mig bare en smule, da Man. Utd. tidligere har fravalgt Mourinho til fordel for Moyes, og da Ferguson ved flere anledninger har rost Klopp og talt om ham i forbindelse med trænerjobbet i Man. Utd..
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Toggle
Er der egentlig nogen af jer der har i overvejelserne at Schweini bliver taget til nåde ? Han kunne sagtens være løsningen på vores problem med en CM der styrer tempoet i kampene.
LUHG
Skrevet af Slettet(262004201905)
Nu kan det være varm luft, men Klopp har udtalt, at planen var at holde et sabbatår, før Liverpool kom på banen. Der var interesse for Klopp fra flere klubber på det tidspunkt, men Liverpool var en af de få klubber, som Klopp var villig at afbryde sin pause fra fodbolden for. Om Man. Utd. kunne have fået ham til at gøre noget lignende, er selvfølgelig svært at vide, og det kan være, at man simpelthen fra starten har vurderet Mourinho som en mere driftsikker afløser for Van Gaal. Hvis det er Man. Utd., der har fravalgt Klopp til fordel for Mourinho, undrer det mig bare en smule, da Man. Utd. tidligere har fravalgt Mourinho til fordel for Moyes, og da Ferguson ved flere anledninger har rost Klopp og talt om ham i forbindelse med trænerjobbet i Man. Utd..

United snakkede, ifølge Ferguson, med Mourinho, da Fergie stoppede. Men Mourinho var dengang, igen ifølge Ferguson, besluttet på at vende tilbage til Chelsea. Ligeledes snakkede man med Klopp, som stadig ikke mente det var tid til at forlade Dortmund. Og Pep havde planer om at skifte til Bayern.
Jeg tænker også, at alle 3 trænere - selvom de alle er store trænere - havde i tankerne, at de kun ville kunne fejle, når de skulle efterfølge historiens mest succesfulde træner.
Da Liverpool signede Klopp sad van Gaal forholdsvist sikkert i sædet. Jeg tvivler på, at man kort inde i sæsonen havde planer om at skifte van Gaal ud. Så havde man nok gjort det i sommerpausen.

Jeg tror aldrig United har stået med valget mellem Klopp og Mourinho. Mourinho sad i øvrigt også ret sikkert i sædet, da Klopp blev ansat i Liverpool.
Skrevet af Slettet(161034201910)
@Togge:

Er der egentlig nogen af jer der har i overvejelserne at Schweini bliver taget til nåde ? Han kunne sagtens være løsningen på vores problem med en CM der styrer tempoet i kampene.

Jeg synes ikke han var specielt god til det sidste efterår. Der var selvfølgelig noget omkring omstillingen til en ny liga og et nyt tempo, men som jeg husker det, var Carrick bedre tæt på hver eneste gang. Schweinsteiger bragte noget vindermentalitet ind i visse situationer (f.eks. Watford ude), men det var sjældent han satte tempo på spillet. Det gik simpelthen for langsomt.
Skrevet af Foxy
@Geddar

Tak.

Hvorfor skulle det være et problem når man stiller med en smal diamant?
Hvis du mister bolden i en normal 4-4-2 og blot en af dine backs står for offensivt, vil det skabe en ubalance nede i forsvaret. Så lige meget hvad kan man aldrig helgardere sig imod tåbelige boldtab.

Forbindelsen mellem hver kæde skal være langt bedre, og hver spiller skal forstå deres position. Der skal løbes ekstra metre for at få genpresset til at fungere. Men til gengæld vil det give mening over en hel kamp, da man netop sparer tåbelige km ift. de 1-2 mands pres imod bold holder vi benytter pt.
Manchester United & Indianapolis Colts Deutschland Weltmeister 2014 !!!
Skrevet af Fribytter
@ Crazy

Nej, det var også lidt klodset formuleret. Situationen er selvfølgelig aldrig opstået. Men Van Gaal var aldrig andet end en overgangsfigur, så derfor var der ikke noget til hinder for, at Man. Utd. kunne have kørt Klopp i stilling som Van Gaals afløser efter Klopps pause. Man. Utd. har til sammenligning helt sikkert fulgt Peps situation ret tæt i det efterår, Klopp blev ansat i Liverpool.

Jeg tror bare ikke, at Klopp har kunnet se sig selv i Man. Utd.. Der kræves resultater med det samme, og indkøbspolitikken under Woodward er lagt meget an på at købe store navne, og det er ikke noget, der tiltaler Klopp. Det er ikke et miljø, han er vant til at præstere i.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Slettet(262004201905)
Nej, det var også lidt klodset formuleret. Situationen er selvfølgelig aldrig opstået. Men Van Gaal var aldrig andet end en overgangsfigur, så derfor var der ikke noget til hinder for, at Man. Utd. kunne have kørt Klopp i stilling som Van Gaals afløser efter Klopps pause. Man. Utd. har til sammenligning helt sikkert fulgt Peps situation ret tæt i det efterår, Klopp blev ansat i Liverpool.

Jeg tror bare ikke, at Klopp har kunnet se sig selv i Man. Utd.. Der kræves resultater med det samme, og indkøbspolitikken under Woodward er lagt meget an på at købe store navne, og det er ikke noget, der tiltaler Klopp. Det er ikke et miljø, han er vant til at præstere i.

Klopps udtalelser dengang United skulle finde en afløser for Ferguson syntes nu ellers at indikere, at kan godt kunne se sig selv i rollen. Men timingen var bare forkert.
I øvrigt er det da noget sludder, at det ikke tiltaler ham, at købe store navne. Han har aldrig rigtigt haft muligheden for det, ud over at købe tidligere spillere hjem, når de ikke har slået til i Bayern.
Men bl.a. købte han da Mkhitaryan foran hold som Liverpool.

Alle trænere er midlertidige, og van Gaal var ansat for 3-4 år i United - der stod mig bekendt ikke noget i kontrakten om, at man bare kunne skifte ham ud, hvis en anden mere interessant træner blev ledig.
Skrevet af Fribytter
@ Crazy

Det kunne han da sikkert dengang, og han havde jo nok fundet en anden klub, hvis ikke Liverpool havde meldt sig på banen. Men nu valgte han at ændre på sine planer for at skrive med Liverpool, og det kom bag på de fleste. Altså må der være noget ved Liverpool, der tiltaler Klopp, og som han ikke kan få øje på ved ret mange andre klubber.

Mkhitaryan blev først et stort navn efter skiftet til Dortmund. Og nu har Klopp igen valgt en klub, der ikke køber de største navne eller de dyreste spillere. Hvis det betød meget for ham at få muligheden for at købe den slags spillere og præstere under de forventninger, som den slags indkøb medfører, så havde han jo nok valgt ikke at afbryde sin pause. Han har desuden selv udtalt, at den slags udfordringer motiverer ham.

Selvfølgelig stod der ikke noget i kontrakten om, at Van Gaal var en overgangsfigur. Men det var han. Og det har han været i de fleste andre klubber, han har været i. Han har også selv udtalt, at han var ansat til at igangsætte en proces. Med andre ord skulle han forberede holdet til den næste træner. Han er jo også 65 år og betydeligt ældre end Klopp, Mourinho og Pep. Tror du overhovedet ikke, at Man. Utd. havde følere ude omkring Pep, fordi Van Gaal kun var igang med sit andet år af kontrakten?
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Slettet(262004201905)
Det kunne han da sikkert dengang, og han havde jo nok fundet en anden klub, hvis ikke Liverpool havde meldt sig på banen. Men nu valgte han at ændre på sine planer for at skrive med Liverpool, og det kom bag på de fleste. Altså må der være noget ved Liverpool, der tiltaler Klopp, og som han ikke kan få øje på ved ret mange andre klubber.

Liverpool har haft en del modgang de senere år, og har haft forbandet svært ved at ramme nr. 19. Men de er jo stadig en storklub in spe. United har haft virkeligt store vanskeligheder med at vinde pokaler siden Ferguson, men de er stadig en storklub. Den slags tiltrækker toptrænere, som Klopp vel må betragtes som.

Mkhitaryan blev først et stort navn efter skiftet til Dortmund. Og nu har Klopp igen valgt en klub, der ikke køber de største navne eller de dyreste spillere. Hvis det betød meget for ham at få muligheden for at købe den slags spillere og præstere under de forventninger, som den slags indkøb medfører, så havde han jo nok valgt ikke at afbryde sin pause. Han har desuden selv udtalt, at den slags udfordringer motiverer ham.

Han afbrød sin pause, fordi en mulighed tilbød sig. Han havde sandsynligvis gjort det samme, hvis (måske) Bayern, United, Chelsea, Man City, Tottenham eller andre af de største engelske klubber var kommet.
Han havde nok ikke valgt et af de spanske hold, da han netop tidligere har påpeget, at han skal kunne sproget flydende for at kunne praktisere sin form for træning.

Og selvfølgelig skal han sige at den slags udfordrer ham, når det er de præmisser han arbejder under. Boilesen udtalte også, at FCK var den eneste klub i Danmark han kunne se sig selv i, efter han var skiftet. Det var bare 3 år efter han havde udtalt at han havde Brøndby i hjertet.

Selvfølgelig stod der ikke noget i kontrakten om, at Van Gaal var en overgangsfigur. Men det var han.

Alle trænere er overgangsfigurer - det er utroligt sjældent de sidder på posten i mere end maks 5 år. Og man fyrer ikke bare en træner, fordi en bedre mulighed lige pludselig er dukket op. Liverpool fyrede jo ikke Rodgers da Klopp var stoppet - det var først efter han havde startet sæsonen utroligt ringe.

Tror du overhovedet ikke, at Man. Utd. havde følere ude omkring Pep, fordi Van Gaal kun var igang med sit andet år af kontrakten?

Jeg tror de forhørte sig om muligheden, da han annoncerede sin afgang. Men jeg tror ikke de havde kunnet love Guardiola stillingen ved sæsonens afslutning på daværende tidspunkt. De har da muligvis også haft en snak med Klopp, men igen, når man ikke kan garantere noget, kan det jo aldrig udmønte sig til noget konkret.
Mourinho aftalen blev da også først færdiggjort efter sæsonafslutningen, hvor van Gaal var blevet sagt op.
Ellers havde man angiveligt haft signet Sanches, der røg til Bayern i stedet.
Skrevet af Yildis
@Foxy:

Problemet består i, at du bringer Martial og egentlig også Miki i spil på den centrale midtbane - i en smal diamant, som du selv skriver... Det hænger ikke sammen i min verden...
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Skrevet af Geddar , moderator
@Foxy

Når du vil spille med en angriber på den ene af "siderne" og en omstillingsspiller, der gerne tager masser af løb i feltet på den anden, og samtidlig advokerer for meget offensive backs, så risikerer du meget hurtigt at blive fanget med alt for mange fremme, og voldsomme undertalssituationer når det første pres brydes. Du kan risikere at en bold over eller forbi det første pres vil skabe en omstillingssituation hvor du kun har tre mand tilbage for at forsvare, og hvor rummene vil være meget nemme at finde for modstanderne

Det der ofte er stærkt ved den tyske version af presspillet er at der netop er spillere der kan lukke de rum ned, som ellers kan opstå bag det første pres. Der vil du med dit forslag i dén grad mangle spillere.

https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Foxy
@Geddar

Ikke just, der er stadig 3 forsvars spillere samt en 6´er mod modstanderens omstillinger. Det er sådan set det samme man ser i dag for United. Dog med det i mente at midtbanen vil være meget mere kompakt og dynamisk. De 2 ekstra spillere tættere på Pogba / Schneiderlin vil sørge for vi ikke bliver tromlet over på midtbanen, som vi så imod City.

Og nej Martial vil stadig have fokus på sin venstre side. Samt Miki sin højre.
Desuden Skal Valencia ikke i et rate op af banen hvis spillet bliver ført over venstrekanten og Shaw allerede er i fremløb.

Jeg skriver ikke det er nemt og noget som kommer til at fungere fra dag 1. Men hele konceptet med holdet skal kende deres positioner, samt forståelsen for hinandens router skal indarbejdes. Der har ikke været en rød tråd udover Van Gaal´s defensive tilgang til spillet. Som ikke kastede i nærheden nok mål af sig.

Desuden er Rashford´s rolle mere fri end Zlatan´s vil være. Rashford vil spille som hybrid som den eneste for at "overloade" de steder vi nu ligger presset fra.

Det er svært at skrive filosofien ned sådan den forstås af den almene person. Men jeg har prøvet at gøre det så simpelt uden at gå i de mere dybere detaljer.
Manchester United & Indianapolis Colts Deutschland Weltmeister 2014 !!!
Skrevet af GF4life
Fribytter : Selvfølgelig kan spillerne andet end at presse, jeg har bare set en del kampe hvor der ikke umiddelbart er en plan B. F. eks. Euroleague finalen, kampen mod Arsenal hvor man pludselig går fra 1-4 til 3-4, kampen mod Burnley hvor de spillede over presset osv. Klopps plan vil fungere mod alle boldnussere, men han har efter min mening svært ved hold som er dygtige til det direkte spil. Der synes jeg personligt at Tuchel og især Løw er mere pragmatiske. Et godt eksempel er Tysklands kamp mod Italien ved det seneste EM.
annonce
0