Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mr. Pink
Dejligt indlæg, Elmbaek. Og godt nytår til dig
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Pindhunden
Når man ser på, hvad Van Dijk har gjort for Liverpool, så er forskellen tydelig på at spille med Lovren eller Lindeløf som bærende forsvarsspiller - eller Van Dijk, som fysisk, teknisk og mentalt er brølstærk.

Lindeløf gør det ok, men han flytter jo ikke holdet op på næste niveau. Han kan ikke på samme måde klare sine egne dueller og dominere rummet omkring sig. Man kan argumentere for, at City og Chelsea heller ikke har en forsvarsspiller på Van Dijks niveau, så selvfølgelig kan et forsvar også fungere som et kollektiv, der er bedre en summen af de enkelte spillere. Men hvis vi gerne vil spille angrebsfodbold højt på banen, så skal forsvarsspillere kunne klare egne opgaver og fysisk være bedre end Lindeløf.

Koulibaly er nok urealistisk. Personligt har jeg kigget nysgerrigt på flere af Dortmunds centrale forsvar, som virker til at have fysikken og teknikken med sig, Akanji, Diallo og Zagadou. Sidstnævnte er 19 år, men han er et kæmpe venstrebenet talent. Akanji mangler måske et par cm ligesom Lindeløf , men han fysisk rigtig stærk. Det samme kan man sige om Diallo, der har imponeret mange i Tyskland. Alle tre har udviklingspotentiale og vil være mere værd om 3-4, end de er i dag.

Nå, jeg aner jo intet om scouting. Men det må være muligt at finde spillere med det tekniske og fysiske potentiale til at blive lige så gode som Van Dijk og Koulibaly. Det må være alternativet, når vi sandsynligvis ikke kan få Koulibaly eller Varane.
Skrevet af fedefynboen
Elmbaek

Som Pink synes jeg også at du leverer en glimrende opsummering af situation og sindstiltand. Tak for det.
Og godt nytår!!!

Omkring Lindelôf
LaPioche og undertegnede befinder os i en situation, som Unicef (alias guderne må vide hvad) kender til hudløshed. At stå (næsten) alene med et synspunkt og møde arrige og vel også lettere nedladende "irettesættelser".
Få r det mig til at synes noget andet? Nix, det gør det ikke.
Hvorfor ikke? Mest fordi at han som eneste CB siden Rios dage, har forsøgt og forsøger at influere spillet nede bagfra. Ja, Blind gjorde det også og måtte lægge ryg til tilsvarende vrede fra fans, som synes at en forsvarsspiller skal være et monster, som tackler modstanderne så knoglerne knager og sender klatten op på tribunen i tvivlssituationer.
Må indrømme at jeg simpelthen ikke forstår den analyse, at vel elsker vi offensiv bold, men CBs de er en anden race og må ikke deltage i løjerne. De skal "bare" destruere.
Javel tiden var en anden og mange hold spillede med "manndecker". Mange af jer husker det næppe og har kun læst jer til det. Men for mig var Kaiser Franz (Beckenbauer) en revolution i forsvarsspillet. Ingen brutalitet, kun få tacklinger, men en overordentligt veludviklet spilforståelse og ditto positionering. Sjovt nok var han Cruijffs samtidige og de to tilsammen udgjorde fornyelsen i fodbold i min ungdom. Begge arrogante skiderikker, men gudsbenådede fodboldspillere.
Et hav af CBs tog ved lære af hans stil. Ajax´s elegante Ruud Krol ikke mindst og vores egen Morten Olsen, da han blev flyttet bagud i banen.

Tilhører Lindelóf samme kategori? Nej, det gør han ikke. Spillet har også ændret sig og ingen spiller med manndecker mere, hvad gør den slags forsvarsspil uendeligt meget sværere.
Men de to herrer Blind og Linde, har begge måttet lægge ryg til en del for at forsøge i United og det er hvad jeg ganske enkelt ikke forstår. Citys Stones kender giver fænomenet også.
Måske jeg er forblændet af doktrinen "total voetball", hvor alle er både forsvarere og angribere.

Summa summarum. Jeg vil tillade mig at anlægge en "Unicefagtig" tro på at det også i United vil blive fremtiden. Det blev ikke Blind og om det så bliver Lindelóf der gennemfører den transformering, er straks mere usikkert.
Konservatisme er ikke let at reformere, men penetrerende afleveringer gennem kæderne fra CBs, er nu en gang den absolut hurtigste omstilling som findes og måden at bringe ethvert forsvar på glatis. For mig handler forsvar ikke kun om at forhindre de andre i at score, men nok så meget om at få fat i klatten og dirigere trafikken den anden vej og allerhelst hurtigt. Den tilgang indebærer risici, javel. Men sådan bør offensiv fodbold spilles, synes jeg. Og i United mere end noget andet sted. Typerne som magter sidste del af ligningen er sjældent også "jernmænd". Hvorfor det bliver et valg og som bekendt indebærer ethvert valg også fravalg.

Uanset Godt Nytår til jer alle og lad os også i det nye år være produktivt uenige!!!
Skrevet af Battlegoat
Vi har haft Lindelof i halvanden sæson. 33% af tiden har han været klubbens bedste CB. Jeg må indrømme, jeg ikke helt forstår, hvorfor I har set jer sur på ham.

33% af tiden? Hah og du siger jeg overdriver!
Han har aldrig været vores bedste CB, hele hans første sæson var han så rystende nervøs, at man fik slør i øjnene når bolden kom nær ham.
I de første 4 måneder af den her sæson har han fejlplaceret sig så mange gange, at vi er blevet splittet op af de simpleste bolde.
Han vinder aldrig sine luftdueler, og han er ikke specielt hurtig i hverken tanke eller fødder.
At han kan finde ud af sparke til bolden opvejer ikke alle hans mangler, og til den halve milliard han kostede, har han været klubbens største flob køb, specielt fordi man ikke havde brug for ham.

Mit eneste håb er, at man med OGS spiller en anden type fodbold, så det ikke er det defensive vi skal bruge fra ham, men hans offensive kvaliteter. Og skulle det så ende med at blive godt, ændrer det ikke på, at han ikke var, hvad vi havde bruge for da vi købte ham
Skrevet af Inuk.
Fynbo.

Den sidste cb´er der satte et angreb igang fra baglinjen, som førte til en scoring var rent faktisk Rojo. Men ham kan du jo ikke lide fordi han spiller hårdt, han er ikke fin i spillet som Der Kaiser, eller Lindeløf, som du så ihærdigt forsøger at tale op til noget han ikke er. Og apropos Linde, han ville højest have fået en rotationsrolle som højreback under Fergusons tid. For fullbackerne er, som Carragher forklarede, dem der ikke har klassen til at stå centralt, men som har teknikken til at slå et indlæg. Akkurat som det var tilfældet med GN2.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af trannel
@LaP

Du virker altså en anelse selektiv omkring Lindeløf. En lille god ting og så får du blæst det op. Bedste man i midterforsvaret i den her sæson, ja måske. Men det er vel også i det 5-6 dårligste forsvar i PL og det gør han altså intet for at forbedre. At mene der er noget positivt i han er bedste CB i United, svare til at juble over man vinder konkurrencen som den mest sympatiske på dødsgangen i et amerikansk fængsel.

At man så tilgengæld hyper Bailly forstår jeg heller ikke. Han er ikke håbløs fordi der er ting at arbejde med. Men han har virkelig været ringe.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af TheUnitedWay
Lindelöf læser spillet godt og er dygtig til at føre bolden frem. Han skal have en makker som er hurtig og hovedstødstærk, men så kan det også blive godt.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af fedefynboen
Er vi ikke alle selektive?
Og de fleste af os vel også mere end en anelse.

Nogle sværger til fighten som det ultimative fodbold. Andre hylder teknisk, elegant fodbold.
Men sandheden er vel at vi alle også ser værdien i begge dele.

Inuk fortæller mig at jeg ikke kan lide hårdt spil.
Ud over at jeg foretrækker selv at fortælle hvad jeg mener, så er det også substantielt forkert. Jeg elsker fight og dermed også en hård , regulær tackling. Men foretrækker nu den elegante udgave, hvis jeg skal være helt ærlig.
Af flere grunde
Dels synes jeg at et lille tip til bolden, frem for en bragende tackling, lettere giver adgang til at spille hurtigt den anden vej og dels udtrykker tippet overblik.
Hvad så igen er en art elegance som intimiderer de andre.

Hvad jeg derimod ikke bryder mig om, er brutalt spil. Igen af flere grunde.
Dels udviser det manglende respekt for både spillet og især modstanderen.
Fodbold er ikke krig, men leg. I al fald for mig.
Herudover fortæller brutalt spil modstanderen at man er presset og har mistet overblikket. Det er sjældent smart at give de andre det kort på hånden.
Tillige er brutalt spil i mine øjne snyd, som jeg har præcis så lidt respekt for, som film eller små finurlige forsøg på at tiltuske sig fordele.

Alt i alt så handler min besættelse af fodbold om elegance, team spirit, respekt for hinanden og viljen til at gøre noget sammen. Som ikke inkluderer snyd.
Det noget sammen er primært at skabe chancer, score mål og vinde. Altid hellere 4-3 end 1-0, fordi mål scoret og chancer skabt er beviset for at teamwork virker.
Alle mine holdninger omkring fodbold har deres udspring i dette overordnede synspunkt og ja, det gør mig bestemt selektiv.

Da udgangspunktet er Lindelöf og forsvarsspil generelt, så bliver mit synspunkt også her derefter.
Det sagt, så har jeg spillet bold i så mange år, at jeg bestemt også er klar over at mange andre har anderledes syn på tingene end jeg.
Vi synger alle med hver vores næb, som vi spiller bold ud fra de muligheder vi nu har.
Er det ene så bedre end det andet? Tjah, det er vel op til den enkelte.
Men snyd - det gider jeg i hvert fald ikke. Det er sgu for fattigt.
Skrevet af Slettet(100838201910)
33% af tiden? Hah og du siger jeg overdriver!

Ja, denne halvsæson. Det er da en tredjedel. At han har skulle bruge 3 sæsoner på at spille sig varm, er da derimod en faktuel overdrivelse, når han alt i alt har været her halvdelen af tiden.

Han har aldrig været vores bedste CB, hele hans første sæson var han så rystende nervøs, at man fik slør i øjnene når bolden kom nær ham.

Enig, men det er jo heller ikke den periode, vi taler om.

I de første 4 måneder af den her sæson har han fejlplaceret sig så mange gange, at vi er blevet splittet op af de simpleste bolde.
Han vinder aldrig sine luftdueler, og han er ikke specielt hurtig i hverken tanke eller fødder.

Det her bliver jo meget nemt et spørgsmål om at råbe sin egen mening højest. Umiddelbart synes jeg ikke han har større placeringsvanskeligheder end alle andre, vi har dernede - tværtimod. Det er muligt, at han ikke er nogen ørn i luften, men så har han andre kompetencer. At han ikke er hurtig i hverken tanke eller handling er ganske enkelt ikke rigtigt, hvorfor han også har flere bolderobringer end nogen af de andre stoppere.

At han kan finde ud af sparke til bolden opvejer ikke alle hans mangler, og til den halve milliard han kostede, har han været klubbens største flob køb, specielt fordi man ikke havde brug for ham.

Og så er vi tilbage til overdrivelserne.. Suk. Lad os dog prøve at få vores pointer igennem uden at ty til den slags. Lindelöf kostede omtrent det halve af, hvad du skriver. £30 mio. - altså en kvart milliard.

Og skulle det så ende med at blive godt, ændrer det ikke på, at han ikke var, hvad vi havde bruge for da vi købte ham

Men hvad fanden skal han så gøre ved det? Du rejser en kritik af Woodward og den manglende sportslige kompetence, men retter det mod spilleren.
Skrevet af Slettet(100838201910)
@trannel
Det kan jeg ikke afvise. Når en håndfuld er uomtvisteligt forudindtagede, er det da muligt, at jeg naturligt kravler over i retningen af den modsatte grøft.

Jeg synes dog ikke, jeg blæser noget op, og jeg synes han har været god længe.

Men det er vel også i det 5-6 dårligste forsvar i PL og det gør han altså intet for at forbedre.

Er man den bedste mand i et forsvar, trækker man vel nødvendigvis snittet op. Et forsvar er bare sjældent bedre end sit svageste led, så jeg køber ikke din analogi til sympatiske dødsdømte.
Skrevet af trannel
Hvordan kan han have været god når United defensivt har været pinlig hele sæsonen? Det kan jeg simpelthen ikke se. Baren er sat alt for lavt, hvis det pludselig er godt det vi har set Lindeløf præstere. Han har blot været den mindst ringe.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Inuk.
Baren er sat alt for lavt, hvis det pludselig er godt det vi har set Lindeløf præstere. Han har blot været den mindst ringe.

Enig. Det her forsvar er på vej til at blive værste forsvar vi har haft i årtier.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af uden_benskinner
jeg forstår ikke helt denne "sentimentalisering" af lindelof. han har været ganske middelmådig og nærmest symbolet på uniteds ringe forsvar i indeværende sæson. er det fordi han har skandinaviske rødder, eller fordi han ikke har lavet de stor åbenlyse fejl de sidste 3-4 kampe..? for mig at se, har han ikke klassen til at spille en så vigtig position som cb jo reelt er i united.
gik i seng efter første halvleg
Skrevet af Battlegoat

Vi har haft Lindelof i halvanden sæson. 33% af tiden har han været klubbens bedste CB


Ja, denne halvsæson. Det er da en tredjedel.


Modsiger dig selv...

Han har aldrig været vores bedste CB, hele hans første sæson var han så rystende nervøs, at man fik slør i øjnene når bolden kom nær ham.


Enig, men det er jo heller ikke den periode, vi taler om.


Ikke længere åbenbart, men hvis det kun er denne sæson vi snakker om, vil jeg da godt give dig at han har forbedret sig.

I de første 4 måneder af den her sæson har han fejlplaceret sig så mange gange, at vi er blevet splittet op af de simpleste bolde.
Han vinder aldrig sine luftdueler, og han er ikke specielt hurtig i hverken tanke eller fødder.


Det her bliver jo meget nemt et spørgsmål om at råbe sin egen mening højest. Umiddelbart synes jeg ikke han har større placeringsvanskeligheder end alle andre, vi har dernede - tværtimod. Det er muligt, at han ikke er nogen ørn i luften, men så har han andre kompetencer. At han ikke er hurtig i hverken tanke eller handling er ganske enkelt ikke rigtigt, hvorfor han også har flere bolderobringer end nogen af de andre stoppere.


enig, så lad os være enige om at være uenige.

At han kan finde ud af sparke til bolden opvejer ikke alle hans mangler, og til den halve milliard han kostede, har han været klubbens største flob køb, specielt fordi man ikke havde brug for ham.


Og så er vi tilbage til overdrivelserne.. Suk. Lad os dog prøve at få vores pointer igennem uden at ty til den slags. Lindelöf kostede omtrent det halve af, hvad du skriver. £30 mio. - altså en kvart milliard.


well ifølge officelle tal fra benfica hedder den 35m+10m under certain conditions, godt nok i euros, men whatever.

Og skulle det så ende med at blive godt, ændrer det ikke på, at han ikke var, hvad vi havde bruge for da vi købte ham


Men hvad fanden skal han så gøre ved det? Du rejser en kritik af Woodward og den manglende sportslige kompetence, men retter det mod spilleren.


Altså jeg syntes jeg har været mere end tydelig i hvad jeg syntes om hele lindelof handelen og i stedet for at blive fornærmet og bare svinge ud med en bredside og skille hver eneste sætning fra hinanden. så var det dig der reagerede på at jeg ikke syntes Lindelof var en god handel ergo handler det her da for fanden også om købmandskab.

til den pris vi har givet for lindelof, dyreste forsvarsspiller i united historie og han er bænk varmer, vi skal kunne forvente bedre ellers kunne vi ligeså godt beholde tuanzebe i truppen.
at den her handel kom i hus i stedet for en højre eller venstre back gør bare det hele være, for det var 2 steder som alle skreg om var stedet der skulle forstærkes.
At han så oven på det, har haft en forfærdelig debut sæson skriger endnu mere til himlen om hvor dårlig den handel har været.

og skulle det så ende med, at han spiller fast for os de næste 5 sæsoner, vil jeg stadig holde på han har været en dårlig handel. men derfor kan han jo godt blive god for os alligevel.Skrevet af Acheron 3
Man kan også spørge sig selv, ville Lindelöf nogen sinde have været i søgelyset hos Liverpool, Man City, Chelsea, Spurs eller Arsenal? Det burde give svaret på, om han er god nok til en top 6 klub - uanset at han i perioder har været jeres bedste CB.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Mc86
til den pris vi har givet for lindelof, dyreste forsvarsspiller i united historie

Han var vel ikke dyrere end Ferdinand som blev handlet for mere end 15 år siden..
Skrevet af Mc86
I øvrigt synes jeg man bør forholde sig til den pris der er givet, uden medregning af eventuelle add-ons medmindre vi kender disse.? Og til den pris synes jeg faktisk Lindeløf har nogle fine kvaliteter..
Han er ikke nogen verdensklasse forsvarer, men synes fx kampen mod Juventus viser hvilke kvaliteter han har.

I forhold til Acheron, så synes jeg da ikke Lindeløf er så meget ringere end fx Lovren, eller Arsenals forsvarere.. Problemet er at han, i min optik, har brug for en solid makker (se bare hvor godt han gør de på den svenske landshold, nærmest uanset modstander).
Lindeløf bør kun - i bedste fald - være Uniteds andenbedste midtstopper.. Det er for mig det store problem..
Se hvor meget Liverpool har fået ud af at hente en forsvarsgeneral - pludselig præsterer ellers "middelmådige" forsvarsspillere på højeste niveau..
Skrevet af fedefynboen
Om Lindelöf er revisorens eller Mous indkøb, ved vel ingen herinde.
Så det er spekulationer. Det samme kan vel siges om hvorvidt han er indkøbt som back.

Jeg vil sige at er han købt som back, er det dobbelt tåbeligt.
Den anden halvdel af tåbeligheden består for mig i, at han er købt til Mourinhos spillestil.
Vi ved at Mou har ønsket sig en CB længe, så det er da i det mindste plausibelt at han er den som har ønsket ham. Er det rigtigt, er det enten dårlig scouting, eller også skyldes det at Mou ikke var attraktiv for andre. Jeg finder det sidste overvejende sandsynligt.

Vi ved også at Lindelöf ikke er nogen jernmand som CB og reelt bør han vel først bedømmes fra øjeblikket Mou forsvandt.
Som mc siger, mener jeg også at han kan blive væsentligt bedre end hidtil, forudsat han får en fast stabil makker at fordele opgaver med.

Spillestilen nu er af en karaktér, hvor en spillende CB som ham, giver langt mere mening end at have 2 jernmænd dernede.

Som tidligere sagt er jeg en smule forudindtaget, fordi han er den type spiller han er, men jeg vil også mene at mange af jer vil ændre holdning til ham over tid.
Præcis som det ville have været tilfældet for Blind, hvis han havde haft de nuværende spilbetingelser.
For mig er der ingen tvivl, United skal have en spillende CB med overblik, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at mænge os med de bedste

Faktum er at både Linde og Blind fungerer aldeles fremragende på deres respektive landshold, som pt. ikke lukker mange mål ind. Blind tillige for Ajax, hvor modstanden i Eresdivisie ikke altid har den standard det er nødvendigt for at vurdere ham. Faktum er også at han altid spiller, enten som CB, back eller 6´er og det må dog vække nogen undren at "vi" ikke kunne bruge ham
Sandsynligheden taler for at årsagen mere skal søges i en defekt spillestil, end i at manden ikke er dygtig nok.
Personligt ærgrer jeg mig voldsomt over at han er væk
Skrevet af Mathews
At kalde Lovren for en middelmådig forsvarsspiller er måske lige at stramme den. Han er ikke blandt de bedste 11 i Liverpool, men han er da stadig markant bedre end Lindelöf osv.

Og Liverpool har jo ikke "bare" adresseret deres problemer i forsvaret ved at hente Van Dijk, selvom han utvivlsomt har højnet niveauet hos de resterende spillere. Liverpool råder over to af de største defensive talenter overhovedet i Alexander-Arnold og Gomez, som for alvor er ved at indfri deres potentiale. Læg dertil man har bygget på med en spiller som Robertson, til en position der i flere år haltede gevaldigt. Det er jo ikke bare ét indkøb, og så står du med ligaens bedste defensiv.
Skrevet af Toggle
LaPioche
Det er simpelthen at stramme den at påstå at lindelof er vores bedste forsvarsspiller den sidste halve sæson. Han har spillet udmærket i november og været middelmådig i december og i øvrigt elendig sammen med smalling i august, september og oktober. Udover smalling har vi ikke rigtig set så meget til de øvrige forsvarsspillere og derfor synes jeg det er at stramme den at kalde lindelof vores bedste forsvarsspiller. Jeg vil kalde ham den mindst ringe forsvarsspiller de sidste 2mdr og så synes jeg ikke der har været den store forskel på ham og smalling forinden hvor smalling vel har været den bedste af de to. Jeg mindes en CL kamp hvor jeg sad og nærstuderede lindelof og skrev en fyldig gennemgang af det herinde. Han er simpelthen så elendig til at positionere sig at forsvarsspillerne på de sidste 5 U15 hold jeg har trænet har gjort det væsentlig bedre. Han er koordinativt at sammenligne med en spiller på 40+ og så er han hverken duelstærk eller hovedstødsstærk (muligvis også pga at han er så lav som han er) som måske er det vigtigste for en forsvarsspiller i PL. Jeg synes heller ikke der har været ret meget x-factor over hans fremadrettede spil hvor en spiller som daniel agger der ligeledes havde styrken her var langt bedre - om det så er fordi mourinho har pillet pynten af ham skal jeg lade være usagt.

Fynboen: jeg tror slet ikke der er en eneste herinde som er uenig i at det er vigtigt at vi har 1 og helst 2 boldspillende midterforsvarere. Problemet er bare når vi har 2 midterforsvarere der ikke kan finde ud af at forsvare. Det vigtigste for en forsvarsspiller må da trods alt være at kunne forsvare ellers kunne vi jo ligeså godt bare sætte en af bedre pasningsspillere fra offensiven derned og så er alle problemer i din verden vel løst? Nej, lad os få to ordentlige forsvarsspillere hvor der kan bygges på i det fremadrettede spil som vi så tidligere med både rio og vidic.
LUHG
annonce
0