Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af fedefynboen
LaPioche

Har været fraværende et par dage og ikke set Tottenham kampen
Måske godt det samme, men det er nu ikke mit ærinde

Et par sider tilbage går du mig i rette vedr. min analyse i Vigo kampen og tilsvarende negative holdning til Mou omkring Old Trafford kampen.
Og du har helt ret - i al fald delvis
Mou kan ikke lastes for at Blind snørrede støvlerne forkert den dag. Slet ikke

Men hvad muliggjorde succes´en for både holdet og Blind i Vigo, var at holdet stod højt
Derfor havde Blind plads og hans pasninger kunne finde vej helt frem til Celtas felt. Herved tvang United Celta til at orientere sig defensivt og bandt deres vigtigste centrale spillere bagude. De præcise pas var tæt på at kunne skabe muligheder hver gang næsten.

Helt omvendt var det på Old Trafford. Her stod holdet lavt og Blinds pasninger kunne selv hvis han havde snørret støvlerne ordentligt ikke på samme måde sætte Celta under pres. I tilgift kunne de benytte deres centrale folk offensivt primært.
Det var derfor United der var under pres og som vi så, var ganske heldige med at gå videre.

Beslutningen om at stå lavt var ikke Blinds formoder jeg, men Mourinhos og derfor var det hans ansvar at kampem forløb som den gjorde.
United var under pres og måtte bruge mange spillere til andet end hvad de er bedst til.
Den slags kujonbold er så langt fra hvad jeg opfatter som United DNA og i denne kamp var det direkte dumt synes jeg.
Mourinho måtte efter min mening kunne have analyseret sig frem til det præcis samme som jeg.
Nemlig ved IKKE at grave sig ned og i stedet tvinge Celta baglæns

Ingen ved hvad resultatet i givet fald havde været og heller ikke om Blind ville have fundet tid til at levere bedre pas.
Men med Old Trafford i ryggen og første kamps resultat in mente, ville spillerne rimeligt komfortabelt kunne ha´ tiltvunget sig overtaget og holdt Celta fra fadet.
Tror jeg.

Denne tilgang har i sæsonens løb kostet adskillige point og gjort ellers ganske tydelige kampe alt for spændende.
Det er det jeg simpelthen bare ikke forstår
Måske Mou har en langsigtet plan omkring netop dette, men for mig ligner det en træner/manager der er overvurderet
Og det kan Blind ikke lastes for, som heller ikke hverken Mata, Rashford eller Mikhitaryan kan.
Mou vil gerne ha´ æren for succes´er og må naturligvis også bedømmes for holdets fejltagelser.
Denne her var en ganske klar en af sidstnævnte efter min mening
Skrevet af Slettet(100838201910)
Det er vel netop et af de store problemer for Man Utd? Man adresserer ikke de problemer klubben har, men i stedet for tales der om, hvilke store navne, der bør hentes ind. Er James virkelig den spiller, der kan give holdet et ekstra løft? Mangler en spiller som James i truppen?

Jeg synes det er svært at svare på. Under alle omstændigheder mener jeg, at der skal hentes 2 spillere til den sidste 1/3 af banen, som kan lave mål.

Hvis United ikke kan hente Griezmann, så ville James være en fin erstatning. Men jeg ville foretrække Griezmann, ingen tvivl om det. Og derudover en spidsangriber.
Skrevet af Toggle
det jeg frygter mest ang. united tab af status er, at det er blevet skiftedag, og at city nu er fast topdog i den by - og united må indstille sig på - måske ligefrem i en lang årrække - at spille deprimerende 2. violin - indtil der kommer en ordentlig træner der har de rette kvaliteter.

I tillæg til kommentaren om at man ikke adresserer de problemer klubben har, vil jeg ligeså skyde på at det først og fremmest ikke er Mourinho´s skyld at klubben lige nu spiller 2. violin i manchester. Jeg ser det mere som den kortsigtede strategi glazerfamilien har lagt for dagen sammen med ed woodward. Hold kæft hvor har der været handlet i rådvildelse og panik siden fergie smed håndklædet i ringen. Det hele er kortsigtede løsninger - man henter spillere som fellaini, dimaria og endda mata (som jeg er glad for idag), men som aldrig nogensinde ville være hentet som ægte united-spillere. Man henter moyes som en langsigtet løsning (men jeg kan da umuligt være den eneste som aldrig har set det store lys i ham?), man henter derefter LvG som et stort navn der har prøvet at vinde alt, men ikke spiller fodbold the united way, for derefter at skille sig af med Giggs der om nogen har united dna i blodet og fodboldforståelsen for derefter at hente endnu en (forhåbentligt) kortsigtet løsning i mourinho, fordi man gerne vil vinde trofæer. Vi har fået to trofæer, men udover en periode fra midt november til midt januar har jeg virkelig svært ved at se det gamle united dna i vores spilog ærlig talt snakker vi allesammen om hvor spillet er henne - vi mangler spillet på banen og ikke bare trofæer. Ligesom på ledelsesgangen er dna´et skiftet ud med det vi alle har frygtet siden glazers kom til - ren og skær kortsigtede løsninger, promotions og kapitalisme. Talte for nogle mdr siden med en tidligere ungdomstræner for united - han var ikke just stolt af hvad klubben har udviklet sig til post-fergie.
Jeg er stadig overbevist om at Giggs kan levere hvad vi mangler - ikke bare med førsteholdet, men hele vejen ned gennem systemet.
LUHG
Skrevet af Slettet(262004201905)
Nu får Mourinho jo endnu et transfervindue. I lige den diciplin har jeg ret stor tiltro til ham. Han viste jo i Chelsea, at han over 2 vinduer kunne bygge et slagkraftigt hold, som jo netop (med et par tilføjelser) har vundet mesterskabet (og som under Mou også vandt mesterskabet).
Så jeg tror absolut det hold Mourinho vil efterlade til sin arvtager vil være det stærkeste hold post Ferguson. Så skal vi bare på det tidspunkt sørge for at finde en træner der vil spille en mere attraktiv slags bold, end størstedelen af kampene i år har været.
Skrevet af Toggle
Nu går snakken jo på i England at Mourinho ser sig selv i United i mere end 3 sæsoner. Jeg håber døren er åben på vid gab for Giggs når Mourinho laver en klassisk Mourinho i sæson 3!
LUHG
Skrevet af Inuk.
Er Mourinho stadig manager hvis vi taber finalen næste uge?
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af #GGMU!
Det håber jeg!
Skrevet af Fribytter
@ La Pioche

Nej, Man. Utd. får nok ikke nedslag i prisen, men Mendes kan være mere venlig stemt overfor at sende sine klienter til klubben.

@ Crazy

Mener du Mourinhos første eller anden periode i Chelsea? I den første brugte Chelsea jo styrtende med penge sammenlignet med konkurrenterne.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Slettet(100838201910)
Der vil nok være skriverier om fyring, men jeg tror umiddelbart han vil overleve det med røven i vandskorpen. Han er jo Woodwards ønskemanager.

Derudover er der jo stadig ikke noget alternativ. I hvert fald ikke hvis man kigger efter etablerede managers med trofæer på CV´et. Modsat Toggle, så tror jeg ikke bestyrelsen seriøst overvejer Giggs; en mand uden erfaring som manager. De ville ikke engang have ham i Swansea. Lad ham vise sit værd andetsteds før han ansættes i et af største jobs i fodboldverdenen.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Mener du Mourinhos første eller anden periode i Chelsea? I den første brugte Chelsea jo styrtende med penge sammenlignet med konkurrenterne.

I den første periode skulle han jo være med til at etablere Chelsea som storklub. Der var de jo bare en mindre klub der lige pludselig havde uanede mængder af penge. Men selv dengang opbyggede han jo Chelsea, og var med til (med hjælp fra Abramovic´ pung) at gøre Chelsea til en magtfaktor i engelsk fodbold.

I den anden var det lidt nemmere at hente gode spillere ind, end det var fra begyndelsen af første periode.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Jeg tror i øvrigt heller ikke at Mourinho bliver fyret, hvis han ikke vinder EL - men han vil have noget kortere snor i næste sæson.

Derudover er der jo stadig ikke noget alternativ. I hvert fald ikke hvis man kigger efter etablerede managers med trofæer på CV´et.

Jeg forstår ikke din iver efter partout at skulle hente en manager med trofæer på CV´et. Hvis det glipper med Mourinho, har vi haft 2 af de mest dekorerede managers i verden, uden nævneværdig succes. I stedet skulle man se på managers der har formået at bygge et solidt hold op med en interessant spillestil.
En manager som Guardiola har vundet alt der er at vinde med klubhold - Ancelotti ligeså. Men fælles for dem begge, er at de ikke rigtigt har været med til at bygge et hold op, som ikke i forvejen var så stærkt, at man med få ændringer kunne kæmpe med om mesterskaber. Det er altså hvad det pt. skal til i United.
Forhåbentlig får Mourinho vendt det i sommerens vindue og næste sæson.

Guardiola har haft store problemer med at hænge på i den absolutte top, selv med et rigtigt stærkt mandskab, og uanede mængder af penge til rådighed, og gode indkøb.

Pochettino har ikke vundet noget nævneværdigt, men han er imo et bedre bud på Mous efterfølger, end både Ancelotti og Guardiola (hvis vi antog, at nogen af de 3 overhovedet var en mulighed).
Skrevet af Toggle
Vi vil spille attraktivt og samtidig vinde trofæer. Det første får vi ikke med Mourinho og jeg er faktisk efterhånden i tvivl om det andet sker med ham.
Giggs skal da bare have chancen og vokse med opgaven. Vi vinder nok alligevel ikke PL eller CL de næste 5år og derfor giver giggs bare mega god mening
LUHG
Skrevet af Slettet(262004201905)
Damn det er pessimistisk.
Både Chelsea og City vandt mesterskabet indenfor 5 år efter de var kommet til penge. United er stadig det hold i ligaen der har flest penge til rådighed, så det kræver sådan set bare en træner med en god plan og noget tid til at udføre den, at opbygge et hold der kan kæmpe med om titlen.
Jeg tror godt vi kan kæmpe med til næste år, hvis Mou for styrket de rigtige positioner.
de Gea, Bailly, Pogba, Mkhi, Martial, Rashford, Herrera, Mata, Valencia er alle spillere der vil kunne gøre sig gældende på et hold der kæmper om mesterskabet. De skal selvfølgelig suppleres med dygtige spillere, og Martial og Rashford skal selvfølgelig ikke have fuld spilletid, da de stadig er unge.

Giggs ville sandsynligvis have svært ved at få holdet i top 4, og derved holde sit job. Neville har mere erfaring som træner, end Giggs - hvorfor ikke ham? (jeg agiterer ikke for ham, men for at han rent faktisk er mere erfaren, end Giggs og også har United dna). Roy Keane er også en spiller med United dna, selvom han smækkede med døren, da han forlod klubben, og sandsynligvis ikke er på julekort med Ferguson. Men han ville imo også være et bedre bud, end Giggs.
Skrevet af Fribytter
@ Crazy

Han overtog et hold, der var endt på andenpladsen og røget ud i semifinalen i CL og brugte helt uhørt mange penge på nye spillere. Det handlede ikke så meget om at bygge Chelsea op som at tage klubben det sidste stykke.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Slettet(262004201905)
Han overtog et hold, der var endt på andenpladsen og røget ud i semifinalen i CL og brugte helt uhørt mange penge på nye spillere. Det handlede ikke så meget om at bygge Chelsea op som at tage klubben det sidste stykke.

Det er forholdsvist irrelevant for pointen. Han skabte en vindende storklub af en klub der ikke havde vundet et mesterskab i 50 år.
Spillestilen tiltaler mig ikke, når han spiller pragmatisk mod hold vi bør kunne spille lige op med eller bedre end, hvis vi spiller offensivt (især nogle af EL kampene), og jeg er absolut ikke fan af Mourinho.
Men han har skabt gode hold hvor han har været - især hvis han har haft ubegrænsede midler, som han jo også har i United.
Så man kan jo kun som United fan håbe på, at det hold han efterlader til sin arvtager også er et hold, der med få ændringer kan være rigtigt godt.
Skrevet af Fribytter
Man. Utd. bruger ikke enormt mange flere penge end konkurrenterne, som Chelsea gjorde i Mourinhos første periode.

Selvfølgelig er det relevant, hvor gode de trupper, Mourinho har overtaget, har været. Det fortæller jo noget ret væsentligt om, hvor meget Mourinho skulle forbedre holdene for at vinde mesterskaber. Og det er langt mere væsentligt og relevant end at se på, hvornår Chelsea sidst vandt et mesterskab. Mesterskabstørken fortæller mere noget om Abramovic´ betydning for klubben.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af fedefynboen
Giver det mening at sammenligne Man U med Chelsea?

På den korte bane med nylige resultater, måske ja
Omkring penge og frobrug, måske ja
Men omkring historik og egenart, absolut ikke

Chelsea er dybest set uinteressant som ikon
at sammenligne United med dem er at nedgradere United
det er ikke hvad jeg ønsker

Ved Mou og andre af hans statur har ensidigt fokus på nuet og sig selv
men for pokker da
lad nu United være hvad de altid har været

højt hævet over den slags trivialiteter

det bliver nu en gang bare koldt og vådt ganske snart, hvis man pisser i bukserne for at holde varmen
Skrevet af Yildis
@Crazy:

Pochettino har ikke vundet noget nævneværdigt, men han er imo et bedre bud på Mous efterfølger, end både Ancelotti og Guardiola (hvis vi antog, at nogen af de 3 overhovedet var en mulighed).


Jeg er fuldstændig enig, og jeg tager også hatten af for det arbejde, han laver/har lavet i Spurs. Læser man tilbage i denne tråd, kan man også se mig argumentere for, at man burde have hentet ham ind i stedet for Mourinho, hvis det var muligt dengang. Det ved jeg selvfølgelig ikke, om det var. Men når Mourinho ikke er mere, er Pochettino for mig det i øjeblikket bedste valg.

Men det skal ikke være nu. Uanset hvad der sker i Stockholm. Moyes røg efter knap en sæson. Van Gaal efter to. Mourinho skal ikke på porten allerede. Nu var det ham, man valgte, og så skal han immervæk også have mere end én sæson til at sætte sit præg på holdet. Særligt når der også har været lyspunkter i sæsonens løb (hele december f.eks.).
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Skrevet af Inuk.
Men han har skabt gode hold hvor han har været - især hvis han har haft ubegrænsede midler, som han jo også har i United.

Det paradoksale i den sammenhæng er, af de bedste hold han har skabt, Inter 2010 og Porto 2003, der har han ikke haft ubegrænsede midler, og der har siddet en sportsdirektør i kulissen som har stået for spillerindkøb.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Slettet(100838201910)
Romero;
Bailly, Jones, Smalling, Darmian;
Tuanzebe, Fellaini;
Mata, Rooney, Mkhi;
Martial;

Bænken: J. Pereira, Mitchell, McTominay, Carrick, Herrera, Lingard, Rashford

Pudsigt hvorfor Mourinho spiller Tuanzebe på midtbanen igen. B1 og B2 forsætter kandidaturet til en plads i midterforsvaret i EL-finalen. På formationen ligner det endnu en langgaber.
annonce
0