Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Muggedreng2
OG endnu mere ballade med tanke for at det var en ung menig fra Østrig der som følge af Tysklands overgivelse og desavouring, i stedet for at tage tilbage til sin karriere som kunstner, valgt at blive i militæret for at genskabe det tyske rige :)

Ja ham Gavrilo stod nu stærkt på sine principper, det kostede næsten ingenting...

Noget andet er Henderson er skyld i den første men han er fandme da ikke skyld i det andet mål og så redder han os lige til slut hvor forsvaret SNOTKOGER...

Jeg kan ikke se han skulle være ringere end De Gea men sådan er der så meget
Skrevet af fedefynboen
Mugge

Nu er det ikke helt historisk korrekt hvad du skriver.
Den østrigske menige, som du omtaler, var ganske vist menig indledningsvis, men i den tyske hær. På tidspunktet for Versaillesfreden (1919), var han blevet tysker, forfremmet til korporal og var godt harm over at HANS elskede, racerene stortyskland, blev reduceret til noget ganske andet end drømmen siden Bismarck havde været.

De ville, også den gang, ha´ lebensraum, hvad inkluderede kolonier ude i verden.
Det bekom ikke hverken Storbritannien, Frankrig og senere USA vel og var ret beset den væsentligste grund til "The Great War" blev så omfattende som den gjorde.

De tre landes repræsentanter var primus motorer i den skandaløse traktat, som med et pennestrøg reducerede mange lande og deres befolkninger til vasalstater. Ikke mindst i mellemøsten. Der var jo olie, som vi vestlige demokratier syntes tilhørte os og ikke landenes egne befolkninger.
Den traktat, som den østrigske korporal absolut intet havde at gøre med, trækker den dag i dag spor til snart sagt alt hvad der sker i mellemøsten.

Jo tak, vi i vesten betragter os selv som hæderlige og lovlydige.
Meeeen, der skal ikke skrabes meget i overfladen, før et ganske andet billede tegner sig. Et, som ikke har meget retfærdighed og hæderlighed at gøre, men til gengæld en hel masse med egeninteresse og grådighed.
Fuldstændigt som det var tyskernes drøm.

Pink
Det overrasker mig ikke, at du udmærket vidste hvad og hvem Princip var.
Folkeskolelærer ikke? Måske med historie som linjefag?
For længe siden havde jeg et ønske om at læse historie. Det kom ikke til at ske, men interessen for krudttønden på Balkan var hvad for alvor satte de tanker i gang.
Der er alt hvad hjerter kan begære af politiske retninger, religiøs fanatisme og fejder som ingen længere husker årsagen til.
Sådan er det stadig, som det har været i århundreder. Sgu ikke noget under at deres sportsfolk også hører til de mere krigeriske og brutale af slagsen
Skrevet af Schleimann
Henderson ikke skyld i det andet mål? Han skal da bare ud at gribe/bokse, længere er den ikke. Tilbage på bænken med ham.
In 1986, when I arrived, Liverpool led United 16-7 in League titles won.
Skrevet af fedefynboen
Schleimann

Nu er De Gea jo heller ingen ørn til at dominere sit felt, så han havde næppe gjort nogen forskel i situationen.
Men ellers enig i at en høj knytnæve kunne ha´ forhindret at "The Usual Suspects" kunne afspille den vanlige sang om Lindes elendigheder.
Herudover kunne Wan-B det også ved at gå på kroppen på den ene af de to Sheffieldspillere, som overfaldt Linde.
Som selvfølgelig selv også kunne ha´ forlænget den bold, han ikke kunne nå ordentligt op til.
Så i min optik ikke nogen entydig fejl fra nogen af dem, men som så ofte set ellers en kombination af flere mindre fejl.

Nuancerigdom har været efterspurgt af flere i tråden senest, men det er der sgu ikke meget af hos de som forlængst har dømt svenskeren uduelig og som konstant fremturer med det budskab. Det træ de er klatret op i må være meget højt, eller også er frygten for det lange fald udtalt.
Ak ja!

Helt grotesk på det bagtæppe, at svenskeren dygtigt og med større og større effekt styrer forsvaret og giver ro.
Plus i gårsdagens kamp leverer en godt set assist, som ikke kunne ha´ ligget bedre, om han så var vandret derop og placeret den.
Fakta som på forunderlig vis udelades fuldstændigt i føromtalte sang.
Måske der er rigeligt med harpiks oppe i det træ og at det har fundet vej til brillerne, så udsynet blokeres og man står tilbage med hvad man mente i forfjor.
Skrevet af Muggedreng2
@fynbo tak for mere udførlig info, jeg fik af vide oprindeligt at det var Hitler der deltog ved Versailles Traktatens underskrivelse men det er jo heller ikke sandt .)

Men stadigvæk er det sikkert at den gode Gavrilo helt ved et tilfælde fik startet 2 verdenskrige, for sit ene eller det var vel 2 skud for tænker da han også dræbte Ferdinands kone ?

On topic rent fodboldmæssigt så nej jeg kan ikke se det andet mål er Deanos, det er vores latterlige zoneopdælning der igen igen fejler, og så er det Lindelof der header den i nakken på McGoldrick
Skrevet af TheUnitedWay
Tja det er vel en smule mere kompliceret end som så. Kejser Wilhelm ville have sin plads i solen, og Hitler ville have Lebensraum. Uden disse tyske motivationer, var der ikke kommet nogle Verdenskrige. Wall Street-krakket og den økonomiske krise i 1930´erne var desuden også en stor del af grunden til at Hitler kom til magten.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af FrancescoTotti
Jeg har lige set det omdiskuterede andet mål fra Sheffield nogle gange. Lindeløf header den ind i Sheffield spilleren hvorefter den ryger i mål. Jeg synes også Dean Henderson ser en smule skidt ud, men jeg synes ikke man kan klandre Lindeløf for målet.
Skrevet af fedefynboen
Mugge

Princip forsøgte først at smide en bombe op i bilen til kronprinseparret, men det var en fuser.
Lidt senere, da parret kom ud fra Sarajevos rådhus, efter at ha´ sikret sig borgmesterens support, trådte han ud fra mængden og skød dem begge på trappen.

Ikke årsagen, men signalet til at ragnarok kom til at dominere Europa i to krige efterfølgende.
Der var mange dengang, som havde egoistiske drømme om storhed, som der jo fortsat er.
Der var jo også dengang på Balkan et Bulgarien med hede drømme.
Tænk også på Boris, som drømmer om at blive Churchill 2 og atter få England til at rule the waves. Som charlatanen på bedste trumpske vis siden så kan ta´ æren for.
Det mest uforståelige er at den engelske arbejderklasse hopper med på den galej.

Men det gør de, fuldstændigt som det var tilfældet den junidag i 1916, hvor uduelige generaler med hede drømme om egen berømmelse kommanderede mange af dem ud i tyskernes maskingeværregn uden mål eller med. Men for konge og fædreland (læs den engelske overklasse) vandrede op mod 50000 af dem døden i møde den solbeskinnede formiddag.
Den britiske hær bestod på tidspunktet af lokalt sammensatte kompagnier, hvad medførte at flere kvarterer i Manchester den dag mistede alle deres unge mænd.

Måske der var en George Best blandt dem. Så jo, Gavrilo havde indirekte en del på samvittigheden
Skrevet af fedefynboen
FrancescoTotti

Bemærkede du Wan-Bs rolle i misæren?
Men jeg synes at Linde har del i det også. Han kunne med toppen af hovedet ha´ forlænget klatten til hjørne eller ud i siden, men valgte lidt uforståeligt at heade til en bold han ikke rigtigt kunne nå.

Derfra til ensidigt at erklære det en klassisk Lindeblunder, er der unægteligt et stykke vej.
Skrevet af Mr. Pink
"Lidt senere, da parret kom ud fra Sarajevos rådhus, efter at ha´ sikret sig borgmesterens support, trådte han ud fra mængden og skød dem begge på trappen.
"

Ikke helt.

De kørte en omvej, da chaufføren kørte forkert, og Princip var blevet sulten og var lige kommet ud på gaden igen efter at ha købt en sandwich, og kunne så - ved en tilfældighed skyde de to.

Ekstremt tilfældigt - lidt ligesom Lindelöfs forsvarsspil og Uniteds målmænds ageren i feltet:-)

Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af fedefynboen
Har selv lige genset målet
Wan-B havde ingen stor rolle i det, men kunne dog ha´ forhindret den ene af Sheffieldspillerne i at blande sig og derved hjulpet Linde.
Men til gengæld synes jeg at Maguire er lidt indblandet også. Han fejlbedømmer ganske enkelt indlægget og springer en my for tidligt.
Alt sammen ville være fuldstændigt ligegyldigt, hvis Henderson havde haft mod til at springe ind i indlægget og med en knytnæve sendt bolden ud af farezonen.
Men nogen Schmeichel er han ikke den unge mand. Desværre.
Skrevet af fedefynboen
Hehe Pink

Tak for korrektion, kan forstå du har det hele i nogenlunde frisk erindring.
Historielærer? Og nyligt emne i klassen? Hvad 7. eller 8.?

Men du strammer den unægteligt, når du kalder Lindes forsvarsspil tilfældigt.
Han har sine udfordringer, javel. Men ellers synes jeg han placerer sig fornuftigt i forhold til både bold og medspillere.
Hvad bestemt ikke altid kan siges om Maguire

PS!
Har du i øvrigt læst "Paris 1919" af en engelsk journalist/forfatter jeg har glemt navnet på.
Noget af en moppedreng, men meget informativ hvis man orker at læse den.
Skrevet af Mr. Pink
"Tak for korrektion, kan forstå du har det hele i nogenlunde frisk erindring.
Historielærer? Og nyligt emne i klassen? Hvad 7. eller 8.?
"

Historielærer i udskolingen, men nåede at læse 1,5 år på uni i Århus, inden jeg tog til Kbh.

Har desværre ikke meget tid med to børn på 6 og 10, så bøger bliver "læst" som lydbog på vej på arbejde, og jeg har en del i "pending", men skriver lige Paris 1919 på listen, såfremt den er hos Saxo.

Nej, det var klart lettere polemisk skrevet mht svenskeren, men jeg bliver bare aldrig tryg ved ham, som man var med Stam, Rio, Vidic eller suveræne Silvestre....

Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af fedefynboen
Tak for svar Pink

Disney Show og lidt tid på hånden kanske?

Nej, det er bestemt ikke sådan at jeg ikke kan følge dig. Bliver altid selv lidt nervøs, når der er indlæg mod hovedspilsstærke modstandere.

Men en forsvarer gør mere end at forsvare sig, han skal også spille fra.
Desuden er der mindst en af dem, som ta´r ansvar for det samlede output, både defensivt og offensivt og her har vi ikke haft nogen bedre siden Ferdinand.
Selv om det er Maguire som er anfører.

Mener at kan vi se det fortsætte og han helst skruer lidt ned for charmen hvad fejlene angår, så vil det være halsløs gerning at udskifte ham.
Vi har jo set, når han IKKE spiller, så er der gang i afdelingen for hovedløse kyllinger

Måske der findes en derude, som både er bedre til den fysiske defensiv og samtidigt lige så god til skabe ro omkring sig, jeg kender blot ikke nogen.
Troede egentlig på Upamecano tidligere, men han har så sandelig vist svagheder også.
Men måske?

NB! Slog lige navnet på forfatteren op - Margaret MacMillan

Et citat fra en kritiker:
"Margaret MacMillans bog er således et velkommet opgør med den myte, at Versaillestraktaten var hovedansvarlig for Hitlers indmarch i historien med deraf følgende ny verdenskrig. Hun konkluderer, at ”Da krigen kom i 1939 var den et resultat af tyve års beslutninger eller undladelser, ikke af de aftaler, der blev indgået i 1919.”
Med andre ord hævder hun, at vi ikke er blevet en meter klogere siden og det skulle jeg mene passer meget godt
Måske ikke ligefrem udskolingspensum, men til baggrund ikke så skidt endda, for uanset hvad McMillan mener, så var de måneder på det enorme slot et blueprint på hvad er sket siden. Og USA trådte for alvor ind på scenen.

Ad en lidt anden tangent, så kan jeg stærkt anbefale et andet produkt tituleret "Paris 1919"
Nemlig en LP/CD med punkens grandfather John Cale. Den plade, som er fra 1973, er på ingen måde outdated og tilmed melodisk og lyttervenlig, så et godt sted at starte hvis man skulle være interesseret. Det er på jysk - ret godt!
Et tip: Senere kunstnere som Nick Cave og Alejandro Escovedo har med sikkerhed lyttet til waliseren
Skrevet af Slettet(130902220507)
@Fynboen

Skal lige sige at jeg virkelig nyder et indlæg som ovenstående hvor du på overbevisende facon fletter en Macmillan bog om Versailles-traktaten sammen med Nick Cave og Lindeløfs evner som den primære arkitekt i forsvaret uden at det virker hen i vejret.

Er dog ikke helt enig i hverken Macmillan´s pointe eller at Lindeløf er uundværlig. Han har endnu ikke vist at han skal være en del af et mesterskabshold men er enig i at han ikke nødvendigvis har været dårligere end Maguire.
Skrevet af Slettet(130902220507)
Forøvrigt, er der nogle der har bemærket forskellen på Liverpools og vores julekalendere.

Vi har Leeds, Leicester, Wolves og Villa inden vores indbyrdes møde i Liverpool.

De møder Crystal Palace, West Bromwich, Newcastle og Southampton.

Vores ser hårdest ud men vi har samtidig mulighed for at bygge på selvtilliden inden vi nordpå. Vi skal have 10 point i de fire kampe hvis ikke vil skal falde bagud.
Skrevet af fedefynboen
Connie_Lingus

Mange tak for rosen, selv om jeg sporer en vis kritik deri også.
Men det er nu godt nok.
Ved at det somme tider er svært ikke at brede sig lidt ud over det specifikt Unitedrelevante, i hvert fald for mig. Fordi der, igen for mig, er andet og mere i livet end United og fodbold.
Beklager dog hvis det skulle irritere, men kan ikke love at det ikke gentager sig.

Noterer mig at det er Cave du nævner. Skulle man måske tolke det derhen, at ham kender du, men ikke Cale og måske heller ikke Escovedo? Hvad jo så også indikerer en alder omkring de 40-45.
Kan du lide Cave, er jeg overbevist om at det samme gør sig gældende mht. til de andre.

Heller ikke jeg er helt enig i MacMillans konklusion, for det er da klart at netop Tyskland var primus motor i den anden krig. Fordi, i min optik, at Bismarckdrømmen i høj grad fortsat var tilstede i tysk militær og fordi demagogen Hitler dygtigt udnyttede den situation. Citatet i citatet er jo også elastik i metermål, for hvad betyder "hovedansvarlig" egentlig?
Og så er vi tilbage ved et enormt ansvar hos sejrherrerne i Versailles og deres tåbelige beslutninger. Men bogen er nu ellers informativ og interessant, ikke mindst som baggrund for tiden siden. Fundamentet for Mussolini blev nu også i min optik skabt ved den lejlighed. Italienerne havde bestemt ikke de store meriter at komme med og må nærmest betragtes som de tre stores legitimation. Fuldstændigt som bl.a. vi selv er det i forhold til USAs eskapader nu om dage.
For de som er interesserede, kan jeg sgu også foreslå endnu et produkt.
Den fremragende tyske TVserie Babylon Berlin, som vist fortsat er at finde på DR.
Som du Connie, givetvis allerede er bekendt med.

Og så, dada!, det Unitedrelevante.

Jeg skrev nu ikke at Linde er uundværlig. Det er der ingen der er, synes jeg.
Blot at det ikke lige er tidspunktet at finde en afløser her og nu. Fordi der med ham er en masse der fungerer. Det er, synes jeg, svært ikke af få øje på at Fernandes og svenskeren er omdrejningspunkterne i Uniteds fremadrettede spil og at det kun skal pilles ved, hvis man enten lægger en anden strategi eller er stensikker på at en eventuel afløser er 100% kompatibel
Er tidligere blevet beskyldt for at ha´ et crush på svenskeren, men for mig er det ikke personen, men funktionen som tæller.
Jeg er mere optaget af HOLDET end af den enkelte spiller, hvad jeg opfatter som væsensforskellig fra de fleste andre fans og det er, hvis det er rigtigt, endnu en kilde til misforståelser i kommunikationen. Og til, for mit vedkommende, vægringen ved at skele for meget til statistik, som jo oftest udelukkende fokuserer på den enkelte.
Skrevet af fedefynboen
"Vi skal have 10 point i de fire kampe hvis ikke vil skal falde bagud."

Måske lidt mindre kan gøre det, men jeg er enig i at det er nu vi skal holde fast.
Leeds burde ligge godt til os, fordi de vil frem på banen. For Leicesterkampen gælder det samme, synes jeg og så er vi jo på udebane.
Wolves har vi en tendens til lidt at kløjs i, men de virker lidt mindre stærke end de sidste par sæsoner. Og så er der Villa, som kan blive både en dreng og en pige.

Men får vi de 10 omtalte point, så er der grund til, med Toggles ord, at finde ja-hatten frem. Måske tilmed i sombrerostørrelse.
Skrevet af OnSight
Nu hvor hverken Liverpool eller City har smidt point er det absolut nødvendigt med en sejr i morgen.

Det bliver i øvrigt spændende når Amad Diallo kommer til klubben i Januar. Han ser enormt lovende ud. Bliver godt at få en ekstra (og rendyrket) højrekant til klubben, da Greenwood tydeligvis ikke kommer til at udfylde sit fulde potentiale der og Mata heller ikke er en holdbar løsning
Skrevet af Slettet(130902220507)
Der var skam intet kritik gemt i det indlæg Fynboen

Hvad angår Macmillan´s pointe, vil jeg ditto udlægge at Tyskland var Primus motor. Dog var det ligesom første verdenskrig en række faktorer som udgjorde den perfekte storm. Revanchisme og drømme om Bismarck storhedstiden lå ikke bare latent i den tyske hær men i store dele af samfundet. Kombineret med en svag politisk institution, arbejdsløshed, 1929 krakket, et Storbritannien i forfald, opbrud i de politiske organisationer i Europa, Kommunismens indtog mm. alle ingredienserne er til stede.

Men modsat Macmillan mener jeg i den grad at vilkårene fra Versailles var gnisten der gjorde eksplosionen mulig. Kunne man have løst det diplomatisk? Ja men frygten for kommunisternes spøgelse fyldte alt for meget hos amerikanerne og Briterne. Der ligger en stor del af skylden imellem de to stormagter. Hvis Briterne havde lavet økonomiske reformer, løftet deres nødlidende mellemklasse, bundet deres imperiet tættere sammen og ikke mindst havde foretaget et paradigmeskift i deres militære institutioner allerede efter første verdenskrig i stedet for midt under den anden.

Hvad angår Lindeløf har han klart nogle spilfordelene evner Maguire ikke besidder. Det samme med Bailly. Men han har for mange blundere, for svag fysik og så er han langsom. Han ville være dygtig i stortset alle andre ligaer.

Jeg tror også på en sejr mod Leeds imorgen, tror umiddelbart Villa kampen bliver sværest.
annonce
0