Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JGGJ
Ingen tvivl om at City-spillerne ser meget trætte og slidte ud. Akkurat som de andre europæiske PL-klubber ofte gør for tiden. Men jeg kan da godt have mine bange anelser for situationen efter VM, når vi kaster os hovedkuls ind i juleinfernoet og resten af et vanvittigt vinter- og forårsprogram. Med hele 16 spillere der har været med i Qatar, mange af dem endda sikkert med en del spilletid. 🤔 Håber faktisk at vi taber 1/8-finalen i Carabao, så vi i det mindste slipper for flere EFL-kampe.

Fair nok hvis city-haderne kan julegodte sig over dagens nederlag, det skal de sgu også ha´ lov til. Jeg er nok primært frustreret over Peps handlingslamme mangel på tiltrængte udskiftninger og rokeringer i 2. halvleg. Vi kunne og burde have vundet den kamp med bedre taktisk overblik og handling fra træneren. Nu har vi godt nok sendt Arsenal afsted på en god forjuleferie med en solid matchbold inden sidste del af sæsonen. Jeg tvivler på at de dummer sig ligeså meget imod ulvene som vi gjorde mod bierne.

Anyway, Wise, held og lykke mod Newcastle om lidt. Jeg håber I kan tilføje oliesheikerne endnu et nederlag i dag, og hermed hjælpe City med at forsvare andenpladsen.
Skrevet af Klopptimist
Enig - jeg vil endda stramme den til at sige, at det er Pep, der taber den kamp.

Når der tydeligvis mangler så meget energi, og man har så mange fine folk på bænken, så skal Pep sgu foretage sig et eller andet. Det er simpelthen dagens største gåde, at han ikke gør noget, men nogle går den gode mand jo bare i æselmodus.

Anyway - nu må vi så pleje PL-abstinenserne med lidt sekundbold fra sandkassen...
Og bagefter giver vi da gerne en hånd med at opfylde dit tidlige juleønske... ;-)

Op med humøret og ned med skatterne - det er jo bare fodbold.
Next season - again! Penge lugter ikke - hvis man har hovedet oppe i eget mørke...
Skrevet af JGGJ
Tak for opmuntrende trøst, og tillykke til LFC med en tilsyneladende sikker sejr over The Saints (jeg magtede ikke selv at se mere fodbold og gik en tur med hunden i stedet). Ingen tvivl om at flaskesamleren kom sejrrigt ud af dagens indbyrdes opgør med yetien. ;) Nu er I jo efterhånden pænt med i tabellen igen. Det kan være vi ender med at skulle kæmpe indbyrdes om adgangen til Conference League-kvalifikationen.

Altid noget at min weekend i forvejen var smadret af corona, så glider dagens City-blamage lettere ind i resten af de tågede lidelser. Hvis jeg nu sætter trumf på med en flaske rødvin eller to glemmer jeg vel snart alle denne verdens fortrædeligheder. God kamp til dem der stadig mangler! 🍷
Skrevet af JGGJ
Pep Guardiola forklarede på pressemødet efter kampen sine manglende indskiftninger med, at han "virkelig følte at holdet på banen havde det i sig at kunne score det [senere de] manglende mål." Okay, den vildfarelse stod han så rimeligt alene med. For de fleste andre var det tydeligt at holdet i den grad manglede nytilførsel af energi, og dårligt kunne løbe hverken frem eller tilbage i sidste halvdel af 2. halvleg.
Skrevet af Klopptimist
When in trouble - double. Den gælder også for rødvin - skål !

Og så ikke mere piveri, før du har prøvet rigtig modgang... ;-)
Next season - again! Penge lugter ikke - hvis man har hovedet oppe i eget mørke...
Skrevet af JGGJ
Stort tillykke til nabo Scholes! Det holdt lidt hårdt, men det smager sejre jo sjældent dårligere af. 😋 Når nu lortet vælter for hele Blå Stue her i den sidste runde, er det sgu da rart at der i det mindste er lidt fest inde hos naboen. 👍 🍺
Skrevet af tue69
Nå, god PL pause til jer folkens og godt VM til jer.

For nogle en mere tiltrængt pause end andre, men spændende hvordan holdene kommer tilbage igen.
Skrevet af JGGJ
Tak og i lige måde, Tue. Vi ses friske og veludhvilede (ha-ha!) i carabao´en når juletræet er pyntet.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Tak JG. Tilfredsstillende sejr.

Derefter krydsede fingre for skadesfri spillere hele vejen rundt om 6 uger.
Vil sgu være irriterende, hvis den håbløse placering (tid / sted) af en slutrunde får afgørende betydning i de sidste 2/3 af turneringen.

Og en hilsen til Cityzens med hvem der ellers var indgået aftale om daglige julefrokoster under VM.
Sorry jeg ikke går i dybden med jeres mærkelige kamp i går.
Jeg har kun set Fodens fantastiske spark, men forstår, at Pep ikke var i topform på sidelinjen.

Anyway, som du jævnligt slutter af: "vi vinder hele lortet til slut" - så det gør I nok.

Alligevel skal Cityzens have det sidste ord, for han havde ikke været en hverken gavmild (the verdict) eller tilgivende mand, HVIS I har været lovlig tilbagelænede og taktisk slappe i går.
Skrevet af JGGJ
@Scholes

Ja, bønnerne går op i den arabiske aftenhimmel om at vi får alle vore spillere hjem igen uden skader, slitage og træthed.

Og ja, en skam at den/de planlagte Blå Stue-julefrokost(er) ikke bliver til noget uden værten selv. Og nej, ingen tvivl om at The Verdict havde været sønderlemmende og i stand til at fryse gløggen til is i en enhver dansk julebasar. Man får næsten helt ondt af Cityzens Muay Thai-træningspartner...
Skrevet af JGGJ
Jep, nemlig, sådan. Så går klubfoldbolden pludselig i brat dvale en tredjedel inde i sæsonen. Foran os venter godt en måneds VM-ørkenvandring. God fornøjelse til dem der vil hygge sig med det. Selv vil jeg benytte lejligheden til for en stund at vende opmærksomheden mod livets andre facetter. Jeg vil løbe nogle flere ture i skoven med hunden, fortælle min kone at jeg elsker hende, og blive chokeret over hvor stor knægten er blevet siden sidst jeg rigtig kiggede på ham. Og jeg vil passe mit arbejde uden bestandigt at skæve til hvad nyt der mon sker på bold.dk, ManchesterEveningNews og Romapress. En enkelt julefrokost bliver det vel også til.

Tak til Cityzens, Tintin, Scholes, Wise, Vince, Badazz, Klopptimist, Tue og alle jer andre for gode grin, gas og røghætter. Det har været en rig blanding af fed humor og platte jokes, ynkelig klynk i modgang og (mere sjældent) overstadig jubel i medgang, men faktisk også ind imellem nogle mere dybsindige og måske næsten ligefrem intelligente overvejelser om spillere, klubber, transferspekulationer og livet som fodboldfan i almindelighed. City-tråden bugner som bekendt ikke ligefrem af City-fans, så ud over at udtrykke mit eget store savn af trådens stifter, som jeg har forsøgt at vikariere for, men aldrig vil kunne erstatte, så vil jeg gerne takke både mørkeblå og røde gæster for at gøre denne klubtråd til mere end mit eget f***blå ekkokammer. Det var godt I gad – det håber jeg at I bliver ved med.👍 See you on the other side! 🍺

PS: Og ja, City vinder stadig hele lortet! (Tror jeg...) 😋
Skrevet af Scholesisoneinamillion
JG: Klasse hilsen og opsummering.
Tak til dig (og de andre du nævner).

Håber det bliver en god periode på din/jeres hjemmefront, og mon ikke vi skrives ved herinde, når/hvis der sker markante begivenheder og de første rygter fra det kommende transfervindue begynder at rulle ind?

Også selv om Pep har lukket vinduet allerede OG selv om I vinder hele lortet.
Skrevet af badazz
PS: Og ja, City vinder stadig hele lortet! (Tror jeg...) 😋

Champions League trofæet mangler i hvert fald stadig 😘
Men selv tak.
OB / Liverpool / Bayern siden start 80erne
Skrevet af Klopptimist
Selv tak, JGGJ - nyd din orlov og hils køteren, kællingen og knægten !

Jeg vil også sende en varm hilsen til dem, der igen gjorde det hele muligt her i tråden, hvor man rigtigt nok savner flere fornuftige City-fans, så kom frisk ud af busken.

Fodbold er et enkelt spil, hvor 22 mand jagter en bold og City altid vinder til sidst
- undtagen den der you know... ;-)
Next season - again! Penge lugter ikke - hvis man har hovedet oppe i eget mørke...
Skrevet af JGGJ
Man City-Liverpool, carabao cup, 22. december kl. 21.00 dansk tid.

Og nej, Haaland bliver ikke udlejet til Ashton United. Lejeforhandlinger pågår dog aktuelt med Marbella Beach Boys.😎

See you.🍺
Skrevet af tue69
I bør altså overveje at udleje maskinen til Ashton. Kunne være fedt at se Haaland flå ligaen i stykker.
Skrevet af JGGJ
Tue, det går bare ikke! Det ville tangere en form for åben matchfixing. Det risikerer også at vælte FPL, for ville hans mål så skulle tælle med dér eller ej? De ville også blive meget skuffede i Marbella, hvor der allerede er trykt trøjer med hans navn på. Og endelig, så trænger Erling i den grad til en pause fra sin fars lasagne, som jeg mistænker som den virkelige årsag til at han på det seneste har meldt fra til så mange kampe. Har du smagt norsk lasagne? Så ville du forstå ham... ;D
Skrevet af JGGJ
Under VM-pausen vil min vågeblus-aktivitet her på tråden være kogt ned til en omtrent ugentlig statusmelding på eventuelle nyheder fra Man City-lejren, herunder interessante transferrygter og anden god sladder. Nu har Pep Guardiola så ganske vist meldt ud, at "We are not going to sign anyone in January. The squad will stay the same." Så fokus må jo så indtil videre rettes på dem vi allerede har.

Men om disse er der jo så også lidt at snakke om. Den for mig at se absolutte hovednyhed må være, at Riyad Mahrez nu faktisk igen har scoret på et straffespark! Det skete for det algierske landshold i en venskabskamp mod Mali. Det bringer hans scoringsfrekvens op på 23 mål ud af 33 forsøg = 70%. Der er således stadig et stykke vej op til Haalands aktuelle 94%.

Men nu er straffesparkskoefficienter jo ikke alt her i livet, og City har mere alvorlige udfordringer. Som påpeget i en klumme af Daniel Murphy på ManchesterEveningNews i tirsdags, kom efterårssæsonens afsluttende nederlag for City imod Brentford ikke som noget RIGTIG stort chok. Indsatsen i de senere kampe op til var langt fra imponerende, sejrene mod mindre modstandere var knebne og blev ofte reddet hjem i sidste øjeblik. Indtil dette så til sidst heller ikke lykkedes mod Brentford.

Murphy vurderer, at en afgørende årsag til denne mindre krise kan være Guardiolas vedvarende vekslen i angrebsformationen. Sidst City reelt spillede godt var i kampene mod Southampton (4-0) og Man United (6-3), hvor trioen i front var Grealish-Haaland-Foden. Pep har ikke stillet med denne formation siden, uanset om Haaland har været klar eller ej. Grealish har flere gange været på bænken; og Foden har været prøvet som venstre winger, venstre midfielder og højre midfielder. Til forsvar for dette kan siges, at Grealish heller ikke har scoret, når han var inde i angrebet; og Foden har ikke gjort det dårligt på de alternative positioner. Men uanset hvad har angrebet bare ikke fungeret ligeså godt siden. En oplagt vej tilbage på sporet vil ifølge Murphy derfor være at genetablere treenigheden i front. Den af kritikerne ofte oversete force ved Grealish er, hvor meget plads han skaber til Haaland, fordi hans driblinger trækker forsvarerne til sig. Som Murphy hæfter sig ved, så har City faktisk vundet samtlige de kampe i indeværende PL-sæson, hvor Grealish har været med.

Som udgangspunkt er jeg nok ret enig med Murphy. Det er da selvfølgelig træls, at Grealish endnu ikke har scoret, men det er jo tydelig nok at han kæmper og rent faktisk skaber noget uro omkring sig, især når Haaland og Foden er med helt fremme. Det samme kunne givet vis ske i en Grealish-Alvarez-Foden-konstellation, som endnu ikke er forsøgt. I stedet har vi lidt under Peps evindelige tro på at det før eller siden må lykkes med Bernardo Silva eller Mahrez i den højre angrebsside på bekostning af Foden, der enten spares på bænken eller bruges alle andre steder. Men hvad er idéen med Foden på den offensive midtbane, så længe vi her har typer som De Bruyne, Bernardo Silva, Palmer og Gündogan? Stop nu de rotationseksperimenter og brug spillerne dér hvor de er bedst, Pep!!!

Daniel Murphy på MEN er heller ikke udelt begejstret for de konstante rotationer i forsvarskæden, hvor det tidligere førstevalg Dias nu ser ud til at være røget ned i B-kæden, uden at han egentlig har gjort sig fortjent dertil. Igen kan man sige, at alternativerne i midterforsvaret (Akanji, Aké, Stones, Laporte) gør det fint, men Dias’ styrke i luftrummet savnedes bl.a. tydeligt imod Brentford. Her er jeg nok kun delvist enig. Efter en rystende svag start på sæsonen, hvor især Stones og Walker var en konstant trussel mod hjerterytme og blodtryk hos ældre City-fans, så er der kommet ganske godt styr på forsvaret efter tilgangen af Akanji og med Laportes tilbagevenden, og samlet er der trods alt kun lukket ét mål ind i gennemsnit pr. kamp indtil nu, hvilket kun er gjort bedre i ligaen af Arsenal og Newcastle. Inden Brentford-kampen var vi endda nede på ½ mål imod pr. kamp i de seneste seks. For mig at se gør Dias, Akanji og Stones det aktuelt lige godt på den højre centerback-plads, og med det tætte program in mente, er rotationen her vel ok. Når det er sagt, så er det selvfølgelig aldrig nogen fordel for et midterforsvar, at man ikke spiller fast sammen, så måske ville Pep gøre klogt i hellere at veksle mellem to mere eller mindre faste centerback-par, f.eks. Dias + Laporte og Akanji + Aké, i hvert fald så længe Stones primært anvendes ude på højrebacken.

Værsgo, Pep, der var lige lidt gode råd at tygge på til olivensnacksene og rødvinen under VM i ørkenvandring. ¿Comprendido? Ellers ringer du bare. 👍

PS: En kommentar til ”Ronaldo-var-tæt-på-at-komme-til-City”-historien? Tja, hvad kan jeg sige...? Man har meget at være taknemmelig for... 😉
Skrevet af Geddar , moderator
"Det bringer hans scoringsfrekvens op på 23 mål ud af 33 forsøg = 70%."

Det er faktisk ikke langt under gennemsnittet. xG på straffespark er vist også kun 0,74.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af JGGJ
@Geddar
Mahrez er da på ingen måder uduelig som straffesparksskytte. Slet ikke. Men med tanke på at han har været været fast førsteskytte hos City (før Haalands ankomst, og fast "andenskytte" efter) var hans frekvens efterhånden kommet betænkeligt langt ned (omkring 67%), så kun dejligt hvis han kan få boostet selvtillid (og træfsikkerhed) på det algierske landshold. Og at sammenligne ham - eller nogen anden - med Haaland er nok heller ikke helt rimeligt... 😋
annonce
0