Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Ego2020
Til Klodike: Tak for statistikken - som jo strengt taget illustrerer, at det er i Europa, United stadig mangler at brænde helt igennem.

I England matcher vi hvem som helst, men Ferguson vandt jo en del mindre i Europa, end han gjorde hjemme - mens liverpool scorede masser af engelske titler i deres seneste storhedstid.

Uden München havde det rimeligvis været anderledes, for "the Busby babes" kunne i den grad have budt Real Madrid op til dans i de europæiske turneringers første år - og når det latterligt unge hold blev aldrende sidst i tresserne, ville der være hjemmegroede afløsere på vej. Til gengæld havde vi så måske aldrig fået Ferguson efterfølgende...

Ferguson lukkede hullet i England, så den del af det er ikke så interessant længere. Målet må sættes højere næste gang, og med min baggrundsviden om historien ser jeg nogle nogle voldsomt interessante paraleller mellem Ole og Busby - og mellem den igangværende ungdomsrevolution og de muligheder vi mistede med "the Busby Babes": Det er lidt som om, vi "lige straks" måske får en ny chance for den europæiske succes, der var Busbys hjertebarn.

Derfor spidsede jeg også ører, da Ole ved sin tiltræden refererede til netop Busby - og nu hvor han både bygger op, som salig Busby ville have gjort det, og får et endnu hakkende opstartshold til at præstere mod de store hold på en måde, der ligner opskriften på fremtidig europæisk succes, ligner det i den grad, at han faktisk mente, hvad han sagde.
Så du har sikkert ret i, at Liverpool vinder flere trofæer det næste par år, men hvis du kommer til at kigge i bakspejlet, kunne der snart dukke en rød racer op i overhalingsbanen :-)

Hvordan historien ender, ved vi selvfølgelig ikke endnu, men hvor andre har haft travlt med statistikker, har jeg haft travlt med at kigge på "man management", for det er der, det hele starter, og Oles "man management" har så langt været absolut verdensklasse.
Det minder mig faktisk lidt om gode gamle Docherty, der skabte et hold, som oplevede at det kunne gå på vandet - og som derfor præsterede langt bedre end summen af spillerne. Herunder også den cup finale der ødelagde Liverpools mulige treble sæson..

Oveni har de taktiske oplæg faktisk siddet lige i skabet de fleste gange - omend udførelsen nogle gange har været mindre perfekt - og når det til tider har knebet med at foretage de afgørende udskiftninger på de afgørende tidspunkter, er det måske ikke så overraskende, hvis man indregner hvor lidt der har været at skyde med fra bænken.

Derfor tænker jeg, at omend du har ret lige nu, kunne Liverpool meget snart få kam til håret...

Faktisk kunne det så ende med lidt af en tvekamp de næste mange år - i stil med United mod Arsenal og senere United mod Chelsea - for den nuværende brede top i Premier League kan lige straks reduceres til ikke meget mere end to hold.

Årsagen er den Brexit, der har været så længe undervejs, at folk flest nærmest har glemt alt om den, men som efter de tidligere udmeldinger fra FA betyder, at antallet af udlændinge i de store klubbers trupper fremover skal beskæres med rundt regnet en tredjedel: City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Leicester, Wolves (og sikkert også flere) kommer til at styrtbløde nøglespillere.
De eneste, der allerede nu er indenfor de nye rammer, er United - og med flere af vores udlændinge alt andet end "bærende" kan vi sågar købe, når alle de andre sælger: Lige der kunne Oles hidtidige strategi om at købe ungt engelsk ligne noget af en genistreg :-)

Liverpool er det næstbedst stillede tophold i det regnskab, så på Anfield bliver Brexit nok til at bære, men de andre hold kommer til at stå med de dobbelte problem, at de alle skal sælge (den samme vare) på samme tid og alle skal købe den samme vare (på samme tid): Er der overhovedet britiske kvalitetsspillere nok på markedet til at dække behovet (?)
United og Liverpool sælger jo nok ikke lige deres, og de andre klubber kan heller ikke løse behovet ved at købe hos hinanden, så prisstrukturen kommer til at gå komplet amok: En spiller som Jadon Sancho kunne ende med at blive dyrere end Neymar var...

Efter os to er City bedst stillede, for de har latterligt mange talenter på de engelske teenage landshold (stort set alle forsvars og midtbanespillere), så de kan i princippet "nøjes med" at skibbe alle de udlændige, som er 30+ (folk som en vis Aguero), købe hvad de kan købe af rutinerede briter og så suge på lappen resultatmæssigt, indtil ungdomsafdelingen er klar til levering, men ELLERS ligner det, at hvis Boris faktisk leverer Breit som lovet, er der lige straks kun to dominerende hold tilbage i engelsk fodbold.
De andre bliver bombet derhen, hvor United er lige nu: Med kvalitet til de første 11 og måske en enkelt udskiftningsbænk.

Skrevet af Inuk.
Er din konklusion på baggrund af 1 halveg?

Selvfølgelig ikke. Min konklusion har baggrund i de seneste kampe, som de fleste nok kan regne ud.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Inuk.
Det er den her slags der bliver for useriøst. Vi har spillet to fine kampe mod Tottenham og City, men inden da var da jammerligt i en måned. Så er der nogen gejler det op som her. Det er det der skal stoppe.

Hvad skal stoppe? Er det holdets fremgang du ønsker at stoppe eller hur?
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Ego2020
Jeg har lige tilbragt fem uger på Solkysten - pensionistens privilegium - og min trang til igen at oplade min røst her på sitet, kom måske i sidste ende af mit møde med to meget forskellige United supportere på den ferie sydpå.

Den første var en ældre mand, jeg kom til at sidde ved siden af i baren på "the London Sports Bar", da Danmark spillede mod Irland. Efter kampen fandt jeg ud af, at han kom fra Manchester, og at han havde årskort til Old Trafford. Hans barnebarn var bolddreng på Old Trafford, fortalte han mig, og det var bedstefar tydeligvis ved at revne af stolthed over. Det var hans kone også, så hun hev mobilen frem og viste mig billeder af barnebarnet - sammen med de Gea og sammen med Rashford.
"The fans LOVE Ole", sagde han til mig - inden han gav udtryk for sin bekymring om, hvorvidt man læssede for meget på den stakkels mand: "He has come to look very old".

Den anden kom jeg til at sidde ved bord med på "the George Best Tavern" til Tottenham kampen, og han var ved at drive mig til vanvid med sin yderst larmende kritik af holdets spil - og med sine lige så larmende krav om at manageren skulle fyres og erstattes med en person, der i modsætning til Ole har vundet store titler.

Det var så hans holdning, og hvad som helst understøttede den bare: Der manglede linje fra Oles side, og vi skulle ikke have solgt Felaini. Det sidste åd han dog i sig igen, da jeg bad ham forklare hvor meget linje, der havde været i at beholde netop Felaini.
Der var bare ikke skyggen af substans bag hans holdninger: De var mindst lige så dårligt underbyggede, som de var klippefaste og støjende, og da jeg i et desperat forsøg på at få fred til bare at se kampen forsøgte at lukke diskussion med en kommentar om, at han tydeligvis bare ikke vidste en skid om fodbold, hev også HAN mobilen frem.
Det var dog ikke for at vise sit united hjerte men for at afkræve mig statistikker, der beviste, at det ikke var ham, der havde ret.
Lige der blev jeg en smule træt - men han var så også af den generation, der stort set ikke havde oplevet fodbold, før Ferguson begyndte at vinde titler big time...

Jeg ved godt hvem af de to, jeg regner for en ægte United supporter, siger manden, der selv havde to fede bøger om klubben med på ferien, 400+ sider stykket, men de andre - medvindsmedløberne - er der jo desværre også en del af.
Dem har jeg ellers aldrig bemærket før, men siden Ole blev fastansat, har jeg mødt pænt mange af dem, og de har alle ment præcis det samme som ham der, og på præcis det samme grundlag.
Det er så der, den gamle mand kan blive lidt bekymret, for hvem ved hvilke ulykker de, sammen med en altid sensationslysten presse, kan skabe, hvis de hyler højt nok og længe nok (?)

Docherty fik den tid, han skulle bruge, og det samme gjorde Ferguson, og da jeg efter Tottenham kampen snakkede med en gammel mand med høreapparat, viste det sig, at han havde været med, nærmest lige så længe jeg har levet (!) - så da jeg, med henvisning til behovet for at få det her hold kickstartet og på sejrskurs, snakkede om, hvordan tresserholdets storhedstid var begyndt med en pokal titel på et tidspunkt, hvor holdet ellers lå og rodede rundt i bunden af tabellen, svarede han: "We were shit at that time, but then we bought a handful of players over the summer".

En af de spillere var selvfølgelig en vis Denis Law, så historien viser jo lidt om, hvor totalt det hele kan vende med lidt succes og et par "heldige" indkøb.
Men den viser så også noget om, hvor skrøbelig "fremtiden" er, før den bliver "nutid": Hvad nu hvis klubben havde fyret Busby, da han tilsyneladende havde mistet taget, eller havde fyret Ferguson da det tog ham hundrede år og en evighed at skabe et mesterhold - som man faktisk fyrede den ellers succesrige Docherty for at lade sig skille fra sin kone, så han kunne blive gift med fysioterapeutens kone?

Netop den fyring viste, hvor vanvittig verden nogle gange er, for inden han stod frem, havde Docherty faktisk clearet med formanden, at der ikke var noget problem i sagen. Det var der så alligevel, for fysioterapeuten havde en lille lommebog, hvor han havde noteret alskens interessante oplysninger om de forskellige bestyrelsesmedlemmer - den ellers så stilrene Busby havde således i årevis holdt en hemmelig elskerinde i London. Faktisk var det kun formanden og formandens søn (Edwards familien), han ikke havde noget snavs på, så da han gav bestyrelsen valget mellem at fyre Docherty eller at se indholdet i lommebogen offentliggjort i pressen, valgte flertallet i bestyrelsen selvfølgelig at stå ved sit ansvar og fyre manageren for hans umoralske adfærd - mens fysioterapeuten ikke bare beholdt sin stilling men fik en form for skadeserstatning i form af en klækkelig lønforhøjelse...

Nu render Ole nok heldigvis ikke med fysioterapeutens kone, men det bliver nu dejligt, når vi har set lidt flere kampe som dem mod Chelsea, Liverpool, Tottenhan og City og har fået de første pokaler i skabet - ikke kun for sejrene i sig selv men for noget der er meget større end dem.
Skrevet af trannel
"Hvad skal stoppe?"

Det ved du vist godt. Ellers er du for ubegavet. Fortsæt du hellere med at drømme dig tilbage til den, i følge dig, fantastisk offensive indsats under LVG hvor vi præseterede fænomenale 49 mål i løbet af sæsonen. Det har været for fjollet et par gange hvad du er kommet med, til man efterhånden har svært ved at tage det seriøst.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Inuk.
Det ved du vist godt. Ellers er du for ubegavet.

Nej det gør jeg ikke. Nu har Crazy for hundrede syttende gang slået på trommen for at der ikke er delvis forbedring af spillet, fra kamp til kamp. For en måned siden havde det ganske vist været rigtigt. Men ikke nu, ikke efter den sidste kamp. For første gang i jeg ved ikke hvor lang tid, følte jeg at vi havde været det bedste hold, og at sejren var fortjent. Fra at havde snuppet et heldigt point imod Sheffield, snuppet en heldig sejr imod Tottenham, til at være det bedste hold på Etihad. Det er da fremgang der kan ses og mærkes.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Klodike
Det virker for mig at se som om nogle af United fansene synes at United klart er foran Liverpool målt på titler? Derudover synes jeg det klinger hult at kritisere Liverpool på baggrund af sidste 20-30 års manglende succes og glemme hele klubbens historie, for derefter at snakke om de 20 times, som United jo netop har fået gennem hele deres historie.. Fakta er, at Liverpool højst sandsynligt får deres 19. mesterskab i denne sæson, og jeg tror bare personligt, at de får det 20. før United får det 21, da jeg mener, at Liverpool har en klart bedre manager, langt stærkere trup og bedre chancer for at tiltrække topspillere. Så snart Liverpool også rammer 20 mesterskaber, så er der absolut intet, der taler for, at United skulle være større end Liverpool målt på succes, så synes lige nogle af jer skulle slappe af med at snakke om at overgå Real Madrid og Barcelona på baggrund af to sejre mod Spurs og City.
Skrevet af trannel
Det er EN kamp, Inuk. En kamp hvor City endda i anden halvleg var klart bedst. Hvor vi bare stod og parerede. Første halvleg var verdensklasse, anden halvleg var ikke prangende.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Inuk.
Og hvad så? Kritikken går jo på at der ikke er fremgang fra kamp til kamp. Der er jo ikke tilfældet lige pt.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af trannel
"Og hvad så? Kritikken går jo på at der ikke er fremgang fra kamp til kamp. Der er jo ikke tilfældet lige pt."

Du har citeret Crazy for følgende

"Men spillet skal progressivt blive bedre. Og det er min anke - det er ikke blevet bedre over de 8 måneder han har været fastansat."

Så det ved jeg ikke hvor du har fra.

Hvis du derudover vil fastholde at det eneste vi skal vurdere på er de seneste 90 minutter, så er det jo bare fjollet når vi taler om de store linjer i spillet og den generelle udvikling. Men hvorfor så overhovedet stoppe der? Hvorfor ikke forholde os bare til de sidste 10 minutter for et mere frisk øjebliksbillede. Der tabte vi jo 1-0 til City og var spillet helt i bund. OLE RAUS!!!

Det bliver for fjollet Inuk.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Ego2020
Så der er allerede bekymringer om den røde racer i bakspejlet, kan jeg høre :-)
Skrevet af Ego2020
Jeg synes i alt fald, jeg kan huske noget med "en meget bedre manager og en meget bedre trup", der var pænt heldig, med ikke at tabe en tabe en kamp for ikke så længe siden - mod et hold der er tre år tidligere i sin udvikling og - muligvis - med et noget større potentiale...
Skrevet af trannel
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Inuk.
Hvis du derudover vil fastholde at det eneste vi skal vurdere på er de seneste 90 minutter, så er det jo bare fjollet når vi taler om de store linjer i spillet og den generelle udvikling.

Men det gør jeg jo ikke.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af trannel
Og det er der heller ingen andre der gør. Så pak nu den stråmand væk og hæv niveauet lidt.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Slettet(262004201905)
Nej det gør jeg ikke. Nu har Crazy for hundrede syttende gang slået på trommen for at der ikke er delvis forbedring af spillet, fra kamp til kamp. For en måned siden havde det ganske vist været rigtigt. Men ikke nu, ikke efter den sidste kamp. For første gang i jeg ved ikke hvor lang tid, følte jeg at vi havde været det bedste hold, og at sejren var fortjent. Fra at havde snuppet et heldigt point imod Sheffield, snuppet en heldig sejr imod Tottenham, til at være det bedste hold på Etihad. Det er da fremgang der kan ses og mærkes.

Men din konklusion kommer i kølvandet på 5 kampe, hvor vi spillede 3-3 mod mægtige Sheffield United, som var kommet foran 2-0, 1-2 mod Astana (som man dog ikke kan drage meget af, da vi stillede med et ungdomshold), 2-2 mod Aston Villa, og så altså de seneste to fine sejre.

Så det er jo ikke svært at tolke på dit indlæg som, at du konkluderer på de seneste 2 sejre, og den ene gode halveg mod City, at nu er det hele vendt, og der er absolut fremgang i det hele.

Var vi I øvrigt ikke stærkt pressede i 2. halveg på Etihad? - det er hvad jeg hører og kan læse mig til. Jeg så selvfølgelig ikke kampen, men at være dominerende i 1 halveg er altså ikke noget jeg vil konkludere det store på, ligesom jeg heller ikke vil konkludere på 1 elendig halveg.
Skrevet af Inuk.
Så det er jo ikke svært at tolke på dit indlæg som, at du konkluderer på de seneste 2 sejre, og den ene gode halveg mod City, at nu er det hele vendt, og der er absolut fremgang i det hele.


Nej. Jeg siger ikke at det hele er vendt. Jeg siger at det der sker nu er det som du har efterlyst i lang tid. At holdet lægger på fra kamp til kamp.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Klodike
Argh ligefrem heldige med ikke at tabe.. det var en fair kamp, der endte uafgjort på en dag, hvor Liverpool ikke ramte dagen. Derudover har vi vundet alle kampe, og at Uniteds "muligvis" skulle have et noget større potentiale kan jeg virkelig ikke se.
Skrevet af Toggle
Klodike
Du glemte vist en enkelt united titel på din liste. Men fair nok - lad os bare konkludere at det er ret tæt. Det ændrer dog ikke på at united nok fortsat er størst.
LUHG
Skrevet af Slettet(591633201312)
Klodike
En klub som stadig ikke har vundet PL som har eksisteret i næsten 30 år er der vel ingen der seriøst kan finde på at kalde størst
annonce
0