Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Forza-Lålz
@ Alsen

Nej Mata er ikke løsningen på det indlysende midtbaneproblem.. Men han kan være medvirkende til en mere dynamisk og pasningsstærk offensiv, der ikke er begrænset af Valencia´s et-benethed og endimensionelle løbestil.

At Moyes bliver tvunget til at lægge klubbens stil om er lidt en overdrevelse. Specielt set i bakspejlet at han har prøvet at videreføre/indføre denne stil blandt spillerne det sidste halve år, uden snerten af spillemæssig succes. Forhåbenligt kommer der ikke længere til at spilles så naivt som tilfældet har været, hvilket jeg ser som en klar positiv ting. Muligheden for at man så kan gå tilbage til de gamle dyder i mere stabile perioder er der jo stadig.

Jeg er enig med dig i, at sommerens transfervindue mildest talt var en farce. At Fellaini senere hen har vist sig kronisk skadet og hans plads i truppen end til videre reelt har været betydningsløs er dertil sindsygt uheldigt.
Dog har både Fellaini og Mata vist sig frem som nogle af deres tidligere klubbers bedste spillere.. Og hvis man skal drage sammenligninger med en anden storklub der har været i krise for nylig, er det alt andet mere positivt at ende med dem end Maxi Rodriques, Charlie Adam, Andy Caroll, Joe Cole, Poulsen mm..
\\\\\\\"This does not fucking slip now\\\\\\\" - Gerrard, 2014. http://i.imgur.com/UPpc9EY.gif
Skrevet af Kratos
Matahandlen er vel heller ikke set som en løsning på midtbanen. Jeg tror mere det handler om at han kom på markedet og det var muligt at hente ham. Og det er jo ikke som om vi ikke kan bruge lidt mere kreativitet i den forreste del af banen.

Det er jo ikke som om Moyes ikke prøver at finde nogle solide midtbanespillere også.
FCK og United siden \'92.
Skrevet af NickRomano
Man skal vel også se Mata-købet i et tidsmæssigt perspektiv, hvor Mata ikke nødvendigvis er den type spiller, der lige nu gavner holdet mest, eller forstærker holdet, hvor man er mest sårbare, men i stedet er fortroppen til en større indvandring til sommer, hvor Mata sagtens kunne være en del af en større rokade.

For forhåbentlig har Man. United en større plan i støbeskeen til sommer, og på den led kan Matas situation i Chelsea blot have forårsaget, at man har taget hul på udførelsen lettere baglæns; dén ind, dén ind og dén ind, og pludseligt kan Mata-købet give så meget desto mere mening.

I øjebliksbilledet er jeg 100 % enig med Alsen i, at Mata ikke er det adresserede indkøb, men i relation til minimumskravet om en 4. plads kan han omvendt udmærket være tungen på vægtskålen.
I´ll protect you from the hooded claw, keep the vampires from your door, when the chips are down, I´ll be around.
Skrevet af Bosse1983
Og hvis man skal drage sammenligninger med en anden storklub der har været i krise for nylig, er det alt andet mere positivt at ende med dem end Maxi Rodriques, Charlie Adam, Andy Caroll, Joe Cole, Poulsen mm..

Ud over prisen til forskel for de fleste, var det vel kun Carroll og Maxi der i et vist omfang forventedes at være en art direkte forstærkning. Sammenligningen virker fjollet, med mindre du da anser Mata og Fellaini som breddespillere. I så fald vil jeg påstå at Felliani-handlen ikke just er en køn èn af slagsen. At man er ude i at opdigte en virkelighed siger vel lidt. Ud over det er Uniteds mål at føre en stil videre med de små ændringer managerskifte nu har, mens Liverpool ansatte et gammel fæ, der til tonerne af Glory Days, fik lov at hente alle de blege spillere med dårlige tænder han havde lyst til.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Schleimann
Jeg synes, Mata-transferen kan sammenlignes med Özils: Når en klub er dum nok til at sælge sådan en verdensklassespiller, er det bare med at slå til. Længere er den ikke.

Jeg tror, alle er enige om, at problemerne ikke er løst. Overhovedet ikke. Men Moyes har jo også lovet flere spillere til sommer, og der er markedet noget mere medgørligt.
In 1986, when I arrived, Liverpool led United 16-7 in League titles won.
Skrevet af Mr. Pink
Fellaini og Carrick på midten burde fungere, hvis man træner hurtighed og eksplosivitet meget intensivt med den kronisk skadede belgier.

Kagawa burde også være glad for Mata-handlen. Tror de to kan fungere rigtig godt sammen (hvis altså ikke han ryger tilbage til Ruhr-byen)
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Kratos
God spiller der kender ligaen og har vist sit værd, men opskruet pris pga hans nuværende form... Forstår ikke de sammenligner ham med Kroos dog. Spiller Kroos ikke offensiv midt fremfor den dybe playmaker (eller hvad hans rolle nu er) som Cabaye gør?
FCK og United siden \'92.
Skrevet af Mr. Pink
Hul i hovedet. Han er også 28
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af a-mg
Det ser ud til, at Fabio er på vej til Cardiff på en permanent aftale. Det er glimrende at det tynde øl så småt sorteres fra. Forhåbentlig benytter Fiorentina købsoptionen på Anderson.
Skrevet af Coppell
Alsen, det tjener dig til ære, at du beholdt den klarsynede nejhat på, da nu hedengangne, hæderkronede og ironiske nestorer her i tråden mente, at kritik af Sir Alex for at se stort på fremtiden var forkælet, ungdommelig ja nærmest latterlig.

Men man kan også få nej hatten trykket så meget ned i panden, at den tager noget af udsynet.

Jeg har godt nok meget, meget svært ved at se den negative vinkel på købet af Mata, en af de absolut bedste chanceskabere i PL de sidste to sæsoner (i denne har har været bænket for meget). En fremragende boldspiller, kun 25-år gammel, en gennemsympatisk klassespiller og en mand jeg tror kan løfte nogle af spillerne omkring ham.

Vi er da helt enige om, at det slet, slet ikke løser alle vores problemer. Men det med at han ikke skulle passe ind i vores stil, køber jeg slet ikke. Vi har jo slet ikke haft en stil i denne, miserable sæson, og han har leveret topindsatser under diverse, suspekte og stilforvirrede Chelsea-managers.

Ja, vi skal finde ud af, hvordan f... det nye United skal spille, men det skulle vi også uden Mata, og han kan bidrage med en hel masse, han er ikke nedslidt på grund af de mange splinter i røven og han vil være topmotiveret, fordi det at komme i den spanske VM-trup ikke er nogen selvfølge med det voldsomme materiale, de har at vælge imellem.

Summa summarum, hvis man kan se Mata som noget som helst andet end et skridt i den rigtige retning, så er det tid til at give nej hatten en pause på hattehylden.
\"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you, and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you, that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your al...
Skrevet af Alsen_RedDevils
Haha, Coppell, smukt billede.

Men jeg mener nu ikke, at mit udsyn er sløret. Jeg køber nok grundlæggende ikke præmissen om, at enhvert køb af en stjernespiller er et skridt i den rigtige retning. I bund og grund er det jo et udtryk for, at man former systemet efter spillerne i stedet for det omvendte, eller sagt på en anden måde: er det Mata, der dikterer vores retning herfra, eller er han købt, fordi han passer til et koncept, hvor han var den manglende brik? Jeg hælder til det første.
Historisk set har vi meget sjældent købt en type som Mata. Vi har traditionelt været kendt for vores bredde og dygtige fløje, en pasningsikker central midtbane og forskellige typer af målscorere helt i front. Når Ferguson havde succes med sin egen variant af 4-3-3´eren i CL, var det jo ikke med væver type på 10´eren, men Park - og sidste år Welbeck - hvis eneste formål var at stresse og løbe modstanderen ned. Derfor havde Ferguson vældig svært ved at spille Kagawa, og derfor var Moyes på sin vis en helt oplagt opløser, da han ikke ville bryde med det koncept. Og Moyes har jo om nogen haft endnu mindre fidus til Kagawa, så hvorfor I alverden det har lagt ham på sinde at hente Mata, kan vi kun gætte os til. Det er i hvert fald ikke et køb, hans første 6 måneder har bygget op til. Overhovedet.

Så køber jeg hellere ideen om, at Mata kan være den første af en bølge af nye spillere, der kan bidrage til at ændre konceptet på den lange bane. Men lige nu og her - hvor vi hænger fast i kampen om en 4. plads med det yderste af fingerspidserne - der er Mata langtfra den ideelle katalysator. I sommers imødekom Fabregas, De Rossi, Thiago og Modric allesammen i langt højere grad, de mangler vi havde. Det gør Mata slet ikke på samme måde.
Dermed ikke sagt, at han ikke kan blive en succes, og at vores spil kan blive bedre med ham, men der bør trods alt være rum for lidt skepsis.

\\\"He got a cake but when it was Roberto Carlos´s birthday, the president of Anzhi gave him a Bugatti. \\\"I don´t expect City to present Yaya with a Bugatti, we only asked that they shook his hand and said ´we congratulate you´.
Skrevet af Coppell
Du har ret så langt, at hvis man er kynisk og skeptisk, bliver man sjældent skuffet :-) Det praktiserer jeg selv i mange sammenhænge.

Og ja, jeg tror også spillestilen skal ændres. Men det skulle den alligevel. Vi har ikke længere spillerne til den gamle stil. Så langt fra.

Jeg ser Mata som (forhåbentlig) begyndelsen til den nye stil snarere end et panikkøb, der kan redde en 4. plads i denne sæson. For det tror jeg ikke, at Mata kan. Som skrevet mange gange før, tror jeg, at det løb er kørt.
\"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you, and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you, that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your al...
Skrevet af Slettet(262004201905)
Vi har ikke længere spillerne til den gamle stil. Så langt fra.

En stil der i øvrigt ikke har været særligt køn at se på de sidste 4-5 år (med undtagelse af starten på den sæson, hvor Cleverley og Anderson startede helt vildt på den centrale midt, og vi slog Arsenal 8-2).
Skrevet af Mercenary
Jeg har altid set vores forsmædelige 8-2 nederlag mere som et billede af den elendige tilstand, vores hold var i, end egentlig styrke hos jeres. Ikke for at nedtone jeres præstation på nogen måde, men det var jo ragnarok på det tidspunkt på mange områder.

Jeg kan selvfølgelig have fortrængt en del.
Lose all to save a little
Skrevet af Ferguson41
Den periode med Cleverley og Anderson centralt var også karakteriseret ved, at modstanderen fik masser af chancer, og det var nogengange et mirakel, at vi ikke lukkede flere mål ind. Jeg mindes at statistikken efter vi slog Bolton 5-0 fortalte, at de faktisk havde haft flere forsøg og skud indenfor målrammen, men vi var så enormt skarpe, vist nok med fem mål på seks forsøg indenfor rammen.

Jeg mener i øvrigt også, at tiden er inde til at ændre stil. Alt det der med, at United altid har spillet med wings, rører mig ganske langsomt, ikke mindst fordi Uniteds største tradition er at vinde titler, og det gør man bare ikke med det sterile wingspil. Det er for nemt at læse, og når man samtidig ikke har folk i boksen, der som en anden Shearer kan vinde dueller i feltet, så virker det decideret dumt, at holde fast i den måde at spille på. Vi kan jo stadig have backs, der slår et indlæg nu og da, hvis de spotter Van Persie fri i feltet, men det skal ikke være den refleks det nærmest er nu.
Skrevet af Geddar , moderator
Jeg vil nu give Crazy ret i at der blev spillet godt i den periode. Spillet blev flyttet hurtigt, kanterne var farlige og der var kynisme i de afgørende momenter. Men vi var ganske rigtigt også ringe.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Slettet(262004201905)
Jeg vil nu give Crazy ret i at der blev spillet godt i den periode. Spillet blev flyttet hurtigt, kanterne var farlige og der var kynisme i de afgørende momenter. Men vi var ganske rigtigt også ringe.

Det var nu ikke for at pointere, at vi udspillede Arsenal, men mere for at præcisere hvilken sæson det var i, og at der var en undtagelse i nogle kampe på det ret kedelige spil vi har spillet over de seneste 4-5 sæsoner. Og ja, jeg husker også, at vores forsvar var noget mere åbent i den periode, og Arsenal kunne ´nemt´ have scoret 2-3 mål mere i den kamp.
Jeg ville nu hellere se fodbold a la Bayern, Dortmund eller Barcelone, end som Fergie praktiserede de sidste sæsoner (omend det også var af nød, da han jo ikke havde typerne til andet).
Skrevet af Ferguson41
Jeg synes ikke vi var så kedelige at se på i efteråret 2012, men gassen gik lidt af ballonen i løbet af foråret 2013, specielt efter vi blev slået ud af CL. Derfra virkede det som om, at Ferguson bare ville have kørt det mesterskab hjem på en sikker måde, så han kunne sige farvel og tak.
Skrevet af Kratos
God artikel omkring Mata-transferen fra The Guardian: http://www.theguardian.c…ta-transfer


Hvis nogen kunne have interesse så har Mata selv skrevet sin første post på sin personlige blog siden skiftet: http://blogs.grada360.co…evo-camino/
FCK og United siden \'92.
annonce
0