Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af fedefynboen
LaPioche igenigen

"Vi har skiftet alt for meget manager og alt for meget stil de sidste 5 år. Hvis vi fyrer Mourinho i dag og ansætter en helt 4. type træner i morgen, så kan vi ellers starte forfra med at lade en manager forme truppen efter hans idealer."

100% enig. Det har været en skændsel og vil også være det, skulle Mou ryge.
Men for mig er hele problematikken et udslag af manglende sportslig forståelse på direktørgangen, som så har medført den horrible slingrekurs.
Slingrekursen er dog også fortsat under Mourinho, bedst illustreret ved de to dyreste indkøb. Måske det, som andre har anført, har været primært Woodwards værk, men resultatet har været at der fortsat ikke eksisterer et hierarki på holdet, som er oppebåret af præstationer og teamspirit. Og ingen spilmæssig strategi udover forsigtighed, forsigtighed (læs kujoneri)

At tro det ikke medfører intern uenighed er utopi. Det er næppe kun Rashford og Martial, der har uendeligt svært ved at forstå at eksempelvis Sanchez skal kunne komme ind fra højre og overtage både taktstok og plads. Især med de præstationer han har leveret.
Det er sket helt som det var tilfældet med Zlatan og Pogba. Her kommer frelseren og så bliver alting godt.
Det er jo en nærmest idiotisk tilgang, hvis du spørger mig. Tilmed perspektivløs.
Alt i alt staver det til slingrekurs, på direktørgang og i managerembedet.

Skal det ændres, må der startes så at sige forfra.
Etablering af holdbar og fremtidssikret strategi sportsligt og "forretningen" må tilpasses i henhold dertil.
Det er nummer ét og så først kan valg manager, taktik og dermed valg af spillere komme på tale.
Slingrekursen er udtalt, så længe man tror man kan købe sig til en "frelser"
Det gælder manager, som det gælder spillere.

Alt i alt ender aben hos Woodward og stetsonhattene. Mourinho er blot et symptom på sygen
Skrevet af brugerx
Nogen der er bekendt med, hvad udenlandske Man U.fans synes om sæsonen? Om spillernes præstationer, spillestilen, Mourinho mv.?
Skrevet af Slettet(100838201910)
@brugerx
Altså, du spørger til en af de største fanbaser ikke bare i fodbold, men i sport som helhed. Der er ikke bare én holdning - hverken indenlands eller udenlands. Der er formentlig hovedsageligt to lejre, som du ser illustreret ved Fynboen og jeg. De som mener, at Mourinho er en skændsel mod Uniteds værdier, og de som mener, at vi får svært ved at ansætte en bedre manager på nuværende tidspunkt.

@Fynboen
Hvorvidt der er eksisterer et hierarki, skal jeg ikke kunne udtale mig om. Du har ret i, at vi fortsat er på slingrekurs i den forstand, at Mourinho ikke har fået etableret ét system endnu. Sit system. Derfor tror jeg også, at vi kommer til at se klubben jagte en spiller som Willian her til sommer, fordi man har brug for spillere, der passer ind i konceptet, hvad Willian har vist sig at gøre. Omvendt synes jeg Mourinho har etableret dele af en kurs i den forstand, at der er blevet ryddet op i mange af de indkøb, som Moyes og Van Gaal stod for. Jeg skal ikke kunne sige, om Mata og Herrera bliver kontraktperioden ud, men med undtagelse af de to er der en overvejende sandsynlighed for, at de sidste af de tidligere managers indkøb er borte efter sommerferien.
Skrevet af fedefynboen
LaPioche

"De som mener, at Mourinho er en skændsel mod Uniteds værdier, og de som mener, at vi får svært ved at ansætte en bedre manager på nuværende tidspunkt. "

Synes din vinkel er både fin og sober. Men kan ikke se bort fra at også det er et tegn på slingrekurs.
Hvad sker der efter Mourinhos farvel?
Du nævner at forhåbentlig er der en langsigtet plan for hvem skal være fremtidig manager. For det første synes jeg det er i den grad ganske usandsynligt. For det andet, hvad skal vedkommende stille op med Mourinhos indkøb?
Skal der være nogen som helst linje i hvad foregår, kan vel kun Mourinhokloner komme på tale. Der er ikke mange af hans slags på øverste hylde, vil jeg mene. Vel kun Conte og Diego Simeone falder i den kategori.
Skulle efterfølgeren være af en anden støbning, hvad jeg så inderligt håber, vil så vedkommende ikke stå med helt samme udfordringer som nu? Eller som det var tilfældet efter Moyes?
En trup designed efter, ja ved sgu snart ikke hvordan jeg skal beskrive det, bestående af spillere med individuelle kvaliteter, men uden egentlig taktisk sammenhæng.
For mig at se, er der ingen vej udenom. Der skal sadles om. Så længe det nuværende cirkus fortsætter, forlænger det blot pinen.
Det kan så godt være at bestyrelsen i mellemtiden har fået råd til endnu en guldrandet vandhane, men det rager mig faktisk langsomt.
De har deres på det tørre og ingen grund til at have ondt af dem. Tværtom.
Som jeg ser det har de solgt ud af et af verdens bedste fodboldbrands af egoistiske og grådige årsager. Hverken kønt eller fornuftigt.
For bagefter er der endnu en regning at betale, som givet yderligere vil decimere brandet. Bedst illustreret ved deres forretningsmæssige strategi om at holde gældsniveauet højt. Hvad formentlig genererer fradrag, men som primært må være for at holde sig selv ved roret.
Vil man reducere United til Chelsea eller Stoke City, så er strategien helt rigtig. Men vil man noget andet, der falder i tråd med historik og kultur, så må og skal der sadles om. Jo før jo bedre og helst før afgrunden er umulig at stige op af
Skrevet af CrimsonFiend
Skulle efterfølgeren være af en anden støbning, hvad jeg så inderligt håber, vil så vedkommende ikke stå med helt samme udfordringer som nu? Eller som det var tilfældet efter Moyes?


Jo, hvis man i dag skiftede træner ville man netop stå med dét problem. Nu har man investeret milliarder i projekt Mourinho så må man, i mine øjne, også se det til dørs indtil det næste mindre generationsskifte skal gennemføres om 2-3 år. Medmindre altså at omklædningsrummet brænder sammen og vi rykker ned eller noget i den stil. I mellemtiden håber og ønsker jeg til gengæld inderligt at man kigger rivalerne over nakken, tager skridtet ind i det 21. århundrede og ansætter en visionær sportslig ledelse der kan stå for den mere langsigtede strategi for spillestil og indkøb.

Som jeg ser det har de solgt ud af et af verdens bedste fodboldbrands af egoistiske og grådige årsager.


Dét har de og du kan trygt regne med at de vil blive ved med at gøre det, fuldstændig uagtet resultater, trænere, spillere og fans. Det er ikke midlertidigt og det er ikke noget der stopper. Moderne fodbold <3 Det er (desværre!) noget vi må affinde os med og så kan vi ellers prise os lykkelige for at klubben faktisk bliver drevet som en relativt fornuftig forretning og ikke som et politisk projekt af rivaliserende oliestater eller et sort gældshul hvor man lukker øjnene og gemmer regningen et årtis tid.
Skrevet af CrimsonFiend
I øvrigt.

Sillyseason nærmer sig, så her er lige lidt obligatorisk læsning for dem der stadig tror at net spend er en ting og at man kan tro på transferrygter.

Om transferbudgettter, rygter, myter osv osv:

https://www.theguardian.com/football/the-set-pieces-blog/2016/aug/24/transfer-window-market-myths

https://www.independent.co.uk/sport/football/transfers/transfer-window-premier-league-revealed-how-a-transfer-deal-really-works-a7837031.html

https://www.fourfourtwo.com/features/truth-behind-transfer-window-rumour-mill-those-know

Der findes sikkert mange andre (og bedre) kilder, men dem må i selv finde :)
Skrevet af Pete2
Jeg forstår ikke hvorfor i bruger så mange resurser på at drøfte EFTER Mourinho ........ han vil være i Man United i rigtig mange år fremover. Det er vel mere spændende hvilke spillere vi skal have under Mourinho som vil få klubben til tops
Skrevet af CrimsonFiend
Jeg tror ikke man kan se på spillere i isolation. Og jeg tror de fleste, som jeg, sidder med en fornemmelse af at en anden type træner kunne få mere ud af den nuværende trup - og i forlængelse også eventuelle indkøb.

Og så har jeg indtryk af at det er de færreste der er specielt tilfredse med Mourinho, uanset om man helst ser ham fyret dags dato eller ej. Det handler nok også om at det her på mange måder er "the perfect storm", hvor rivalerne brillerer med en anden stil og klubstruktur og på den måde udstiller vores egne fejl og mangler. Og det gør naturligvis ondt. Blandt andet fordi det efterlader en følelse af at problemerne er systemiske og funderet i hele måden klubben bliver kørt på, ikke bare i dårlige spillere eller ditto træner. Med det i tankerne er det svært at forestille sig at vi pludselig laver de 2 indkøb der skal til for at vende det hele på hovedet.

Men derfor kan man jo selvfølgelig godt håbe.
Skrevet af Pete2
Brugerx: i UK er man stort set enige om at runnet up i PL med 81 point er godkendt da det i en "normal sæson" er i niveau hvor man spiller med om mesterskabet . FA cup finale er også godkendt selv om alle naturligvis ville vinde finalen . Man taler meget om at kampene mod top 6 holdene er rigtig godt og Man United er også bedst indbyrdes der. At vi har tabt så mange point mod dårligere hold er et stort kritikpunkt så de fleste er enige om at når det bliver forbedret ser det rigtigt godt ud. Spillerne og de fleste fans ønsker erfarne nye indkøb hvor spilleren har præsteret på World class niveau. De fleste mener Mourinho gør det godt og at han kan udvikle holdet videre. Når resultaterne kommer næste år kræver stort set alle at der derfra også spilles mere attacking og positivt bold
Skrevet af Slettet(262004201905)
@Pete2:
I England taler man om hvor ringe United gør det, og hvor lidt det betyder, at man får 81 points, når det alligevel ikke giver et mesterskab - de siger også at FA Cup finalepladsen er glemt om 1 måned, og de 81 points er glemt.
Til gengæld mener de alle derovre, at Mourinhos håndtering af spillere og fans og klub er "skammelig". Han talte klubben ned, da han røg ud af CL, hver gang noget er gået imod ham, har han givet en anden skylden, og i de vigtigste kampe smed man bussen ned hjemme mod væsentligt ringere hold.
Der er ingen i England overhovedet der snakker om hvorledes det er gået mod de andre top 6 hold.
Man snakker også om, at United med Mourinho ved roret aldrig vil kunne nå City, og sandsynligvis også vil blive overhalet af Liverpool i næste sæson.

Skrevet af fedefynboen
Crimson

Mange fine pointer, som det er svært at være uenig i

Skulle man alligevel anskue tingene lidt anderledes, hvad jeg da til en vis grad gør, så er her et par bud:

"Jo, hvis man i dag skiftede træner ville man netop stå med dét problem. Nu har man investeret milliarder i projekt Mourinho så må man, i mine øjne, også se det til dørs"

Naturligvis har du ret. Iøvrigt en pointe som er meget lig LaPioches. Af hensyn til roen i klubben, Uniteds anstændige ansigt og som følge af de valg der er truffet.
Når jeg så alligevel er uenig, så er det pga. af en nærmest til vished grænsende formodning om at de indkøb der kommer, vil have det defensive som primært fokus.
Som du er inde på, er det ikke 21stCentury tilgang, hvad blot forlænger pinen efter min mening.
Backs bør være primært offensivt indstillet og de forreste 4 (mindst 3 af dem), bør ud over at have individuelle egenskaber også være både gode til og indstillet på at indgå i relationer.
Hertil kommer at mindst 1 og gerne 2 af de bagerste centrale (4´er, 6´er) bør have penetrerende afleveringer med som spidskompetence.
Jeg ser det som sagt ikke ske, hvorefter efterladenskaberne efter Mourinho fortsat vil være mangelfulde.

"Dét har de og du kan trygt regne med at de vil blive ved med at gøre det, fuldstændig uagtet resultater, trænere, spillere og fans."

Også fuldstændigt korrekt. Det vil være deres intention, ingen tvivl om det.
Midlertidig uro vil ikke ændre en millimeter på det, hverken intern eller ekstern.
Jeg vil dog hævde at vedvarende pres fra tilstrækkeligt mange mennesker (og her gerne langt mere magtfulde end u.t.), over tid vil få indehaverne til enten at sælge eller skifte politik/strategi.
Problemet ved salg er selvfølgelig den enorme gæld, hvad formentlig vil afholde de fleste fra at røre United med en ildtang. Ergo må man forsøge at tvinge d´herrer til at skifte politik. Heller ikke de kan modstå presset, bliver det voldsomt og langvarigt nok.
Uanset hvad, så bliver deres reign ikke for altid og skal klubben så gå fallit eller?
Nej har man fokus på United også til 22th Century, så må noget ske. Ergo nytter det ikke at tie stille, fordi det synes nyttesløst.

Sidst lige den her

"Sillyseason nærmer sig"
Hehe, ja. Man kunne tilføje, har den nogensinde været fraværende?
Den mindst lige så grådige britiske presse har vel verdensrekord i udokumenterede
påstande, hvad faktisk er med til forvirre begreberne og dermed fastholde status quo. Det er givet en del af deres masterplan, så også her trænger der i den grad til at større folkemængder stemmer med fødderne.
For at det kan blive en realitet, må også det fænomen italesættes. Her nytter det heller ikke at slå op i banen fordi man mener at det er en kamp, der ikke kan vindes.

Som tilhænger af ægte demokrati (som jo er betinget af at alt belyses fra alle sider), er der blot den ene udvej.
Jeg for min part, agter at gøre præcis det, indtil den dag jeg dør.
Vel vidende det er op ad bakke og selv om nogle/mange vil finde det både naivt og håbløst
Skrevet af fedefynboen
Crazy og Pete2

Der synes unægteligt at være divergerende opfattelser af hvad er "Talk of the Town" på øen.

Kunne det monstro ha´ at gøre med de kilder man bygger sit bevidsthedsunivers på?
Jeg tror det

Personligt vil jeg have den mening, at holdningerne fortsat er delte, men at flere og flere "vindes over" på nej tak til Mourinho fløjen.
Selv Murdochs løgnefabrikker, vil givet over tid indse denne tingenes tilstand, hvorefter også de vil intensivere presset.
Der skal jo sælges og løgne er fortsat en efterspurgt commódity. Hvad både denne tråd og verden generelt er tydeligt bevis på.
Skrevet af Slettet(260021200206)
@fynboen

Jeg tror ikke umiddelbart at gælden er et specielt stort problem for evt. Købere men snarere glazers vurdering og værdsættelse af klubben.

@Pete

Det er jo lodret forkert at sige at majoriteten er positivt stemt for Mou i England.. Tværtimod, manden har lagt sig ud med united legender, fans, stortalenter og journalister..!
Cantona idolet, Manchester United klubben Følger: Dortmund Wednesday Valencia AGF
Skrevet af Pete2
Landskinken & Crazygang - tror vist i læser for meget ekstra bladet elign . Her i UK er der naturligvis også Mourinho modstandere ligesom der er Klopp modstandere selv om de er i finalen. Men som jeg skriver er de fleste ok positive specielt de vigtigste spillere og også mange af de trofaste United fans. Så stop nu jeres jantelovs. Vi har fattet jeres tilgang til Mourinho
Skrevet af Don_Millionaire

Jeg tror ikke umiddelbart at gælden er et specielt stort problem for evt. Købere men snarere glazers vurdering og værdsættelse af klubben. 


Lige præcis. Den gæld Glazers har trukket ind i klubben har meget lille betydning så længe økonomien er som den er. Det er jo også derfor det meget sjældent bliver nævnt, og tvivler da også på at det er alle United fans der kender til den.

Hvis man i øvrigt tror at eventuelle nye ejere ville have mindre fokus på penge, så tror jeg man bliver pænt skuffet. Der er vel ikke en eneste succesfuld topklub hvor penge ikke er første prioritet? Alle værdier kan tilsidesættes så længe der er penge nok indblandet.
Skrevet af Don_Millionaire
@Pete2

Det lyder til at du læser for meget Duncan Castles, for han er vel efterhånden den eneste journalist der ikke har været kritisk overfor Mourinho, men det er sandsynligvis fordi han sidder med hovedet så langt oppe i røven på portugiseren, at det ikke er muligt.
Skrevet af fedefynboen
Landskinke og Don_M

"Lige præcis. Den gæld Glazers har trukket ind i klubben har meget lille betydning så længe økonomien er som den er."

Uden at være økonom, vil jeg alligevel bestride at den gæld ingen betydning har.
For hvem vil dog investere uhyrlige summer i en forretning, der er optimeret i ekstrem grad og hvor bare en lille tilbagegang vil blotlægge gældsproblemet.
Fortsat vil vel kun de færreste investere i et hus, der er belånt til skorstenen, selv i opgangstider.
Vil også mene at Brexit må udgøre en risiko for fremtidig indtjening og dermed for klubbens værdiansættelse.
Bisærningen i ovenstående, må derfor være altafgørende

Jeg ved at havde jeg pengene, ville jeg ikke turde binde an med det.
Der er jo ingen garanti for, hverken at status kan opretholdes eller at afkast kan forøges i tilstrækkelig grad til at gøre et køb interessant.
For mig at se staver det kun til én garanti. Ingen vil ved deres fulde fem satse milliarder på dét projekt og garantien er Glazers, for deres malkning kan derfor fortsætte så længe de ønsker. Det må være analysen, i al fald set fra mit forholdsmæssigt ukyndige ståsted.
Tillige, tror jeg, vil ingen rent politisk udfordre Glazers, for hvor stiller det så United?

Ser gerne en (eller flere) med større økonomisk/financiel indsigt end jeg udvide min og andres horisont på det område.
Skrevet af Slettet(100838201910)
Det er bare de færreste ejendomme, der hvert år omsætter for et beløb i samme størrelsesordenen som gælden, Fynboen. Glazer kunne sagtens have nedbragt gælden betragteligt på nuværende tidspunkt, hvis han ønskede det, men han lever tilsyneladende fint med det. Personligt ville jeg da også helst være gælden og Glazer-familien foruden, men det sætter jo tydeligvis ikke de store begrænsninger på klubbens ageren på transfermarkedet.
Skrevet af fedefynboen
Pete2

Ville være rart om du vil definere hvem "vi" er og hvem der er de vigtigste spillere.
Det kunne måske løfte sløret en smule for hulheden i dine påstande.

Kan iøvrigt tilføje, at jeg ALDRIG læser hverken Ekstra Bladet, BT, Manchester Evening News eller nogen Af Murdochs sladderspalteløgnefabrikker.
Ergo må min kritik i følge dig stamme fra janteloven.

Her i UK, skriver du. Måske du for længe har været i kløerne på ovenstående, alt andet end troværdige "nyhedssælgere"
Kunne anbefale at du måske supplerede med en af de mere troværdige spillere.
Som f.eks The Guardian, men der er andre. Problemet er måske at deres sportssektioner ikke er førsteprioritet og derfor ikke relevante for de, som kun ønsker den slags. Men så meget større mening giver det, at deres historier heller ikke er frit opfundne.

Med din enorme optimisme, ville jeg så gerne kunne forstå hvor den kommer fra.
Men så længe, den ikke er bare tilnærmelsesvist er underbygget, må jeg nøjes med at være pessimist eller realist, som jeg selv nok vil udtrykke det.

Ak, den jantelov.
Som mange kritiserer, men som måske netop har gjort vores lille land til et af verdens mindst polariserede samfund. Stadig, trods seriøse anfald mod netop det

I mine øjne et kolossalt plus. Fri mig for UKs kastelignende version
Skrevet af fedefynboen
LaPioche

"Det er bare de færreste ejendomme, der hvert år omsætter for et beløb i samme størrelsesordenen som gælden, Fynboen"

God pointe, men vel stadig et risikabelt foretagende at kaste sig ud i.
For kan det vedholdes?
Også her må brand-udsalget være en ganske alvorlig sag.

Men, som sagt, jeg er ikke økonom og har kun begrænset indsigt i de dele og lader mig hjertens gerne overbevise om noget andet
annonce
0