Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(591633201312)
@Røret:
Jeg ved ikke om jeg vil have diskussionen et bestemt sted hen, jeg vil bare af med frustrationerne og høre andres mening :-)

Er enig med dig i et tophold også skal altmuligmænd som Park Ji Sung (vel den rolle Herrera udfyldte ok sidste år), men på det hold havde man også to så mega kampafgørende spillere som Rooney og Ronaldo som vi ikke har idag.

Der har bare været så mange gange de senere år hvor man tænker "nu er den der" enten med nogle gode resultater eller spillerindkøb, og så er det næsten altid to skridt frem og to tilbage. Fx. kunne det for et par år siden ligne at man havde backerne på plads de næste 10 år (Fosu og Shaw) og nu spiller vi med to spillere over 30, dog som begge har gjort det rigtig godt i år.

Igen, det største problem er offensivt og lige nu ser jeg et perfekt match hvis man lavede en "van persie" på Sanchez, total umotiveret i Arsenal men så stor track record i PL, han ville passe så godt i rummet bag Lukaku hvor så Martial og Rashford kunne fortsætte deres kamp om den anden plads og også testes på højre kanten.
Skrevet af Don_Millionaire
Jeg har ikke lige fulgt med i debatten de sidste par dage, men jeg vil tillade mig at dele en artikel fra en af klubbens stik-i-rend journalister: Link til en side på www.bbc.co.uk

Sælge før han må købe. Det lyder jo meget rimeligt.


Hvilket går fint i tråd med transfervinduet i sommers, hvor der var afsat en pulje penge, og at man ikke gik udover denne. Det gjorde bla. at Perisic handlen ikke lykkedes. I en tid hvor der bruges vanvittige penge, vores egen klub inklusiv, så er det egentlig meget rart at vide at der trods alt er begrænsninger, og at disse ikke fraviges.
Skrevet af Mugesh
@fribytter

"
Pogba er ikke særlig vigtig for spillestilen. Han er en individualist, der er fin at have med, men Mourinho kan sagtens spille sin form for fodbold med Fellaini på banen i stedet."


Meget uenig, Pogba er vital for særligt Mourinho, da han ikke har en spilfilosofi, hvor man som hold skaber noget offensivt. Mourinho har en filosofi, som er baseret på holdet i det defensive, mens det offensive er ofte placeret på en eller to spillere. Hvilket også derfor hans hold brænder ud efter tre sæsoner.

Til en anden bruger, omkring Mikis form. Det kan sagtens hænge sammen med hans for mange defensive pligter. Og ja, selv de simple elementer i spillet kan virke udfordrende, hvis man hverken har energi, mod eller selvtillid til det.
Hellere et usundt legeme end en fordærvet sjæl
Skrevet af fedefynboen
Mugesh

Jeg synes du har fat i det helt essentielle problem ved Mourinho

Andetsteds ønskes debat om holdets (Mous) indflydelse på enkelte spilleres præstationer og betingelser. Grundlæggende har du her belyst det.

Pogba forventes at skabe ting, som han dybest set ikke er særligt god til og Mikhitaryan (og andre) har konstant restforsvaret hængende som et åg.

Resultatet er at ingen, bortset fra jernmændene nede bagi, agerer og tilfører holdet det de er bedst til.
Det er vigtigt med teamspirit og fælles fodslaw, jep. Men de bedste fodboldhold består ikke af ens robotter, men af spillere med forskellige evner, der hver især bidrager med hvad de er bedst til.
En god manager evner at kombinere disse forskelligheder og gøre dem til en enhed.
En dårlig manager, der tilmed savner mod, vil agere som Mourinho gør.
Busparkering og plan B.

Som jeg ser det er der kun behov for plan B, hvis man ikke har en ordentlig plan A.
Og selv om busparkering kan give mening til slut i en tæt kamp, er det en hovedløs strategi at have som plan A.
Den er ganske enkelt dræbende. Både for de enkelte spilleres tillid til systemet og til vi tlskueres tilfredshed. Og på sigt desværre også for Uniteds ikoniske status.

Det er måske kontroversielt, men jeg har den opfattelse at det vel kan skyldes at Mou ikke selv har spillet bold på noget der ligner højt plan.
Man behøver ikke at have været en superstjerne for at være en god manager, men jeg mener at man skal have forståelse for værdien af de forskellige dyder og dermed acceptere at eksempelvis Mikhi til tider svigter restforsvaret lidt.
Det kræver mod og is i maven.
Ofte ser man faktisk at de bedste trænere/managere har fokus på det de ikke selv var gode til som aktive.
Jeg kender intet til Mou som spiller, så mit bidrag her hviler udelukkende på antagelser, hvad naturligvis ikke er voldsomt seriøst. Men jeg tror nu alligevel der er noget om snakken.

Så, ja tak, til Paris med gavtyven. Jo før jo bedre!
Og om nødvendigt - hjem til rodeoen med stetsonhattene
Skrevet af Røret
GGMU73:
Helt enig ift. kampafgørwnde spillere, men dem har vi vel også (eller i hver fald spillere med det potentiale). Park fungerede bare altid til den opgave han nu fik, hvilket Herrera i den her sæson ikke har vist endnu.

Jeg synes nu stadig Fosu er et godt bud på fremtidens højreback, selvom jeg synes han burde have ageret back-up hos os i år. Dog ligner det han får massere af spilletid hos CP i år.

Haha - kan kun genkende den følelse, men vi må nok erkende vi stadig er et stykke fra det niveau vi alle associerer med United.

Og ja, så ender vi tilbage til den offensive spiller vi begge savner. Ham der suger spillet til sig, kan afvige det første pres, fordele spillet og være målfarlig. Sanchez er et godt bud, men ham får vi ikke tror jeg. Nogle herinde har snakket om Zlatan som den spiller, hvad tænker du?
Skrevet af trannel
"Hvis du tror Mourinho er manden der kan lede os til en 4-2 sejr på Etihad så kan du godt tro om igen. Eller 2-1 på Anfield med offensivt spil."

Jeg tror ikke nogen manager kan lede et hold til en 4-2 sejr på Etihad mod det nuværende City hold. Jeg tror sagtens vi, med Mourinho ved roret, kan vinde 2-1 på Anfield.

Noget af det bedste ved LvG var da helt sikkert han vandt alle sine PL kampe mod LFC. Generelt når han dog ikke Mourinho til sokkeholderne i forhold til de resultater de begge har leveret i klubben. Derfor er jeg også fint tilfreds med at vi har byttet LvG ud med Mourinho. Det betyder dog ikke jeg er Mourinhos største fan, men som sagt før, af de managers vi har haft siden Fergie er han med afstand den bedste.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Don_Millionaire
Det betyder dog ikke jeg er Mourinhos største fan, men som sagt før, af de managers vi har haft siden Fergie er han med afstand den bedste.


Og sådan tror jeg der er mange United fans der har det, mig selv inklusiv. Det er svært at give et realistisk bud på hvem det lige skulle være der går ind og gør det bedre, og efterlever kravene omkring bedre offensivt spil, samtidig med at vi kan være med hvor det er sjovt. Der har den nuværende trup trods alt et stykke vej til de bedste.
Skrevet af fedefynboen
GGMU73 og Røret

Som jer synes jeg også det er sjovt at lege med tanken om andre spillere end de nuværende.
Men er problemet ikke at det netop er hvad United har gjort, siden Moyes havde fiasko med den trup Fergie havde efterladt?
At søge at købe profiler som "redningsmænd"

Burde man ikke ha´ lidt is i maven i stedet og kigge på de grundlæggende problemer.
Som det har været har man, som det udtrykkes i erhvervslivet, smidt gode penge efter dårlige.
I samme erhvervsliv hører man ofte "turnaround" og strategi omtalt.

Som jeg ser det er det der, det primære behov ligger.
Spillemæssig strategi (og her mener jeg ikke forsvarsstrategi alene) først, dernæst valg af manager og så først indkøb af rette spillere, når de to andre elementer er på plads.
Kun sådan vil spillerkøb indgå i den samlede plan, ellers ender enhver let med at blive en lappeløsning, med lille chance for succes. Di Maria og nu Mikhitaryan m.fl. er klare eksempler på disse fejltagelser

Det kan være at nogen mener det netop er hvad United har gjort med Mourinho.

Jeg spørger mig selv hvor mange klassespillere derude, herunder også Sanchez, vil finde det nuværende scenarie interessant. Mit tip er at de fleste snarere vil være at finde hos de lyseblå.

Det er der sgu ikke meget perspektiv i

Og trannel
Hvorfor skulle ingen kunne vinde 4-2 på Etihad pt.?
Jeg tiltror da bestemt eksempelvis Tottenham muligheden og Arsenal var heller ikke langt fra den anden dag.
Man kan dog ikke vinde på Etihad ved at forsvare sig og slet ikke 4-2
Vil man det kræver det en offensiv strategi og det har vi ikke pt.
Vi spiller på blegt og mirakler. Det rækker ikke!
Skrevet af Don_Millionaire
Jeg skal ikke gøre mig klog på, om City pt. er uslåelige på Etihad, men at sige at Arsenal var tæt på noget der bare ligner en sejr, kunne ikke være mere forkert. De var heldige at slippe afsted som de gjorde.
Skrevet af fedefynboen
Don_Millionaire

Til sidst, ja
Men langt hen ad vejen havde de faktisk fat i den lange ende og gik først helt ned, da troen på tingene forsvandt.
Arsenal var ikke forfærdeligt langt fra at kunne vinde den kamp
Skrevet af Inuk.
af de managers vi har haft siden Fergie er han med afstand den bedste.

Der er vi så uenige.

Hvem har f.eks. inspireret Fergie til at satse på unge spillere og egne talenter?
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af trannel
"Hvorfor skulle ingen kunne vinde 4-2 på Etihad pt.?
Jeg tiltror da bestemt eksempelvis Tottenham muligheden og Arsenal var heller ikke langt fra den anden dag.
Man kan dog ikke vinde på Etihad ved at forsvare sig og slet ikke 4-2
Vil man det kræver det en offensiv strategi og det har vi ikke pt.
Vi spiller på blegt og mirakler. Det rækker ikke!"

Arsenal var ikke i nærheden af noget som helst. Jeg ser det heller ikke som realistisk at vi på Old Trafford taber 3-0. Det har jeg svært ved at se nogle hold kunne gøre ved dette United hold. Modsat min forestilling om United under Moyes og LvG.

Jeg tror i øvrigt det er en rigtig god ide at forsvare sig på Etihad, hvis man bare vil have en flig af chance for at vinde over City.

Tottenham kom i øvrigt til OT og spillede den samme pindsvinefodbold som Mourinho kritiseres for, men det har alle lykkelig glemt. Klopp kom til Etihad med en offensiv strategi og sin sædvanlige mangel på defensive strategi og LFC blev kørt midt over. Ja, de fik et rødt kort og det spiller også ind. Men det er hvad der sker hvis man ikke går på kompromis engang i mellem. Se hvor mange gange over årene Arsenal har fået kæmpe røvfulde af andre tophold, fordi Wenger ikke har evnet at indstille sit hold på modstanderen.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af trannel
"Der er vi så uenige.

Hvem har f.eks. inspireret Fergie til at satse på unge spillere og egne talenter?"

Jamen hvorfor er du uenig? Målt på Mål, skabte chancer, point, mål imod og trofæer der er Mourinho milevidt foran Moyes og LvG.

Nu kom med noget håndgribeligt bevis for at at enten LvG og/eller Moyes har været bedre managers end Mourinho. Hvis det er fordi LvG engang har vundet 4-2 på Etihad, så må jeg bare sige det er den mest bizarre børnehavelogik jeg nogensinde har været vidende til.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Inuk.
Wenger er jo også indehaver af nogle utrolige rekorder i PL, så hvorfor skulle han indrette sig efter modstanderne?
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af trannel
"Wenger er jo også indehaver af nogle utrolige rekorder i PL, så hvorfor skulle han indrette sig efter modstanderne?"

Er det her en joke? Så fordi Wenger engang har gået ubesejret gennem sæsonen, så har manden altid ret, og når de så bliver kørt over er det ikke hans skyld og han er ufejlbarlig? Men svar nu på resten Inuk. Hvad var det ved LvG og/eller Moyes, der gjorde dem en bedre manager for United end Mourinho er?
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Inuk.
Nu kom med noget håndgribeligt bevis for at at enten LvG og/eller Moyes har været bedre managers end Mourinho.

Grunden til at LvG er en bedre manager end Mourinho, er ikke fordi han engang vandt 4-2 på Etihad. Det er fordi han, modsat Mourinho, er innovativ. I starten af halvfemserne havde man, akkurat som man har det med City på Etihad, en opfattelse af at AC Milan var uovervindelige. Lige indtil de mødte Ajax og LvG i CL finalen i 1995.

2 ting er værd at bemærke i den kamp. Det første var at Frank Rijkaard, en defensiv midtbanespiller, var placeret i centerforsvaret. Det blev afgørende fordi han fra centerforsvaret kunne rykke op til sin naturlige position som defensiv midtbane og støtte midtbanen med at fastholde bolden. Han førte også bolden frem fra bagkæden når der var plads til det.

LvG vidste at AC Milans helt store styrke var deres forsvar. Derfor spillede han den offensive midtbanespiller Ronald De Boer som 9´er. Herfra var han bevægelig og var hele tiden en støtte for midtbanen og de 2 fløjspillere Overmars og Finidi George.

14 år efter, i 2009, spiller vi CL finale imod Barca. I den kamp stiller Guardiola med Yaya Toure i centerforsvaret og Messi som 9´er. Og pludselig har alle travlt med at hylde Pep som et taktisk geni efter deres sejr.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Slettet(262004201905)
I øvrigt må det jo også lige påpeges, at det første LvG gjorde i United, var at forbedre træningsfaciliteterne, og fokusere på, at ungdommen, og deres muligheder skulle optimeres.

Den slags hænger forhåbentligt stadig ved i klubben.

Den slags bekymrer Mourinho sig ikke om.
Mourinho kunne aldrig have fundet på, at bruge så mange penge, som vi gjorde på Martial, hvis ikke det var en spiller han kunne bruge med det samme. LvG udtalte, at det ikke var en spiller der var købt for at forbedre holdet under ham, men for fremtidens manager i United.

Jeg er med på, at Spillet under LvG var meget skidt, og der var ikke nok fremgang, til at kunne forsvare at forlænge med ham. Men Mourinho var det forkerte valg, hvis man ville have prøvet at bygge et fundament for fremtidig succes, fremfor at se om man med X antal milliarder her og nu, og en ultra pragmatisk tilgang kunne vinde 1-2 virkeligt grimme mesterskaber med Mourinho. Nu har vi set, at det ikke kan lade sig gøre, da vores største modstandere nu har fået bygget et fundament, som ret nemt kan udstille vores svagheder under Mourinho.
Så skal vi da ikke fortsætte med den dødssejler, når nu den kun var lavet for at få hurtig kortvarig succes, og ikke et fundament for fremtiden.

Moyes valget kan jeg i øvrigt sagtens forstå. Han var netop hentet for at skulle bygge et fundament for fremtiden. Det lange seje træk.
Han lavede bare så mange fejl, mistede omklædningsrummet, og var slet ikke klar til en klub som United. Det kunne man ikke vide, da man valgte ham, hvorfor valgene siden har været på folk der har været i verdens største klubber.

Der er ingen tvivl om, at jeg mener Mourinho har haft sin tid - han skal selvfølgelig have mere tid i denne sæson, men man skal også gøre sig det klart, at en eventuel ny manager bør være klar inden sommerens transfervindue starter, så han har haft tid til at vurdere hvad der skal hentes fra start, og så Woodward m.fl. kan være i gang med forhandlinger omkring nyindkøb så tidligt som muligt.

Hvis ikke vi kan få fat i Pooch, bør vi se efter en ung træner, som har bevist, at han kan få offensivt spil til at fungere, som ikke nødvendigvis har masser af titler i de store ligaer, men har bevist, at han kan få et hold til at præstere bedre, end hvad spillermaterialet umiddelbart er til.
Skrevet af trannel
"Grunden til at LvG er en bedre manager end Mourinho, er ikke fordi han engang vandt 4-2 på Etihad. Det er fordi han, modsat Mourinho, er innovativ. I starten af halvfemserne havde man, akkurat som man har det med City på Etihad, en opfattelse af at AC Milan var uovervindelige. Lige indtil de mødte Ajax og LvG i CL finalen i 1995."

Er dette et udtryk for at du mener vi med LvG ved roret vil vinde vores indbyrdes kampe mod City? I så fald er det jo bare spekulationer.

Men jeg kan altså forstå at LvG var en bedre United manager end Mourinho, fordi han har vundet en CL finale i 1995 med Ajax. Jeg synes det taler fint for sig selv, så jeg har intet behov for at knytte en kommentar til det der, andet end hovedrysten.

Det er fint LvG har været revolutionerende og innovativ i 1990erne. For United var det ligegyldigt boldflytteri uden en flig af kreativitet og en hullet defensiv. Jeg føler mig mere og mere overbevist om at der hersker en eller anden massepsykose blandt United fans, og jeg forstår godt hvis andre fangrupperinger finder det morsomt.

United fans der lever i en nostalgisk drømmeverden, hvor holdet under Fergie var et offensivt festfyrværkeri uden lige. Det er altså historieomskrivning af værste skuffe. Fergie var yderst pragmatisk og lagde ikke skjul på det. Under Moyes og LvG var det bare forfærdeligt identitetsløst fodbold, med et komplet fravær af resultater udover et godt cup run under LvG i FA Cuppen, hvor man undgik de andre storhold i lodtrækningen. Har i glemt hvor grelt det var under LvG i hans anden sæson? Vi tabte til FCM. Fucking FC Midtjylland. Men nej, han er et genius fordi han som underdog har vundet CL i 1995.

Resultaterne er bedre nu end nogensinde efter Fergie, så begynder nogen seriøst at drømme sig tilbage til tiden under LvG, fordi bussen parkeres i enkelte tilfælde. Det er seriøst bizart. Vi har vundet EL og Carling Cuppen. Kører på cruise control i CL gruppen. Dette evnede oraklet LvG jo ikke at kvalificerer United fra. Vi ligger nummer 2 i ligaen.

Det er fint at synes Mourinho er en nar, og man foretrækker at United spiller anderledes. Men han vinder da enhver sammenligning med Moyes og LvG, det kan simpelthen ikke bestrides, udover bizarre henvisninger til 20 år gamle resultater. Mourinho har også vundet CL med Porto, det fortæller bare ikke særlig meget om han har været en god United træner eller ej.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af trannel
"Den slags bekymrer Mourinho sig ikke om.
Mourinho kunne aldrig have fundet på, at bruge så mange penge, som vi gjorde på Martial, hvis ikke det var en spiller han kunne bruge med det samme. LvG udtalte, at det ikke var en spiller der var købt for at forbedre holdet under ham, men for fremtidens manager i United."

Altså udover han har købt Lindelof med præcis den begrundelse?

Men ellers enig at LvG forsøgte sig med et langsigtetprojekt, men skal vi ikke også huske på LvGs regime nogen gange gik til det ekstreme.

http://www.telegraph.co.uk/football/2016/05/22/inside-the-mad-world-of-louis-van-gaal-how-the-dutch-headmaster/

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/managers/louis-van-gaal/11052364/Louis-van-Gaal-It-has-been-a-very-difficult-start-at-Manchester-United-but-I-will-deliver.html

Andre har peget på at de offensive spillere mistrives under Mourinho og ikke nyder fodbolden. Under LvG var der jo ugentlige nyheder om at spillerne var trætte af LvGs videosessioner eller diverse forbud som han udstak som en anden diktator. Der var det jo ikke kun de offensive spillere der mistede lysten til fodbold, det var hele holdet virkede det til.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Don_Millionaire
Til alle dommedagskrigerne så er det vidst vigtigt at få påpeget at LvG aldrig vandt 4-2 på Etihad - det var Old Trafford. Der er milevidt forskel.
annonce
0