Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Deebo
Ser ikke kampen men uanset hvordan de to spiller er det rigtig positivt for United at de spiller 90 min.

Især Shaw har rigtig godt af at få noget kampform for vi ved jo alle hvordan han ser ud når han ikke er på 100%. Ham får vi brug for i den kommende tid selvom Malacia har været en positiv overraskelse især defensivt.

Edit:
Præcis Pally. Shaw er måske ikke den bedste til at slå indlæg men vi har set i de få perioder hvor han er i god form at han bidrager med en del offensivt som jeg stadig ikke har set Malacia gøre. Det kan dog være taktisk og at Malacia faktisk har andel i Dalots opblomstring fordi han garderer mere defensivt og sammen med den mere mobile Varane giver Dalot noget mere frihed, som han ikke har haft når Shaw også er for langt fremme mens Linde/Maguire ikke har kunne dække rummene bag dem.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af TheUnitedWay
@Deebo Maguire måske skadet. Det er fint med spilletid, men sgu ikke hvis de bliver skadet. De skal bruges i EL.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Deebo
@TUW
Ja uanset hvor ringe Maguire er så er det selvfølgelig ikkr optimalt hvis han nu er skadet.

Personligt mener jeg stadig at Lindelof bør være 3. valg foran Maguire men han har vel ikke spillet en eneste kamp indtil videre i denne sæson, så han er næppe i god form.

Varanes helbred ligner umiddelbart den helt store forskel på om dette bliver en god sæson eller ej. Spar ham gerne i samtlige EL/cup kampe hvis det er muligt!
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Tak Deebo, følte mig ikke rigtig ramt og kan sagtens tage en debat på argumenter, fakta mm.

Fik dog ikke henvist til de mange og tit temmelig negative Rashford bedømmelser, der kommer til udtryk herinde, mens kampene spilles.
Her vil du ikke finde mange med mig som afsender OG jeg har i retfærdighedens navn været inde efter Arsenal kampen og værdisætte mål+assist i de sidste 4 PL turnaround kampe (selv om han var pænt ringe mod Southampton og i bedste fald gennemsnitlig set over 90 min mod Leicester).
Nå, jeg lever nok med titlen, hvis den kun er uofficiel 😉

Og så til det rigtig interessante emne med dit spørgsmål om what to do.
Jeg vil - uden skjulte agendaer - henvise til vores indbyrdes debat om Martial, hvor jeg i sommeren 2021 ville have taget f.eks 30 mio pund og været begejstret.
I sommers ville jeg have testet PSG om der var en legit interesseret og betalingsvilje.
Enten var det overvejende medie idioti og spekulationer uden substans, eller også var der ingen grund til at forhandle, da United hurtigt sagde not for sale.

Men going forward...fordi sommeren er vand under broen, vil jeg koldt og kontant trække grænsen op for lønstrukturen med den nødvendige kynisme og nogle ofre - finansielt og måske ift marketing-dimension.

Det er på alle måder uholdbart at overbetale og fortsætte den model med det blinde øje og en intern CxO-tankegang om asset value, brandværdi mm.
Vi SKAL have en performance-orienteret kultur. Det kræver en ledelse, der ikke ryster på hånden.
Så fremadrettet er det løn på baggrund af forventninger til præstationer og uden skelen til fortid, hvor det tages for givet at man automatisk står til (signifikant) lønstigning ved kontraktudløb.
Samtidig vil jeg i langt højere grad være aktiv ift kommende free agents - som Real Madrid og PSG dygtigt har eksekveret.
Den logik skal nok synke ind hos spillere og agenter i truppen, som tror de skal tage Murdoch for a ride any given Monday.

Sorry, kunne måske have besvaret dit gode spørgsmål kortere (men uden nuancer) og blot sagt " tage tyren ved hornene" med de nødvendige opgør.
Skrevet af TheUnitedWay
Varanes helbred ligner umiddelbart den helt store forskel på om dette bliver en god sæson eller ej. Spar ham gerne i samtlige EL/cup kampe hvis det er muligt!


Ja vi skal i det hele taget rotere kraftigt! Det kan give nogle skuffelser men det må vi tage med, der er så mange kampe indenfor kort tid, og nu bliver det endnu værre pga. dronningens død 😬🙏
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Kroesus
Hold da op en rædselsfuld kamp af Maguire. Direkte skyld i to ud af tre mål. Han skal have genstartet sin karriere et andet sted. Hvis han gør noget godt på banen, så kan man være sikker på at to dårlige ting følger lige efter - både på og udenfor banen.
Manchester United Chicago Bulls
Skrevet af Deebo
@Scholes
Som udgangspunkt er jeg jo ikke herinde for at mundhugges så når jeg en gang imellem får formuleret mig skidt, så håber jeg at man lader tvivlen komme mig til gode, for det med hans største kritiker var helt oprigtigt ikke ment som noget negativt eller personligt overhovedet. Du har også helt ret i at vi alle vist har været efter Rashford på et eller andet tidspunkt, med rette. Lad os lukke den del her og aftale at det var kærligt ment ;)

God pointe omkring den performance baserede tilgang som måske vil kræve sine ofre på kort sigt. Igen vil jeg dog fremhæve problematikken omkring Sanchos løn der næppe bliver reduceret den nærmeste fremtid og som kan ende som lidt af en Frenkie de Jong kontrakt når vi forhåbentlig om et par sæsoner har fået et noget bedre lønhieraki startende til sommer med afgange af DdG og CR7. Hans kontrakt er jo så lang at han om 2-3 sæsoner kan tjene det dobbelte af de andre og qua sin alder kun være begyndt at peake.

Dit forslag fik mig dog også til at tænke på en alternativ løsning på Rashford og vel også Shaw og Fred problematikken vi står overfor: Et ultimatum lyder måske kynisk men kunne det tænkes at man som klub fortæller i hvert fald de to førstnævnte at vi vil gerne beholde jer og forlænge jeres kontrakter men det bliver med en lavere basisløn end den nuværende og så dække differencen med nogle præstations bonusser. I praksis kunne det være at man med Rashfords 200k om ugen løn (10,4 mio om året) reducerer den med 30-40% så vi ender på 120-140k men konverterer de sidste 60-80k til bonusser såsom mål, assists, antal starts, årets hold osv? Måske endda med yderligere bonusser så en rigtig god sæson ender på mere end de 200k hvis man udregner det til en årsløn der kan ende på lad os sige 11,2 mio f. eks.

At jeg ikke tror det sker skal ikke afholde os fra at spekulere i hvad der er den rigtige løsning tænker jeg. Er det et helt latterligt forslag på at takle den her løn problematik ved at give spillere som Rashford og Shaw den mulighed for at blive, som jeg tror klubben og Ten Hag selv ønsker i hvert fald med Rashford og i tilfælde af et nej sælge dem? Lige præcis i disse to tilfælde er der nok også i spillernes interesse at blive i United hvis jeg skulle gætte. Shaw får næppe tilbud fra større klubber og Rashford er trods alt en United dreng der højst sandsynligt drømmer om legendestatus, rekorder og lignende.

Nå undskyld de lange indlæg. Det var vist det for mig for i dag!
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Sesko - nogen der husker ham?
Blev jo den forudsigelige Leipzig transfer.

Har lige lavet et Van Basten mål mod Sverige. Det skal ses.
Skrevet af Deebo
Hvordan det er lovligt at Leipzig køber ham for sølle 20 mio euro plus addons mens Salzburg eftersigende nægtede at sælge ham til United og Chelsea forstår jeg ikke.

En der ser Portugal-Spanien der kan sætte lidt ord på Portugals 23-årige keeper, Diogo Costas præstation? Ifølge analyser skulle han være en perfekt De Gea afløser med styrker i sweeping og opspil. Kan se at Dalot til Uniteds held er bænket men hvordan har Uniteds andre portugisere gjort det?
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Kroesus
Fordi begge klubber har samme ejer.
Manchester United Chicago Bulls
Skrevet af Mr. Pink
Kender ikke Sesko, men hold da op et mål, han scorede i går!

Bruno og Ronaldo var ikke dårlige, men især Ronaldo virkede lidt langsom ved en chance i feltet. Han mente selv, at holdet skulle ha råbt og advaret om en modspiller, og det er ikke 100% forkert, men i Ronaldos prime, havde han scoret, vil jeg tro.

Min ældste så med og kommenterede tørt:

Bruno er jo ikke særlig god. Han smider hele tiden bolden væk i smarte afleveringsforsøg
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af fedefynboen
Kan tilslutte mig Pinks vurdering af Ronaldo og Fernandes.
Begge glimrede i lange perioder med hvad vi kender fra United.

Mange boldtab og for Ronaldos vedkommende tydelige tegn på at spillet ganske enkelt går for hurtigt for ham nu. Han er dog fortsat dygtig til at vurdere hvornår han skal stikke dybt, hvad også resulterede i en åben chance, som en prime CR7 formentlig havde løftet over keeperen og i mål. Derudover den mulighed Pink refererer til, som også burde ha´ endt med kasse. Når han taber bolde i ét væk når han forsøger at spille med og samtidig ikke scorer, er hans værdi lig nul.

Fernandes var over lange stræk blind passager i Portugals boldmassage, men havde også, som vi kender det, et super afslutningsforsøg med venstre, der kun var 20-30cm fra at sidde utageligt i trekanten.

Portugals målmand er svær at vurdere efter den kamp i forhold til sweeperegenskaberne. De pakkede sig og lod spanierne dominere.
Men det var også tydeligt at hans boldomgang var god og uden frygt, så umiddelbart vurderet kan han også sweepe.
Skrevet af Deebo
Tja det lyder jo meget som det vi allerede har set utallige gange denne sæson. Ronaldo mærker for første gang at alderen trykker samt en Bruno der får frie tøjler af en uduelig træner og derfor flyver rundt og hælder bolde i dybden og i feltet efter Ronaldo hver gang han får den. Tak for svar de herrer.

Fint med lidt ord på ham Diogo Costa. Han skulle eftersigende passe profilen på en Ten Hag keeper og er med sine kun 23 år en spiller der vel kommer til at udvikle sig yderligere de næste mange år. At han allerede starter foran den ret så habile Jose Sa fra Wolves siger da også en del om knægtens niveau.

Spørgsmålet er nok hvordan han klarer sig i luften, men en keeper der ikke står klistret til stregen har jo allerede en fordel over De Gea når han skal ud i feltet til en høj bold. Frikøbsklausul på 60 mio. euro er dog noget af en sjat, så hvis United kigger hans retning, kommer det nok an på om Porto er villige til at sælge.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af fedefynboen
"Spørgsmålet er nok hvordan han klarer sig i luften, men en keeper der ikke står klistret til stregen har jo allerede en fordel over De Gea når han skal ud i feltet til en høj bold."

Ja, det er et åbent spørgsmål, som Spaniens små teknikere ikke gav bare antydningen af svar på. Men alene det at keeperen er udfarende, er et opgradering fra De Gea.
Jeg mener har man boldøje, som er kravet hvis man fordeler bolde bagfra godt, så kan man nok også vurdere hvornår man som keeper kan vove sig ud fra stregen.
I hvert fald kan man sige at uden keepersweeper, bliver opgaven med boldbesiddelse helt bagfra med høj bagkæde meget sværere.
Man behøver ikke være 2 meter høj for at nå først på logiske bolde og med Martinez i bagkæden er en aktiv keeper vel et must.
Ellers er der alt for åbent for PLs fysiske pragteksemplarer.
Kan man holde den slags scoringer imod nede på en 4-5 stykker per sæson, synes jeg ikke man kan tale om et problem. Især ikke hvis man får en keepersweeper med teknikken i orden.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
"hvis kan man holde slags scoringer nede på en 4-5 stykker".

Lyder lidt som brug af (fremtidig) statistik som argumentation :-)

Edit: I så fald er jeg enig i konklusion.
Skrevet af Deebo
Helt enig Fynbo. Målmænd næsten uanset højde vil jo altid have en fordel i luften fordi de må bruge hænder. Dertil er de også alt for beskyttede når de bevæger sig ud og får lidt kontakt.

De Gea har alle forudsætninger med højden og sin efterhånden enorme erfaring efter 11-12 år som keeper på højeste niveau men mangler den helt basale mentalitet og timing/mod til at komme ud.

Jeg er overbevist om at ETHs drastiske skift i spillestil efter Brentford kampen har en målmand højest på ønskelisten efter en angriber. Nogen herinde ønsker at man i stedet henter Jan Oblak på en fri transfer til sommer, men selvom han er en fantastisk målmand for Atletico, så håber jeg at man går efter den moderne keeper der gør forsvaret bedre på bekostning af at han måske ikke hiver de samme vilde redninger.

Hvis budgettet til sommer som forventet bliver noget lavere og man igen ikke formår at sælge en ellers fin samling reserver som normalt ville kunne indbringe gode summer fordi deres lønninger er for store til andre klubber, så synes jeg man bør give Henderson chancen mens man finder Ronaldos erstatning. Han sweeper da i det mindste og kommer ud på høje indlæg selvom spillet med fødderne kun er marginalt bedre end DdG og han ikke redder de samme skud imod. Hellere vente på de rette typer end at få en ny dyrt betalt keeper ind med samme udfordringer.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af fedefynboen
Ja Scholes, som bekendt læner jeg mig jo ikke meget op ad statistik :)
Så det er et "bare" et plausibelt fremtidsperspektiv set med mine subjektive øjne.

De 4-5 kasser imod på dødbolde ville være en gevaldig forbedring fra de foregående år, selv om seneste sæson nok var bedre end de forrige på det område.
Tænker det er uladsiggørligt i PL helt at forhindre den slags, men kan man holde sig på det niveau, så er det til at leve med.

Som Deebo er inde på, vil jeg også mene at de frugter der kan høstes med en boldspillende og i feltet proaktiv keeper, så langt overgår nogle få kasser imod.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Fynbo: Og jeg køber den hele vejen igennem med især betydning for evnen til at spille ETH´s koncept.

Dertil kommer, at det bør medføre en markant netto lønbesparelse ift DDG´s 375.000 pr. uge.

Med andre ord: Tak for årelang service, flere rigtig gode sæsoner under vanskelige forhold og med de personlige færdigheder, som bare ikke kunne bygges på/udvides/udvikles.

Med en fri transfer kommer David og familien nok ikke til at mangle noget.
Skrevet af fedefynboen
City søndag?

Tænker det kunne være en idé med Luke Shaw på venstre back til en afveksling.
Han lavede ganske vist sin efterhånden klassiske blunder forleden mod Tyskland, ved at snorksove da han skulle holde off-side linjen (fantastisk hvis det ikke får fokus fra trænerstaben?). Men måske de gamle vaner med Maguire også her spillede en rolle?

I hvert fald spillede Shaw mere offensivt end vi har set Malacia turde hidtil og det tænker jeg fint kan bruges mod et Cityhold, der selv vil spille bold og kan han smide en aflevering i ny og næ, som den mod tyskerne kan det være det hele værd.
Spørgsmålet er nok hvor meget han føler sig på hjemmebane ved siden af Martinez. Der er lige en Foden der skal lukkes ned.
Skrevet af fedefynboen
"Med andre ord: Tak for årelang service, flere rigtig gode sæsoner under vanskelige forhold og med de personlige færdigheder, som bare ikke kunne bygges på/udvides/udvikles."

Præcis sådan vil jeg også forholde mig til David de Gea.
Han har i mange af sine kampe været os en god spiller og det må vi ikke glemme.
Men som du siger Scholes, der er en verden til forskel på at spille Mou/OGS-bold og Ten Hag-bold.
Som jo i min optik er vores ticket til igen at kunne blive the shit.
annonce
0