Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af uden_benskinner
i united-regi er solskjær naturligvis en absolute-beginner, det er der ingen tvivl om, og det har han heller ikke selv lagt skjul på, bl.a. ved at udtale, at han får støtte og vejledning fra sir alex ferguson. klopp er en fuldvoksen træner, og til trods for hans alt for hvide tænder, så er han nærmest fejlfri i sin taktik og pressehåndtering. solskjær er til samligning en spejderdreng der lever på sit feel-good image og venlige tilgang til omverden, men mangler i sagens natur både erfaring og at få lidt kant. dette kan kun tiden bibringe ham, og om uniteds ledelse har tålmodigheden med ham, må tiden så vise.
gik i seng efter første halvleg
Skrevet af badazz
Måske er det bare Klondyke, Toggle refererer til. De fleste Liverpool fans husker vel for fanden sidste sæson. Vi går ind i den travleste periode. Jeg er enig med Klopp i, at der er for mange kampe for de engelske hold. Men det er jo ikke ændret siden 2000, hvor United droppede FA Cuppen, for at være med i World Club Cup.

Liverpool er absolut favoritter. Men det er altså stadig ikke den bredeste trup, og lige nu er ikke tiden til at være hålhøgen (nøj, hvor føler jeg mig gammel, når jeg tager det ord i brug :-D ).
Jeg tror Liverpool vinder mesterskabet nu (det var så lidt - det sker ikke en anden gang :) ). Men jeg tror det bliver tættere, end Klondyke tror. Jeg tænker 1-2 points forskel mellem City og Pool til sidst.

Det er egentligt min fornemmelse, at det er fans af andre klubber der har temmelig travlt med at kåre Liverpool som mestre. Se fx kamptråden efter jeres sejr over Man City, eller efter Newcastle fik 2-2 mod City.
De fleste Liverpool fans husker tydeligt sidste sæson, og ligesom Klopp tager vi een kamp af gangen :)

Og jeg antager det er kålhøgen du mener. Et ord der uden tvivl bruges for lidt :D
OB / Liverpool / Bayern siden start 80erne
Skrevet af Slettet(100838201910)
Altså.. Jeg siger ikke Liverpool-fans er cocky, men hvis ikke man må være cocky når man har 8 point ned til nr. 2 og 14 point ned til den største reelle trussel inden vi er halvvejs i sæsonen, hvornår fanden må man så?

Det er frygteligt irriterende, hvis de ender med at vinde ligaen, men de skal da have ret til at føre sig lidt frem i den nuværende situation.

Det er straks værre, når de føler at hele verden er imod dem, at dommerne altid dømmer de andres vej eller på anden vis giver udtryk for den latterlige offermentalitet, der i høj grad har hersket hos Liverpool-fans i den tid, jeg har fulgt engelsk fodbold. Men det er der jo ikke noget af lige her.

(Disclaimer: Jeg ved godt, at det er en frygtelig generalisering og at vi selv har haft den slags i vores fanbase med ABU-klanen).
Skrevet af fedefynboen
Rigtigt u_b!

Skal vi anskue det hele lidt fra nordmandens perspektiv, så er der for mig ingen tvivl om at han var helt på det rene med hvilken opgave, som ventede ham.

Erfaringsgrundlaget var ikke stort. Molde tæller vel knapt, i hvert fald resultatmæssigt. Derfor kan mandskabsmæssig styring glimrende ha´ givet ham en god erfaring også dér.
Så er der Cardiff, hvor han jo nok noget naivt forsøgte at få et dårligt fodboldhold, i en klub ejet af en decideret klovn, til at spille fodbold.
Den gik ikke, men det er uanset hvad en erfaring

For lige at fastholde egos (og min egen) optimisme, så synes jeg man må sige at på stort set alle områder, bortset fra det spiltaktiske mod negativt spillende hold (som jeg synes ville være et problem for enhver anden manager også, grundet truppen), så har indlæringskurven været ganske stejl, må man sige
Skrevet af Ego2020
I forhold til sammenligningen mellem Ole og Klopp kiggede jeg lige i Wikipedia og saksede følgende passage om Klopps opstart i Dortmund:

In May 2008, Klopp was approached to become the new manager of Borussia Dortmund. Despite having interest from German champions Bayern Munich, Klopp eventually signed a two-year contract at the club, which had finished in a disappointing 13th place under previous manager Thomas Doll. Klopp´s opening game as manager was on 9 August 2008 in a 3–1 DFB-Pokal victory away to Rot-Weiss Essen.
In his first season, Klopp won his first trophy with the club after defeating German champions Bayern Munich to claim the 2008 German Supercup. He led the club to a sixth-place finish in his first season in charge.
The next season Klopp secured European football as he led Dortmund to a fifth-place finish, despite having one of the youngest squads in the league.
After losing 2–0 to Bayer Leverkusen on the opening day of the 2010–11 season, Klopp´s Dortmund side won fourteen of their next fifteen matches to secure the top spot in the league for Christmas (and) they clinched the 2010–11 Bundesliga.

Inden da havde Klopp haft et succesrigt ophold i lille Mainz - ligesom Ole jo kom fra et succesrigt ophold i lille Molde.
Skal man måle de næste skridt 1:1 overfor hinanden, må kravet til Ole, hvis han skal matche den store Klopp resultatsmæssigt, være, at vi vinder et eller andet trofæ i denne sæson - måske liga cuppen? - og lander i tops seks.
I næste sæson skal vi så lande i top fem, mens mesterskabet skal komme i hus i 2020-21.

Eftersom Klopp tiltrådte i maj 2008 - mens Ole først kom til i december 2018 - kan man diskutere, om sammenligningen bør rykkes et år, så vi skal ende i top seks og vinde et trofæ i næste sæson, ende i top fem i 2020-21 og blive mestre i 2021-22, men uanset om man vælger den ene eller den anden tidslinje, kan jeg sagtens se Ole matche, eller sågar overgå, Klopp.
Det kræver sådan set bare, at man ikke blander pærer og bananer ved at sammenligne en moden Klopp med en grøn Ole, men sammenligner dem på sammenlignelige trin i karrieren.
Så det der med den "meget bedre manager" er vel ret beset noget arrogant bulshit, er det ikke?


Skrevet af fedefynboen
LaPioche

Der er jo en forklaring på den der "latterlige offermentalitet", som intet med fodbold har at gøre

Vi taler om et dogme, der har eksisteret siden Victoriatiden.
Manchester oplevede et boom. Spinderierne spyttede guld ud og trafikken glædede og gavnede indledningsvis også især havnearbejdere i Liverpool Der skulle bomuld til fra slaverne i USA.
Så lod driftige folk i Manchester en kanal udgrave, så bomulden kunne fragtes direkte til spinderierne
Resultat: ingen udvikling i havnebyen Liverpool og her har vi roden til en stor del af hadet blandt britiske fans
Den ene part føler sig dygtigere og bedre end den anden og den anden part føler sig kuet og efterladt smuler
Den slags dogmer har det med at hænge ved også selv om begge byer nu om dage klarer sig fint
Skrevet af Inuk.
Det har heller ikke hjulpet at Liverpoolfans i første omgang fik skylden for Hillsborough tragedien.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af fedefynboen
Rigtigt Inuk

Den forståelse som du giver udtryk for, har at gøre med at vi kan se det hele sådan lidt på afstand og tillægge værdier som adskiller sig fra de involverede i UK
Derfor også en smule aparte at mange også danske fans køber ind på det dogme, som de fleste vel knapt nok forstår hvorfor eksisterer.

Det er jo tragisk nok i virkeligheden historien om alle fejder, der varer ved og ved.
Hvad enten det handler om Pool vs. United, kristendom vs. islam, eller hvad ved jeg
Skrevet af Mr. Pink
"Der er hotheads i begge lejre, men min oplevelse af Liverpoolfans generelt, er at de respekterer United mere end nogen anden klub, bortset selvfølgelig fra "deres egen"
Præcis sådan har jeg det også selv og i år er det så Pools tur.
På forhånd tillykke med det!!!"

Helt enig, Fynbo.

Spændende debat I har kørende pt. Det virker nu imo ret skørt at sammenligne Klopp og OGS. Klopp har jo langt mere erfaring end OGS, og har trænet en topklub i Bundesligaen igennem flere år, og nu i PL i flere år.
OGS er jo en decideret rookie sammenlignet med Klopp.

I øvrigt en fantastisk sejr over City. Ret konisk at sejren er med til at give Liverpool dit første mesterskab i 30 år. Det er dog stadig fuld fortjent - uanset Uniteds sejr over City
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Slettet(262004201905)
@Ego2020:

Inden da havde Klopp haft et succesrigt ophold i lille Mainz - ligesom Ole jo kom fra et succesrigt ophold i lille Molde.

Ja, hvis du vælger at tage Cardiff ud af ligningen.

Men hvis det eneste kriterie er et succesfuldt ophold i en lille klub, kunne vi jo lige så godt prøve at hente Ståle Solbakken, som jo også har været meget succesfuld i en lille klub.
Skrevet af badazz
Det kræver sådan set bare, at man ikke blander pærer og bananer ved at sammenligne en moden Klopp med en grøn Ole, men sammenligner dem på sammenlignelige trin i karrieren.
Så det der med den "meget bedre manager" er vel ret beset noget arrogant bulshit, er det ikke?

Jeg hører til dem, der ikke har tiltro til, at OGS er manden der kan tage Man U et skridt videre. Og det er ikke for at sammenligne ham med Klopp (eller andre), men han virker ud af til bare ikke til at være dygtig nok.
Og så for alligevel at sammenligne, så kan jeg ikke se hvad han bringer ift Moyes, Van Gaal eller Mourinho, som skulle kunne gøre en forskel (bringe Man U skridtet videre).
OB / Liverpool / Bayern siden start 80erne
Skrevet af Klodike
Åh Gud, Ego.. bliver nødt til at rose dig for din optimisme ift at United skal overhale Real og Barca som verdens ubestridte 1´er, at United muligvis vinder en cup treble i denne sæson og Liverpool intet vinder, at jeres trup muligvis har større potentiale end Liverpools, og at Ole Gunnar Solskjær måske overgår Klopp. Er der egentlig andre United fans, der tror på noget af det her? Må sige, at jeg næsten, men kun næsten, er i chok.
Skrevet af Mr. Pink
Nej, det er der ikke andre United-fans, der tror på
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Ego2020
Hvad han bringer i forhold til forgængerne?

Mandskabshåndtering ikke mindst - og hvis vi lige tager Moyes ud af ligningen så også noget med at sætte spillerne, og klubben, ikke mindst, før sit eget ego.
Plus at han er United mand, through and through - så i modsætningen til forgængerne har han United ånden i blodet og kan give den videre til spillerne.

Jeg er sådan set ikke et sekund i tvivl om, at han, med de rette spillere leveret til et par strategiske pladser, kan skabe et potentielt mesterhold - men om han får pokaler i skabet, eller om han bliver den næste Poch, som skaber et godt hold uden at vinde en dyt, kan kun tiden vise.

Dog virker han også at have Ferguson mentaliteten i blodet - og den tilhørende ide om at United SKAL vinde trofæer.

Om talentet så rækker, får tiden vise, men jeg er en gammel fodbold romantiker, der havde Docs Red Army som sit hjertebarn: Jeg skal da lige love for, at det hold kunne underholde!

Komme i finaler, og vinde, kunne de også - omend historien desværre blev lidt for kort lige der...
Hvad, ingen af os dengang vidste, var, hvilket eftermæle Doc ville få som træner. Det ved vi så nu, og det eftermæle siger, at han reelt set var en helt ualmindeligt ringe træner. ALLIGEVEL præsterede hans United helt fantastisk - for han havde en evne til at få holdet til at gå på vandet. Strengt taget tror jeg, Ole har lidt det samme talent - og træningsmæssigt og taktisk er han samtidig i en helt anden liga, end Doc var.

Derfor tænker jeg, at der nemt kunne være nogle kritikere, som indenfor få år kommer til at æde deres ord i sig igen :-)

Men den tid den glæde...
Skrevet af fedefynboen
Ego

"Derfor tænker jeg, at der nemt kunne være nogle kritikere, som indenfor få år kommer til at æde deres ord i sig igen"

Jeg deler i al fald delvis din optimisme. Det KAN ske, men indtil videre må vi så håbe på at Oles indlæringskurve forbli´r stejl
Indtil videre er succes´en fortsat fugle på taget og det er da bestemt rimeligt at tro på at det IKKE sker.At jeg så, hvis jeg var Poolfan, nok ville skele til at der findes flere slags fugle på taget, det er en anden sag
Skrevet af Ego2020
Helt enig: Indtil pokalerne er i skabet, er det hele bare fugle på taget - og skulle nogle mene noget andet, kunne "maj 1999" være en passende reminder om, at salig Sofokles havde så ganske ret :-)
Skrevet af fedefynboen
Ville torsdagens Alkmaarkamp ikke være ideel for at se Pogba i aktion igen?

Ved selvfølgelig ikke om han er klar, eller overhovedet interesseret
Men det tænker jeg det ville
Skrevet af Ego2020
Enig.

Rygterne siger, at han nok ikke er helt klar endnu - men noget lignende kunne man jo sige om Martial før City kampen.

Under alle omstændigheder skyder Ole nok med alle de store kanoner denne gang - for at holde momentum og for at få førstepladsen i puljen. I alt fald spillede både Garner, Gomes, Chong og Greenwood for reserveholdet mandag aften - så det ligner en opstilling af seniorspillere.
Skrevet af Ego2020
Jeg tjekkede lige:

Garner ud efter 69 - så hvis han ikke var skadet (?) skal han nok bruges torsdag.

Williams spillede ikke, og det gjorde han jo heller ikke mod City, så mon ikke han starter inde torsdag - måske med Young på højre back. Og så er der jo Rojo og Tuanzebe: Måske skifter vi faktisk hele forsvaret og målmanden med :-)

Et af de områder, hvor Ole har imponeret mig, er hans evne til at rptere og strække en alt for tynd trup, så den alligevel næsten rækker: Kvalifikation til Europa Leagues slutspil har jo ikke bare været ekstremt sikker men er også kørt i hus med mindst muligt træk på de mest essentielle spillere.
Skrevet af Toggle
Nu var mit svar jo mest af alt møntet på klodykes kommentar om at de allerede er mestre. Jeg tror da også selv liverpool ender med mesterskabet i denne sæson selvom jeg håber deres onde ånd brendan rodgers kan fucke deres mesterskab op endnu engang ;)

Giver det mening at spare shaw i kampen på torsdag? Jeg kan sagtens se det ift programmet resten af december, omvendt virker shaw som en spiller der har behov for mest muligt spilletid lige pt. Pogba kunne da sagtens være en mulighed de sidste 30min. Jeg er fortsat af den overbevisning at pogba er en stor del af det der mangler mod de dårligere hold hvor vi skal skabe kampene. Ham foran fred og mct - og så martial, rashford og james på top. Føj et hold. hvis de kunne spille hver gang.
LUHG
annonce
0