Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af badazz
Væk mig når Mourinho er væk..

Du er ligesom en bjørn der går i hi om vinteren :)
Spørgsmålet er bare hvor lang tid der går inden vinteren slutter...
OB / Liverpool / Bayern siden start 80erne
Skrevet af fedefynboen
Væk mig når Mourinho er væk..

Du er ligesom en bjørn der går i hi om vinteren :)
Spørgsmålet er bare hvor lang tid der går inden vinteren slutter..

Flere tanker melder sig, når man læser dette.
Først selvfølgelig tanken om hvorvidt man er fan, hvis man ikke gider sit hold, når klaveret ikke spiller. Dernæst indser man at følelsen gælder for én selv også og formentlig er meget udbredt. Som man ser folk udvandre fra Old Trafford, læser at andre ikke gider spilde deres tid ved flimmerkassen for endnu engang at blive bekræftet i at alt synes kaos. Og til at man selv foretrækker at se Ajax-Bayern frem for en ganske ligegyldig kamp med ens "eget" hold i Valencia.
Ligegyldigheden er dog blændværk, for reelt kunne United i går have sikret sig førstepladsen i gruppen og derved gjort muligheden for at forlænge livet i CL større.
Man ender altså med at snyde sig selv, i hvert fald jeg gjorde

Så er der min "landsmand" Badazz, som gør sig lidt lystig over situationen. At vi går i hi og at fremskridt synes svære at få øje på i overskuelig fremtid.
Historisk må vi konstatere at United hart været der før. 20 års mesterskabstørke og et par FA gevinster undervejs.
Hvad Badazz nok glemmer, er at Liverpool befinder sig næsten præcist samme sted. Hvornår var det nu lige et Liverpool vandt seneste mesterskab? Ja de har også vundet et par FA Cup titler og tilmed CL i perioden.
Men dybest set er vore konkurrenter fra Beatlesbyen ikke stort bedre stillede end vi selv, så der er nu ikke megen idé i at hovere.
Ja de spiller bedre netop nu. Langt bedre, men gevinsterne er endnu udeblevet.

Der hvor de har et fortrin og noget at være stolte af, er at der er kongruens mellem deres historik og måden spillet spilles på nu.
Dér er jeg decideret misundelig på dem.

Hvorfor vi har tilladt "vores" klub at kuldkaste alt DNA og al ære, for nogle få menneskers jagt på ussel mammon, er en decideret katastrofe og simpelthen så lavt, som noget kan blive.
Og her er det at jeg allermest frygter, at den positive ændring har lange udsigter.
For alle vi dødelige er fortsat bjergtaget af at nogle mennesker "evner" at skrabe uhyrlige rigdomme til sig (oftest på lyssky og alt andet end sobre måder), på bekostning af den generelle befolkning.
I guder hvor er vi uintelligente. Hvorfor i himlens navn synes alle vi andre at dét er en god idé. Det er det virkelige spørgsmål.
Skrevet af Toggle
.Der hvor de har et fortrin og noget at være stolte af, er at der er kongruens mellem deres historik og måden spillet spilles på nu.
Dér er jeg decideret misundelig på dem

Men det har kun stået på i de sidste 2-3år og derudover indimellem gennem de sidste 25år. Jeg misunder dem absolut intet
LUHG
Skrevet af Inuk.
Og to tabte finaler. Vi har i den grad grund til at være misundelig.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Toggle
Og United har vundet 2 trofæer mens liverpool intet har vundet. Og om når vi står om 10år og ser tilbage hvis det fortsat ser sådan ud at vi ikke har noget at misunde. Indrømmet det ser godt ud for liverpool i denne sæson men lad os nu se. Vi skal finde vores egen vej og ikke kopiere de andres og derfor misunder jeg dem ikke.
LUHG
Skrevet af fedefynboen
Toggle

Nu var mit ærinde ikke at foreslå at kopiere Liverpool, men at finde tilbage til eget DNA.
Som på mange måder minder om Liverpools.
Uden helt at vide det, har jeg en formodning om at det faktisk er dem som tilbage i tiden har kopieret "vores" og en stor del af rivaliseringen har sin rod i netop det.
Selvfølgelig parret med naboskabet og det faktum at Liverpool blev en alvorlig konkurrent.
Så meget desto mere uvirkeligt og efter min mening torskedumt, at vi nu oplever de har genfundet deres rødder og "vi" ikke har.
Skrevet af Fribytter
Man. Utd.´s DNA var vel tilbage i tiden talentudviklingen.

Det har Liverpool ikke som sådan været udpræget kendt for. Det var i stedet "pass and move" og "boot room"-kulturen. Et koncept og en kultur, som Shankly udviklede. Det var relativt sent i hans tid som Liverpool-træner, at han fandt frem til den helt særlige Liverpool-spillestil. Indlæg, de direkte udfordringer på kanterne og duellerne i felterne blev mindre vigtige og gradvist afløst af mere tålmodighed, boldbesiddelse og bevægelighed under Shankly. Især tabet imod Røde Stjerne i Europa Cup-finalen er blevet fremhævet som afgørende for den videre udvikling af spillestilen, selvom Liverpool var uheldige med at tabe finalen.

Sakset fra nettet:

"The Shankly tactical legacy is usually summed up in one phrase – “Pass and Move”. But there is so much more to it than that. What Shankly gave Liverpool was an identity as innovators in the English game; an identity that displayed the best of football thinking – simplicity, skill, socialism and shape. The ideas that Shankly implanted into the Liverpool FC DNA were furthered, gloriously, by his able Lieutenant, Bob Paisley, for the following 9 years. His parting gift, apart from an FA Cup and a team ready to take on the best of Europe, was a player who would typify the new patience and possession of Liverpool FC. His last signing – Ray Kennedy - was to be a player he would never manage, but a player who Paisley put to work developing the tempo of the game that still had its roots in those great teams that Shankly produced. The culmination of these ideas was undoubtedly the team of 1977-1978, starting with a European Cup victory the previous season, and following it with another win that typified the highest level of football consistency and efficiency. The team of 1977-78 had a defender who understood how to play football, a fullback who could spend as much time up front as in defence, a midfield that covered iron with silk, and a legendary player who could create goals out of nothing. If there is anything to be said about Shankly’s tactical progression from 1959 to 1974, it is best said by pointing to how the team progressed without him, rather than just the team he left behind. Everything Liverpool achieved post-Shankly owed everything to the ideas and templates he laid down with his trusted staff. The hard road back to the First Division, all those years previously, became – through sheer force of will, wit and innovation – the simple road to excellence. Without Shankly, Liverpool may never have taught the world how to play."
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af badazz
Så er der min "landsmand" Badazz, som gør sig lidt lystig over situationen. At vi går i hi og at fremskridt synes svære at få øje på i overskuelig fremtid.

Bare lige for at få een ting på det rene, så er det ikke fordi jeg morer mig på jeres bekostning. Det er tragikomisk at være vidne til Mous nedsmeltning i jeres klub, og på trods at den indædte rivalisering, så har jeg ærligt talt ondt af jer fans fordi i hænger på den mand.
Edit: Og god jul og god kamp på søndag :)
OB / Liverpool / Bayern siden start 80erne
Skrevet af Unicef
Jeg håber på Porto, jeg vil gerne se hvad mourinho gør, mod klubben som gjorde ham berømt:9
Movie Reviews: REDLETTERMEDIA(Rich Evans/mr Plinkett:) Soccer:Newcastle Formel 1:Alonso,Hamilton Cykling:Riis, Film:Batman,Spiderman film.Skuespiller John Travolta og Tom Cruise,Will smith Metalgearsolid,splinter spil
Skrevet af Mathews
@Inuk

Bare at nå finalen i CL er en bedrift i sig selv i disse år, hvor langt nåede i? Og hvad er det nu lige I har vundet til sammenligning, hvis du gerne vil ned af dén vej? En EL-pokal, der var ufatteligt billigt til salg netop dén sæson, og Fa-Cuppen? Måske ikke lige det bedste tidspunkt at vælge at spille smart, alene den hype der var omkring Liverpools CL-kampagne sidste sæson, kan United blot drømme om i disse år. Hvordan tror du sådan en kampagne påvirker fanrekrutteringen? Til sammenligning tænker jeg den står relativt stille ovre ved jer, og har gjort i flere år efterhånden.

OT:

Hvori består den generelle pessimisme over kampen på søndag, er det en form for sikkerhedsgardering? Nuvel, målt på nuværende form giver det god mening, men eller er der da absolut intet der indikerer, at Liverpool slår United. Mourinho har haft taget på Klopp i samtlige indbyrdes opgør siden han blev ansat, og mindes ikke at have set Klopp så rådvild, som når United har været modstanderen. Kampen på OT sidste år, hvor Young fuldstændigt pakker en ellers uhyre formstærk Salah underbygger dette meget godt. Rammer jeres offensiv niveauet på dagen, som Rashford bestemt gjorde i den kamp, har I da absolut gode kort på hånden for at få et brugbart resultat med hjem. Særligt med Liverpools skadessituation i forsvaret taget i betragtning. Mourinho er en mester til at neutralisere modstanderen, og jeg bliver ikke overrasket, hvis samme scenarie gentager sig på søndag. 0-0 eller 1-1.
Skrevet af fedefynboen
Badazz

Jeg opfattede bestemt ikke dit indlæg som nedladende eller specielt hoverende, der har dog været andre som har leget den leg.
Tak i øvrigt for medfølelsen, det kan vi vist godt bruge pt.

Og så lige over mht. til søndag og jul (det sidste især :) )
Som en anden i tråden har luftet, tror jeg bestemt også I får kamp til stregen søndag.
Det der med enkeltstående kampe, det kan Mourinho.
Kniber straks mere med resten.

NB! Trist i øvrigt at "striverne" ikke havde held til at nappe FCM. God stime ellers.
Er ikke selv OBfan, men med nedturen for min "egen" klub så ligger det lige for at have et positivt syn på byens flagskib.
Gamle dages interne rivalisering i O´ense kommer desværre ikke igen. Husker en periode i midttresserne hvor OB kun var 4. bedst, da KFUM også var bedre.
Det løb er dog kørt
Skrevet af Don_Millionaire
Flere tanker melder sig, når man læser dette.
Først selvfølgelig tanken om hvorvidt man er fan, hvis man ikke gider sit hold, når klaveret ikke spiller. Dernæst indser man at følelsen gælder for én selv også og formentlig er meget udbredt. Som man ser folk udvandre fra Old Trafford, læser at andre ikke gider spilde deres tid ved flimmerkassen for endnu engang at blive bekræftet i at alt synes kaos. Og til at man selv foretrækker at se Ajax-Bayern frem for en ganske ligegyldig kamp med ens "eget" hold i Valencia.


Du beskriver det meget godt, og jeg håber efterhånden at det er sådan de fleste United fans har det. Fodbold er underholdning, men der er intet underholdende ved at bruge omkring 2 timer på at se et af verdens dyreste hold spille usammenhængende og uinspireret.

Jeg er nået dertil hvor jeg håber vi taber indtil der sker en ændring. Er jeg mindre fan når jeg tænker sådan? Det kan sgu godt være at nogle synes det, men jeg vil langt hellere have den her pine overstået, end at se den blive holdt i live ved en heldig og smal sejr over ligegyldige hold som vi burde tromle over.
Skrevet af Slettet(262004201905)
OT:

Hvori består den generelle pessimisme over kampen på søndag, er det en form for sikkerhedsgardering? Nuvel, målt på nuværende form giver det god mening, men eller er der da absolut intet der indikerer, at Liverpool slår United. Mourinho har haft taget på Klopp i samtlige indbyrdes opgør siden han blev ansat, og mindes ikke at have set Klopp så rådvild, som når United har været modstanderen. Kampen på OT sidste år, hvor Young fuldstændigt pakker en ellers uhyre formstærk Salah underbygger dette meget godt. Rammer jeres offensiv niveauet på dagen, som Rashford bestemt gjorde i den kamp, har I da absolut gode kort på hånden for at få et brugbart resultat med hjem. Særligt med Liverpools skadessituation i forsvaret taget i betragtning. Mourinho er en mester til at neutralisere modstanderen, og jeg bliver ikke overrasket, hvis samme scenarie gentager sig på søndag. 0-0 eller 1-1.

Den generelle pessimisme bunder jo i Uniteds spil især i denne sæson.
Men som jeg også var inde på tidligere i tråden tager jeg det absolut ikke for givet, at Liverpool vinder den kamp - med samme begrundelse som dig.
Mou har haft for vane med United, at levere brugbare resultater, når det har set allermest sort ud. Bedste eksempel er vel 3-2 kampen hvor man var nede 2-0 mod City sidste sæson.

Så mit bud er også at den bliver uafgjort, eller muligvis en smal United sejr. Dog vil jeg, Uniteds situation in mente, ikke mene, at uafgjort er specielt brugbart.

Men United skal, uanset udfaldet søndag, snart til at gøre noget mht. det sportslige setup. Siden Fergie og Gills afgang, har det været en lang sportslig/spillemæssig deroute - dét selvom man har smidt omkring 5 mia. i projektet over 6 år.
Skrevet af Inuk.
Og hvad er det nu lige I har vundet til sammenligning, hvis du gerne vil ned af dén vej?

Vi har vundet flere pokaler end Liverpool.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af fedefynboen
Inuk

Jeg skal selvfølgelig ikke blande mig i om nogen ønsker at debattere om Pool eller United har vundet flest pokaler i downperioderne.
Men det er lidt ude af kontekst i forhold til hvad jeg mente, da jeg skrev mit indlæg.
Som på ingen måde var nogen eksakt resultatanalyse.

Det handlede, for mig, udelukkende om at begge klubber (forhåbentlig) indser hvor deres berettigelse og muligheder ligger. Nemlig ved ikke at forlade det spillemæssige udtryk, der har giver begge klubber deres kvalitetsstempel og i stedet søge at opdatere det til dagens bold. Og allerhelst til morgendagens.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Det er rigtigt, at United har vundet flere pokaler end Pool siden Klopp og Mourinho kom til deres nuværende klubber.
Og jeg vil da også hellere stå med 3 pokaler, end et CL finale nederlag og en PL 2. plads.

Men spillemæssigt ser Liverpool altså langt mere ud til at være på rette vej mod de rigtige titler, end United gør.
Og det er altså sjovere at vinde de rigtige, eller endda de lidt mindre vigtige (Carabao Cup + Community Shield + EL), hvis det er med underholdende fodbold.

Jeg ser stadig Uniteds kampe, når jeg har mulighed for det - men som andre også er inde på, sidder jeg også oftere og læser f.eks. indlæg på bold i løbet af halvegene, end jeg gjorde tidligere, da spillet var mere underholdende, eller kampene havde mere nerve.

Jeg glæder mig til den dag, hvor jeg kan glæde mig over spillet i en kamp vi taber - lige nu ærgrer jeg mig over spillet i de fleste af de kampe vi vinder. Det er altså sjovere på den anden måde - kom lige i tanke om et citat fra "White men can´t jump"...
"A white man wants to win first, look good second. A black man wants to look good first, win second. "

I den henseende er jeg nok mentalt mørkere, end min hud antyder.
Jeg vil helst vinde, men det skal også helst være med godt spil. Hvis vi vinder en heldig kamp, som f.eks. Juventus, ser jeg altså ikke samme lyspunkter, som jeg gjorde mod Newcastle i November 2018 (hvor vi vandt), eller mod Tottenham i denne sæson (hvor vi tabte 0-3). Så selvom jeg ikke glædede mig over f.eks. Tottenham kampen, så jeg potentiale (som desværre er blevet gemt langt væk siden), mens jeg så en meget heldig sejr over Juventus, som selvfølgelig nu betyder, at vi er videre i CL, men som ikke gav mig løfter om bedre spil i fremtiden under Mou.

TL:DR - Selvom jeg helst vil se United vinde, glæder jeg mig oftere over et nederlag, hvor vi har spillet fantastisk (måske bare i en halveg), end over en heldig eller mega defensiv sejr - især hvis det ikke føles som om det er en enlig svale, at vi spiller så destruktivt.
Skrevet af trannel
"Hvordan tror du sådan en kampagne påvirker fanrekrutteringen? Til sammenligning tænker jeg den står relativt stille ovre ved jer, og har gjort i flere år efterhånden."

LFC har været en parentes i fodboldhistorien siden 1990, mener du også at fanrekruttering har stået stille for LFC de seneste 30 år? Øjensynligt er du jo hoppet med på bølgen.

Ellers kan du være helt tryg ved at Uniteds utallige sponsorater i Mellemøsten og Asien nok skal opretholde en nogenlunde fanbase.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Inuk.
Crazy.

Selvfølgelig havde jeg foretrukket at måden vi vandt over Juventus mere var lig måden vi vandt over Newcastle. Men når det ikke kan være anderledes og det er Juventus der trods alt var favoritten i begge opgør og sad på det meste af spillet, så vælger jeg da en heldig sejr fremfor en uretfærdig nederlag.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Toggle
eller mod Tottenham i denne sæson (hvor vi tabte 0-3). Så selvom jeg ikke glædede mig over f.eks. Tottenham kampen, så jeg potentiale (som desværre er blevet gemt langt væk siden)

Det er bare ikke rigtigt det der. Det er sgu ikke mere end en uge siden vi blæste fulham af banen i noget af det bedste fodbold vi har set holdet spille under mourinho. Folk kan sige det er på en billig baggrund og jeg er egentlig ligeglad. Jeg har set meget underholdende spil igennem denne sæson ift de to tidligere sæsoner, og jeg kan ikke lade vær med at tænke på at det mckenna og carricks aftryk (hvilket vi også så i sidste weekenden da mourinho highfivede dem ved det ene mål) sat op imod rui faria de andre sæsoner. Ja, vi famler i blinde i andre kampe hvor tingene ser helt håbløse ud som fx valencia kampen, men jeg synes sgu ofte vi har set mange flere målrige kampe end de der 1-0 kampe i denne sæson (uden dog at have tjekket op på facts) hvilket var noget flere efterspurgte herinde i sidste sæson bl.a. Jeg har været særdeles underholdt kampene mod chelsea og arsenal, hvor vi tidligere sæsoner har været kendt for at parkere bussen godt og grundigt mod sådanne modstandere. Det skal bestemt ikke lyde som et kæmpe forsvar af mourinho det her, for han har så tydelige mangler på andre områder der er direkte skadelige for klubben, men man må altså gerne se mere objektivt på tingene end at falde i samme rille som medierne.
Det er klart at et makkerpar som mourinho og faria har kendt til alle hinandens styrker og svagheder pba mange års samarbejde, mens det nye makkerpar mourinho og carrick/mckenna stadig skal se hinanden an. Og det er muligvis også derfor vi alle sidder med følelsen af at holdet ikke har rykket sig en cm i de sidste 3år.
Sidst men ikke mindst synes jeg i øvrigt at en del af spillerne er direkte pinlige i deres attitude på banen - jeg nævner i flæng navne som pogba, lukaku, alexis - 3 spillere der tilsammen har kostet i omegnen af 1,5mia kr hvis vi tager udgangspunkt i købsprisen for mkhitaryan i byttehandlen med alexis.
LUHG
Skrevet af Don_Millionaire
Det er bare ikke rigtigt det der. Det er sgu ikke mere end en uge siden vi blæste fulham af banen i noget af det bedste fodbold vi har set holdet spille under mourinho.


Fulham er et elendigt hold, og har været det, det meste af sæsonen. En 4-1 sejr over sådan et mandskab må være minimum at forvente, og når du fremhæver det som noget af det bedste vi har set over en 3 årig periode, så fortæller det meget godt hvor lidt holdet har rykket sig på de 3 år. Christ, Moyes vandt sgu også storsejre i hans sæson.

Vi har scoret 28 mål i 16 kampe, og er det laveste scorende af top 6 klubberne. Det er ikke underholdende, det er hvad der minimum kan forventes, når man er i top 2 over rigeste klubber i England.

Overliggeren er virkelig blevet sat helt utroligt lavt af mange fans af klubben gennem de seneste år, og det beviser dit indlæg desværre meget godt.
annonce
0