Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(300654210904)
Ego @

Det var da en voldsom generalisering og selvforherligelse. Det er altså ikke bedre, at stå fast på at man bare har ret og at alle der mener noget andet bare er for dumme til at forstå, end det er at være skinger og primitiv. Man kan ikke bare tager patent på sandheden og mene at alle andre simpelthen ikke forstår noget som helst, medmindre vi diskuterer om runde tårn er rundt eller trekantet. Alle der er uenige med dig, har ikke en forkert opfattelse af hvor United står i de her år.

Og hvad betyder Ole "hader" egentlig? At alle der ikke mener, at han burde stå i spidsen for United hader ham? I så fald er det da voldsomt usagligt. Helt generelt synes jeg ikke, at at krtikkken af OGS bærer præg af nogen, der bare tankeløst råber "Ole raus", men bakkes rent faktisk op af en del argumenter, og samtidig nuancering ift. hvor United står pt. Selvfølgelig er der da også skingre typer, men det er relativt let at ignorere dem, og så forholde sig til dem der siger noget med substans i, om du så er enig eller ej. Det passer ganske enkelt ikke, at ser bare står en flok og råber "Ole raus" i et eller andet skingert rant.

Jeg har flere gange været kritiks over for OGS, det betyder absolut ikke at jeg ikke forstår hvad der foregår. Det forstår jeg udemærket godt, ligesom andre der har givet udtryk for det samme, også udemærket forstå.

Og så vil jeg også gerne høre hvad det er for nogle hardcore facts du sidder inde med?
Skrevet af Slettet(532232201901)
And that´s a fact...
Skrevet af Slettet(100838201910)
@TheAlchemist
Ja, det kunne han også for en måned siden da Solskjær fløj til Salzburg. Det er der jo ikke noget nyt i. Vi har brug for mere og andet end Greenwood og det ved Solskjær øjensynligt godt.
Skrevet af trannel
"Forskellen på Ole haderne, og dem de kalder "apologister", er, at sidstnævnte forholder sig til fakta - prøver at forstå hvad der foregår og hvorfor det foregår - mens haderne bare forfalder til primitive udfald og "Ole raus": Når man kører DEN dagsorden, er alle forklaringer ubekvemme, hvis de ikke passer med ens egne facts-free forudfattede holdninger, og så er det jo voldsomt bekvemt at beskytte sine forudfattede holdninger mod fakta ved at kalde fakta rytterne for "apologister".

Det behøver man ingen doktorgrad i psykologi for at regne ud..."

Jeg har sjældent oplevet mere faktaresistente mennesker end dig, Fynbo og Inuk. Hver gang i gås på klingen så skal vi høre noget om at: "hver fugl pipper med sit næb", "Vi spillede offensivt fodbold under LvG", "Skal vi ikke have BoJack tilbage på backen?", "Ole har en klar plan det kan alle se".

Hvor er det dog vanvittigt sygt skrevet det du har gang i.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Slettet(262004201905)
@Ego:
Forskellen på Ole loverne, og dem de kalder "hadere", er, at sidstnævnte forholder sig til fakta - prøver at forstå hvad der foregår og hvorfor det foregår - mens loverne bare forfalder til primitive udfald og "se bare der, vi vandt 2 i træk": Når man kører DEN dagsorden, er alle forklaringer ubekvemme, hvis de ikke passer med ens egne facts-free forudfattede holdninger, og så er det jo voldsomt bekvemt at beskytte sine forudfattede holdninger mod fakta ved at kalde fakta rytterne for "hadere".

Det behøver man ingen doktorgrad i psykologi for at regne ud...


There - fixed it.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Jeg nægter at tro på, at Greenwood har haft nogen indflydelse på Håland.

Enten er vi slet og ret blevet afvist, fordi Håland hellere ville til Dortmund. Det synes jeg er helt fair. Og inden folk nu hyler op om, at vi har mistet vores tiltrækningskraft og alt det der, så husk lige på, at han også afviste en klub som Juve i så fald.

Eller også havde lejren nogle absurde krav. At faderen skulle få procenter ved et salg er absurd og det skal vi selvfølgelig aldrig gå med til. En frikøbsklausul på 500 mio. ville vi heller ikke gå med til. Tiden vil vise om Dortmund gik med til dét, eller om det er grundløse rygter i pressen, som ingen hold har i virkeligheden.

Uanset hvad, så kan jeg ikke forestille mig, at nogen i klubben har kigget på ham og tænkt "Nej, det har vi sgu ikke brug for". Vi fik ham ikke, og sådan er det. On to the next one.

Som jeg skrev tidligere, synes jeg personligt, at Haaland har truffet det rette valg ved Dortmund, fremfor United - omend jeg da hellere havde set han valgte United.
Men i Dortmund har han ikke samme pres, han kan se at mange andre unge de henter får masser af spilletid, og udvikler sig hurtigt i klubben, og man spiller med i den sjove ende af tabellen, og har mulighed for mesterskabet.

Grunden til at jeg personligt fortsatte diskussionen, var fordi Toggle argumenterede for, at man da ikke kan være god, hvis man bliver hentet fra den østrigske liga. Og her mener jeg han tager fejl - og jeg tror absolut Haaland bliver en succes i Dortmund - måske ikke med det samme.

Men hvis rygterne omkring klausuler er sande, kan han vel hentes for en rimelig sum om et par år, når han er helt moden til et PL eventyr.
Skrevet af Slettet(262004201905)
Nu vi er ved det, kan folk med de her fakta - dem der absolut vil Ole, og som absolut ikke mener han gør det ringere eller grimmere, end Mourinho - kan en af jer ikke forklare hvad Oles plan er.
Den der er så synlig for jer?

Alstå hvad er den spillemæssige plan i offensiven, når vi ikke prøver at lave hurtige kontraangreb, som da er et fint våben, men aldrig må blive ren taktik for et hold der aspirerer til at være tophold?
Skrevet af Slettet(100838201910)
Jeg vil gerne forsøge at svare, men egentlig vil jeg helst ikke placere mig selv i nogen af de to skitserede grupper. Jeg vil starte med at sige, at jeg tvivler på, at det er specielt synligt for ret mange. Og det er jo oftest noget, som frustrerede fans har skudt vores manager i skoene de sidste år - hvorfor er der ikke en tydelig plan?

Sandheden er jo bare den, at det er en enormt svær øvelse at få øje på de linjer, der ikke tegnes - hvis det ellers giver mening. Det er meget nemmere at se det, der rent faktisk lykkes end det, der aldrig bliver til noget. Vi kan se hvor linjen stopper (altså, hvor der går galt) og vi kan begynde at gætte på hvorfor, men det er svært at svare på, hvor linjen skulle fortsætte hen. Som regel handler det dog om at skabe overtalssituationer mellem modstanderens kæder.

Mange af vores fans vil så gerne sammenligne med Liverpool... Kunne man få øje på deres plan, da Klopp kom til? Ja, de ville gerne presse aggressivt og slå vertikale bolde så snart muligheden bød sig, så man kunne få de forreste folk ud og løbe om kap ved enhver given lejlighed. Hvad så, når de ikke kunne det? Så strandede de, og det var svært at få øje på en plan. Jeg kan garantere jer, at hvis I bladrer et par år tilbage i Liverpool-tråden, så efterspørger fansene i den grad en plan for hvordan de skal nedbryde en kompakt defensiv. I dag er det meget tydeligere at se, at de gerne vil angribe over fløjene. Deres centrale midtbane er jo ikke videre kreativ, men til gengæld er de vanvittigt dygtige til at komme afsted på kanterne og så er indlæggene fra Arnold og Robertson på et meget højt niveau.

Umiddelbart tror jeg ikke, det er dén vej, vi vil gå. Det giver i hvert fald ikke mening at bruge en mindre formue på Wan Bissaka, hvis man gerne vil have backs som Liverpool. Og der er jo heldigvis også flere måder at gøre det på. Jeg tror gerne, at Solskjær vil skabe overtalssituationer gennem en 10´er, der søger ud mod de to kanter. Så kan han f.eks. kombinere med backen, kanten og den ene centrale midtbanespiller om at komme igennem på den side, mens angriberen og den modsatte kant kan søge ind i boksen. Problemet er, at det sætter nogle krav til 10´eren, og her har Lingard været en gigantisk skuffelse det sidste års tid. Vi må jo nok se i øjnene, at Andreas Pereira har været vores bedste 10´er i denne sæson, og hvor jeg ikke har noget imod, at han er en breddespiller for os, fordi han har en god energi og kan spille flere positioner, så er han afgjort ikke en spiller, der skal være i startopstillingen uge efter uge. Særligt ikke på så vigtig en plads i så vigtig en rolle.

Vi har nu fået to forsvarsspillere, der er dygtige på bolden, men det flytter ikke ret meget ift. at bygge spillet op centralt, fordi vores centrale midtbanespillere det meste af sæsonen har været Fred og McTominay, som begge er spillere, der er bedst, når modstanderen er i boldbesiddelse. De lægger sig sjældent ind i rummene mellem kæderne, fordi det kræver stort overblik og evnerne til at spille bolden videre på førsteberøringen. Pogba har uden tvivl bedre forudsætninger for at spille den rolle ift. teknik og overblik, men til gengæld er han jo sjældent glad for at spille den hurtigt videre.

Det vil være min analyse på, hvorfor vores angrebsspil sjældent kommer ret langt, når modstanderen ikke giver os bagrum at angribe i.

I mange år havde vores fans svært ved at få øje på plan A. Den er forholdsvis tydelig nu under Solskjær - vi vil gerne ud og løbe om kap. Hvis det ikke kan lade sig gøre, fordi vi ikke får pladsen, så bliver det straks sværere, og derfor skriger fans nu på en plan B. Her mener jeg simpelthen, at vi mangler spillermaterialet til at kunne udføre det, Solskjær gerne vil gøre. Så man kan selvfølgelig spørge, om han skulle forsøge noget mere primitivt, men personligt har jeg egentlig ikke noget imod, at han ikke tyer til rambuk-metoden og i stedet fik solgt Fellaini som noget af det første. Jeg kan godt have min tvivl omkring, hvorvidt Solskjær har evnerne til at få skruet et angreb sammen, der kan bryde modstanderen op selv når han får bedre kreative spillere - men jeg kan personligt godt forstå, at han ikke kan få det til at fungere med en midtbane bestående af Fred, McTominay og Andreas Pereira.
Skrevet af Slettet(100838201910)
^Det blev et frygteligt langt indlæg - beklager!

Godt nytår til jer alle sammen og så ses vi til bold i det nye år i morgen :-)
Skrevet af Elmbaek
Beklager på forhånd for det lange indlæg


Mit problem med de brugere, som ønsker OGS raus, er, at jeg ikke kan forstå, hvordan I allerede så tidlig på sæsonen kan "gøre brættet op" ift. om han er den rette træner eller ej. Men det beror måske på, at man tager hele første ½ år med af OGS ansættelse (synes jeg ikke giver mening - ser den periode som ´gratis´, da han kom ind midt i sæsonen og ikke kunne ændre på andet end humøret, da vi var 11 point fra 4. plads). Desuden synes argumentet at gå på, at han ikke er prøvet på højeste niveau (de to sidste trænere var i den grad prøvet og faldt begge igennem), samt at vi er dårligere pointmæssigt nu end sidste år (men vi ligger tættere på 4. pladsen).

Crazy Gang efterspørger fakta - det kan jeg ikke give, men her er nogle argumenter for og imod OGS

Positivt
1) Vi spiller mere som i gamle dage under Sir Alex - direkte og med presspil, hvilket skaber flere chancer.
Under Van Gaal var det possession bold på den kedelige og ineffektive måde (2015/16 sæson med xG = expected goal på 45, pt er vi på 35 i denne sæson), bortset fra en enkelt måned, hvor spillet sprudlede. Under Mourinho handlede det mest om restforsvar, hvor bolden ikke skulle sættes på spil (xG på hhv. 57 og 59 for de to fulde sæsoner og 27 for 16 kampe i sidste sæson).

2) Indkøb af spillere er bedre - alle 3 indkøb i år har forstærket holdet, har levet op til forventninger eller overgået disse (rated som hhv nummer 3, 6 og 8 ud af 25 Man U spillere for året). AWB (succes - løst defensive opgaver til perfektion, mangler at udvikle den offensive del), Maguire (fornuftig uden at være prangende, men klart bedre end alternativer, og styrker muligheder for at spille bolden frem fra forsvar), James (succes særlig ift. de lave forventninger, utrolig arbejdsom også defensivt som hindrer mange contra). Desuden kun indkøb, som ville til United.
Til sammenligning:
Van Gaal købte: Memphis Depay (fiasko), Schweinsteiger (fiasko), Schneiderlin (fiasko), Romero (succes trods begrænset spilletid), Martial (succes), Herrera (fik succes under Mourinho), Shaw (svingende), Rojo (skuffende), Blind (ikke brugt rigtigt/skuffende), Falcao (fiasko), Di Maria (fiasko), Darmian (skuffende).
Mourinho købte: Alexis Sanchez (fiasko), Lukaku (begrænset succes), Matic (skuffende trods god start), Ibrahimovic (god men ikke imponerende), Diego Dalot (intet gennembrud), Fred (på vej til gennembrud under OGS), Victor Lindeløf (ikke god under Mourinho, men måske på vej mod gennembrud under OGS), Eric Bailly (ikke stabil), Mkhitaryan (fiasko), Pogba (uforløst)

3) Der blev luget fornuftig ud for at skabe en balance i truppen - særlig ved at få fjernet spillere, som kunne skabe problemer. Sanchez (dårlig indflydelse bl.a. pga. enorm høj løn ift. værdi på banen), Lukaku (han passer ikke ind i spillestilen, særlig presspil), Smalling (for mange midtstoppere, men kunne lige så vel have været Rojo eller Jones), Darmian (overflødig), Valencia (for gammel), Fellaini (kunne have været en plan B, men passer ikke ind i stilen om hurtig angrebsspil).
Men der var og er bestemt plads til at udskifte flere spillere (Matic, Jones, Rojo, Young og Mata), men kræver jo samtidig tilgang af nye spillere, hvor truppen pt. er alt for smal, og vi kan ikke udskiftet et helt hold i et transfervindue (vigtigere at få de rigtige spillere ind, som kan forstærke holdet her og nu eller på sigt, end panikindkøb som skal afskibes igen 2-4 år efter, jf. de to tidligere managers mindre heldige hånd).

4) Brugen af unge spillere og akademispillere (United DNA) er tilbage - Martial (24 år), Rashford (22 år og akademi) samt James (22 år) udgør stammen i angrebet, Greenwood (18 år og akademi) får regelmæssige optræden, Williams (19 år og akademi) er blevet vist tillid og har spillet overbevisende i de få kampe han har fået. McTominay (23 år og akademi) er bærende på midtbanen, med ofte Pereira (23 år og akademi) som den offensive (eller Lingard/Pogba - akademi). To andre akademispillere har fået indhop i PL og mange er brugt i cup turneringerne og særlig kampen mod Astana.
Vi har det yngste hold i PL, og OGS har ikke været bange for at sætte lid til ungdom og akademi. Tillige synes jeg, at indslusningen af akademispillere sker fornuftig, hvor der ikke lægges unødig pres på Greenwood eller Williams, selv om de begge har vist sig modne og parate, og begge i glimt har imponeret. Garner, Tahith og Gomes har ikke vist samme modenhed eller parathed, så fornuftig hvis det tager lidt længere tid for dem at blive endelig testet/afprøvet på holdet.

5) Flere spillere har udviklet sig positivt under OGS - Fred (kæmpe fremgang på det seneste, men om han er god nok på sigt er jeg tvivlsom overfor), McTominay (trods lille formdyk på det seneste, så har han overrasket mig i en grad, hvor jeg nu tror på, at han har potentiale til at spille en fremtrædende rolle fremover), Rashford (top 3 på topscorer listen, mere stabil og flere toppræstationer), Lindeløf (tendenser på det seneste i den rigtige retning), Martial (potentiale for 20 mål for sæsonen, og efter skadespause på vej tilbage til mere stabilt niveau).
Og kun få har haft en negativ udvikling - de Gea (langt mere svingende i præstation), Lingard (måske ikke nedadgående form, men bare blevet vejet og fundet for let)

6) Der er (minimal) fremgang at spore i spillet på det ½ år - i forhold til mine forventninger forud for sæsonen (ud fra spillertrup regnede jeg med en placering fra 4-6), så har både spil og holdets placering været acceptabelt. Det overraskende er, at vi ikke er længere væk fra fjerde pladsen. Set i forhold til, at vi ikke har kunnet spille med ideal opstilling i andet end få kampe i starten af sæson (uden Pogba og Martial i store dele af sæson - vores, på papiret, to bedste offensive spillere), så er det vel også forståeligt, at det offensive udtryk har været ret rodet. Vi er gode til at spille kontra, og den del synes fortsat forbedret over sæsonen, og vi får omsat spillet i flere skud mod mål (163 i de sidste 10 kampe mod 138 i de første 10 kampe - 88 skud i de seneste 5 kampe, men stadig for få åbne chancer). Selv om presspillet ikke har været godt, så er der også fremgang at spore her, særlig ift. fremprovokerede fejl hos modstanderen i de seneste kampe. Men den offensive del, særlig løb uden bold, hurtig blodomgang og den penetrerende aflevering er fortsat alt for dårlig. Jeg synes faktisk også, at defensiven har været god (ift. xGA = expected Goal Against skulle vi haft næst-færrest mål imod i PL). Der har været personlige fejl, men jeg synes, at det oftest har været midtbanen, som har fejlet (dumme boldtab, manglende pres, dårlig placering eller returløb), og fået forsvaret til at se dårlige ud.

7) Sympatisk træner - hvor er det bare befriende at have en træner, som tegner klubben på en positiv måde. Venlig, smilende og ikke mindst beskyttende over for sine spillere (ikke noget med mind-games eller kaste dem under bussen). En moderne træner. Og heller ikke alt det piveri eller dumme bortforklaringer, som jeg synes man hører fra så mange andre trænere - og som både Mou og Van Gaal praticerede. Han er vel den eneste træner, som har ikke har klaget over det hårde juleprogram.

Negativt
1) 31 point ud af 60 mulige - det er bare ikke godt nok for en aspirerende topklub. Men vi er 7 point under ift. xPTS - langt værre end nogen af de andre hold i top 10, så måske vi bare har været uheldige, lige som vi var heldige under de første 12 OGS kampe, hvor vi var langt bedre end xG og xPTS. Det udligner sig (forhåbentlig) over tid.

2) Offensivt spil er uden plan, særligt mod hold der står lavt - der er ganske givet en plan, men bortset fra kontra, så er den ikke nem at se. Eneste undskyldning er, at vi ikke har haft Pogba til rådighed, samt vi mangler en kreativ aktør til at sætte spillet (ud over Pogba), sørge for tempo-skift og lægge de rigtige stikninger. Det ser bedre ud med Williams på banen ift. at komme med backs over fløjen, men jeg savner flere løb uden bold og hurtigere boldomgang, når vi er i belejring af modstanderens felt. Særlig savner jeg spil med højere risiko - at vi tør ´sætte bolden på spil´. OGS har selv efterspurgt dette, men måske arven fra de to seneste trænere er for stor (hvor vi spillede uden risiko). Synes kun Pogba evner den del af spillet, men desværre bliver det nogen gange lidt for højt anlagt spil (for stor risiko), og oftest varmer han bolden for meget.

3) OGS er ikke taktisk dygtig nok som træner og skifter for sent ud - jeg synes, han (team) flere gange har vist, at de formår at sætte den rette taktik (særlig mod store hold), men generelt synes jeg, at det er for tidlig at vurderer, om han har det, der skal til. Hvis vi kommer i en eller flere finaler i år, så får vi måske et fingerpeg om, hvorvidt han er den rette på nogle af parametrene (vindergen og taktisk snilde). Ift. udskiftninger, så skal det til hans forsvar siges, at han ikke har haft meget at skyde med fra bænken, men synes også han har været lidt sen til at reagere i nogle tilfælde - dog med klar forbedring på det seneste.


Generelt synes jeg, at vi er på rette vej ift. at (gen)skabe vores United DNA fra Fergie dagene. Retningen synes jeg er tydelig (bl.a. sats på ungdom, akademi-indslusning, fart og direkte angreb, presspil) og potentialet er stort med den tydelige fremgang hos flere af de unge spillere, hvis vi kan få de rette indkøb (mangler mindst 2 personer til midtbanen, herunder 1 kreativ spiller, samt 1 ekstra angriber og formegentlig også en ny midterforsvarer). Men først om 1 års tid vil vi kunne drage de første konklusioner på, om OGS har formået at udløse holdets potentiale (og ikke bare potentiale hos den enkelte spiller) og med nye, kløgtige indkøb kunnet skabe grundlaget for et hold som i 2021/22 kan spille med om mesterskabet. Tidligere succes end dette tror jeg ikke på - dertil er holdet for tyndt besat i såvel bredden som start 11´eren - og alt for usammenspillet.

Jeg vover pelsen - om 3 år er vi klar til at opstille en byste af OGS pga hans meritter som træner :-)

Godt nytår
Skrevet af Pindhunden
@LaPioche og Elmbaek.
Mange tak for en årsopsamling og status på årets sidste dag. Jeg synes, at i rammer styrkerne og problemerne meget præcist.
Hvis vi bare havde hørt OGS selv adressere problemerne med at skabe spillet og målchancerne mod kompakte forsvar, så ville vi nok alle nok være mere trygge ved det kommende års tid eller to. Men OGS beskytter selvfølgelig sine spillere og siger ikke, at de kreative midtbanespillere er for dårlige i pressen.
Og vi ved heller ikke, hvilke spilmønstre OGS forsøger at lære fra sig. Det er kun tydeligt, at de dele af spillet ikke fungerer.
Ligesom mange kritikere er jeg også skeptisk ift OGS´ evner som toptræner, men jeg mener ikke, at vi kan drage den endelige konklusion, fordi klubben lige nu arbejder med en lidt mere langsigtet strategi end længe.
Skrevet af Slettet(262004201905)
@Elmebaek:

Jeg prøver at gøre det kort - som svar til nogle af dine punkter...

Positiv:
1) - synes du vi spiller som Ferguson i gamle dage - eller som i hans sidste tid, hvor det var langt mere pragmatisk?
Hvis man ser på kampe fra slut 90´erne og start 0´erne i PL, spillede vi meget anderledes, end nu.
Jeg mener ikke vi spiller som nogen af perioderne, men slet ikke som omkring årtusindeskiftet, som er den slags jeg gerne vil se.

2) du skriver i starten af dit indlæg, at dem der lige nu er trætte af Solskjær gør regning efter 6 måneder, mens du selv efter 6 måneder konstaterer, at de 3 indkøb er langt bedre end tidligere, og nævner en masse spillere der efter 1, 2, 3 sæsoner aldrig blev gode. Mange af de spillere især Mourinho købte (men også van Gaal) var i starten anset som fantastiske signinger - især Bailly troede man havde lukket et hul, ligesom Mkhitaryan lignede den helt rette profil.

3) ja, enig - Mourinho skilte sig også af med 14 overflødige spillere, uden at få nævneværdig ros for det - nogle mente endda at det var for meget, og at flere af spillerne nok kunne være blevet gode i United med en anden træner.

4) ja, men er mange af dem han har brugt ikke været med mere af nød, end for at indsluse dem?
Van Gaal gav jo debut til langt flere, end Solskjær har givet - også af nød.

5) jeg er med på, at nogle enkelte spillere har udviklet sig under Solskjær.
Men McTominay udviklede sig altså også enormt under Mourinho, ligesom Lingard faktisk var en hæderlig spiller under Mourinho, og Rashford til at starte med fortsatte noget af den udvikling han havde haft under van Gaal, hvor han virkeligt rykkede sig, mens han i den sidste tid under Mourinho så træt ud over situationen, og stagnerede i sin udvikling. Martial var fantastisk under van Gaal.

6) Det er faktisk denne her jeg er mest uenig i. For lige nu har vi haft 2 gode i træk mod de mindre hold - og de kampe der er tættest i erindring er selvfølgelig med til at tegne billedet over det sidste år. Solskjær startede, som jeg ser det, sit job den dag han blev fastansat, så jeg ser på de 10 måneder der er gået siden. Og her ser jeg de to kampe mod Tottenham og City og de 2 seneste kampe som eneste reelle lyspunkt.
De ligger selvfølgelig tæt på, og der kan være et vendepunkt på vej. Men det skal være over flere kampe, før jeg vil tro på det.

7) Enig - det synes jeg også Pochettino er, hvis man skulle hente ham


Negativt:

1) den er jeg faktisk lidt ligeglad med. Jeg kan sagtens leve med en mellemsæson, hvis spillet i sig selv blev bedre. Mange begynder igen at snakke om top 4 og CL. Den del kunne da være sjov, men jeg måler kun til dels Solskjær på den del i denne sæson.

2) Enig

3) Jeg synes ikke han har virket voldsomt taktisk dygtig.


Generelt - det jeg synes har manglet, er netop spillet på banen. Det har været fint i perioder i de seneste kampe. Men er det fordi de er ved at finde melodien, eller er det endnu bare et par kampe, hvor man har formået at spille godt, for derefter at falde tilbage til det vi har set mest af i 10 måneder.

Det med indkøb af lige et par spillere synes jeg har været brugt herinde før. Det var det samme under Mourinho, hvor der dog var enighed omkring spillet på banen. Ligeledes under van Gaal manglede der bare lige et par spillere, så skulle det hele nok gå igen.

Jeg vil, som dig, gerne lige vove pelsen. Jeg ved ikke om Solskjær er her om 2-3 sæsoner, men er han her til den tid, tror jeg han kan føre holdet til 3. pladsen - alene fordi klubben er den der har 2. flest økonomiske muskler i PL pt.

Jeg håber stadig på, at man henter Pochettino til sommer - City hentede Guardiola efter Pellegrini vandt mesterskabet, fordi de kunne se han var en bedre træner. Det håber jeg også ledelsen i United kan se mht. Pochettino, der IMO er blandt de bedste trænere i verden - men jeg tvivler meget på at Woodward indser det.
Skrevet af TheUnitedWay
Jeg mindes ikke at havde de problemer med hold der stod lavt under Fergie. Jeg synes det er det alt overskyggende problem.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af trannel
Jeg er ikke nødvendigvis på Ole raus bølgen. Jeg tror ikke ret mange kan lykkes i det sportslige setup der er i klubben. Der skal der ryddes op først. Jeg ser dog ikke klubben komme tilbage og manifesterer sig i verdenstoppen med OGS ved roret. Men han må hjertens gerne modbevise mig. Jeg har ingen præferencer for hvem eller hvad der er manager for United. Bare vedkommende gør det godt.

Det jeg har anfægtet i denne sæson er den dobbeltstandard flere lægger for dagen. OGS vurderes slet ikke efter de samme kriterier som hans forgængere, alene fordi han siger det rigtige og han er tidligere spiller. Eksempler fra Elmbaeks indlæg på dette er:

"4) Brugen af unge spillere og akademispillere (United DNA) er tilbage"

Under Mourinho og LvG var United en af de klubber i PL der mest brugte akademispillere. Derudover er det sgu da ikke nogen bedrift bare at bruge dem. Det kan enhver jo gøre. Vi kan jo bare lægge ind som regel man skal stille med så og så mange fra akademiet hver gang. Kunsten er jo at vinde samtidig med. Det magter han altså bare ikke indtil videre.


"6) Der er (minimal) fremgang at spore i spillet på det ½ år - i forhold til mine forventninger forud for sæsonen (ud fra spillertrup regnede jeg med en placering fra 4-6), så har både spil og holdets placering været acceptabelt. Det overraskende er, at vi ikke er længere væk fra fjerde pladsen."

Og det er jo derfor at man ikke bruger placeringer i egne målsætninger. For så er man afhængig af andre holds resultater for at nå sin egen målsætning. Forventninger i forhold til point giver langt mere mening og her har United fået alt for få point. fortsætter den nuværende stil sæsonen ud så slutter vi med omkring 60 point. Så vil jeg sådan set skide på om det giver en 2. eller 8. plads. Det er bare for ringe. Chelsea har tabt syv kampe i første halvdel af sæsonen og ligger komfortabelt på 4. pladsen. Det er til grin. Det kan altså ikke trække op for OGS at top fire stadig er en mulighed selvom han har brugt størstedelen af efteråret på at pisse det væk. Tværtimod er det beskæmmende vi ikke er foran CFC.

"Set i forhold til, at vi ikke har kunnet spille med ideal opstilling i andet end få kampe i starten af sæson (uden Pogba og Martial i store dele af sæson - vores, på papiret, to bedste offensive spillere), så er det vel også forståeligt, at det offensive udtryk har været ret rodet."

I fodbold er der skader. Martial cyklussen er jo at være skadet med jævne mellemrum, komme tilbage og se ugidelig ud, spille et par gode kampe og så blive skadet. Det var det samme under Mourinho og under LvG. Det passer med han bliver skadet i løbet af januar nu her. Det er så sikkert som en Shaw krampe med 5 minutter igen.


"7) Sympatisk træner - hvor er det bare befriende at have en træner, som tegner klubben på en positiv måde. Venlig, smilende og ikke mindst beskyttende over for sine spillere (ikke noget med mind-games eller kaste dem under bussen)."

Der er dog noget der vender sig inde i mig når han kommer smilende over som en glad julegris og giver hånd til Sheffield United manageren efter de har udlignet mod os i sidste minut. Det er der bare ikke meget vindermentalitet over og mere hyggeonkel over.

"3) Der blev luget fornuftig ud for at skabe en balance i truppen - særlig ved at få fjernet spillere, som kunne skabe problemer."

Her vil jeg også rose lidt, selvom jeg synes det er de nemme valg han har taget. Han ville få nogle plusser i bogen, hvis Lingard fik at vide han kunne finde en ny klub. Først hans show i sommer, så hele tudehistorien om hvor hårdt det er i familien. Jeg giver ikke ret meget for det. Dårlige undskyldninger for hans sløje indsatser. Ikke så meget andet. Det har alt for længe ingen konsekvenser haft at spille dårligt og levere useriøse indsatser. Her ville man fint kunne statuerer et eksempel. Han har i den grad hvilet på laurbærene og er et symbol på den dårlige kultur der er i klubben.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Elmbaek

@ Crazy Gang

Tak for at tage handsken op og frembringe argumenter, som giver mulighed for refleksion.

P1 - det giver naturligvis ikke mening med en detaljeret sammenligning af ½ års fodbold med en periode på mere end 20 år, hvor stilen naturligvis varierede over tid, såvel som om det var i Europa eller PL. Min sammenligning var mere ift. at vi nu igen spiller direkte og med en grad af presspil (som jeg husker Fergie perioden), som jeg ser er i stor kontrast med spillet under Van Gaab (possession bold), Mourinho (restforsvar).

P2 - korrekt at Bailly var super i starten, men jeg husker ikke "mange" (som i ingen andre - måske med undtagelsen af Mkhitaryan, Pogba og Lukaku), hvor man efter ½ år mente de havde levet op til forventningerne, og man så dem som bærerende spillere for fremtiden. OGS´s 3 signings kan naturligvis alle ´smuldre´ i foråret eller næste år, men pt. ser jeg alle med potentiale til at spille på et mesterskabs-aspirerende hold. Så indtil videre er det 100% hit på rigtige signings - og selv hvis en af dem fejler, så er det markant bedre end de to foregående trænere.

P3 - enig med Mourinho. Han gjorde også meget rigtigt på den front, men tror dog ikke motivationen her var fremtiden for United, men nutiden/fremtiden for Mourinhos mulighed for at shine.

P4 - Måske ift. akademispillere (men han har da alternativer til Williams - blot ikke gode. Og det samme vel også for Greenwood - om end ikke egentlige angribere), men ift. de unge er der stor forskel på OGS og Mourinho. Lukaku og Sanchez blev købt pga. manglende tiltro til Martial og Rashford - og som oftest valgt foran dem. OGS har været ret eksplicit om at ville satse på de to i front (om end skiftet mellem hvem der skulle være 9´er).

P5 - Mourinho skal have ros for at se et lys i McTominay (jeg så aldrig det lys, da han spillede under Mourinho, og synes først nu han har udviklet sig til en, som jeg tror på kan bliver mere en squad spiller). Og selvfølgelig blev flere spillere også udviklet under de to foregående trænere - jeg synes bare ikke nogen af de nævnte spillere har haft en ensidig opadgående kurve. Det kan naturligvis være, at det billede også er ændret til sommer ift. OGS - men så er vi tilbage ved pointen om, at det fortsat er for tidlig at dømme OGS.

P6 - hvis udgangspunktet er fastansættelsestidspunktet, så er fremgangen vel meget tydelig (og ikke blot minimal), eftersom vi i de sidste 7 kampe i sidste sæson (fra fastansættelsen ultimo marts) kun fik 5 point. Men jeg er helt enig med dig i, at det er et "skrøbeligt" vendepunkt, som 2 nederlag og en uafgjort i starten af 2020, samt nederlag i de to cups, sagtens kan ændre billedet af. Og vi er skrøbelige - især overfor skader på nøglepositioner.

P7 - Synes også Pochettino er en meget sympatisk træner. Han er selvfølgelig PL proven, men hidtil har det bare ikke været garant for succes, så i min bog er det ikke et "safe bet" (for så skulle de naturligvis bare have skiftet uanset hvor sympatisk OGS er).


@ trannel
Jeg er helt enig i, at OGS ikke vurderes efter de samme standarder, som forgængerne. Det er også det, som Mourinho anfægter - der er ikke samme pres på OGS. Og det er vel netop fordi kriterierne ikke længere er de samme - Top 4 og Mesterskab i år 2. Nu skal vi "bare" spille et hold sammen som på sigt kan blive konkurrencedygtige. De ændrede kriterier skyldes til dels de foregående trænere, men især ledelsen (dårlige organisatoriske setup, som flere herinde har beskrevet detaljeret), hvor forkerte spillerkøb, absurde lønninger og skift i spillestil har skabt et utrolig dårlig grundlag for en ny træner. Der skal således først ryddes op (gør OGS pt), før der kan bygges nyt. Det unikke er vel, at OGS tilsyneladende får plads og lov til dette i en klub som United med så store traditioner for at vinde. Det var ikke sket i mange andre storklubber med den tålmodighed. Men lad os se om den tålmodighed varer ved, hvis han igen laver en stribe på 5 point i 7 kampe.
Skrevet af trannel
Men det er nok hele den rydde op tankegang der luller folk i søvn. Vi var altså blevet nr. 2 med 81 point sæsonen inden Mourinho bliver fyret. Jeg er med på han ikke kunne gentage det svendestykke sæson efter og fyring var helt rigtig. Men i dit forrige indlæg har du storsvinet alle de spillere LvG og Mourinho har hentet. Hvis Mourinho kan lave 81 point med dem, er det vel ikke for meget forlangt at OGS gør nogenlunde det samme nu her? Han er ikke engang tæt på, selvom han endda har fået de spillere han vil og som Mourinho ikke måtte få.

Jeg er stadig med på det er svært at lykkedes i United pt. men der er også en grænse for hvor ringe det må være. Det nytter ikke vi ansætter en der leverer dårligere resultater end hans forgænger og så bruger argumenter om der skal ryddes op og bygges nyt. 81 point i 17/18 sæsonen tror jeg der er mange der har glemt. Sidste sæson sluttede vi med 66 point, selv hvis vi accepterer præmissen om at Mourinho smadrede sæsonen, så ligger vi engang til at kunne matche det i år.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Ego2020
Mange tak til Pioche, Pindhunden og Elmbaek: Det var rart, at andre skrev de her alen lange indlæg, som er nødvendige for at forklare, hvad der foregår, og bakkede op om dem - så slap jeg for at "fremture" og kan stort set nøjes med bare at erklære mig 200% enig :-)

Et andet tilbagevendende spilmønster - udover det med at skabe overtal gennem tieren - er en hurtig en-to, der sender en spiller (typisk Rashford) mod baglinjen på kanten af målfeltet i venstre side, og så er der Greenwoods mål, som har en tendens til at blive scoret fra cirka samme position kamp efter kamp: DET ville vel ikke ske, hvis der ingen mønstre var (?)
Så mønstrene er bestemt under opbygning, det tager bare lidt tid og øvelse at få dem til at sidde i skabet...

Trannel: Jeg tror ikke, jeg vil vedkende mig et eneste af de tre citater, du lægger mig i munden. Jeg skal ikke kunne sige, om andre har sagt den slags, men det var stensikkert ikke mig :-)

Og ellers bare et Godt Nytår til jer alle :-)
Skrevet af Elmbaek
@ trannel
Jeg har ikke storsvinet nogle spillere. Blot konstateret at en del af indkøbene ikke blev en succes. Det kan skyldes mange ting, og ikke nødvendigvis at spilleren var dårlig. Fx har di Maria vel bevist senere at han er en fremragende spiller.
Det hold Mourinho fik 81 point med var vel markant bedre end dette på flere pladser? I hvert fald langt mere erfaren og langt mere bredde.
Skrevet af trannel
Jamen det er da de samme spillere OGS har haft og har. Den eneste OGS er træt af at have sluppet er Herrera. Ellers har Ole bare bevidst gjort holdet dårligere, det er satme da dumt hvis, det er tilfældet. Altså så er vi jo ude i at OGS er i gang med at rydde op til noget ringere.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Slettet(260021200206)
@Trannel

Når nu vores købmandskab er så elendigt, samt at vi samtidigt har et efterslæb i forhold til FFP, pga. Af tidligere sæsoners netspend, har Ole vel ikke haft mulighed for at erstatte 1-1 i kvalitet, så det er vel fair nok holdet er blevet dårligere i starten af oprydningen.
Cantona idolet, Manchester United klubben Følger: Dortmund Wednesday Valencia AGF
annonce
0