Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af trannel
"Er det er rygte du har læst, eller et forsøg på at være sjov?"

Det blev rapporteret samtidig med de £60m.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Slettet(262004201905)
Jeg tror på man har forhørt sig, men jeg tvivler på, at Dortmund overhovedet har villet sælge så sent i vinduet.
Skrevet af Fribytter
"OK, du må lige starte med at forklare hvorfor du mener, at den sælgende klubs forhold har betydning for Martial handlen, men ikke i di Maria handlen!!"

Jeg er desværre for dum til at forstå, hvad du mener.

"Og nej, de rygter jeg har læst, var at flere større klubber var ude efter Martial - bl.a. Chelsea, som tidligere på sommeren (som i dengang de hentede Falcao, hvor Martial, mig bekendt, ikke havde forlænget endnu) bød omkring £40m for ham. Ifølge rygterne, var flere klubber blevet informaret om, at han ikke ville blive solgt i dette vindue. Så jeg tvivler stærkt på, at Tottenham kunne have fået ham for £5m eller £15m, som nogen mener. Mon så ikke de havde hentet ham? - de har pengene, og brug for en angriber.

Mht. di Maria, så var han da en god spiller. Men han burde have kostet i under £40m - Arsenal fik i samme vindue fat i Alexis Sanchez for lige omkring £30m"

Martial havde forlænget, da CFC lånte Facao.

Ligesom Man. Utd. har hentet Fellaini og derfor ikke har brug for Benteke, så har Spurs hentet N´Jie, hvorfor behovet for Martial ikke er særlig stort.

Og hvorfor burde Di Maria koste det? Han er for det første verdensklasse ifølge dig. For det andet valgte Man. Utd. at gå efter en spiller, som PSG også var interesseret i. Hvorfor burde Di Maria så have kostet meget mindre?

"Schneiderlin kostede hvad man kan forvente af en spiller med den kvalitet fra en anden PL klub. Var han hentet fra en mindre liga, kunne han nok have kostet under £20m. Depay... Jeg ved ikke hvad man giver for talenter i dag - men han har nogle spidskompetencer Benteke aldrig får, som der er efterspørgsel efter."

Og Benteke har nogle spidskompetencer, som Depay aldrig får, og dem er der også efterspørgsel efter... Du må sgu da kunne præstere et bedre argument end det. Og hvorfor burde Schneiderlin koste mere end Benteke? Begge klubber er kendt for at sælge deres profiler dyrt til klubber over dem i PL, og målscorere plejer at koste mere end defensive midtbanespillere, fordi mål er mere eftertragtet end defensivt arbejde på midtbanen.

"Der var stor kritik af Glazer familien i mange år med Ferguson..."

Da det handlede om Ramos, mente du overhovedet ikke, at der var nogen grund til, at Man. Utd. lod pengene tale, fordi Man. Utd. ligeså ofte havde held med meget billige spillere som meget dyre spillere. Nu er du vendt 180 grader, kan jeg se.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af BillyTheKid
Hvis dette er rigtigt, viser det hvor langt ude transfermarkedet er: http://www.sport-english…als-4470223

Jorge Mendes står nok for 2 af de mest spektakulære handler i United.
Handlen med C. Ronaldo der var verdens største indtil Bale blev solgt, og købet af Bebe til 75 mio. der som professionel spiller udelukkende havde prøvet kræfter med den portugisiske 3. division. Eftersignende den eneste spiller man har købt, under ledelse af SA. Ferguson, som han ikke selv havde set spille.

Mere interessant bliver det når man kigger på de handler United ellers har haft med J. Mendes som mellemmand.
Carlos Queiroz (der også anbefalede købet af Bebe)
David de Gea (blev agent efter skiftet til United. Angiveligt for at kunne gøre et skifte til Madrid nemmere)
Falcao
Angel Di Maria
Anderson
Nani
Victor Valdes

Derudover er han også agent for Sergio Ramos, som United er blevet kædet heftigt sammen med denne sommer, men endte som bekendt med at forlænge. Blev Jorge Mendes her brugt til at lande en bedre kontrakt med Real Madrid?
Det er endnu uklart og udelukkede spekulationer. Det er dog uomtvisteligt at Jorge Mendes har stor magt i fodboldverdenen og han for mange klubber er den sikre vej til at lande en aftale med de store spillere.

Men de fleste af disse tidligere spillere har ikke haft den store succes i United og nogle endda blevet direkte uvenner med ledelsen/van Gaal. Har dette medført et køligt forhold mellem parterne? Frygter man i United at et vanskeligere forhold til Jorge Mendes i fremtiden kan få betydning for hvilke stjerne man kan få lov at hente? Er købet af Martial et forsøg på at rette op på dette forhold? Uanset hvem der er Martials agent, har denne ihvertfald ikke lade sig spise af med et lille beløb og Uniteds forbindelse til Jorge Mendes ser ud til at være en større faktor for hvem United køber, end man umiddelbart skulle tro.

Skrevet af CrimsonFiend
Superagenter som kingmakere og tredjepartsejerskaber er, sammen med doping, helt sikkert nogle af de helt store og ikke specielt belyste problemer i moderne fodbold. Men er du sikker på Martial er en Mendes spiller? - Er han ikke hos Mondial? (selvom Monaco selvfølglig historisk set har et tæt samarbejde med både Doyen og Gestifute).

In any case er det en interessant pointe. Efter sidste vindue bragte The Guardian også en udemærket artikel om emnet. http://www.theguardian.c…hip-players
Skrevet af BillyTheKid
Vi ved ikke noget konkret, men flere medier er begyndt at rapportere om det: http://www.mirror.co.uk/…rge-6366654

Han står på transfermarket til at være hos Mondial, hvilket han givetvis også har været. Her kan man igen drage parallel til Bebe-sagen
http://www.theguardian.c…uese-police

Her fremgår det at Bebe havde Goncalo Reis som agent indtil han blev skippet videre til Manchester United af Jorge Mendes
Skrevet af CrimsonFiend
Hm, det er rigtigt. Så man ikke også noget lignende med Nani (og ?Ronaldo?).

Ifht. Ramos tror jeg sagtens man kan forestille sig at Mendes har koordineret med Manchester, men omvendt er det ikke mindre sandsynligt at interessen har været reel og de forhandlende parter bare har benyttet sig af dét. Det er trods alt, lidt ligesom Neymar, en handel man meget nemt kan forestille sig United gerne vil gennemføre.

Når det så er sagt mener jeg at have læst at flere (Mendes) spillere, bl.a. Gaítan, gang på gang bliver linket til United for at gøre dem mere attraktive og/eller sikre bedre kontrakter. Jeg kan ikke lige opstøve en kilde men jeg har indtryk af at det er en rimelig normal fremgangsmåde.

Det er heller ikke svært at forestille flere af den slags mere eller mindre åbenlyse favours-for-a-favour, både i form af mere uskyldige ting som rygter o.lign., men også deciderede handler eller forhøjede transfersummer (Bebe). Specielt i lande med tredjeparstejerskaber; Atletico, Zenit og Monaco er/har været notoriske syndere i den disciplin.

Hvis man trækker sølvpapirshatten helt ned om ørerne kunne man jo også spekulere i at Otamendi endte med at spille i blåt pga. Uniteds hardline på De Gea handlen.
Skrevet af BillyTheKid
Kan ikke helt huske om der var noget lignende mht Nani og Ronaldo. Men en sjov lille historie er denne: http://www.forza.dk/nyhe…l-sin-agent

Helt enig i aspektet ved kontraktforlængelser. Om spilleren bliver solgt eller får forlænget kontrakten er et fedt. Der går penge ind på kontoen. Og spilleren kan gå fri hvad angår anklager om manglende loyalitet.
Det kan være agenten der tager kontakt til en anden klub, sætter gang i rygterne og arbejder i kulissen. Imens kan fodboldspilleren forholde sig neutral og nægte at udtale sig. Alternativ køre dobbeltspil og udtale hvor store følelser han har for klubben, mens han blot venter på et bud tikker ind.

Jeg ved ikke hvad klubberne gør for at dæmme op for dette. J. Mendes er unik fordi han har så mange af de store, og derfor er uundgåelig hvis de store klubber vil have en god spiller. Men kunne være ret interessant at få lavet et kort over agenter, deres spillere og hvilke klubber de havner i. Der vil helt sikkert være mange af de samme der går igen.
Man kunne også lave samme undersøgelse indenfor sponsorship. Vil United kunne forsvare et køb af Neymar der er frontfigur hos Nike? Altså mens Neymar løber rundt i skrigende gule Nikestøvler, betaler Adidas milliarder for at sponsore holdet. Det kunne skabe interessekonflikt.
Det ville man nok finde ud af, men tror der bliver kigget på det forhold også.


Skrevet af CrimsonFiend
Jeg tror at de, i dit eksempel, ville have det rigtig godt med bare at få Neymar puttet i en Adidas trøje. Men der sidder da helt sikkert en repræsentant med på sidelinjen når stjernespillere forhandler imagerettigheder med klubberne. Der var også noget fnidder i et vindue om at United ville bruge Nike penge til at hente Ronaldo, men så var det åbenbart heller ikke vigtigere.

Det er nok svært at finde de store tendenser i Mendes´ handler fordi han repræsenterer så mange kæmpespillere, der uværgeligt bliver handlet mellem relativt få kæmpeklubber med pengene til det. Man kan dog hæfte sig ved et citat fra ovennævnte artikel:

"Mendes’s Gestifute agency and Kenyon’s company, Opto [will be] helping to identify players, make “partnerships” with “development clubs” (…) and using their “relationships” with clubs in the “Big 10” – Europe’s and the world’s richest – who will then buy the players".


De beskriver derefter Porto, Sporting, Benfica, Braga og Atletico som "partner clubs". Monaco, Zenit og Valencia bliver desuden ofte nævnt som klubber Mendes og Kenyon er/har været ret involverede i (ligesom Kenyon selvfølgelig har været CEO i United og Chelsea og Mendes er Mourinhos agent).

Det er den samme gamle sang om 3.parts-ejerskab. Og problemerne bliver rigtig tydelige når agenten sidder med ved begge ender af bordet som fx da Falcao, Moutinho, James og Carvalho skiftede til Monaco, eller de mange handler fra portugisiske klubber til Zenit. Senest har Valencia hentet 6 spillere fra "development clubs"+Negredo (en Doyen klient) i dette vindue. Udover det er hamrende amoralsk, er det værd at overveje problematikken i at nogle klubber i et eller andet omfang ikke selv er herrer over deres gøren og laden på transfermarkedet og at der muligvis samtidig finder en form for forfordeling sted.

Problemet opstår selvfølgelig ikke kun ved tredjepartsejerskab, Maxwell har fx fulgt Zlatan trofast rundt i Europa gennem årene. Er det tilfældigt at det lige er United og Chelsea der låner Falcao? Og så var der vist også noget med Sam Allardyce og hans agent Mark Curtis der havde et lidt for tæt samarbejde. Det er uden tvivl ekstremt udbredt og jeg tror man er naiv hvis man forventer at de største klubber ikke er de største syndere.
Skrevet af Fribytter
De Gea havde Mendes som agent i At. Madrid. Bebe var nok smørelse i den forbindelse.

Abramovic/CFC ejer sammen med Mendes firmaer, der investerer i tredjepartsejerskaber.

Diego Costa har i øvrigt afsløret i sin selvbiografi, at han afviste at skifte til LFC, fordi CFC forsikrede ham og At. Madrid om, at de ville købe ham næste sommer for mere, end hvad LFC havde budt. Costa har Mendes som agent. Ligesom Mourinho.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af BillyTheKid
Hvis du har ret - og nogle klubber bliver forfordelt fordi der bliver betalt ekstra penge for nogle (ligegyldige)spillere, der så går til agenterne, så skal FFP måske løses et helt andet sted? Hvis de gode spillere er koncentreret om få udvalgte klubber med få og magtfulde agenter, presses prisen hermed op hvis klubberne vil være med i det sjove selskab. Markedspriserne er derfor blandt nogle spillere sat ud og kraft. Lidt ligesom Tevez og Javier Mascherano der noget overraskende blev sendt til West Ham i sin tid. Dette gjorde FA forbød de kontraktformer som de to spillere var ansat under, da de var uigennemskuelige og betegnede det som slavelignende ejerskab. Måske noget der stadig er aktuelt idag?

Beskyldninger om korruption, kammerateri og slaveforhold skal selvfølgelig opvejes mod manglende beviser. Men interessant emne
Skrevet af Fribytter
Det er det helt bestemt.

Generelt udnytter agenter og firmaer, der handler med tredjepartsejerskaber, at sporten er så ekstremt dårligt styret transnationalt og internationalt. Og visse klubber gør nok også.

Det er iøvrigt komisk, at CFC og LFC er de to klubber (så vidt jeg husker), der har brugt mest på agenter sidste år. I CFC´s tilfælde er det tydeligt, at netværket er i orden, og at pengene i den henseende er givet godt ud. I LFC´s tilfælde virker det som om, man forsøger at købe sig vej ind i inderkredsen.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af CrimsonFiend
The Guardian bringer sådan set temmelig håndfaste beviser på nogle af de ting vi snakker om her. Problemet er at meget af det ikke er ulovligt. I England er både tredjepartsejerskab og agenter der opererer både for klub og spiller begge dele ulovlige, men specielt det sidste er vanvittigt svært at håndhæve fordi store selskaber kan operere igennem 3.parter eller ved fx at benytte sig af mere eller mindre lyssky vennetjenester. Og oven i det kommer den gode gammeldags nepotisme som er en fuldstændig integreret del af fodboldverdenen.

Som Fribytter skriver er sporten enormt dårligt reguleret internationalt og de regler der er, er nok endnu dårligere håndhævede i mange lande. Money talks.

Oven i det kommer modargumentet fra klubber som Atletico Madrid, hvis forretningsmodel netop baserer sig på alt dette, fordi de ikke har den økonomiske slagkraft til at kunne hamle op med de to store i La Liga (delvist på grund af den ulige fordeling af tv-penge).
http://www.goal.com/en-g…onsidered-a
Skrevet af #GGMU
Ang. Den manglende angriber, hvor meget gav Juventus så for Manzukic?
Skrevet af Ferguson41
Vi har rykket os lidt under Van Gaal, men ikke meget.

https://pbs.twimg.com/me…EAAhvwp.jpg
Skrevet af Mr. Pink
Hvorfor spiller Blind forsvar for både United og Holland? Er han ikke defensiv midt?

Venstre back var i hvert fald heller ikke en position, der klædte ham i går.
Depay (Memphis) lavede momentvis gode ting, men havde en træls attitude. Han kan virkelig noget med bolden, men han må lære - som Cronaldo i sin tid - at træffe kloge valg mht. hvornår der skal dribles, afleveres og skydes på mål.

Håber Martial får spilletid for Frankrig, som vel også skal spille lidt træningskampe her i weekenden, eller?
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Mr. Pink
Til gengæld har Van gal i hovedet brugt ca. 200 mio pund mere end Moyes...
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Slettet(262004201905)
Moyes var en stor undskyldning der mente at man skulle se op til Liverpool og City. Van Gaal har en plan - selvom nogen herinde ikke helt mener den er nutidig.
Og van Gaal holder sine spillere i kort snor, som Fergie gjorde - Moyes tabte omklædningsrummet.
van Gaal hentede Ander Herrera, Bastian Schweinsteiger og Morgan Schneiderlin til midtbanen for ca. £61m, Moyes hentede Fellaini og Mata til midtbanen (omend det nok mest var Woodward der hentede Mata, som et præstigekøb) for £64m
Skrevet af Inuk.
Til gengæld har Van gal i hovedet brugt ca. 200 mio pund mere end Moyes...

Du glemmer Moyes i sin tid overtog et mesterhold. Van Gaal overtog et hold der var splittet og uden en klar spillemæssig identitet.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Kroesus
Moyes fik en sommer, LvG har fået to. Tror i virkelig at Moyes havde gået en hel sommer i sin anden sæson uden at bruge penge?

Jeg er godt træt af at høre på Moyes vs LvG. Vi kan sige meget grimt om LvG, men Moyes var helt igennem inkompetent. Der skal meget til før jeg vil sige dét om LvG.
Manchester United Chicago Bulls
annonce
0