Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Scholesisoneinamillion
JG+Cityzens: Tillykke med den tidlige julegave.

Spændende hvor ofte Pep kommer til at ringe til JG for lige at afstemme de taktiske finesser.
Kan måske føre til jobskifte på sigt.
Skrevet af JGGJ
Tak, Scholes. Jo, Kompany skal nok lige ha´ et par trænerår mere ind under vesten før han er klar, så fin nok løsning. :) Og ja, der bliver nok lidt mere telefoneren. Håber ikke konen bliver alt for knotten når jeg et par gange om ugen skal ha´ mig "et slag Pep" på Nokia´en... 😁

I øvrigt tillykke med at I nu endelig er sluppet af med ham-vi-ikke-gider-snakke-mere-om. Har set at både Roma og Chelsea også har takket nej til at overtage ham.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
God humor JG 🤛😉.

Ja julen kommer tidligt i år: Ikke nok med at CR7 er ude; vi fik også nyheden om, at Glazers overvejer de "strategiske muligheder" (exit).

Nu skal der selvfølgelig lige komme en transaktion ud af disse overvejelser, og man bør vel altid være carefull ift hvad man ønsker sig, men potentiel ny ejer: Ja tak.
Skrevet af JGGJ
Lidt vildt hvis der kommer nye ejerskaber til Newcastle, Liverpool og United inden for godt et år. Og ja, "man ved hvad man har osv.", men I jeres tilfælde er det mit indtryk at holdningen blandt de fleste United-fans er, at det dårligt kan blive meget værre? De russiske oligarker er vel udelukket i øjeblikket. Så er der kinesere, oliesheiker og Elon Musk tilbage. Sidstnævnte ville nok i øjeblikket have ønsket at det VAR United han havde købt i stedet for Twitter, men med tanke på hvor meget han har formået at fucke den lille blå fugl op på få uger, er det nok meget godt for de røde djævle at det ikke blev jer.

Just kidding, jeg tænker at lige præcis klubber som LFC og United har så mange inkarnerede fans rundt om i verden, også blandt stjernerige amerikanere, briter og australiere, at I nok skal ende ud med en politisk korrekt løsning uden fæl olielugt eller tesla-lak på fingrene 😁 - og måske endnu vigtigere, nogen der rent faktisk holder af den klub de køber og ser den som andet end et lukrativt investeringsprojekt og/eller en eksotisk finansiel legeplads. Så oprigtigt held & lykke! 👍 (Og hvis alt andet kikser, så mangler sheik Mansours fætter, Khaled, stadig noget at lægge under julepalmen til sig selv...😎)
Skrevet af JGGJ
Så er den første uges ørkenvandring overstået. Seksten af de mest prominente spillere i City-truppen er med i Qatar, og hovedparten af dem har nu været på banen for deres respektive landshold. Udover at John Stones begik et straffespark mod Iran, har kun to andre City-præstationer i sandkassen formået at påkalde sig min opmærksomhed.

Ilkay Gündogan scorede på straffespark for Tyskland imod Japan, og ifølge min småsygelige mani med at udregne straffesparksscorings-koefficienter bringer det ham op på 16 fuldtræffere ud af 18 mulige, hvilket giver en koefficient på 89% - hvilket er temmelig stærkt. Da Lewandowski samtidig har brændt fra pletten to gange i denne måned, betyder det faktisk, at Gündo nu passerer Lewa på hitlisten, der nedenfor er indsat i en opdateret version. Dermed burde det efterhånden været serveret med en klaphammer mellem øjnene, hvem der burde være andenskytte (efter Haaland) ved straffespark til City fremover (i stedet for Mahrez).

Mahrez 23 mål på 33 forsøg (70%)
...
Messi 106 mål på 136 forsøg (78%)
Benzema 31 mål på 39 forsøg (79%)
Mbappé 22 mål på 27 forsøg (81%)
Totti 86 mål på 106 forsøg (81%)
De Bruyne 9 mål på 11 forsøg (82%)
C. Ronaldo 146 mål på 175 forsøg (83%)
Gerd Müller 70 mål på 84 forsøg (83%)
Gerrard 46 mål på 55 forsøg (84%)
Kane 57 mål på 67 forsøg (85%)
Salah 30 mål på 35 forsøg (86%)
Lampard 60 mål på 70 forsøg (86%)
Lewandowski 71 mål på 80 forsøg (89%)
Gündogan 16 mål på 18 forsøg (89%)
M. Laudrup 9 mål på 10 forsøg (90%)
Lars Højer Nielsen 19 mål på 21 forsøg (90%)
Leighton Baines 26 mål på 29 forsøg (90%)
Maradona 53 mål på 58 forsøg (91%)
Haaland 29 mål på 31 forsøg (94%)
Mølby 40 mål på 42 forsøg (95%)
Platini 25 mål på 26 forsøg (96%)
Pelé 7 mål på 7 forsøg (100%) 🏆

Ugens VM-fidusbamse hos the Sky Blues må dog gå til Jack Grealish, der ikke blot scorede for England imod Iran, men dertil som fejringsdans opførte en tvivlsom udgave af electric boogie-klassikeren ”Ormen” til ære for og efter løfte til 11-årige Finlay.😝

Ugens absolutte topnyhed hos Man City havde dog intet med VM at gøre, men omhandlede derimod vinterens vigtigste signing i Premiere League: Pep Guardiola har forlænget sin kontrakt med de lyseblå til 2025! At dømme efter den højlydte sukken og stønnen, som denne nyhed udløste hos mange andre PL-fangrupperinger, er City nok ganske godt tjent med dén ordning. Så må vi se om Vincent Kompany står klar til at tage over til den tid. Det betyder så nok også, at undertegnede hellere må gøre alvor af at tage det catalansk-kursus på aftenskolen henover vinteren, hvis vi skal undgå flere misforståelser ifm. formidlingen af mine taktiske oplæg til Pep fremover. Nogle gange føles det lidt som at tale med Manuél fra ”Halløj på badehotellet”...😁

Cheers Cityzen, cheers all! 🍺
Skrevet af Scholesisoneinamillion
God weekend usual suspects og særlig Cityzens - håber det går dig godt hele vejen rundt.
Skrevet af JGGJ
Tak og i lige måde, nabo. Spændende med Apple - mon det betyder at alle fans får den nye iphone i julegave? (Jeg venter stadig på mit goldcard til Q8...)
Skrevet af Wise1964
Jeg tror prinsen af Persien køber Liverpool og Jack Ma napper Man United … så er alle glade. God weekend til jer alle :)
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af JGGJ
Uanset hvem der køber hvad, så er jeg ret spændt på hvad det ene holds fans siger, når den anden klub bliver solgt for en halv milliard mere. 😉

Og også god weekend til dig, Wise.
Skrevet af badazz
Jo billigere klubben sælges for, jo flere penge er der forhåbentlig til transfers 😆
OB / Liverpool / Bayern siden start 80erne
Skrevet af JGGJ
@badazz
Det kan jeg godt følge dig i. Men ville det alligevel ikke svide lidt at se United blive vurderet ½ milliard højere? ;D
Skrevet af badazz
Så længe der kommer nogle ´ordentlige´ ejere, så er jeg tilfreds 🙂
OB / Liverpool / Bayern siden start 80erne
Skrevet af JGGJ
@badazz
Forståeligt nok. Held og lykke med det. :)
Skrevet af JGGJ
Ang. Gabriel Jesus

Hvis man som jeg lever mere for klubfodbold end for landsholdsfodbold kan sådan et VM lagt midt i klubsæsonen, og i en iøvrigt mørk og trist tid, godt være lidt af en langgaber. Og så kan man godt pludselig finde på at bruge noget af al den ekstra overskudstid på at undersøge de mest underlige ting. Resultatet af den slags tidsfordriv bør man som hovedregel undlade at belemre andre med, men her kommer nu alligevel en statistik, som måske vil kunne interessere enkelte andre end mig selv.

Gabriel Jesus skiftede som bekendt fra Manchester City til Arsenal i sommerpausen. Klubskiftet er tilsyneladende gået godt, GJ scorer mål og Arsenal fører Premier League med 5 p. ned til City efter 16. runde (og 14 spillede kampe for hver af de to hold). Fra mange sider hører man, at Gabriel Jesus ser ud til at være blomstret op hos The Gunners, uanset om dette nu skyldes en mere ledende rolle i frontangrebet, friere tøjler end under Guardiola eller bare den energi som nye græsgange kan give. Andre har hævdet at når Pep og City skiller sig af med en spiller, er det som regel et sikkert tegn på at den pågældende spiller har toppet og ikke længere kan præstere som tidligere (senest nok primært sagt om Raheem Sterling).

Men hvad er egentlig status på Gabriel Jesus, klarer han sig bedre hos Arsenal end han gjorde i sæsonen før hos City? Mens fifa-bolden ruller rundt i den arabiske sandkasse, har jeg gennemgået GJ’s bedrifter i hans foreløbige 14 kampe for Arsenal og sammenlignet dem med de første 14 kampe i sæsonen 21/22 for City.

For det første kan det konstateres, Arsenal har gjort rigtig meget brug af Gabriel Jesus, der er startet i samtlige 14 kampe og af disses potentielle 1.260 minutter har været på banen i imponerende 1.226 minutter; han har med andre ord kun set sammenlagt 34 minutter af sit nye holds kampe fra bænken. Til sammenligning fik Gabriel Jesus 940 minutter på banen i den forudgående sæsons indledende 14 kampe for Man City. Forskellen skyldes primært at han sad helt over i to kampe (mod Burnley og Everton) og først kom ind med 20 minutter igen i sæsonpremieren mod Tottenham. Der er således ingen tvivl om, at Gabriel Jesus har fået betydelig mere spilletid hos Arsenal end han gjorde i samme periode hos City, men omvendt kan man også konstatere, at han langt fra sad så meget på City-bænken, som man nogle steder kan få indtryk af. Med tanke på 22/23-sæsonens sammenpressede hårdhed kan man endvidere måske ligefrem få en vis bekymring for, om Mikel Arteta trækker lidt voldsomt mange veksler på sin nye stjernespiller? GJ er som bekendt også med Brasilien til VM, hvor det foreløbig er blevet til en sen indskiftning mod Serbien, så måske kan han restituere sig lidt i "ferien" i ørkenvarmen.

Hvordan har han så klaret sig i al den spilletid? Gabriel Jesus har i sine 14 PL-kampe for Arsenal scoret 5 mål og lavet 5 assists. Efter 14. runde i forrige sæson havde han scoret 2 mål og lavet 6 assists for City. Mens han altså nogenlunde holder niveauet fra City-tiden som oplægger, er han steget markant i graderne som målscorer. Med i denne statistik indgår ikke antal skudforsøg på mål, chanceskabende afleveringer osv., kun reelle mål og assists. Tager man med i betragtning, at han så også har haft længere tid på banen i de 14 kampe hos Arsenal til at opnå disse stats, kan man beregne, at GJ hos The Gunners i gennemsnit har scoret ét mål for hver 245 minutter på banen, mens han i samme periode hos City skulle bruge 470 minutter pr. mål. Målt på ovennævnte forhold har Gabriel Jesus således været klart mere målfarlig hos Arsenal end hvad han var i den forudgående sæson hos City. Men regner man assisterne med, så udligner billedet sig faktisk, idet han hos Arsenal i gennemsnit har brugt 123 minutter pr. mål eller assist, mens det tilsvarende tal i City-trøjen sæsonen før var 118 minutter; forskellen er således ganske lille, men trods alt var der i gennemsnit 5 minutter mindre mellem snapsene hos City end der har været hos Arsenal.

Er Gabriel Jesus så blomstret op hos Arsenal? Eller gjorde Pep klogt i at skille sig af med ham? Tja, joeh, både og. Den markant øgede spilletid og de tre flere mål peger afgjort i retning af en opblomstring, om ikke andet som det må føles for GJ selv. Men opgjort i målskabende effektivitet for holdet som helhed (såvel egne mål som assists sat i forhold til reel spilletid på banen) er Gabriel Jesus faktisk faldet en lillebitte smule i kadence.

Det kan også konstateres, at Gabriel Jesus fornemme statistik hos Arsenal primært bygger på de første otte kampe i sæsonen, hvor alle 5 mål og 3 af assisterne er faldet. I de resterende seks kampe er kun blevet til 2 assists. Et tegn på at "hvedebrødsdagene" er ovre eller på begyndende opslidning qua de mange kampe? Ikke nødvendigvis, for det var ikke stort anderledes i City-tiden. Også her var de 2 mål og 4 af assisterne faldet før 9. runde. Så tilsyneladende er Gabriel Jesus bare en spiller, der især brager igennem først på sæsonen, men ikke rigtig trives i det engelske efterår.

På ét statistisk punkt har Gabriel Jesus dog virkelig ændret sig efter skiftet til Arsenal. I de første 14 kampe for City i sæsonen 21/22 fik han ikke én eneste advarsel (eller udvisning). I samme antal kampe for Arsenal har han pådraget sig 4 advarsler, i øvrigt alle koncentreret omkring kampene fra 3.–8. spillerunde. Uden at have tjekket op på årsagen til advarslerne, kunne noget tyde på, at der er kommet noget mere temperament ind i Gabriel Jesus’ spil hos The Gunners – på godt og ondt.

Herfra skal afslutningsvis bare lyde en stor hyldest til Gabriel Jesus for hans fornemme bedrifter hos Man City, og et oprigtig ønske om fortsat held og lykke med hans nye fodboldtilværelse hos de røde i London. Men glem alt om tage mesterskabet med ned til hovedstaden. City vinder nemlig hele lortet! 🍺
Skrevet af JGGJ
Wise og Vince, "We´ll meet again..."

City er simpelthen uforskammet heldige med lodtrækningerne i de engelske pokalturneringer i denne sæson. 😝
Skrevet af D.B.R. ©
Det er da bare hyggeligt når blå stue mødes igen og igen 😉
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af JGGJ
Ja, det bliver hyggeligt! Og Scholes skal møde Tintin, det bli´r jo ren fætter-kusine-fest i Blå Stue! ;D

LFC må nøjes med ulvene, men så har I jo til gengæld også lige været oppe imod giganterne i den lille pokalturnering før jul. Synes i øvrigt ikke flaskedrengen Nunez så voldsomt ærgerrig ud i aftenens kamp mod Portugal, men også fornuftigt nok hvis han sparer lidt på kræfterne til den rigtige fodbold starter op igen. Ligesom Haaland, der tøffer rundt i bermudashorts og sparker til badebolde iført klip-klapper på stranden i Marbella. :)
Skrevet af JGGJ
Så er der i øvrigt kommet datoer på Citys to udsatte kampe i Premier League:

7. runde-kampen hjemme mod Tottenham vil blive spillet torsdag d. 19. januar kl. 20.00 (gmt), med mindre et af holdene skal ud i omkamp i FA-cuppens 3. runde.

Af hensyn til ovennævnte kampdato vil Citys efterfølgende weekendkamp hjemme mod Wolverhampton blive rykket fra lørdag til søndag d. 22. januar kl. 14.

12. runde-kampen ude mod Arsenal vil blive spillet onsdag d. 15. februar kl. 15.30.
Skrevet af JGGJ
City News
Det har været en relativ stille uge in the City. Der er fortsat ingen transferrygter mht. januarvinduet, og hovedparten af truppen er fortsat til VM i Qatar. Her begynder de første hjemrejsebilletter dog at blive trukket i automaten, og til mange City-fans’ store glæde kunne Belgien og dermed Kevin De Bruyne i går checke ud fra oasehotellet for at søge hjemefter. Den belgiske troldmand har set slidt ud hos City i den sidste måned inden VM og det er ikke blevet bedre i sandkassen, så med kyniske lyseblå briller gør det absolut ikke noget, at han nu kan tage sig tre ugers hårdt tiltrængt og absolut fortjent ferie fra fodboldbanerne. På godt gensyn til julekampene, KDB, og nyd dig et par fortjente trappistøl med pomfritter hos familien hjemme i Gent! Også Gündogan fik sammen med Tyskland uventet tidlig juleferie i aftes, hvilket kun kan være en fordel for Citys offensive midtbane når sæsonen starter op igen. Så arigato for det, Japan. 😊

Selvom jeg ikke har fulgt voldsomt meget med i ørkenbolden, så er det trods alt ikke gået min opmærksomhed forbi, at Phil Foden i kampen mod Wales fik sin længe ventede start for England og kvitterede med et fint mål. Også angrebskollegaen fra City, Julian Alvarez, fik ligeledes sat én ind for Argentina, så det er da godt at høre, at de begge holder målnæsen ved lige derude i sandet. Den vigtigste positive nyhed, udover De Bruynes hjemrejse, er dog, at der fortsat ikke meldes om nogen skadede City-spillere. John Stones så ellers ud til at have ondt efter en walisisk tackling, men kom heldigvis hurtigt op igen. Tværtimod, så var det med City-øjne værd at bemærke, at Kyle Walker var tilbage på banen efter sin lange skadespause og fik første halvleg mod Wales, og at også Kalvin Phillips var med og gjorde det ganske godt. Fint med en eksternt betalt genoptræningslejr under eksotiske, solrige himmelstrøg for rekonvalescerende City-spillere.👍

Ellers var ugens mest interessante City-nyheder vel at der er kommet datoer på de udsatte PL-kampe mod Tottenham og Arsenal (se indlæg ovenfor), og at vi gudhjælpemig endnu engang har trukket Chelsea i den første kamp i en pokalturnering, denne gang FA-cuppen. Stakkels Chelsea!

Til sidst er kun at melde, at Manchester-medierne fortsat tror på at Jude Bellingham ender med at vælge Man City når han formentlig skal finde sig en ny klub til sommer; fraterniseringen med alle City-spillerne på landsholdet synes kun at lægge mere kul på de forhåbninger. Ja ja, vi får se hvad det ender med; de spekulationer kommer jo nok til at fylde en del i de engelske medier det næste halve års tid. Og, nårh jo, så har den pensionerede City- og landstræner Sven-Göran Eriksson fået en gylden idé, som han har videregivet i et interview med Betway: Hvis nu City købte Mbappe til at danne angrebsduo med Haaland, ville de blive ”unbeatable” på toppen! Jaeh, joeh, såmænd...😏

Skål og god weekend til alle the usual suspects - inklusive trådstifteren in absentia.🍺
Skrevet af badazz
Til sidst er kun at melde, at Manchester-medierne fortsat tror på at Jude Bellingham ender med at vælge Man City når han formentlig skal finde sig en ny klub til sommer; fraterniseringen med alle City-spillerne på landsholdet synes kun at lægge mere kul på de forhåbninger.

Der har været billeder med både Henderson og TAA, der har ´poseret´ sammen med Bellingham, så forhåbentlig får i kamp til stregen :-)
OB / Liverpool / Bayern siden start 80erne
annonce
0