Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(591633201312)
Sad i et fly under kampen, så når man lander til sådant et resultat kan jo kun være glad - man bliver sgu næsten lidt deprimeret af at læse mange af de efterfølgende indlæg ovenpå sådan en konge sejr. Synes nogen gange det er helt overdrevet at folk synes vi spillede så fantastisk under Fergie ift. Mourinho og at der helt tiden skal findes noget negativt frem. Og inden vi sælger kampen mod City så husk lige at ingen af os troede på 6 point og 7 mål mod Watford og Arsenal for en uge siden.
Skrevet af Regsa
Hvis vores nuværende pointsnit pr. kamp holder, ender vi på 89 point (afrundet). Man skal tilbage til 11/12 for, at det ikke var nok til et mesterskab. Det var i øvrigt os selv, der blev nummer to med 89 point og en dårligere målscore end City.

Under normale omstændigheder, burde vores pointhøst altså være rigeligt til, at vi lå lunt i svingen i forhold til mesterskabet. Det er kun fordi City har fået en helt uhørt god start på sæsonen, at vi stadig er langt fra. Det bør man have i baghovedet, når man vurderer holdets resultater.
Skrevet af Mourinhos_Red_Army
Jeg håber Bailly bliver klar til på tirsdag og weekenden. Rojo er et omvandrende straffespark, og bør have noget tid på bænken.
Skrevet af fedefynboen
Det sagt, var der også opløftende ting ved kampen i går. Vi kommer rigtig godt ud, og ligner et hold, der er kommet for at vinde.

Helt enig Regsa!
Og hvor var det dejligt at se.
Jeg har savnet netop den tilgang længe, men i går var der ingen tvivl.

Der er næppe heller tvivl om at holdet, efter sådan en start, har behov for lige at få pusten igen. Hvad gør det rimeligt at stå lavt og parere en tid.
Der hvor jeg synes kæden faldt lidt af i går, var at efter 2-0 scoringen syntes tilgangen at være en helt anden. Vi lod bussen parkere alt for længe og det gør man ikke ustraffet mod så godt et hold som Arsenals.

Summa summarum. Hvad startede overbevisende og berusende, endte med at blive en halvheldig sejr og det synes jeg ikke var helt nødvendigt.
Andre har nævnt at Arsenals forsvar bestemt er til at tale med og at undlade at udfordre det over så lange stræk, var efter min mening en taktisk blunder.
Jovist 3-1 scoringen og Lindegards stolpeforsøg var glimrende, men som sagt. Det havde ikke behøvet at blive så spændende, havde det ikke været for bussen.

Det bedste forsvar er ofte angreb og hvem ved? Måske Arsenal kunne være blevet tilføjet en ordentlig øretæve.
Det er her at DNA´et synes at have muteret. Desværre!

Nogle vil måske argumentere at det er en god idé at spare lidt kræfter.
Jeg er ikke enig i en sådan tilgang. Den selvtillid man kunne opbygge ved at tvære et hold som Arsenal helt ud, er ubetalelig og kan række rigtig langt. Og modvirke træthed lige så lange.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Det er lidt deprimerende, hvor negativ holdning der er til Fergusons spil herinde.
Det lyder som om at vi igennem 27 år spillede med bussen parkeret i hver kamp, og scorede 1 mål i 5. minuts overtid.

Intet kunne være længere fra sandheden. Spillestilen var meget forskellig igennem de 27 år. Til at begynde med spillede holdet meget offensivt - især efter Cantona kom på holdet. Op igennem 90´erne havde vi en af verdens bedste offensiv, som kulminerede med the trebble i 1999.
Fra 1997, efter vi røg ud til Dortmund i CL semifinalen, blev Ferguson mere pragmatisk i CL, hvor han på udebane spillede mindre offensivt, for at gardere bagtil. Det var dog ikke nær så defensivt, som det vi ser under Mourinho i dag.
Den stærke offensiv fortsatte i starten af 0´erne, hvor man stadig havde Scholes, Keane, Giggs, Beckham, Cole og Yorke (og bænken havde Solskjær og Sheringham) - og fik van Nistelrooy, Juan Verón, Rooney, Ronaldo, Saha.

Fra ca. midten af 0´erne og frem til Fergies afslutning blev han langt mere pragmatisk, og stillede forholdsvis defensivt op på udebane mod de andre tophold i PL. Men der var stadig en offensiv struktur, hvor der ud over at være fokus på en rigtigt skarp kontrafase også var en offensiv bygget på hurtigt spil, der var med til at kvase især de mindre modstandere. Ja, der var mange kampe der blev afgjort i fergie time - som oftest var det i foråret, hvor vi havde en masse trætte spillere, der havde været med i 4-5 forskellige turneringer og en masse rotation på holdet.

Så ja, Fergie var også pragmatisk igennem sin karriere. Men aldrig i den grad vi ser med Mourinho.
Skrevet af Slettet(591633201312)
Jeg genkender ikke en decideret negativ holdning til Ferguson herinde, tværtimod tror jeg da alle foretrækker ham fremfor Mourinho. Men han var en once-in-a-lifetime træner og brugte trods alt 7 sæsoner på at vinde sit første mesterskab (jeg har ikke grundlag for at vurdere hvilken trup han overtog i 1986 kontra Mourinho i 2016). Herudover havde han altså også nogen større profiler gennem tiden end Mourinho har haft indtil videre, og dengang var det som topspiller simpelthen meget mere attraktivt at vælge United end det er idag med mange flere nyrige klubber. Jeg er ikke specielt Mourinho fan men igår var da et kæmpe fremskridt, havde vi fået sådan en sejr under Ferguson tror jeg ikke mange havde brokket sig over spillet og at parkere bussen når man er foran med to i en svær udekamp - tror slet ikke dette bus begreb iøvrigt eksisterede under Fergie. Med Mourinho´s CV og evne til at tiltrække store profiler ser jeg ikke mange andre trænervalg man kunne have gjort i 2016. Og ja selvom Ferguson blev mere pragmatisk med tiden var man jo garanteret et offensivt rush på et eller andet tidspunkt i samtlige kampe som vi ikke er idag - men skal vi op på aller øverste hylde offensivt sidder jeg stadig med følelsen af, at vi ikke viste meget "offensivt DNA" i nogen af de 4 CL finaler han førte os frem til.

Håber sgu ikke dette indlæg lyder for pro-Mourinho ift. Ferguson det er ikke meningen, synes bare ofte der mangler lidt flere nuancer i sammenligningen.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Jeg er ikke specielt Mourinho fan men igår var da et kæmpe fremskridt, havde vi fået sådan en sejr under Ferguson tror jeg ikke mange havde brokket sig over spillet og at parkere bussen når man er foran med to i en svær udekamp

Jeg ved ikke om du husker det, og det var selvfølgelig på hjemmebane. Men under Ferguson vandt vi 8-2 over Arsenal.
Efter kampen var der faktisk en del kritik over at defensiven ikke var ret god. Og Ferguson ændrede spillestilen efterfølgende, for at bolstre defensiven.
Men pointen er, at man ikke stoppede, da man havde en 2 måls føring.


men skal vi op på aller øverste hylde offensivt sidder jeg stadig med følelsen af, at vi ikke viste meget "offensivt DNA" i nogen af de 4 CL finaler han førte os frem til.

Så husker du ikke 1998/99 sæsonen - i årene inden (og efter) havde vi en fantastisk offensiv - som nævnt før, var det efter Dortmund kampen i 1997 han blev mere pragmatisk på udebane i CL. Men det blev kastet over bord i 1999 i semifinalen mod Juventus, da vi var kommet bagud. Det var en fantastisk kamp, efter Juve faktisk havde domineret på Old Trafford.
Finalen var lidt en fuser for os offensivt, da vi manglede både Scholes og Keane (måske vores to vigtigste spillere). Og det kan sagtens være den kamp der præger dit billede af den sæson (vi spillede bl.a. 3-3, 2 gange mod Barcelona i gruppespillet).
Skrevet af Slettet(591633201312)
@Crazy
Jo jeg husker alle kampe du refererer til, men vil ikke bruge den berømte 8-2 kamp mod Arsenal (eler 6-1´eren mod samme hvor vi vist førte 5-0 ved pausen) til at generalisere hvordan vi spillede dengang - så kunne man jo også fremhæve 1-6 hjemme mod City og vurdere om dette var sket under Mourinho (ingen jinx til på søndag, tak).

Er helt enig i der var mange fantastiske kampe på vej mod vores CL finaler, men jeg snakkede kun om selve de 4 finalekampe og synes at vi skuffede hver gang. Når det så er sagt er det jo sjældent at vi ser sprudlende finale spil idag, hertil er tilgangen bare blevet for taktisk (specielt hvis ATM er den ene part).

Skrevet af Slettet(100838201910)
Jeg nævnte det allerede i sommers, men fordi skiftet er trukket ud og først er blevet effektueret her for nylig, har klubben først offentliggjort det på hjemmesiden i dag, men vi har hentet en ung fransk midtbanespiller fra PSG. Han hedder Aliou Traore og er fysisk stærk boks-til-boks spiller. Til en start skal han gøre sig på vores U18-mandskab, hvor han formentlig skal danne en midtbane med blandt andre Puigmal, som er en playmaker-type og også er hentet til klubben her for nylig.

Handlen skal nok dels ses som et forsøg på at udbedre den omstændighed, at akademiet i en årrække blev underprioriteret på det skammeligste, men formentlig også blot en erkendelse af, at det er blevet for dyrt at hente færdigudviklede spiller. Når vi ser, hvad klubben måtte slippe for Anthony Martial, så giver det fin mening at begynde at hente spillere ind på akademiet på et endnu tidligere tidspunkt.
Skrevet af trannel
"Jeg ved ikke om du husker det, og det var selvfølgelig på hjemmebane. Men under Ferguson vandt vi 8-2 over Arsenal."

Går ud fra du godt er klar det var et stærkt amputeret Arsenal hold vi mødte i den kamp, og som havde fået en helt forfærdelig start på sæsonen. Kulminerende med 4-3 nederlaget til Blackburn et par uger efter vi baskede dem.

"Det er lidt deprimerende, hvor negativ holdning der er til Fergusons spil herinde.
Det lyder som om at vi igennem 27 år spillede med bussen parkeret i hver kamp, og scorede 1 mål i 5. minuts overtid."

Det er jer der gør det til noget negativt. Vi spillede fin fodbold under Fergie og vandt meget. Baseret på denne sæson vil jeg sige, at det her ligesåvel med alle resultater inklusiv, minder mig rigtig meget om en klassisk Fergie sæson. Sådan en har vi ikke haft siden Fergie. Meget kan selvfølgelig gå galt endnu, men jeg siger det gerne igen. Det tætteste vi nogensinde har været på Fergie æraen er lige nu. Derfor er den konstante kritik malplaceret.

Havde vi vundet den her kamp under Fergie var der fælles circle jerk i tråden og alle ville være enige om hvilket geni Fergie er. Arsenal var sammen med os de eneste der har vundet alle hjemmekampe i hele det engelske ligasystem inden i går. På kynisme gennem et par fantastiske omstillinger og en verdensklasse målmand vinder vi. Arsenal er et super hold især på hjemmebane. I BBC MOTD sidder de og snakker om det er helt oppe på niveau med Citys offensiv. Den må du hellere få tjekket Pink, så kommer du nok på bølgelængde med flere af os andre. Det er jo der du henter din empiri om spillet på banen. Hvis den eneste glæde man kan finde i fodbold er spillet på banen, så find dog et hold der spiller som man vil have det. Hvis det vitterligt er det eneste der betyder noget fatter jeg ikke man gider bliver hængende.

Vi vinder kampe hvor vi scorer fire mål og hvor er fokus? På at man overlader for meget boldbesiddelse og "at det alligevel ikke er særligt imponerende fordi de bare blev scoret i de sidste 5 minutter". Det er bare bizart. Måske man nogle gange lader sig forføre af narrativet? Det er jo kun et par uger siden, hvor Tottenham selvom de lå bag os blev betegnet som førsteudfordrer til City og Pocchetino var verdens bedste manager. Hvor er de nu? 10 point efter os og potentielt 18 efter City senere i dag.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Slettet(262004201905)
Selvfølgelig havde vi glædet os mere over en sejr på Highbury i "gamle dage" (nøj jeg føler mig gammel).
Men det var også dengang hvor Fergie og Wenger op til kampen havde brillieret med deres mind games, og hvor skabet kun stod mellem dem og os.

Det var dengang fint med en grim/heldig sejr en gang imellem. Men når det er 90% af sejrene, sidder man bare og frygter den periode, hvor det går galt - det ville man ikke hvis spillet var der.
Skrevet af trannel
Hvis du mener det er 90% held der er afgørende for hvor vi ligger henne, så orker jeg ikke tage debatten.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Mr. Pink
Fint, trannel. Vi stopper bare diskussion.

Du mener United spiller glimrende, mens vi er nogle andre, der tillader os at være væsentligt mere skeptiske angående spillet.
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Don_Millionaire
Til de possesion liderlige så skal det da næsten med at City har skabt absolut intet mod West Ham (ja, West Ham) med 75 % boldbesiddelse.

Lad os håbe at de fortsætter de takter i den resterende del af kampen og at de tager det med til næste uge.
Skrevet af fedefynboen
Lad os nu bare akceptere at vi har forskellige holdninger.
Det tjener intet formål at afkræve hinanden enighed.
Er det ikke netop uenigheden, der giver rum for udvidelse af horisont?

Lad os dyrke den del og være fløjtende uenige. Selvfølgelig argumenteret uenige og i respekt for hinanden.

Iøvrigt viser West Ham netop nu hvordan City kan stækkes.
De lokker City frem ved at stå lavt og sætter fuld speed på omstillingerne med mange mand med.
Resultat et usikkert Cityhold, som absolut er til at tale med.

Det er en taktik som Mourinho vil vide at duplikere

Bedømt ud fra hvad jeg ser just nu, er Arsenal et bedre spillende hold end City for tiden.
Uden at jinxe noget som helst, er det da en fin bevidsthed at gå til mødet med dem på.
Skrevet af YouKnowIt
Er der nogen, der har set hele kampen i mellem City - West Ham? Jeg kom først ind efter en halv time, men sådan som City spiller, så bliver tabet af Pogba godt nok stort i omstillingsspillet. Det sidste kvarter har City godt nok smidt bolden væk mange gange på dumme steder, hvor vi sagtens kan komme til at gøre rigtig ondt på dem.

Nu må Hammers godt lige stjæle minimum et point fra dem.
Skrevet af Don_Millionaire
City var agressive og gode på bolden i de første 20, men som jeg ser kampen, så har de været aldeles ufarlige i stort set hele kampen.

Hvis ikke det var fordi at der er en ekstrem fokus på boldbesiddelse så kunne man næsten tillade sig at sige at West Ham har været bedst.
Skrevet af YouKnowIt
Okay. Faxe kaldte det også en fortjent føring, da de scorede til 1-0, men eftersom det var Faxe, tog jeg det ikke for gode varer.
Skrevet af Don_Millionaire
Man skal aldrig tage noget for gode varer når det kommer fra Faxe. Manden har kaldt David Silva for Da Silva hele kampen. Jøsses....

Må dog alligevel give ham ret i at det er fortjent.
Skrevet af fedefynboen
YouKnowlt

City har som don_m så fint beskriver det været possessionliderlige i stort set hele halvlegen.
Resultat: temponedgang og idéfattighed

Hammers har ud over scoringen haft endnu en kæmpe chance, hvorimod City praktisk taget intet har skabt.
Og som Don_M også så smukt tilføjer. Det er West Ham. der gør det.

Måske den gode Moyes synes han skal betale lidt tilbage for ansættelsen i United i sin tid. I hvert fald synes West Ham top motiveret og godt indstillet
annonce
0