Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af fedefynboen
Jeg synes noget interessant overskygger Uniteds middelmådige gevinst søndag.

Èn spørger: Er der en af de virkeligt fodboldkyndige der kan fortælle mig hvad det er Alexis og Rashford bidrager med der gør at kan stå foran i køen af spilletid i forhold til Martial?

En anden (ikke længere eksisterende bruger - lad os håbe han er i live!) konstaterer uden omsvøb at folk herinde intet ved.

Den sidste er meget kategorisk og må tro han(hun) selv ved en masse, når en sådan bredside bare sådan lige fyres af. Helt uden hverken dokumentation eller argumentation, forstås. Hvordan ellers vide at andre ingenting ved?
Nej, det må blive ved troen, for hvornår er viden viden?
Eller rettere: Hvornår ved man at man ved? At vide må vel kræve at man forstår alle vinkler i en given sag og hvem gør nu lige det?
Det gør en sådan påstand til subjektiv forståelse og det grænser nok mere til fordomme end til viden. Af helt samme årsag, må der stilles store spørgsmålstegn ved "ekspertvældet" i fodbold, som andre steder. Det er partsindlæg, som jeg opfatter det.

Med udgangspunkt i denne tilgang, er det jo at folk som jeg, vægrer mig ved at tillægge statistik nogen særlig betydning. At udregne gennemsnit kan give et vist billede, men bortskærer også dele af virkeligheden og det skal man vist være af en særlig støbning for at finde en god idé. I fodbold som i det øvrige liv.
Var statistik troværdig, mon så ikke at tidligere tiders tippere i langt større tal havde ramt rigtigt?
Summa summarum. I min bog må statistik begrænses og tiden i stedet bruges på at forsøge at forstå virkeligheden (i denne sammenhæng fodbold) i HELE dens udstrækning.
Det lader sig af ovennævnte årsager næppe gøre, men alligevel synes jeg det er hvad man må satse på. Det tjener intet formål at bortskære dele af virkeligheden for at forstå den, gør det?

Så er vi tilbage ved det andet indlæg. For hvem er fodboldkyndig nok til at hævde at være det? Nej, vel?
Er man blot lidt kyndig, indebærer det naturligvis at man indser egen uformåen/utilstrækkelighed. Og derved erkender at den viden man har, er subjektiv og oppebåret at følelser, erfaringer og andre inputs, der på ingen måde udgør et komplet billede.

Jeg formoder at det stillede spørgsmål ikke besvares af den simple grund at ingen tør betragte sig selv som kyndig herinde. I min bog et sundhedstegn, for det er trods alt tegn på nogen viden.

PS! Relevant i forhold til det stillede spørgsmål er vel at se de tre herrers værdi gennem Mourinhos øjne og her har mange givet hvad jeg finder er et troværdigt billede af årsagen. Helt uagtet hvem af dem rent faktisk er eller kunne være bedst (hvad i sig selv heller ikke giver megen mening at forsøge at bedømme).
Nu har ingen af os Mourinhos øjne, så det må blive ved gætterier, uanset hvor kvalificerede de end er.
Her er det så at folk som vi har en berettigelse, for hvor ufuldstændige vi end er, så giver de mange forskellige udsagn og teser hver deres til at gøre bredden af forståelsen større. Indrømmet det er et fattigt svar, men vel det nærmeste nogen kan komme det. Eller hur?

Vi må nok stille os tilfredse med ikke at vide. Det må være konklusionen.
Skrevet af trannel
Af ren nysgerrighed Fynbo. Hvad er egentlig din forudsætning for at vurdere statistik og validiteten af at bruge denne? Er det noget du har lært gennem din uddannelse eller noget du arbejder med til dagligt? For det virker til flere her i tråden hører ordet statistik og automatisk antager, det er en samlet størrelse af en lang række forskellige måleinstrumenter der kan udsættes for samme kritik og derfor er ubrugeligt, hvilken bare er forkert.

F.eks. det her:

"Var statistik troværdig, mon så ikke at tidligere tiders tippere i langt større tal havde ramt rigtigt?"

Det er altså bare sort snak, altså som i kulsort.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Muggedreng2
Jeg synes Martial dømmes meget hårdt hvis man mener han har spillet et hav af rædderlige kampe, og i samme ombæring bejle til at Alexis byder ind med noget, eller Rashford for den sags skyld. Mata lige så. Lukaku lige så...eller Pogba lige så.

Det jeg har set er ingen af de andre herrer der går fri for at have spillet mange rædderlige kampe heller

Hvis vi kigger på deres præstationer var Martial før indkøbet af Alexis den spiller med næstflest mål og assist ...og havde gang i en ret så god sæson.

I min verden er det klart at man har mange "rædderlige" kampe når en fejl er nok til man er helt udenfor truppen næste kamp.

Rent kvalitetsmæssigt er han klasser over Rashford, og rent præstationsmæssigt ligger han klasser over det Sanchez har vist

Jeg køber ikke præmissen om at Rashford skulle være bedre til at følge Mourinhos anvisninger han er ganske enkelt fodbolddum. Han træffer stort set kun dumme beslutninger.

Sanchez løber konstant rundt hvor han ikke burde være og modtager ofte bolden i helt ufarlige situationer ligesom han synes at have overordentligt svært ved at få nogen former for tempo i hans afspil.

Det sidste er at Martial da er alt andet end en one trick pony. Han kan spille lynhurtigt pasningspil, lave nogle fantastiske indlæg har et fremragende spark ligesom han vel er vores bedste 1-1 spiller...for ikke at nævne hans hurtighed.
Skrevet af fedefynboen
trannel

Mine forudsætninger er helt irrelevante.

Ville du købe ind på min argumentation, hvis jeg angav jeg en given "ekspert"-funktion?
Nej, lad nu blot argumentet stå alene og så må du tage stilling for dig selv og ikke læne dig op ad det ene eller andet.
Er det dit behov, så beklager jeg. Men så vil jeg gerne advare om at du vel kan blive forført af partsindlæg, som udgiver sig for at være noget andet.

Er resultatet sort, ja så er det som det er.
Personligt synes jeg nu min "tale" var ganske klar.

Statistik er gennemsnit- og sandsynlighedsberegning. Så meget kan vi vel enes om.
Den slags kan bruges og misbruges, men det totale billede formørkes lige så ofte som at der kan uddrages nyttig lærdom af det.
Især hvis opdraget eller materialet er utilstrækkeligt.


Skrevet af Pindhunden
Jeg er enig i, at Martial er den spiller, som kan mest af alle de offensive kræfter. Men han fejler altså stadig en del på attitude og indsats. Han ligner bare ikke en, der vil bløde for trøjen. Det gælder både i kropssprog og hans manglende vilje til at slå sig i duellerne for at nå en bold først, genvinde en tabt bold eller kaste sig ind i et indlæg. På de parametre er Rashford og Sanchez ham overlegen.
Skrevet af trannel
"Jeg synes Martial dømmes meget hårdt hvis man mener han har spillet et hav af rædderlige kampe, og i samme ombæring bejle til at Alexis byder ind med noget, eller Rashford for den sags skyld. Mata lige så. Lukaku lige så...eller Pogba lige så."

Det mener jeg heller ikke. Jeg anfægter blot at han skulle være SÅ meget bedre end de nævnte. Dermed ikke sagt han har gjort det dårligere.

"Hvis vi kigger på deres præstationer var Martial før indkøbet af Alexis den spiller med næstflest mål og assist ...og havde gang i en ret så god sæson."

Han fik nogle mål og assist i sæsonens første kampe, da han så fik chancen floppede han. Så spiller han lige klassekamp mod CSKA, hvorefter han igen leverer en håbløs indsats mod Liverpool og Huddersfield i ligaen. Især Huddersfield kampen var skandaløst ringe. Helt Bebesk at se ham der.

"Jeg køber ikke præmissen om at Rashford skulle være bedre til at følge Mourinhos anvisninger han er ganske enkelt fodbolddum. Han træffer stort set kun dumme beslutninger."

Rashford har et gudsbenådet fodboldinstinkt krydret med en god fodboldhjerne og lærevillighed.

"Sanchez løber konstant rundt hvor han ikke burde være og modtager ofte bolden i helt ufarlige situationer ligesom han synes at have overordentligt svært ved at få nogen former for tempo i hans afspil."

Enig.

"Det sidste er at Martial da er alt andet end en one trick pony. Han kan spille lynhurtigt pasningspil, lave nogle fantastiske indlæg har et fremragende spark ligesom han vel er vores bedste 1-1 spiller.."

Nu er Squawka lige nede, men både Rashford og Sanchez især, har langt større succes med at vinde 1 mod 1 dueller, eller det der betegnes som take ons. Jeg linker gerne til opgørelsen i morgen. Så meget driblekonge er der heller ikke over Martial, selvom der da engang i mellem kommer nogle helt ekstraordinære smukke vævre driblinger, ofte får han dog også driblet sig selv ind i en blindgyde.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Muggedreng2
hehe trannel, jeg læste måske så dit indlæg lidt anderledes end du mente det, beklager i så fald, jeg troede du mente at Martial havde haft en ræddelig sæson og var dårligere end de andre.

Vi har dog totalt anderledes opfattelser af hvad en god fodboldhjerne er. Jeg giver dig Marcus er et stort talent og lærevillig (men hvor ser man at Martial ikke er det?).

Siden Zlatan blev hans "mentor" har han stort set udelukkende truffet elendige beslutninger, og for mig ser det ud til han troede han skulle være Zlatan.

I denne sæson har historien så været at når han skal aflevere dribler han, når han skal drible afleverer han. Er der en mand fri i venstre spiller han den kort til højre og omvendt.

Han har vel spillet en god kamp i år og det var imod Liverpool.

Ser du på Martial derimod var han PotM 3 gange før Sanchez blev hentet, så noget må han have gjort bedre end Rashford uanset hvad statistikker fortæller os, alene i søndags spiller han jo vores folk frie 4 gange uden at de formår at sparke den i kassen, det kan han jo dårligt klandres for.

Fedt vi er enige med Sanchez, jeg var vild med indkøbet men havde da klart regnet med det ville betyde han skulle spille til højre, og ikke holde vores 2 største talenter ude af 11eren, det synes jeg er for høj en pris at betale.
Skrevet af Slettet(100838201910)
Nu er Squawka lige nede, men både Rashford og Sanchez især, har langt større succes med at vinde 1 mod 1 dueller, eller det der betegnes som take ons. Jeg linker gerne til opgørelsen i morgen. Så meget driblekonge er der heller ikke over Martial, selvom der da engang i mellem kommer nogle helt ekstraordinære smukke vævre driblinger, ofte får han dog også driblet sig selv ind i en blindgyde.

Den vil jeg gerne se. Af hvad jeg kan finde, så har Rashford 50% succes med sine take-ons og Martial 49,28%. Alexis er noget foran med 69%, men dog på et noget mere spinkelt grundlag. Og det er vel at mærke kun Premier League. Tager du Champions League er Martial sågar foran Rashford.
Skrevet af trannel
"Den vil jeg gerne se. Af hvad jeg kan finde, så har Rashford 50% succes med sine take-ons og Martial 49,28%. Alexis er noget foran med 69%, men dog på et noget mere spinkelt grundlag. Og det er vel at mærke kun Premier League. Tager du Champions League er Martial sågar foran Rashford."

Jeg kunne kun huske den i hovedet, og selvom sample size er mindre på Sanchez, så synes jeg nu forskellen er så stor, at det godt kan tages med. Jeg huskede nok en smule forkert på Rashford og Martial, men hvis argumentet er at Martial er driblekongen, så skal hane vel kunne tryne Rashford og ikke være nogenlunde lige med ham. Jeg har stadig ikke set noget der understøtter at Martial er langt foran nogen af de to når det kommer til 1 mod 1 dueller.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af trannel
"hehe trannel, jeg læste måske så dit indlæg lidt anderledes end du mente det, beklager i så fald, jeg troede du mente at Martial havde haft en ræddelig sæson og var dårligere end de andre."

Jeg synes Rashford, Martial, Sanchez leverer på nogenlunde samme niveau, ser man over hele sæsonen. De har ikke rigtig noget på hinanden og de kan bare kigge mod Lingard, hvis de vil have fifs. Jeg har aldrig været særlig stor fan af Lingard, men han finder sin rolle og bidrager med en spidskomptence som vi mangler. De tre har større råtalent end ham, men lige nu er ingen af dem bedre spillene.

"Fedt vi er enige med Sanchez, jeg var vild med indkøbet men havde da klart regnet med det ville betyde han skulle spille til højre, og ikke holde vores 2 største talenter ude af 11eren, det synes jeg er for høj en pris at betale."

Jeg var og er stadig vild med indkøbet, selvom jeg havde regnet med mere fra hans side af. Jeg håber også Mourinho roterer noget mere her mod slutningen af sæsonen. Jeg håber Martial og Rashford begge starter på fredag, men så må det også være op til dem at give Mourinho flere grå hår, når han skal vælge sin startelver.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af trannel
"Statistik er gennemsnit- og sandsynlighedsberegning. Så meget kan vi vel enes om."

Det er en uendelig lille delmængde. Det kan vi enes om. Gennemsnit er et glimerende statistisk redskab i nogle henseender og ubrugeligt i andre.

Men det bekræfter nok mine anelser. Alt den stund begrebet "statistik" udsættes for kritik har jeg endnu tilgode at se en valid fagligt metodisk funderet kritik. Det handler bare om "jeg føler", "jeg synes" og "jeg ser" argumenter.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Battlegoat
Jeg er enig i, at Martial er den spiller, som kan mest af alle de offensive kræfter. Men han fejler altså stadig en del på attitude og indsats. Han ligner bare ikke en, der vil bløde for trøjen. Det gælder både i kropssprog og hans manglende vilje til at slå sig i duellerne for at nå en bold først, genvinde en tabt bold eller kaste sig ind i et indlæg. På de parametre er Rashford og Sanchez ham overlegen.
Er det absolut nødvendigt at vores flair players skal gå i phil jones mode og bare smadre sig selv på modstanderen?
jeg er enig i at hans arbejdsindsats nogen gange er til at blive frusteret over, men det gælder sku hele holdet. hørte en statistik (nu drejer fynbo sig :)) et sted, at united er det hold, der løber mindst af alle hold i premier league. det sku ret vildt.

Skrevet af Slettet(262004201905)
Jeg har ikke set statistikken for i år. Men det er korrekt, at vi var det hold der løb mindst i PL i sidste sæson.
Men det er jo klart, at vi er det, hvis taktikken er, at lade de andre have bolden, og selv kun løbe på kontraer.

Uden at have set statistikkerne, vil jeg tro, at Liverpool er det hold der løber mest, efterfulgt af Tottenham og City på 2. og 3. pladsen.
Men det kan folk der har adgang til statistikkerne jo svare på.
Skrevet af Slettet(100838201910)
The Times skriver, at Darmian og Blind har fået besked på at finde en ny klub. Det lyder egentlig ganske plausibelt og er vel heller ikke overraskende.

Darmian har været et flop, men jeg vil huske ham for at spille en fremragende EL-finale og jeg ville slet ikke være overrasket, hvis han igen blev en glimrende back, når han er tilbage på italiensk grund. Og så har jeg sympati med fodboldspillere, der i højere grad lever på klogskab end uovertrufne atletiske evner.

Blind er bare en fodboldspiller, der har nogle begrænsninger, der gør ham til en byrde i mange spilsystemer og helt genial i andre. Ham og Mourinho lignede aldrig et match, og det er vel faktisk overraskende, at han spillede så meget i første sæson, som det var tilfældet. Jeg tror Blind kunne spille for Barcelona - men han kan ikke spille for Mourinho.
Skrevet af fedefynboen
trannel

"Alt den stund begrebet "statistik" udsættes for kritik har jeg endnu tilgode at se en valid fagligt metodisk funderet kritik. Det handler bare om "jeg føler", "jeg synes" og "jeg ser" argumenter. "

Jeg er så enig
Vi har endnu tilgode at se hvad du kalder en VALID fagligt metodisk funderet kritik.
Man kunne tilføje, at det bliver vi nok ved med.
Årsagen er at der er alt for mange variabler.

Og så er vi efterladt med hvad du noget nedladende kalder føle- synes- seargumenter.
Hvad selvfølgelig ikke spiller hos de som ønsker fodbold sat på formel.

Bilder mig ind at mit syn på den slags IKKE er hverken oldnordisk eller på nogen måde underlegent. Tværtom.
Det gælder, som jeg ser det, i fodbold som i livet generelt.

For alle vi, der ikke skal sælge "nyheder" eller forsvare diverse tiltag i forhold til et hold (læs egne handlinger), er og bliver statistik en begrænsning. Ja, i nogle tilfælde direkte forkert/løgnagtig. Fordi billedet søges indsnævret i en bestemt retning, hvad ikke rækker til at forstå det store billede.
De bedste spillere agerer ikke udfra nøje planlagte overvejelser i ret mange situationer. Nej, her er intuition og overblik alfa og omega.
Hvad er føle- synes- serelateret. Og som igen på ingen måde er underlegent.

Politik er alt for vigtig til at overlades til revisorer og økonomer.
Og fodbold er i den sammenhæng også politik.

Beklager, men du må nok lede meget længe endnu for at finde en valid måde at forkorte meget komplekse størrelser på. Uden noget går tabt.
Der er en grund til at suppe kogt på rigtige ingredienser, smager bedre end en bouillonterning.


Skrevet af Battlegoat
fellaini tuder i pressen over hans kontrakt situation...


Fellaini said: "I went to see the manager last year, and said I wanted a new contract. I then had a second meeting, but I´m not going to ask ten times.

"Since then I have become important for the team - and it costs £50m minimum to buy a good new player.

"So the club knew they made a mistake with me.

"I am now 30, at the end of my contract, and in talks with United. Many other clubs have shown interest in me, and I will wait to see what happens.

"I would have no problem with living in China. I like discovering new places and cultures, and I would not go alone - my family would go with me."

However Fellaini held out an olive branch to boss Jose Mourinho in an interview with Belgium´s Sport Voetbal Magazine.
Skrevet af Inuk.
Er der overhovedet nogen der ønsker Fellaini bliver?
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af fedefynboen
Ja, så længe Mourinho er manager, er han en værdifuld plan B.

Var lige ved at sige bare plan, da der ellers ikke synes at være meget af den slags i det offensive departement.

Det gælder såmænd også, skulle "ledelsen" erstatte Mourinho med en anden defensivt funderet manager.

Fellaini er på mange måder som en hund i et spil kegler, men han kan lave mål. Også vigtige mål.
En karakteristik som i nogen grad lige så vel kunne passe på en anden stor spiller i forreste række. Som ganske vist i modsætning til Fellaini både har fart og længere holdbarhed.

Så længe midtbanen ikke fyldes med boldspillere med fantasi, løbevillighed og ikke mindst carté blanche til at bryde ud af restforsvaret, er han et aktiv.
Altså et forbeholdent ja herfra
Skrevet af Inuk.
De £50 mio. han mener klubben skal bruge for at erstatte ham er jo bare spil for galleriet. Hvis vi nu forfremmer Pereira til rotationspiller vil det koste £0, og give en helt anden dimension i det offensive spil end Fellaini kan bidrage med.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Slettet(100838201910)
Enig med Fynboen. Fellaini kan lave mål og også vigtige mål. Derfor er han på ingen måde en dårlig spiller.

Men når det så er sagt, så har han jo altså også sine begrænsninger, og jeg tvivler på, at han kan få nogen markant højere løn end den United har tilbudt, hvis han søger andet sted hen - ikke indenfor Europa i hvert fald. Derfor er det et eller andet sted også til grin, at klubben i disse dage bliver drevet rundt i manegen af Fellaini.

Mourinho er besat af at have så mange forskellige typer som overhovedet muligt. Han vil gerne kunne stille op på så mange forskellige måder som muligt, og derfor er han dødforelsket i en unik spiller som Fellaini. Men det overrasker mig lidt, at ledelsen udover Mourinho gider stille model til det her arrangement.
annonce
0