Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Toggle
Det ser i hvert fald ud til at vi skal holde bolden i luften når vi skal møde city ellers kan det ende grimt. Omvendt er jeg sikker på at det ikke bliver manchester derbyet der afgør det
LUHG
Skrevet af Don_Millionaire
Lad os nu se om City kan bevare det nuværende spil når vi er kommet 10-15 kampe længere hen i sæsonen. Deres spillestil må alt andet lige kræve mere end vores og derfor kan jeg godt se dem tabe pusten senere på sæsonen.

Når det er sagt så ser de da umådeligt imponerende ud lige nu.
Skrevet af Slettet(100838201910)
Endnu en fin indsats i går. 4-0 er ved at blive en trend. Palace får store problemer med at blive oppe, hvis der ikke snart sker noget drastisk. Gud, hvor er de ringe uden Zaha.

Mht. Man City, så er der vel ingen tvivl om, at de spiller bedre fodbold lige nu. Men der er altså lang vej til 38. spillerunde og der kan nå at komme meget grus i maskineriet inden da. Først og fremmest må Pep jo håbe, at de ikke topper lige nu, for historisk set er det det forkerte tidspunkt. Derudover har jeg en forventning om, at vores hold er bedre rustet til de hårde vinterprogram, når det bliver koldt og spillet måske lidt mere primitivt.

Ligesom fans af modstanderholdene er jeg også lidt spændt/nervøs for, hvordan vi klarer os mod et bedre mandskab. Vi har altså haft et umanerligt nemt kampprogram og ikke haft nogen reel styrkeprøve siden Real Madrid. Vi er helt sikkert et bedre hold end sidste år, for vi har kun smidt 2 point mod de dårligere hold, hvor vi sidste år spillede uafgjort hver anden gang. Men om vi er gode nok til at vinde mesterskabet, er for mig stadig lidt uklart. Næste kamp i PL er Liverpool på Anfield. Vi har haft svært ved at spille mod dem siden Klopp tog over, så spørgsmålet er, om Mourinho har brugt sommerferien på at strikke en ny taktik sammen til de kampe, eller om det bliver en Park the Bus special igen.

I øvrigt fint nok at få en pause med landskampene nu. Det giver måske mulighed for at få styr på nogle af småskavankerne.
Skrevet af Regsa
Den næste måneds tid kommer nok til at give nogle svar på, hvor gode vi egentlig er. I de næste fire kampe, har vi Liverpool ude, Tottenham hjemme og Chelsea ude. Derudover to kampe mod Benfica. Det bliver spændende at se, om hvordan Mourinho griber de svære udekampe an. Især mod Liverpool håber jeg, at han har modet til at gå efter sejren. Liverpools forsvar skal simpelthen testes. I den kommende periode er det også interessant hvor store veksler, der bliver trukket på nøglespillerne. Lukaku og Matic har allerede spillet rigtig mange minutter og på et eller andet tidspunkt skal de have en pause.

City ser rigtig gode ud lige nu, men de startede altså også sidste sæson som lyn og torden.
Skrevet af fedefynboen
Ja, hvad er status for holdet, når alt kommer til alt?
Står det distancen, når Liverpool, Chelsea eller Man C er modstanderen?

Der er næppe tvivl om at holdet har selvtilliden på plads, men hvor kan spillet dog fortsat blive meget bedre. Man sidder ofte med fornemmelsen af at der skal meget lidt til, for at offensiven kommer til at flyde. Men indtil nu er det vel blevet ved fornemmelsen og mon ikke det frustrerer spillerne lige så meget, som den vundne selvtillid?
Fysisk er United absolut i top, men rækker det?
Og er det nok i det lange løb? I en klub som vores?

Tager man det gamle udsagn om at angreb vinder kampe, men forsvar mesterskaber for givet, så ser det godt ud. Det må jeg indrømme.
Mou har fået et hold, der spiller for konceptet og holdet og den ros skal han ha´.

Men jeg hører til de der fortsat synes, noget mangler.
Og det noget, er klubbens "gode, gamle" ubønhørlige offensiv.
Jeg griber mig i ind imellem at tænke, at her spiller Chelsea og det er sgu trist.
Meget kalkuleret og temmeligt ucharmerende ganske ofte.

Måske det er håbløs romantik i en kynisk verden, men hvor ville jeg dog gerne se holdet gå "all in" i en stor kamp. Eksempelvis i Liverpool, lige om lidt. Eller hjemme mod City.
De to kampe vil fortælle hvordan sæsonen forløber og jeg må indrømme at jeg er noget betænkelig forud for dem.

Hvad er det iøvrigt med Pogba? Er han så skadet som det hævdes? Eller?
Er det Mou som langt om længe prøver at komme ind i hovedet på ham og få ham til at indse, hvad Pogba skal spille for? Og hvordan?
Manden ser vel, som vi andre at holdet i mangt og meget fungerer bedre UDEN ham!

Det ville være et ønskescenarie at få ham tilbage, uden nykker og behov for at dirigere konstant og derved fratage sig selv muligheden for at vise hvad han er bedst til. Så vil holdet for alvor blive giftigt.

Håber faktisk det er hvad foregår og at Mou har held med projektet.


Skrevet af Slettet(100838201910)
Jeg synes personligt ikke der mangler noget, når vi vinder 4-0 mod de små hold. Det er godt nok til mig. Jeg er bare lidt spændt på at se, om vi også kan mod de bedste hold. Jeg synes dog det er ganske underholdende med alle de mål.

Hvad er det iøvrigt med Pogba? Er han så skadet som det hævdes? Eller?
Er det Mou som langt om længe prøver at komme ind i hovedet på ham og få ham til at indse, hvad Pogba skal spille for? Og hvordan?
Manden ser vel, som vi andre at holdet i mangt og meget fungerer bedre UDEN ham!

Jeg kan overhovedet ikke forestille mig, at han ikke er skadet. Jeg synes i øvrigt ikke spillet var skidt i de første kampe med Pogba på holdet. Jeg husker også, at han scorede 2,5 mål (Rashford stjal den ene i Stoke) og så ud til at have det rigtigt godt med Matic bag sig. Til gengæld er jeg bange for, at vores kreativitet kommer til at lide i hans fravær, når vi møder de store hold. Indtil videre har vi kunne trække på en gammel kombination i Youngs gode indlæg og Fellainis luftstyrke. Den er sikkert også god mod Liverpool, men et hold som Chelsea kan altså også dominere i luften, så der bliver der brug for noget andet.
Skrevet af Battlegoat
Hvad er det iøvrigt med Pogba? Er han så skadet som det hævdes? Eller?
Er det Mou som langt om længe prøver at komme ind i hovedet på ham og få ham til at indse, hvad Pogba skal spille for? Og hvordan?
Manden ser vel, som vi andre at holdet i mangt og meget fungerer bedre UDEN ham!


hvad er det for noget vås, tror du den eneste der ser det
Skrevet af Don_Millionaire
Ferguson var uden tvivl en fantastisk træner og måske den bedste nogensinde, men i tiden efter ham, og særligt med de dårlige år der har været, så er der opstået utroligt mange myter. Fra visse United tilhængere hævdes det eksempelvis, at Ferguson aldrig kunne finde på at stille sig tilbage, for at få det påkrævede resultat, at Ferguson ALTID spillede offensiv fodbold, og aldrig forholdte sig til modstanderens kompetencer, osv, osv. Jeg går ud fra at det er med en baggrund at visse tilhængere kan finde på at skrive sådan noget:

Men jeg hører til de der fortsat synes, noget mangler.
Og det noget, er klubbens "gode, gamle" ubønhørlige offensiv.


Jeg kunne egentlig godt tænke mig at høre hvilke år du specifikt mener at vi spillede mere offensivt og scorede ligeså mange mål som nu? Var det dengang vi havde verdens bedste fodboldspiller (?), for så kan jeg da kun sige at det er ren logik at man med sådan en spiller kan tillade sig andre ting, end uden én sådan. Hvis der er andre perioder, hvor denne gode gamle offensiv, har set bedre ud end på nuværende tidspunkt, så må jeg indrømme at jeg ikke kan huske den, og jeg har trods alt fulgt vores elskede klub siden 90´erne.

Er med på at vi ikke har mødt nogle større klubber endnu og derfor kan billedet sagtens ændre sig, men den måde vi har kørt de små hold over på, har jeg personligt ikke set siden Ronaldo tiden, hvor spillet nok var bedre, men derudover er det vel kun class of 92 der har leveret noget lignende i deres tid.
Skrevet af Slettet(100838201910)
Phil Jones trækker sig fra den engelske landsholdssamling med en skade. Kryds alt hvad der kan krydses for, at han bare er småskadet og er klar igen efter landsholdspausen. Han har været bedste centerback på holdet her i sæsonstarten og måske endda i hele ligaen.
Skrevet af Slettet(100838201910)
En fin lille artikel om Marcus Rashford, der i den grad har benene solidt plantet på jorden, virker det til.

Jeg kunne ikke lade være med at smile over det her stykke:
“My mum used to work in a bookies,” he said, “and my brother used to be a personal trainer. But my brothers just look after me now.” And his mum? Rashford’s boyish smile was a brief reminder that this strapping six‑footer sitting is still, lest it be forgotten, a teenager for a few more weeks. “My mum relaxes now,” he said.
Skrevet af fedefynboen
Battlegoat

Hvis du og mange andre er enige i at holdet fungerer bedre uden Pogba, så er vi enten mange der taler vås, eller også er det måske ikke vås.
Nu er fodbold ikke den lille tabel. Der er ingen facitliste og meget har sin rod i følelser og holdninger og det er måske her man skal søge din aversion mod min holdning.
Jeg mener mig berettiget til mine synspunkter, ganske som jeg mener du er til dine. Så jeg agter at våse præcis så meget som jeg selv synes.
Håber det ikke støder hverken du eller andre på manchetterne.

Don_Millionaire

Når jeg taler om ubønhørlig offensiv som Uniteds generelle udtryk, er det fordi jeg med ganske få undtagelser har set netop det, siden jeg for godt 50 år siden begyndte at følge holdet og blev fan.

Bortset fra en periode i sluthalvfjerdserne, hvor høje bolde konsekvent blev øst op i hovedet på tandløse Joe Jordan, har Uniteds spil altid været fladt, offensivt spil i højt tempo. Herved adskilte de sig fra de fleste andre hold i England i lang tid. Vel kun Liverpool og i nogen grad Tottenham anlagde tilsvarende spilstrategier.
Det er altså ikke et koncept indført af Ferguson, snarere fortsatte denne klubbens DNA. Med stor succes, hvad bestemt ikke i halvfjerdserne og firserne var tilfældet.

Oprindeligt blev jeg fan ved at se Best og Charlton udfolde sig, men det var omtalte mindset, der gjorde at jeg vedblev med at være fan.
Faktisk var det Fergie, der begyndte at fravige konceptet, da han, især i europæiske kampe på udebane, indførte en mere afventende og kynisk tilgang.

Når jeg er så meget imod Mous snusfornuftige tilgang, er det ikke kun naiv historik der gør sig gældende.
Nej, snarere er det synspunktet om at de bedste hold konsekvent spiller offensivt og konstant søger målchancer. Et faktum, der med ganske få undtagelser, gælder også i dag.
Som fan synes jeg United til alle tider skal være blandt de bedste og at spilkonceptet skal være deres unikke. Kun således fastholdes og erobres fans, mener jeg.

Jeg plejer at sige altid hellere 4-3 end 1-0 og at forsvaret kun skal prioriteres i det omfang at bolden skal generobres med henblik på omgående trafik den anden vej.
Den holdning gennemsyrer alt hvad jeg mener om Uniteds spillestil og nuværende koncept.

Anerkender naturligvis at andre kan have andre synspunkter, men ovenstående dækker nogenlunde min tilgang.
Skrevet af GrevenafMonteChristo
Don_Millionaire , vi var sprudlende i 68?
Skrevet af Don_Millionaire
@Fedefynboen

Alle skal have lov til at have deres egne holdninger og meninger, og hvis du vitterligt mener at vi ikke har spillet offensiv fodbold i indevende son, sskal det stdig frit for. Der hvor ken hopper af for mig, er at du henviser til en tidsperiode der ligger 40-50 tilbage, hvilket blot f mig til at tke at du netop bliver nostalgisk omkring din fste fodbold forelskelse og derved har skabt en ´myte´ om hvordan holdet spillede dengang. Derudover er jeg ikke sikker, men skal jeg forstdet san, at du heller ikke mener at vi spillede offensivt under Ferguson? Hvis du mener at vi var offensive under hans tid, skunne jeg da godt tke mig at vide i hvilke perioder du mener det var? Blot for min forstlse om hvordan man som fan kan tillade sig at blive skren.

Meget kan man sige om Mourinho, og han er i visse perioder meget pragmatisk og det er tydeligt at han er vild med kontrol i kampene, men at underkende at han rent faktisk har dret strategi i indevende son og har spillet offensiv fodbold, det mener jeg er forkert. Ser jeg med pat han sagtens kan finde pat stille med 5 mand i forsvarsken til nte kamp mod Liverpool, men hvad han kan finde pi fremtiden, det skal han ikke klandres for i nutiden.
Skrevet af fedefynboen
Don_Millionaire

Jeg må ha´ udtrykt mig forkert. I al fald har du misopfattet mit synspunkt.
Så igen!

Jeg blev fan for godt 50 år siden. Og jeg er det stadig.
Det, i sig selv, bør vel indikere at jeg synes at den offensive tilgang IKKE kun var et trend dengang.
Faktisk fremhævede jeg at spil i anden sals højde i slut-´70erne og tildels Fergies pragmatiske europatilgang i ´00erne som undtagelserne.

Nej, Fergie vendte reelt tilbage til den United tankegang og fik holdet til at genfinde DNA´et. Så jo, han spillede offensivt. For det meste altså!
Dér i slut-´70´erne, spillede United dog også en kamp, som for mig står som et højdepunkt i klubbens filosofi/DNA.
En kamp, som i mangt og meget mindede om Champion´s League triumfen mod Bayern.
Men med andet resultat, nemlig et FA-cup finalenederlag til Arsenal.
Arsenal vandt den kamp, men United vandt fodboldhjerterne. Og det er nok en tanke værd.

Pragmatik og forsvar kan vinde mesterskaber. Men skal man ha´ et run med flere titler i rad, skal man pinedød spille offensivt.
Og så man nøjes til andre tider.
Det er her Mou (og vel også stetsonhattene) går galt i byen.
Efter min mening, altså!

Slutteligt en bemærkning til GrevenAfMonteChristo:
Med det tag, må du vel nødvendigvis ha´ et øje for både historie og drømme.
Formoder også at du post 60, vil være fan og jeg går da bestemt ud fra at du også til den tid vil huske tilbage.
Der er jo den åbenlyse fordel at i historiens klarere lys, er det lettere at skelne mellem gode og dårligere perioder.
Som for linjevogteren er den offside tættest på, oftest sværest at se.

Jo jeg synes at Mou m. fl. gambler med den største værdi klubben råder over.
Lidt som at pisse i bukserne for at holde varmen.
Det varmer, men kun kortvarigt. Og så er det bare vådt og koldt.

Det sagt ønsker jeg naturligvis også et mesterskab i denne sæson. Uanset tilgangen.
Bare ikke tilgangen danner præcedens.
Der er alt for vigtige ting på spil til det!
Skrevet af Morten_Mc
@ fedefynboen.
Hvad er det præcis du mener Mourinho er ved at ødelægge.? Jeg forstår det ikke helt.
United er med undtagelse af Southampton-kampen ganske offensive i sin tilgang. Og ser man på de fleste offensive parametre, så er det kun Spurs og City, der spiller bedre offensivt fodbold..
Hvad skal Mourinho gøre, for at det i din optik er rigtigt.?
Spørger af oprigtig interesse.!
Skrevet af Battlegoat
@ fedefynboen.

Battlegoat

Hvis du og mange andre er enige i at holdet fungerer bedre uden Pogba, så er vi enten mange der taler vås, eller også er det måske ikke vås.
Nu er fodbold ikke den lille tabel. Der er ingen facitliste og meget har sin rod i følelser og holdninger og det er måske her man skal søge din aversion mod min holdning.
Jeg mener mig berettiget til mine synspunkter, ganske som jeg mener du er til dine. Så jeg agter at våse præcis så meget som jeg selv synes.
Håber det ikke støder hverken du eller andre på manchetterne.


jeg helt enig med dig i at, der er lige så mange meninger om fodbold, som der er folk der ser det, og jeg er bestemt ikke imod folk der har andre synspunkter end mig.
så ja self. skal du have lov til at tale vås :D, men...
du snakker ikke for dig selv, i dit sidste indlæg som jeg referede til og desuden modsiger du dig selv nu, måske det stave fejl jeg ved det ikke.


Skrevet af Inuk.
Fergie spille ikke kun offensivt. Der hvor holdet skilte sig ud, ihvertfald for mit vedkommende, var at holdet altid spillede med 2 driblestærke wings. Navne som Lee Sharpe og Andrei Kanchelskis, og senere hen Ryan Giggs var det som gjorde jeg begyndte at heppe på holdet. Der var mange gode hold dengang i starten af halvfemserne, Leeds, Arsenal og ikke mindst giganten fra Merseyside, Liverpool. Men når United skulle spille, så vidste man de ovennævnte spillere ville udfordre deres direkte modspiller. Og det var jo guf for tv-seerne.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Don_Millionaire
@Fedefynboen

Kan ske at det blot er mig der har misforstået, hvor du vil hen. Uanset hvad så virker det, på mig, lidt som om at du er fanget i en tidslomme, hvor fodbold var meget anderledes end det spil det er blevet til i dag, og derfor har du et nostalgisk billede af hvordan det ´rigtigt´ skal spilles. Det ændrer alverdens floskler og klichéer ikke på og ej heller hvornår du er blevet fan og hvilke kampe der har haft betydning for dig. Hvis jeg må tillade mig at være så flabet.

Pragmatik og forsvar kan vinde mesterskaber. Men skal man ha´ et run med flere titler i rad, skal man pinedød spille offensivt.


Snakker vi i al almindelighed, eller blot i PL? Ellers tror jeg at Ståle Solbakken, og en masse andre trænere, er lodret uenig med dig.
Skrevet af Don_Millionaire
Nu er jeg faldet over denne et par gange, og selvom det ikke er grobund for at der er hold i sådanne rygter, og selvom jeg ikke kan se ham spille for vores hold, så kan man bare ikke se bort fra at Özil og Mourinho har en tidligere connection. Derudover ville han jo også kunne hentes uden en transfersum.

http://www.independent.co.uk/sport/football/transfers/manchester-united-mesut-ozil-sign-deal-jose-mourinho-arsenal-contract-a7979536.html

Personligt så er jeg ikke fan af ham og udmidelbart finder jeg det ikke særlig smart at hente endnu en 10´er. Læg dertil hans meget lille arbejdsradius og til tider ugidelige attitude og du har et dårligt match, imo. Hvad siger i?
Skrevet af ob492
Ozil var verdens bedste 10´er under Mourinho i Real Madrid, synes dog ikke han har været god i Arsenal, men jeg tror måske også Mourinho er bedre til at motivere ham, end Wenger er.
annonce
0