Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Black Spider
Lidt Squawka statistik fra Fergies sidste sæson og frem

Fergie 12/13 - Chancer skabt 438. nr. 7 i PL. 54% possesion.
Moyes 13/14 - Chancer skabt 389. nr. 9 i PL. 53% possession.
LvG 14/15 - Chancer skabt 391. nr. 6 i PL. 57% possession.
LvG 15/16 - Chancer skabt 312. nr. 17 i PL 54% possession.
Mou 16/17 Chancer skabt 447. nr. 4 i PL. 54% possession.
Mou 17/18 Chancer skabt 108 nr. 7 i PL. 52% possession.

For god ordens skyld skal vi nok også lige have med, at i Squawka-øjemed er en "skabt chance" lig med en afslutning af en eller anden slags. Med andre ord, i en kamp hvor Man Utd har 20 afslutninger, herunder 2 på mål og 18 forbi, så er der skabt 20 chancer. Hvis en situation ikke fører til en afslutning, så er det ikke en chance.

Hvis Pogba fx laver verdens bedste frispilning til Lukaku, der jokker i bolden i stedet for at afslutte, så er det ikke en skabt chance. Hvis Rashford omvendt basker et hjørnespark ind i feltet til Fellaini, som header langt forbi mål, så er det en skabt chance.

Hvor meget kan man så reelt bruge den statistik til? Tja.
Skrevet af NUFC Dinho
@fedefynboen
I forhold til Real Madrid, så lyder det mere som om du taler for, at der er en forventning om en offensiv tilgang og ikke om et spilkoncept.
Klub top 3: Newcastle,............................... Barcelona Spiller top 3: Ronaldo(fede), Ronaldinho, Romario
Skrevet af Slettet(591633201312)
Synes ikke det grundlæggende handler om konceptet / formationen og hvad Real og andre hold gør, men mere om at de tekniske mangler de fleste af vores offensiv spillere har. Jeg vil vove at påstå at det fra midtbanen og frem pt. er Matic (med Pogba skadet) der er bedst til så simple ting som at holde lidt på bolden, bruge kroppen, dreje rundt, tage et par korte træk osv. - og han er sgu vores mest defensive midtbanespiller! Vores andre spillere kan ikke tåle det mindste pres før de smider bolden videre eller væk og det er altså hele striben med Lukaku - Martial - Rashford - Lingard - Mata - Miki - Herrera - Fellaini (og McTominay, Carrick m.fl.ville gøre det samme). Problemet er efter min mening at Mou prioriterer fysik og løbevilje alt for højt, hvornår har vi sidst haft mindre teknisk dygtige spillere som kan holde i bolden og lave det uventede? Spillere som Sanchez, Coutinho, Silva osv. - tag 1 eller 2 af disse typer i januar og smid ind til Pogba og Lukaku så spiller vi med om både PL og CL. Og så er der bare flere spillere der må have et reality check og videre.
Skrevet af Toggle
Det eneste, der reelt har ændret sig i de tidlige ´70ere, er tempoet og det pres økonomien giver.
Rent fodboldfagligt, har der ikke været megen fornyelse.
Det ville du vide, hvis du havde historikken med.

Jeg er ikke enig. Der er siden 70erne sket en masse ændringer i reglerne (tilbagelægninger til målmand, offsidereglen, transferreglerne etc), hvilket selvfølgelig også medfører at spillet ændrer sig drastisk. Det har selvfølgelig betydet at tempoet er blevet voldsomt højere. Derudover er der målinger på alt i dagens fodbold - lidt i samme dur som moneyball, hvilket medfører at spillet er meget mere detaljeorienteret end tidligere og derfor klart giver mindre frihed til at være kreativ. Det er blot nogle få af de forskelle der er nu ift tidligere og se hvad det har haft af betydning på spillet. Jeg er såvidt enig i at vi tidligere har spillet mere offensivt end nu, men jeg tror simpelthen ikke på at fodbold idag - medmindre man blindt følger sit koncept - kan spilles meget anderledes. Jo pep har haft succes med at spille bolden rundt, men også han har måtte bøje sit eget koncept en del efter sin indtræden i engelsk fodbold. Jeg savner en klar offensiv plan i vores spil - mourinho har tidligere været dygtig til at udnytte omstillinger, men det er som om at det ikke rigtig lykkes mod de bedre modstandere. Om det skyldes manglen på pogba ved jeg ikke - jeg tror i ligeså høj grad det skyldes manglen på investering i at have færre spillere i sit restforsvar - og vi burde med den fysik der findes i truppen ikke være nervøse for at blive isoleret med 2 midterforsvarere og en matic foran.
LUHG
Skrevet af Inuk.
Tænk sig at Inuk vil fortsætte med LvG efter en sæson hvor kun tre hold i hele PL skaber færre chancer end United. Så siger det vidst noget om man ikke vurdere dem efter samme forhold.

Selvfølgelig. Spiller vi egentlig bedre idag end vi gjorde før?
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Fribytter
"Jeg vil vove at påstå at det fra midtbanen og frem pt. er Matic (med Pogba skadet) der er bedst til så simple ting som at holde lidt på bolden, bruge kroppen, dreje rundt, tage et par korte træk osv. - og han er sgu vores mest defensive midtbanespiller! Vores andre spillere kan ikke tåle det mindste pres før de smider bolden videre eller væk og det er altså hele striben med Lukaku - Martial - Rashford - Lingard - Mata - Miki - Herrera - Fellaini (og McTominay, Carrick m.fl.ville gøre det samme). Problemet er efter min mening at Mou prioriterer fysik og løbevilje alt for højt, hvornår har vi sidst haft mindre teknisk dygtige spillere som kan holde i bolden og lave det uventede?

Lukaku har sine begrænsninger uden for feltet og blev i Everton kritiseret for at score størstedelen af sine mål imod de dårligste modstandere og at falde ud af kampene, når modstanderen havde et vist niveau."

Martial og Rashford mangler vel noget modenhed og erfaring. Ikke som sådan teknik. Mkhitaryans succes i Tyskland skyldtes i høj grad, at han med sine løb uden bold skabte plads til andre. Han er ikke en klassisk tier, men hvis han spilles rigtigt, kan han være afgørende. Han scorede 11 mål og lagde op til 15 mål inden skiftet til Man. Utd.. Mata er mere en klassisk tier, og det er bestemt ikke teknik, han mangler, men på kanten skalman helst også bruge fart for at sætte sig igennem - især under Mourinho. 12 mål og 12 oplæg i PL sæsonen inden skiftet til Man. Utd. vidner også om en spiller, der kan være afgørende, hvis han bruges rigtigt.

Herrera er svær at blive klog på. Han er blevet sammenlignet med Xavi og Scholes, men viste i Spanien også, at han kunne vinde bolden tilbage forholdsvis ofte sammenlignet med andre spilfordelere. Inden skiftet arbejdede han på at forbedre sine løb i feltet, og han blev i høj grad opfattet som en spiller med et offensivt potentiale. Under Mourinho er det så nærmest udelukkende hans defensive kvaliteter, der er kommet i spil.

Der er spillertyper til stede, der kan skabe plads med og uden bold.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Wise1964
Fribytter
Jeg troede faktisk du var Liverpool fan - der blev jeg lidt overrasket, det er da et skifte der vil noget

"Vores andre spillere" etc etc etc
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Fribytter
Bold.dk sletter åbenbart citationstegn.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Røret
GGMU73:

Jeg forstår godt din pointe om manglen på en spiller, det kan tage bolden til sig og komme ud af det første pres. Jeg savner og denne spiller, især på 10´er positionen, uanset om Pogba spiller eller ej. (Synes ikke altid han er helt vildt god til det, ligesom jeg heller ikke synes Matic er)

Når det er sagt så synes jeg, at du får nævnt et par spillere der ikke hører til her. Carricks største forcer har vel været det her, altså tage bolden til sig og styre tempoet i kampen, godt nok fra en defensiv position. Nu har jeg kun set et par kampe med McTominay, men umiddelbart synes jeg ikke man kan vurdere ham endnu på det, måske du har et bedre grundlag til at sige dette? Til sidst så er Mata vel den af vores spillere, der passer bedst ind i den beskrivelse som jeg tror vi begge savner?
Skrevet af trannel
"Selvfølgelig. Spiller vi egentlig bedre idag end vi gjorde før?"

Ja meget. Jeg kan ikke finde et parameter hvor United ikke har forbedret sig i forhold til under LvG. Vi skaber flere chancer, scorer flere mål, lukker færre mål ind og får flere point.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Inuk.
Hvis du tror Mourinho er manden der kan lede os til en 4-2 sejr på Etihad så kan du godt tro om igen. Eller 2-1 på Anfield med offensivt spil.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af maxbakketop
Jeg vil gerne bede jer, som nok er lidt bedre inde i hvad der sker i United og omkring deres spillere, vurdere denne nyhed og sandheden heraf? For mig virker det jo helt latterligt.

https://www.thesun.co.uk/sport/4845076/man-utd-marouane-fellaini-sue-new-balance-2-1million-boots-hurt-feet/
"Nogle gange rammer man kassen, andre gange rammer man pølsevognen" - Søren Frederiksen Jeg drømmer om at se den hvide puma som chef i nordens Paris.
Skrevet af Mr. Pink
Han forsøger vel at finde en undskyldning for hans ofte elendige spil
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Slettet(591633201312)
Fedt med en spiller-for-spiller debat i forhold til om Mou vælger den ene eller anden tilgang og opstilling. Når jeg vurderer vores spillere er det udfra det simple synspunkt om de starter inde i en CL finale - for med vores brand, omsætning, historie, pokalskab, finansielle styrke m.v. SKAL vi bare til hver en tid være blandt top5 i Europa, og ja det er længe siden vi har været det. Så nytter det ikke at satse på spillere omkring de 30 som har peaket eller som ikke har hele pakken omkring fysik-løb-teknik, og her mener jeg bare vi indiskutabelt har for meget af den bløde mellemvare. I en potentiel CL finale - ja nok tidligst i foråret 2019 - kunne jeg se De Gea, Bailly, Jones, Pogba, Matic...måske Lukaku hvis han kan score mod bedre hold og også længere udefra end det lille felt...måske Rashford / Martial hvis de modnes og også kan score mål når de starter inde....men så mangler vi altså stadig to backs og formentlig to midtbaneprofiler. Og ja der er blevet længere vej til CL finalen og top5 med de mange nyrige klubber siden de glade 90´ere og 00´ere, men dengang var det altså os der stod for mange af rekordhandlerne, så det kan vi sgu ikke tude over nu. Vi må nok også bare erkende at man blev forvænt under Fergie (personligt ventede jeg dog 10 år på det første mesterskab).
Skrevet af Battlegoat
går der igen rygter om at mourinho er på vej til psg.

der er sjældent røg uden en brand
Skrevet af Inuk.
Fantastisk. Han kan passende tage Mikhi, Herrera, Lindeløf og Zlatan med sig.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af fedefynboen
Battlegoat:

Røg er jo ikke bare eller altid røg.
Dis kan ligne røg og ånde kan også.

Tilbage står ens egen kildekritik og eventuelle tillid til mediet, der har frembragt historien.
Man gør sig selv en stor tjeneste at tage disse forhold til indtægt, hvis man overvejer at købe den.

Røg er ikke altid røg. Ofte er det bare "røg".
Bare spørg "The Sun" eller "Daily Mirror"
De laver stort set ikke andet og lever fint af det.

Derudover synes jeg det ville være en fremragende idé.
Lad endelig PSG overtage ham, så kan "vi" begynde at spille fodbold igen.
Og tilmed gøre PSG til en mere forudsigelig størrelse.
Skrevet af Røret
GGMU73:

Okay, det giver et bedre billede af din tankegang, og hvor du vil have diskussionen hen.
Jeg er enig i, at de navne du nævner har absolut verdensklasse potentiale, og måske er de eneste i vores trup som har det (her er ikke overvejet spillere som Fosu, Tuanzebe, McTominay og lignende da jeg mener vi mangler lidt for at kunne vurdere dem).
Dermed ikke sagt at de alle når stjernerne - og helt sikkert ikke i United alle sammen.

Men for at kunne vinde PL, CHL og lignende skal man også bruge holdspillere, nutidens Park Ji-sung.
Derudover skal du altså også stille med et hold med erfaring, dette kunne være spillere som Valencia (32), Matic (29) eller lignende.

Skrevet af Slettet(100838201910)
Jeg har ikke lige fulgt med i debatten de sidste par dage, men jeg vil tillade mig at dele en artikel fra en af klubbens stik-i-rend journalister: http://www.bbc.co.uk/sport/amp/football/41901025

Sælge før han må købe. Det lyder jo meget rimeligt.
Skrevet af Battlegoat
@Fynbo

Selv om kilderne ikke er bbc, så fik the sun, faktisk mere rigtigt end mange andre i år, i forhold til man united. nu ved jeg ikke hvem det er der har posted historien på the sun, men det skulle komme bag på mig hvis det er mourinho´s talerør.

og da mourinho tidligere blev konfronteret med rygterne, skød han dem ikke ihjel med megen overbevisning.


Edit. jeg siger ikke det sker, jeg tror ikke på det sker, men jeg tror der er uenighed med mounrinho og nogen i united ledelsen, derfor alle rygterne
annonce
0