Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bosse1983

Kampen blev ikke vundet på Mourinhos taktik eller oplæg. Den blev vundet på spillernes kvalitet og vilje. Hvordan er det ikke tydeligt?


Hvordan er det tydelig? Mourinho har næppe instrueret spillerne i at dække som et lilleput-mandskab og løbe rundt som det passer dem i første halvleg, hvor spillerne så i protest går ud og spiller røven ud af bukserne i anden halvleg.

Jeg tror ganske enkelt ikke der var en plan for at være nede med 2 så kort inde i kampen. Mou ser sig nødsaget til at lave en offensiv indskiftning meget tidlig og det skaber en masse usikkerhed da Bailey ryger. Det er risikoen. Umiddelbart lader det til at Mou får styr på aftalerne i pausen og det er et helt andet mandskab man ser.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af YouKnowIt
Kampen blev ikke vundet på Mourinhos taktik eller oplæg. Den blev vundet på spillernes kvalitet og vilje. Hvordan er det ikke tydeligt?


Jeg tvivler på, at du ved, hvad oplægget har været, men fair nok hvis du virkelig gør.

Den håbløse tendens til at give Mourinho skylden for alt det negative, men samtidige give kreditten for de (alt for få) positive øjeblikke til andre, er ved at være lidt trættende.

Det var rart at se, de hurtige ændringer i kampen, og selvom Newcastle uden tvivl havde deres tilbud, så kunne vi jo også sagtens have scoret flere end de tre mål.

Det ender nok med en fyreseddel inden alt for længe, men i dag vil jeg - ligesom LaPioche - nyde de tre point på gammel United-manér, og så bliver man sgu bare lidt træt af den konstante negativitet herinde. Men det burde man efterhånden også vænne sig til sammen med de sløje resultater.
Skrevet af Don_Millionaire
Så vidt jeg ved scorede mata det reducerende mål. Det var vist mourinho der satte mata på banen. Uden den indskiftning var vi aldrig kommet tilbage i kampen. Mon ikke det også er mourinho der i sidste ende vælger hvem der tager standardsituationen hvor mata scorer. Det var mourinho der satte Sanchez på banen som ender med at score sejrsmålet. Det var da taktisk snilde at se lige præcis det.


Mata spilleren han blev nød til at sætte på banen fordi han endnu engang fejlede med hans startopstilling.

Er det taktisk snilde at sætte vores bedst betalte spiller på banen i håb om at han kan score? Ville det ikke være mere taktisk snilde at få ham til at fungere kamp efter kamp.

Det er sgu håbløst at fremhæve den her kamp som en sejr for Mourinho. Vi burde have blæst Newcastle af banen, men istedet sejler vi rundt i en halvleg og ligner et hold i opløsning.
Skrevet af Toggle
Du forstår sikkert ikke ordet selvtillid, eller mangel på samme?
Et hold der mangler selvtillid er nemmere at ryste. Det ser du efter 7min. Det er nok ikke en del af planen at ens taktiske oplæg er smadret allerede efter 7min af matic og young der dækker op som en u12spiller. Det har da ikke en skid med mourinho at gøre. Det young gør overfor kenedy op til 0-1målet er så elendigt som noget kan være. Han er for langt fra ham og lukker ham derfor ind mod mål i en situation hvor der ikke er opbakning på. Det må ALDRIG ske. Han kunne have været tættere på kenedy og ladet vær med at buse på ham og bare presset ham udad. Han kan ikke engang bruge undskyldningen med at det er fordi han ikke er vant til at spille hø back, for selve situationen foregår i ve side af feltet. Et tidligt mål ændrer ALTID en kamps forløb og mourinho kan allerede efter 1-0 målet krølle sit papir sammen.

Det er så nemt at pege fingre. Ved du selv hvordan det er at stå som træner i sådan en situation? Et hold hvor forventningerne er tårnhøje har floppet i to mdr - der skal jo intet til at ryste os. Det skal der heller ikke hvis manageren ikke hedder mourinho !
LUHG
Skrevet af Slettet(262004201905)
Men det var jo Mourinho der valgte Young i stedet for f.eks. Valencia eller Dalot eller Darmian
Skrevet af Slettet(100838201910)
Som jeg skrev i en artikeltråd forleden, så er der jo altså forskel på ansvar og skyld. Er det Mourinhos skyld, at Young dækker op som en 12-årig? Nej, men det er i den grad Mourinhos ansvar. Han har det sportslige ansvar.

Jeg kan sagtens forstå man gerne vil passe på Dalot, men jeg glæder mig til vi ikke skal rotere mellem Valencia og Young på backen. Nøj, hvor er det sløjt efterhånden. Young kan ikke dække op og Valencia kan ikke slå indlæg - det er altså to uheldige egenskaber som back.
Skrevet af fedefynboen
Jeg er selvfølgelig enig med jer i, at Young dækkede horribelt dårligt op i går.

Ved det første mål, er det dog helt hen i vejret, at han som højre back skal over på venstre CBs plads og dæmme op for et gennemløb.
Hvad laver Smalling, hvis plads det er?
Eller hvad med Bailly?

Synes det er fint at bebrejde spillere for dårlige præstationer, men man må sgu have hele billedet med, hvis det skal give mening.
I omtalte tilfælde burde skytset rettes primært mod Smalling, som tilmed er væsentligt hurtigere end Young, men som har en ganske forfærdeligt dårlig placeringsevne.
Det lod til at han manglede Lindelöf til at dirigere sig. Bailly er om muligt endnu mere kaotisk i sit forsvarsspil og i forhold til Smalling, er det en skidt kombination

Kan ansvaret for den opstilling lægges andetsteds end hos Mourinho?
Han valgte dem, som han valgte usædvanligt svage Matic som 6´er.
Mod Newcastle hjemme tilmed.
Denne har alle dage været værdiløs i det fremadrettede og når hans defensive kvaliteter ikke viser sig, har han ingen berettigelse på det hold.
Synes faktisk det var prisværdigt at Young forsøgte at korrigere for de andres fejl, selv om han bestemt så skidt ud i forsøget. Det var, efter min mening, teamspirit á la United, som det bør være.


Dejligt i øvrigt at holdet til trods for den miserable start evnede at komme tilbage

Måske det kan rette en smule op på den selvtillid, som vores stjernemanager så tydeligvis har drænet holdet fuldstændigt for.
Skrevet af Manchester_United17
Som jeg kan kaldte den tidligere i tråden her for nogle få dage siden, så forstår jeg ikke, hvorfor vi ikke forsøger at praktisere en "Guardiola-opstilling", netop som i anden halvleg?

Mata - Matic - Pogba
Sanchez - Lukaku - Martial.

- Hvor det jo reelt set kun er Matic, som er decideret defensiv. Jeg forstår det ikke. Her har du virkelig hele kavaleriet inde, og det er netop det, City også gør, hvor det ret beset kun er Fernandinho, der er decideret defensiv. Vores Matic.
Manchester United.
Skrevet af Slettet(100838201910)
Hvad laver Smalling, hvis plads det er?

Han dækker Muto op.

Eller hvad med Bailly?

Han så totalt forvirret ud og træder sågar ud af bagkæden.

I omtalte tilfælde burde skytset rettes primært mod Smalling, som tilmed er væsentligt hurtigere end Young, men som har en ganske forfærdeligt dårlig placeringsevne.

Det er jeg slet ikke enig i. Smalling dækker allerede en mand. Hvis han også skal dække en venstre kant, der løber dybt på tværs af banen, så får han rigeligt at se til. Om det er Bailly, der skal samle Kennedy op, eller om Young skal følge med ham hele vejen over, afhænger jo af de interne aftaler. Men når nu Bailly ikke opfangede noget som helst omkring sig, så er Young jo selvsagt nødt til at følge Kennedy - og det gør han også, så det er slet ikke dér problemet er. Problemet er, at han tillader Kennedy at gå ind til sit venstre ben. Hvis Young kun tillader ham at fortsætte mod højre, så har vi rimeligt gode odds for at afværge det med De Gea på kassen.

Ved det andet mål går Bailly helt skævt af bolden, og den havner hos Muto, der igen er dækket op af Young. Muto får herefter lov til at tage 5(!) berøringer inde omkring straffesparkspletten, før han sparker den ind. Det er igen hysterisk dårlig opdækning af Young.

Jeg kan gå med til at give Bailly et medansvar for begge mål - særligt det sidste. Men at vi skal give Smalling skylden for, at han ikke kunne dække 2 mand op på egen hånd mens hans forsvarsmakkere rendte rundt og spillede fandango - det er jeg bare slet ikke enig i.
Skrevet af fedefynboen
LaPioche

Synes nu godt nok at det er Smalling, der som CB skal dække den angriber, der er farligst dvs. tættest på mål.
Han må som følge deraf overlade en angriber til enten Matic eller Bailly alternativt Shaw.
De spiller trods alt zone og ikke mand/mand.

Du har ret i at Bailly sejlede rundt, men det helt samme gjaldt Matic i går og når Smalling så har det begrænsede overblik han har, så må forvirring opstå.
Du har også helt ret i at Young begik begynderfejl i opdækningen, men han søgte som sagt at kompensere for de andres fejl.
Forvirringen havde været total, hvis bolden var spillet ud til venstre, hvor ingen Unitedforsvarere var, fordi Young var nødt til bakke op inde midt på
Skrevet af Slettet(100838201910)
@Fynbo
Du siger de dækker zone. Se lige hvordan de 3 bagerste står placeret, da Perez vender og kan spille den til enten Muto eller Kennedy:
https://imgur.com/a/hc6OVY6

Hvad er det helt præcist, du vil have Smalling til at gøre på dette tidspunkt? Lade Muto være i ingenmandsland og bryde sin zone for at sætte efter en mand, som Young allerede følger efter? Læg mærke til, at Kennedy løber mellem Young og Bailly. Smalling er vel den sidste, der skal ind og have fat i Kennedy på det løb.

Nuvel, Perez vælger at spille Kennedy i dybten og ikke Muto. Smalling opgiver Muto og sætter så efter Kennedy: https://imgur.com/a/sr9SIvp
https://imgur.com/a/35DIh3w

Hvis Young følger Kennedy til dørs ud mod venstre, vil Smalling nå tilbage og dække centralt såfremt Kennedy skulle trække tilbage til sit bedste ben. Det eneste der ikke må ske er, at Kennedy får lov til at trække ind før Smalling er på plads. Hvad gør Young? Han dækker den udvendige side og lader Kennedy trække ind til sit gode ben, og så har han stort set hele målet at afslutte i.

Så hvad er det helt præcist du vil have Smalling til at gøre? Bryde sin zone før afleveringen er slået for at dække en mand op, der allerede er dækket og dermed lade Muto have en hel motorvej nede bag Shaw? Smalling kan jo ikke efterlade ham til Shaw eller Matic for de er slet ikke i nærheden. De er 3 mod 2 og Bailly melder sig selv ud af uransagelige årsager. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan det bliver Smallings skyld.Skrevet af fedefynboen
LaPioche

Hehe, nu har jeg kun hukommelsen fra gårsdagens kamp til rådighed og må derfor nøjes med at bruge den som reference.
Det er muligt, hvis jeg kunne gense situationen, at jeg ville være enig med dig.

Du argumenterer i hvert fald godt for din sag, må jeg sige
I situationen husker jeg at jeg bandede over at den kanal bolden spilledes frem i, var åben fordi hverken Bailly eller Smalling var på plads til at dæmme op for den.
Det er selvfølgelig rigtigt at det indløb fra venstre ændrer betingelserne, men i min verden er det et must at CBs primære opgave er at dække af for de farligste midt for.
Youngs kvaliteter var fraværende i går, men uanset er han ikke CB og efter min mening kan han ikke lastes for placeringsvanskeligheder hos de øvrige.

Som sagt så er det muligt, at jeg ved gensyn ville have en anden opfattelse og at det primært er Bailly der sejler, samtidigt med at Matic svigter sin opgave.

Hvad så i giver fald vil fritage Smalling for direkte ansvar, men at placeringerne sådan helt er i skoven, må han i det mindste tage medansvar for og da Bailly er så ukoordineret som han er, må Smalling vel som den mest erfarne tage ansvar

At Mou vælger den sammensætning kan ingen af dem selvfølgelig lastes for, men særligt fornuftigt var det nu ikke. Og da slet ikke hjemme mod et af rækkens dårligste hold, hvor man må forvente at United dominerer spillet.

Linde har heller ikke spillet godt, men netop i sådan en kamp virker det helt godnat at lade to så inkapable CBs styre forsvarslinje og opspil.

Gudskelov steppede holdet op og gav os en fin oplevelse når alt kommer til alt
Skrevet af uden_benskinner
fordi united lavede et godt comeback på hjemmebane mod et absolut bundhold, det får mig ikke til at flyve op under loftet i begejstring.

efter at have sovet på det, så synes jeg stadig det var en katastrofe som vi var vidne til i 1 halvleg. en katastrofe på dette niveau må bare ikke kunne ske, når så mange penge er postet ind i dette hold.

at mourinho fik en sejr var et voldsomt held - og det er hans held at han ikke fik præsenteret fyreseddlen i dag.

jeg mener stadig at mourinho er en del af problemet, og derfor bør han stadig fyres, såsnart timingen tillader det.
gik i seng efter første halvleg
Skrevet af Slettet(100838201910)
Jeg tror da heller ikke kampen i går får nogen til at ændre mening om managersituationen. Personligt må jeg så bare indrømme, at jeg har svært ved ikke at lade mig begejstre af et godt comeback uanset omstændighederne - deraf den gode stemning i går aftes.
Skrevet af Inuk.
Som jeg kan kaldte den tidligere i tråden her for nogle få dage siden, så forstår jeg ikke, hvorfor vi ikke forsøger at praktisere en "Guardiola-opstilling", netop som i anden halvleg?

Fordi Mourinho har en Mourinho opstilling

Matic - Pogs
Mata - Fellaini - Martial
Lukaku - Sanchez
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Toggle
Youngs kvaliteter var fraværende i går, men uanset er han ikke CB og efter min mening kan han ikke lastes for placeringsvanskeligheder hos de øvrige.
Men det er lilleputviden at man altid skal dække udad når forsvarskæden er i ubalance. På det sidste billede lapioche smider op er det ligeledes tydeligt at Young slet ikke er i pres på Kennedy da Young er fra langt fra ham. Det skal man altså kunne og vide uanset hvor på banen man spiller når man spiller i en europæisk topklub. Bailly kan måske tildeles et lille ansvar men vi ved ikke hvordan de interne aftaler er ift hvor langt tilbage kæden skal falde når der er positionel og numerisk ubalance før man indleder sit pres. Hvis det er det bailly fuldfører er det jo fint.

Desuden må jeg drille lidt fynboen. Du mener da at den vigtigste kompetence ved en CB er at kunne spille den frem?
LUHG
Skrevet af fedefynboen
Toggle

Ja naturligvis er det dét.
Men for at kunne gøre netop det, kræves naturligvis boldbesiddelse og er bolden på andre fødder, er der lige et indledende arbejde, der skal klares først.

Skulle jeg på samme vis som du gøre mig morsom, kunne jeg jo spørge om du mener at det er helt fint at bremse et angreb, uanset hvad så sker?
Er det tilfældet, så kan man jo begå frispark eller smide bolden væk omgående, med risiko for at stå i en lignende eller værre situation øjeblikket efter.
Mourinho har i al sin tid forsøgt at score hurtigt, for dernæst at stå lavt og forsvare. Men den strategi har aldrig rigtigt lykkedes, netop fordi vores forsvarere ikke magter spillet bagfra og derfor kommer under pres, selv fra modstandere man burde kunne køre over.
Så ja, en god forsvarer kan skille sig fornuftigt af med bolden og det involverer bestemt at han kan spille den fremad, om ikke andet så for at undgå at få den i hovedet straks efter.

Desuden er der den lille detalje at alle fodboldspillere finder det sjovere at forsøge at score mål, end at forhindre de andre i det. Det gælder også forsvarere og sågar målmænd. Er man langt fra de andres mål, må man som oftest nøjes med at bidrage til en scoring, men også det højner selvtilliden betragteligt.

For en forsvarer er at stoppe angreb naturligvis altid første punkt i at kunne gå til det næste
Skrevet af Muggedreng2
Uha fynbo, normalvis er jeg enig med dig i mangt og meget, men her mener jeg altså at Toggle har ret.

Det absolut vigtigste for en forsvarer er da at dække udaf i banen og sørge for at det slet ikke er muligt at lave pasninger på tværs gennem forsvarkæderne.

Det sagt så forstår jeg ikke Matic ikke får flere klø, det er trods alt ham der laver en totalt hjerneblødning på midten af banen der fører til det mål. I øvrigt er han pt. fejl på fejl på fejl på fejl

Her kommer så hvor jeg er uenig.

Du siger Mourinho altid har forsøgt score hurtigt, hvor er det henne, det billede kan jeg ikke erinde at have set på det United hold jeg uge efter uge ser spille langsomt og ideforladt.
Skrevet af Slettet(100838201910)
Noget andet er så, at vi har en brutal kamp i møde efter efterårsferien/landskampspausen. Jeg havde ikke troet Chelsea ville være så gode så hurtigt under Sarri, men sådan som de spiller for tiden og så god som Hazard er, så tror jeg Chelsea og City skal slås om titlen. Og vi har det bare altid svært på Stamford Bridge i forvejen. Jeg tror vi får en øretæve.
Skrevet af Pindhunden
Mon ikke, at vi skal ud i en god gammeldags mandsopdækning af Hazard? Han er så vild for tiden. Mourinho har jo næsten gjort det med Herrera overfor Hazard i en enkelt kamp. Mon ikke, at Bailley kunne klare den. Så kan han bruge sin fart og duelstyrke, uden at han behøver bekymre sig så meget om resten af holdet.

Jeg ved godt, at man ikke rigtigt bruger mandsopdækning længere, og det er der givetvis en grund til. Men jeg har da tit tænkt, at det kunne være sjovt at se, hvad der ville ske, hvis et hold fx satte en mand til at følge Messi over alt.
annonce
0