Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af fedefynboen
Har sagt det før.
Glazers og deres stik-i-rend-dreng Woodward er givet kapable til at tjene penge.

Men som ledere af en fodboldklub med stolt historik, er de nogenlunde talentløse.

Slingrekursen og siden valget af Mourinho vidner med al ønskelig tydelighed herom og i al fald JEG behøver ikke yderligere dokumentation.

Så er der Mourinho. Om jeg forstår hvorfor nogen kan plædere for hans fortsatte tilstedeværelse, endsige fodboldfaglige eller mandskabsmæssige kvaliteter.

Er det ikke tydeligt for enhver, at den mand evner at fratage selv de bedste spillere enhver motivation?
Det er muligt at han kortvarigt kan fange noget der ligner glød hos spillerne, men på den lange bane bliver tisset hurtigt koldt.
Indse det dog, manden har ikke hvad skal til for at tilrettelægge en spillestil, der borger for både fortsat fodboldmæssig udvikling og vedholdelse af mentalt fokus.

Han er der, ja og det vil klæde United dårligt at bede ham pakke midt i sæsonen.
Det ændrer dog ikke ved at han var, er og fortsat vil være en eklatant fejltagelse.
Det gælder alle klubber, der har en ambition om at præge topfodbolden, ikke mindst nu til dags.
I musikkens verden taler man om one-hit-wonders også selv om de pågældende har et par stykker af slagsen.
Men de glider ud i glemselen og når aldrig evergreenstatus, selvom det enkelte hit måske gør.
Helt sådan ser jeg også den forkætrede buschauffør. I Porto og Chelsea, vil han givet have en sådan status, men for alle vi andre er han en veltalende medløber, uden særlige evner.

Jo, for teatralskhed og selviscenesættelse.
Men hvad fa´en kan man bruge det til?
I United? Nej vel!
Skrevet af fedefynboen
Crazy

"En boldmongol uden flair for fodbold, der et lav og langsom kunne knokle fra han var 3 år til han var 30 uden nogensinde at være i nærheden af at blive verdensklasse."

Dybest set er jeg enig med dig, men historikken er ikke altid med os.
Vel er det noget outdated, men en årrække oppebar Henning Munk Jensen med 75 kampe landskampsrekorden i Danmark.
Det finder nogle sikkert agtværdigt, men manden kunne ikke spille bold.
Heade og tackle, ja og yde en konstant indsats. Det kunne han.
Skulle hilse at sige at vi på Odense Stadion i sin tid morede os kosteligt over ham.
Undskyld AAB!!!

Hvorfor nævner jeg overhovedet det her?
Jo, fordi et godt fodboldhold ikke består af ens typer. Tværtom.
Idag holder Munk Jensens fodboldmæssige evner ikke, dertil går spillet for hurtigt.
End ikke på serieplan.
Men jævnfør jeres snak om Tøffe og talent versus hårdt arbejde, så vil ej heller Best eller Maradona i dag kunne gøre sig gældende, med den indsats de lagde for dagen i deres tid.

Summa summarum. Indsats er et must, men at fratage et naturtalent impulsivitet og modet til at bryde mønsteret på indsatsens alter, er i mine øjne mindst lige så tåbeligt.

Det går an for denne verdens Munk Jensen´er, men ikke hvis man er Michael Laudrup
Skrevet af Slettet(262004201905)
Så hvor mange timer tror du sammenlagt at best og maradona har brugt på fodbold ift tøfting? Jeg tror de har brugt en del flere timer på det - både da de var 3år gamle og så sandelig også da de var 25år gamle. Jeg har desværre ikke noget at hænge det op på - jeg tror heller ikke på at du hvis du træner røven ud af bukserne fra du er 3år til du er 30 indgår under prædikatet boldmongol !

Du må meget gerne komme med eksempler på spillere der har været i verdenseliten, som ikke havde noget talent.
Jeg har kun kunnet finde Tøffe, som jo ikke ligefrem var i verdenseliten.
Jeg tvivler ærligt talt på, at Maradona trænede nær så hårdt som Tøffe efter han kom til Europa. Det kan godt være han trænede hårdt, for at komme dertil, hvor han var god nok til at komme til Europa.
Ligeledes med Best - Tøffe var en mønster professionel da han blev professionel. Det kan man jo ikke ligefrem sige om alkoholiske Best.
Skrevet af Mr. Pink
Enig med jer begge.

Dog skal det tilføjes, at man godt kan få succes i fodbold på ren talent og ved at træne på 70-80% jf Michael Laudrup, men at man med meget lille sandsynlighed bliver en stor succes uden talent, men med meget hårdt arbejde.

I forhold til Mourinho.

Mourinho sætter holdet. Mourinho skal have fingeren på pulsen i forhold til spillernes form, spilleglæde, motivation og ærgerrighed.
Det har han jo ikke???
Det har han jo yderst sjældent.

Hvorfor spiller han ikke med Big Mac i en hjemmekamp mod PL ´s bundhold?
Hvorfor starter han ikke med Lingard og Martial?
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Muggedreng2
Vedr. talentdebatten.

Har selv været en af dem der har haft pakken og prædikatet talent, arbejdede som sådan også hårdt nok men jeg manglede den sidste ting der hedder psyken. Det er faktisk den 9 ud af 10 talenter ryger på, de har ganske enkelt ikke hovedet med sig.

For mit eget vedkommende havde jeg en bold på fødderne alle de af døgnest timer hvor jeg ikke spiste eller gik i skole. Vi spillede 2 mod 2 på håndboldmål (lærte bevægelse uden bold og tekniske færdigheder) og noget vi kaldte sammenspil hvor vi spillede alle kampene i den engelske liga. Det foregik ved at holdene skiftedes til at være i angreb og mål talte kun når de blev sparket ind udenfor feltet eller sakset og headet ind i feltet.

Det jeg vil frem til er at når man træner så meget så bliver man altså også god til det, og det er vel det som skaber talentet, altså at man gør noget mere end alle andre. Jeg tror ikke en hat på man bliver født med et talent, det er noget man udvikler på den måde man træner på. Dem man kalder "boldmongoler" har ikke brugt 6-8 timer hver dag igennem 10 år i regn og slud det vil jeg godt garantere.

Så for mig består det at slå igennem af 3 ting.

1. Kærlighed til det du gerne vil blive god til (uden passion bruger du ikke de timer det kræver)
2. Hårdt arbejde (Det er her du udvikler talentet)
3. En stærk psyke der får dig til at træne endnu hårdere når "the going gets tuff"

Skrevet af KasperK
On topic:

Som livslang United-fan må jeg indrømme, at det gør ondt at se os spille i øjeblikket.

Jeg er ikke en af dem, der råber på Mourinhos afgang, men som alle andre kan jeg se, at klubbens spillemæssige DNA bliver hældt ud af vinduet i disse år.
Jeg kan ikke få mig selv til IKKE at se kampene, men der er godt nok mange langgabere imellem.
Som jeg ser det er Mourinho kontrolfreak og derfor bange for at skabe fodboldkampe – og lade spillerne udtrykke sig, som Ferguson ville have sagt det. Det her bliver ikke en pladderromantisk smøre om at alt var bedre under Ferguson for der havde vi sateme også dårlige kampe, perioder og endda sæsoner.
Men man var trods alt aldrig i tvivl om, at klubben var på vej mod et bedre sted – både ift. spil og resultater og MENTALITET.
Det tror jeg ikke længere på. Spillerne er i spændetrøje og vi er røget hovedkulds ind i den moderne fodbolds principper, hvor det bliver mekanisk, uinspireret og resultatorienteret.
Når det er sagt, så håber jeg selvfølgelig af hele mit hjerte, at vi beholder det der vil være klubbens grimmeste 2. plads nogensinde. Og så er jeg ked af, at vi forlængede med Mourinho tidligere på sæsonen.
Skrevet af Muggedreng2
Hørt hørt ...

NU har jeg også hørt på at dem der brokker sig over Mourinho er dem der ikke har været vant til modgang, og til det må jeg altså trække på smilebåndet.

Jeg ved da af fynboen og jeg selv tilhøre den generation af United fans der blev fans dengang træneren IKKE hed Alex Ferguson, men hvor vi managere havde navne som Docherty, Sexton og Atkinson.

Derfor vil jeg vove den påstand at vi eddermame har set mere modgang end mange andre, og dengang vandt lorteklubben mod øst jo alt hvad der kunne vindes.

Hvorfor blev man så fan???

For mig var det vores optimistiske spillestil. Den her gungho never say die attitude der altid herskede over klubben. Dengang var det fuld fart frem og så skulle vi "bare" score et mål mere end modstanderen.

Busby var den første der indså at fodbold ikke blot handlede om sejre og pokaler men også om at give de hårdtarbejdende minearbejde noget at være stolte af og noget at komme og føle sig underholdt af når en hård uge skulle skylles ned....Det var det som for mig blev Uniteds DNA.

Klubbens DNA: At man fremfor alt skulle spille underholdene og fremadrettet fodbold der kunne begejstre.

Det er netop det der er hele min anke, ikke at resultaterne er dårlige (dem kan man jo ikke brokke sig over i det store billede). Min anke med Mourinho går på at han bare ikke magter at spille underholdene og derfor bliver vores DNA pisset ud med badevandet.

Kigger man overordnet mener jeg pilen peger en vej og det er ikke på Josito, med ham vidste vi jo præcis hvad vi fik. Jeg mener vores ejere og deres marionetdukke, ikke har en gnist interesse i og begreb om at ligge en strategi for Uniteds næste 20 år. Det som de går op i er ROI...og så længe de tjener penge er de pisse ligeglade med vores historie og DNA.

Derfor er det min klare overbevisning at vi aldrig bevæger os en skid fremad førned Glazers har indset at det kræver en langsigtet planlægning at skabe en varig succes.
Skrevet af KasperK
@Mugge.

Jeg er meget enig. Ift. ROI/kommercialisering mv., så er det jo et tveægget sværd.
For at holde sig i den sjove ende af tabellen er det naturligvis nødvendigt at udvikle forretningen. Det koster så til gengæld på sjæl og DNA.
Det er jo ikke bare Uniteds problem, men hele fodboldsverdenens udfordring.
Men hold da op, hvor man savner noget positiv og begejstrende fodbold.
Jeg sværger på, at jeg hellere vil spille 5-5 mod West Brom end at slå dem 1-0.
Og kald mig da bare idiot for det.

Skrevet af Mr. Pink
Det vil nærmest alle normale mennesker vælge, KasperK.

Jeg har påtalt Uniteds pinlige spil i flere år nu, men det jeg er allermest forundret over er, at der stadig er nogen, der vitterligt ikke kan se de massive spilmæssige problemer? Hvad har man så seriøst af forventninger til en klub i top 5 af alle verdens klubber? Hvordan kan man ikke være grebet af bestyrtelse, føle ringeagt og blive trist til mode over, at een af verdens største klubber, spiller så ulækkert, uvedkommende og uden nerve?
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Mc86
Din debatform er som sædvanlig decideret pinlig Pink.
At starte med at kalde folk, der ikke deler dit synspunkt, unormale, er dybt useriøst,

Men sig mig lige Pink, hvem er det der ikke kan se de spillemæssige problemer.?
Tror nu de fleste kan se der er store problemer med det offensive spil.
Skrevet af Mr. Pink
Og jeg er som sædvanlig fuldstændig ligeglad med, hvad du har af holdninger, Mc86.

Der skal være plads til alle, men mennesker der troligt støtter Mourinho, siger mig absolut intet. God aften.
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Fribytter
Mourinho klarede elleve 1-0-sejre, da han tog PL med storm og vandt mesterskabet og satte pointrekord med Chelsea i 2005.

Ferguson præsterede vist otte 1-0-sejre på en enkelt PL-sæson og var stor tilhænger af den slags sejre.

"How many times have I said to you about 1-0?" he said after a 1-0 victory over Fulham in March 2012. "What does it mean? It means championship form. I don´t mind the 1-0s, I really don´t, because it tells you we are determined, we´re going to defend, do the right things and play as a team."

Der er dog ingen statistisk sammenhæng mellem flest 1-0-sejre og mesterskaber. Indtil videre har Guardiola tre 1-0-sejre. Han kan stadig nå op på otte, men det sker nok ikke. Og han kan stadig nå at sætte ny pointrekord samt målrekord.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Mc86
@Pink, det klinger hult når man prøver at pudse glorien med "der skal være plads til alle", når man samtidig kalder folk unormale hvis de ikke deler ens synspunkt.. Tror du vil gøre det godt på Nationen!

Skrevet af Mr. Pink
Jeg har engang haft adgang til Nationen. Det er vist 10-12 år siden, men stødte konstant ind i typer, der vedblev at fastholde, at de var fan af Mourinho uagtet al det lort han render og laver, så jeg lukkede ned efter en uge.

Rigtig god aften, Mc86.
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Mc86
Håber ikke det er mig du prøver at støde, for jeg er langt fra fan af Mourinho, og har aldrig været det.
Skrevet af fedefynboen
Rolig nu, min ven Pink!

Dæmonisering og perfiditeter vinder ingen sjæle over.
Det gør kun sober argumentation.

Jeg forstår såmænd den frustration som flere giver udtryk for i forbindelse med bl.a. din og min egen uforbeholdne mening om Mourinho.
Som mc86 skriver, behøver det ikke at være fordi man er fan af Mou.
Blot kan det være fordi man ikke bryder sig om at båden rokkes og man hylder tankegangen - man ved hvad man har, ikke hvad man får.

Det, synes jeg at vi kritikere må ha´ in mente.
Vi hørte så sent som i går at den vel største bidragyder hvad info om United angår, læs LaPioche, trak stikket, i al fald for en periode.
Det er et tab for tråden og må føre til lidt selvransagelse hos blandt andre du og jeg.
Ingen er tjent med at vi er enige i tråden, kun af uenighed kommer udvikling.
Lad os satse på at have det med, når frustrationerne koger.

Vi er trods alt alle Unitedfans, ik´!
(den her er i mindst lige så høj grad rettet til mig selv, som til dig Pink)
Skrevet af Mr. Pink
Helt enig Fynbo.

Mc86 fortsætter desværre med at blive personlig, og det har jeg det stramt med. Når det er skrevet, så er jeg naturligvis moden og ydmyg nok til, at jeg overvejer mine negative ytringer, der åbenbart er medvirkende til at altid saglige, vidende og flittige LaPioche til at smutte for en periode. Virkelig ærgerligt og et stort tab
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Har selv været en af dem der har haft pakken og prædikatet talent, arbejdede som sådan også hårdt nok men jeg manglede den sidste ting der hedder psyken. Det er faktisk den 9 ud af 10 talenter ryger på, de har ganske enkelt ikke hovedet med sig.

I mine øjne er en stærk psyke også en parameter der hører ind under talentfuld. Men det er rigtigt, at mange har en masse fysiske og tekniske kvaliteter, som ikke bliver udfoldet, fordi psyken ikke er med.
Nu har jeg nævnt ham nogle gange, men lige præcis psyken er jo en af de steder Cristiano Ronaldo var/er rigtogt stærk. Han VILLE være verdens bedste, og trænede hårdt fra barnsben for at blive det med bl.a. ekstra vægt på benene, for at blive hurtigere i boldbehandling og driblinger. Og hans fysik er jo ikke noget han er kommet sovende til - han var jo ikke noget fysisk monster, da han kom til England.

Det jeg vil frem til er at når man træner så meget så bliver man altså også god til det, og det er vel det som skaber talentet, altså at man gør noget mere end alle andre.

Det er absolut en præmisse - det at man kan blive ved med at træne på det man gerne vil være god til.
Der er folk der er født med en højere intelligens end andre - de har talentet til at blive forskere mm. Der er folk der er født med et drive, og en lyst til fodbold - de har talentet til fodbold. Der er folk der er motorisk langt bedre, end andre, som derfor er prædisponerede til at være bedre driblere, end folk der ikke bevæger sig lige så flydende eller laver retningsskifter hurtigt. Der er folk der er prædisponerede for at være stærke. Det er dét der er en del af talentet - ligesom det med psyken.

1. Kærlighed til det du gerne vil blive god til (uden passion bruger du ikke de timer det kræver)
2. Hårdt arbejde (Det er her du udvikler talentet)
3. En stærk psyke der får dig til at træne endnu hårdere når "the going gets tuff"

Yep, og 1 og 3 er de ting jeg kalder at være prædisponeret - eller det jeg antager folk mener, når de snakker om talent.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Mourinho klarede elleve 1-0-sejre, da han tog PL med storm og vandt mesterskabet og satte pointrekord med Chelsea i 2005.

Ferguson præsterede vist otte 1-0-sejre på en enkelt PL-sæson og var stor tilhænger af den slags sejre.

"How many times have I said to you about 1-0?" he said after a 1-0 victory over Fulham in March 2012. "What does it mean? It means championship form. I don´t mind the 1-0s, I really don´t, because it tells you we are determined, we´re going to defend, do the right things and play as a team."

Der er dog ingen statistisk sammenhæng mellem flest 1-0-sejre og mesterskaber. Indtil videre har Guardiola tre 1-0-sejre. Han kan stadig nå op på otte, men det sker nok ikke. Og han kan stadig nå at sætte ny pointrekord samt målrekord.

Jeg kan godt huske den udtalelse. Og det kan godt være jeg tager fejl, men kom de grimme 1-0 sejre ikke som regel i løbet af foråret, når det hele spidsede til, og spillerne var udkørte efter at have været i gang med endnu en hård sæson?
Jeg husker dog også, at vi sjældent lå nr. 1 før jul, men igennem juleprogrammet og januar vendte vi det ofte og det var i den periode jeg tror flest af Fergies mesterskaber blev grundlagt.
Skrevet af Fribytter
I den sæson, hvor citatet er fra, vandt Man. Utd. seks 1-0-sejre - to af dem var i foråret. Tre af dem kom lige efter Man. Citys 6-1-sejr i efteråret. Den sidste kom i begyndelsen af december og var kun adskilt fra de tre andre 1-0-sejre af 1-1-kampen imod Newcastle. Så jeg tror ikke, at Fergusons kommentar er møntet på vinterprogrammet eller sæsonindspurten.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
annonce
0