Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Inuk.
Jeg ved ikke, om det har været nævnt herinde, men vi røg jo desværre ud af FA Youth Cuppen forleden, efter vi ellers havde slået Chelsea ud i en af de tidligere runder.

Det var en lortekamp. 1-3 hjemme imod Brighton, på hjemmebane. Man skulle tro forsvarskædens helt store forbillede var Lindeløf.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Slettet(591633201312)
Tak for info LaP, nu måtte jeg endelig se den meget omtalte Greenwood i aktion og fandt nedenstående 5 minutters klip på youtube kun med ham fra Liverpool u18 kampen - hold da kæft et kæmpe talent

https://www.youtube.com/watch?v=25IEbMH_mvU

Skrevet af Toggle
...men der skal hårdt arbejde til for at lave denne lille lækre detalje fra rashford i går:
https://www.youtube.com/watch?v=1H1_ke9aDXQ

Husk lige at se glæden hos alle spillerne
LUHG
Skrevet af Slettet(100838201910)
Hvad er spillestilen på det hold?
Jeg mener lærer spillerne en taktik der lettere gør dem brugbare på førsteholdet
Eller er det every man for himself?

Fleksibelt, men overordnet set tror jeg, det er hvad du gerne vil se fra et United-hold. Pres, hurtige omstillinger, fart på bolden.

Jeg mener lærer spillerne en taktik der lettere gør dem brugbare på førsteholdet

Det er ikke nogen hemmelighed, at taktikken på førsteholdet ikke fulgte en rød tråd fra akademiet under hverken Van Gaal eller Mourinho. Der er nok tættere på at være sammenfald mellem den måde Solskjær har fået holdet til at spille, og den måde, som man spiller fodbold på ungdomsholdene.

Eller er det every man for himself?

En af de ting, der adskiller Uniteds akademi fra fx Citys er, at man dyrker de individuelle færdigheder meget. Det kan måske synes lidt underligt, men det bunder i, hvad man gerne vil have akademiet til. Skal det vinde ungdomstitler, så man kan klappe sig selv på skulderen og fortælle verden, at man gør et godt stykke arbejde med hensyn til talentudviklingen (se Chelsea), eller skal man producere førsteholdsspillere? Jeg mener, at et akademis målsætning må være sidstnævnte snarere end førstnævnte. Titler gør selvsagt ikke noget, men akademiet må være sat i verden for at producere professionelle fodboldspillere. Og i den sammenhæng er det bare sjældent, at vi har et Class of 92 scenarie, hvor et helt ungdomshold bliver forfremmet stort set samtidigt. Som regel er det 1-2 pr. sæson, der bliver sluset ind på førsteholdet, og når det sker, så mener man det er vigtigst, at den unge spiller kan stå på egne ben og ikke bare fungerer godt i de relationer, han nu har udviklet på U16, U18 måske U21 mv. For de relationer kan han med al sandsynlighed ikke gøre brug af, når han pludselig står ene mand omringet af voksne fodboldspillere, som han altså ikke har spillet fodbold med hele sin ungdom.
Skrevet af Slettet(100838201910)
Det var en lortekamp. 1-3 hjemme imod Brighton, på hjemmebane. Man skulle tro forsvarskædens helt store forbillede var Lindeløf.

Ja, det var faktisk noget lort. United fortjente på ingen måde at gå videre.

18/19-Lindelöf havde pyntet på det hold! ;-)
Skrevet af Muggedreng2
Hehehe Greenwood er for vild og hvis ikke Ole agter snart at give ham chancen mener jeg han bør lejes ud for at udvikle sig yderligere. Jeg er lidt nervøs for han stagnerer hvis han ikke bliver matchet på et højere plan snart.

Han har scoret mere end 1 mål pr. snit ikke bare i år men i begge hans sæsone


Der er for øvrigt fejl i transfermarkts udregninger for Mason.

De har ikke tager Liverpool kampen med

Derfor hedder den nu totalt set

Kampe spillet 39 mål 41 assists 10

ALtså har Mason i 39 kampe været involveret i 51 kasser det er helt uhørt ..

Kunne være spændende at høre hvorfor Ole ikke mener han fortjener en chance i det mindste på bænken
Skrevet af Don_Millionaire
Mon ikke Ole Gunnars største fokus, er at skabe resultater nu og her, så han kan sikre sig det permanente job? Her passer ungdomsspillere meget dårligt ind, og det er jo ikke ligefrem fordi vi mangler gode offensive spillere.

Hvis han får jobbet på længere sigt, så er der nok ikke nogen tvivl om, at han vil prioritere ungdomsspillerne, men nu og her, er det meget at forlange at han skal tænke i den retning.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Gør man ikke også knægten en kæmpe bjørnetjeneste, hvis man hiver ham op for tidligt?
Cristiano havde haft spilletid på højeste niveau i Portugal, da han blev hentet i nogenlunde samme alder, og han fik altså også kun begrænset spilletid i sin første sæson for United.
Og han var/er et unikum. Det er langt fra alle spillere der kan stå for det pres i så ung en alder.

IMO bør en spiller som Greenwood (og Gomes) få lidt spilletid i næste sæson, og langsomt sluses ind på holdet. Det kan selvfølgelig også blive svært, når der allerede er rigtigt mange spillere om buddet på første holdet.
Skrevet af fedefynboen
Tak LaPioche

For udtømmeligt svar, det er en fornøjelse
Og ja, svarene var egentlig også hvad jeg ønskede at høre, især det med at andetholdet nu med Solskjår er tættere på førsteholdets stil.

Hvad angår relationerne, så har du helt ret. Man kan ikke altid forvente at rykkes op samtidigt med de man har de bedste relationer med.
Så meget desto vigtigere at spillerens rolle ikke er ukendt i det nye regi.
Hvornår går man i højt pres? Hvornår trækker man sig og står lavt?
Og for angriberne, hvad er signalet for dybdeløb. Og meget mere.
Er der ensartethed på så mange parametre som muligt, så må oprykningen alt andet lige være lettere. Fysikken og intensiteten i spillet skal selvfølgelig tillæres og det er egentligt rigeligt at skulle i første omgang.

Der er så meget der virker rigtigt i klubben nu, så at akademiet i endnu højere grad bliver leveringsdygtig, må være et vigtigt omend sekundært mål også
Skrevet af Slettet(100838201910)
Jeg kunne godt se Greenwood få et indhop a la hvad Angel Gomes fik i den sidste kamp i Mourinhos første sæson. 10-15 min. i en kamp, som er vundet. Det kunne fx være FA Cuppen, hvis vi trækker et lavere rangeret hold.

Ellers er jeg enig i, at vi ikke behøver have travlt. Jeg tror han træner med førsteholdet noget nær hver uge, så der bliver han formodentlig matchet til op over begge ører, selv hvis han skiller modstanderen ad i ungdomskampene i weekenden.
Skrevet af Muggedreng2
Rooney, Whiteside, Giggs, Best

:)
Skrevet af Fribytter
Det naturlige næste skridt for en U18-spiller er U23. Begge Liverpools angribere for U18 ligger på over 20 mål i denne sæson. Det er ikke usædvanligt med målslugere på de alderstrin, der så ikke har hele pakken, når det gælder, men det er da bestemt imponerende tal.

Jeg vil tro, at Man. Citys akademi har mere fokus på det taktiske. Det har spansk ungdomsfodbold typisk sammenlignet med andre europæiske lande, og når nu man har hentet så mange folk med en fortid i Barca, så må det jo være for at efterligne La Masia.

Chelseas akademi har meget fokus på individuelle færdigheder. Jeg tror ikke helt, der er konsensus om, hvorfor der ikke er flere spillere fra akademiet, der har klaret at tage springet til seniorfodbold (der er jo heller ikke mange, der har skabt sig en så god karriere i andre klubber, at man tænker, at der dummede Chelsea sig). Det er måske også svært bare at finde én grund.

Jeg ved, at Chelsea tidligere havde rigtig mange ungdomsspillere, og man har måske ikke rigtig arbejdet så meget med en plan for den enkelte, men gået udfra, at den tårnhøje konkurrence selv klarede arbejdet med at polere de allerbedste. Desuden har den vanvittige talentmasse på samtlige positioner betydet, at Chelseas modstandere slet og ret har været overmatchet på individuel kvalitet. Så selvom konkurrencen har været hård til træning, så er Chelseas største talenter i kampene ikke på samme måde blevet presset som i andre engelske klubber. Det kan være med til at gøre springet til seniorfodbold endnu hårdere. Og så har det selvfølgelig heller ikke hjulpet, at Chelsea har været ret rundhåndede, når de største talenter har fået de første profesionelle kontrakter. Det har nok givet en mæthed i forhold til at presse yderligere på på et tidspunkt, hvor talenterne jo ikke engang har fået vist sig ordentlig frem på førsteholdet.

Det her med den taktiske skoling af talenter er i øvrigt også dobbeltsidet. Der er trænere, der mener, at det er et problem for engelsk fodbold. Altså at spillerne hurtigt bliver bevidste om deres taktiske rolle på holdet og dermed begrænser sig selv i en vis forstand. At taktikken kommer til at fylde for meget for tidligt i udviklingen. I en engelsk kontekst tror jeg, at det har noget på sig forstået på den måde, at taktik bliver et redskab til at løse nogle udfordringer på banen, som også kunne være løst med (bedre) individuelle færdigheder. Det er bl.a. også det, som er blevet beskrevet som atypisk for det her kuld af engelske talenter fra Sydlondon. De har en mere "gadeagtig" tilgang til fodbolden og har bevaret den side af deres spil (indtil videre).

Men spansk fodbold kan med rette hævde, at den taktiske skoling ikke er et problem, hvis bare den bliver dyrket nok og på den rigtige måde, og det giver på en måde også sig selv, at taktikken sagtens kan stille store krav til de individuelle færdigheder og på den måde ikke være en hæmsko. Jeg tror, at engelsk fodbold generelt er ved at en bedre forståelse af talentudvikling, men der er bare en masse bagage, som man ikke bare sådan kan slippe af med. Man. City kan selvfølgelig sagtens insistere på at gøre som i Spanien, men for de fleste engelske klubber bliver det for kunstigt og langt fra den virkelighed, man befinder sig i, og det er jo ikke sådan, at der kun er én måde at udvikle gode talenter på. Fransk fodbold fokuserer meget på det fysiske, og det går jo meget godt med talentudviklingen (selvom spansk fodbold må tage meget af æren for Griezmann og Laporte). Tysk fodbold har fjernet sig fra det meget fysiske udgangspunkt og har skabt et vanvittigt blandingsprodukt, hvor man har plukket hist og her.

For Man. Utd. tror jeg helt klart, at det giver mening at fokusere mere på de individuelle færdigheder. Klubben har altid været kendt for at producere gode spillere ud fra klubbens egen formel. For mig at se har det ikke så meget at gøre med en særlig spillestil (sådan en har Man. Utd. ikke imø.), men mere med at man har fokuseret på den enkelte spillers kvaliteter og udviklet ham derfra. Der har ikke været en bestemt type, som spilleren skulle leve op til eller rigide taktiske dogmer, som har bremset dem.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Slettet(100838201910)
Personligt har jeg ikke ret høje tanker om den engelske U23-liga. Særligt ikke når man som United rykkede ned i sidste sæson, så man ikke engang spiller i den bedste U23-division.

Derudover bliver der i min optik et for stort hul mellem U18 og U23. Det bliver en mærkelig kombination af talenter, der akkurat er blevet for gamle til U18, de evighedstalenter på 22 år, der aldrig kunne tage næste skridt - og så alt det ind i mellem. Plus man jo så også må have 2-3 (måske flere - jeg kan faktisk ikke huske det) "voksne" med, fordi det samtidig er reserveholdsligaen.
Skrevet af Mc86
Er helt enig i, at vi sagtens kan vente til næste sæson med at implementere Greenwood på førsteholdet (på kampdage). Men mon ikke vi alle har en iver efter at se ham i aktion på højeste plan.

Jeg har da i hvert fald et stort ønske, og tro på, at et kommende offensivt trekløver i United vil hedde:
Martial - Rashford - Greenwood..

De har imo, potentialet til at blive blandt de absolut bedste. For hold op en speed og målfarlighed, der vil Liverpool vel ikke engang kunne være med.
De har desuden alle evnen til at sætte sin modstander, og kan agerer på flere pladser deroppe, hvilket giver en kæmpe fleksibilitet.

Skrevet af Muggedreng2
Det er min drøm du der skitserer og tænk engang hvis vi kunne se fremtidens mesterhold fra os med 2 fra egen avl som de afgørende spidser og så Pogs som jeg også ser som homegrown til at smide ballerne til dem.

Det bedste ved de 3 er at de alle 3 kan spille alle pladser i front.

Prøv at forestille jer det scenarie som forsvarer at du enten skal dække

1. En ufatteligt driblestærk og afsindig hurtig spiller på de første meter
2. En ufatteligt hurtig spiller der løber omkring dig og bag dig og som har en sindsyg sparketeknik
3. En spiller der er teknisk dygtig klog og sparker lige godt med begge ben der samtidigt er hurtig

jeg gad eddermame ikke være center forsvarer imod de 3..

Det sagt så mener mange på de udenlandske fanfora jeg følger at Ole hele tiden har været hentet ind som en permanent løsning, men at man for at være "sikker" hentede ham ind som midlertidig. Rygterne går også på at man er meget tæt på at give ham en permanent kontrakt.

Hvis det er rigtigt så håber jeg eddermame at de også får Phelan med i den ligning og at vi kan overbevise McKenna og Carrick om at fortsætte ..
Skrevet af Nokia41
Fynbo: naturligvis må du være imod Mou . jeg syntes det er for meget du bliver ved og ved og nu 8 kampe senere....... thats all.

Jeg mener det var meget flotte resultater Mou fik løftet klubben til og specielt at vi er tilbage i CHL "som en naturlighed" er godt gjort af Mou. Er ret sikker på at hvilken dom helst anden træner ikke kunne have gjort dette bedre. Nok om Mou - nu er det fremtiden.

Jeg syntes også at vi spiller meget mere frigjort nu og 8 sejre ud af 8 er jo fantastisk.
Skrevet af Fribytter
@ La Pioche

Jeg skal ikke udtale mig om niveauet, men Liverpool bruger U23 som næste skridt for de største talenter. Dvs. at en 17-årig sagtens kan spille U23. Efter U23 kan næste skridt så være et udlån, hvis springet til førsteholdet er for stort.

Det fungerer ok for Liverpool på den måde. Ben Woodburn, der lige er fyldt 19 år, blev som 17-årig valgt til årets akademispiller for sine præstationer for U23 og sine få førsteholdskampe. Han blev lånt ud i efteråret uden den store succes og er tilbage i Liverpool igen, men meget tyder på et nyt udlån.

Jones, Hoever og Camacho, der alle har debuteret for Liverpool i denne sæson, spiller også U23. Hoever skiftede i sommer til Liverpool fra Ajax og begyndte sæsonen for U18, men spiler nu mere for U23. Han er lige fyldt 17 år. Men Man. Utd’s største talenter under 19 år spiller måske slet ikke U23?
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Pindhunden
Muggedreng2: Du beskriver et drønmescenarie for alle, som holder af en klub. Det fedeste er at kunne se en spiller vokse sig fra talent til stjernestatus i en klub.
Rashford og martial er vel ret realistiske verdensstjerner, selvom man aldrig ved, om de tager skridtet fra gruppen af de måske 40-50 bedste angribere/offensive spillere i verden til at være blandt de måske 10 bedste.
Men hvis klubben skal spille med om de største titler, så skal vi jo have offensive spillere blandt de absolut bedste. Og selvom Greenwood ser god ud, så er der mange dusin spillere med hans talent, og chancen for, at det netop er ham, som når verdenstoppen, er trods alt lille.
Skrevet af fedefynboen
Fribytter

"Der har ikke været en bestemt type, som spilleren skulle leve op til eller rigide taktiske dogmer, som har bremset dem. "

Grundlæggende er jeg meget enig med dig. Mest fordi ungdomsspillere fortsat skal fokusere på udvikling, frem for at levere.
Ser dog ikke et stort problem i at alle klubbens hold har en særlig spillestil, hvis "total voetball" konceptet er implementeret. Alle spillere må have den personlige frihed til at bryde ud af systemet, hvis det store talent skal findes. Det kan jo lige så vel være højre back som en angriber.
Samtidigt gavner en sådan strategi en spillers udvikling på det mandskabsmæssige felt. Man skal være omstillingsparat, hurtigt tænkende og frem for alt have en slags musketerindstilling, hvor alle bidrager med alt hvad enten det er fremad eller baglæns.

Er der noget som er kendetegnende for Uniteds historiske DNA, er det i min optik netop det sidste.
Skrevet af fedefynboen
"Fynbo: naturligvis må du være imod Mou . jeg syntes det er for meget du bliver ved og ved og nu 8 kampe senere....... thats all."

Point taken Nokia!

Omvendt så ser vi jo også Arsenalfans hele tiden referere til Wenger, når deres nuværende situation skal vurderes.
Til trods for at netop Wenger har transformeret den klub fra "boring Arsenal" til et boldspillende hold, var mætheden/trætheden ved ham så dyb, at et skifte var nødvendigt.
Hvad jeg mener er at det nuværende altid må ses i lyset af det foregående, hvorfor det giver mening også at holde fokus på hvad ikke virkede førhen.

For Arsenal havde Wenger en anderledes positiv indflydelse, end Mou for United. Men for begge klubber gælder, at man skal videre. Og det inkluderer at være bevidst om fortiden at nå det mål.
Forstår at min kritik af Mou sætter spørgsmålstegn ved din fascination af ham, hvad jeg beklager. Det er aldrig rart at være skyld i at nogens grundholdning bliver til en illusion. Men beklageligvis er det en effekt af enhver udvikling.
annonce
0