Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Matias
"At kalde underholdningsaspektet en anden præmis rammer derfor ved siden af"

- Hehehe. Ok. Altså, igen (igen-igen) præmissen var, hvad der fremmer prof-fodbold. Og her var svaret, at en mere lige liga, under forudsætninger, som ville svække det sportslige niveau, var at foretrække. Og den tog du så op som en del af samme kage, som en af dine fixpunkter, nemlig at æstetikken går forud for resultaterne. Og da kommer vi til dit seneste indspark, at ovenstående snak om lige liga og æstetik skulle komme under beskyttelse fra paraplyargumentet ´underholdningsaspekt´, uagtet, at det du finder underholdende, er ligeså subjektivt, som det jeg finder underholdende. Det fremmer ikke prof-fodbold, hvis det sportslige bliver svækket, uanset om det er igennem en lige liga med ringere økonomi eller mere ´spændende´, uforudsigelige resultater. At prof-fodbold lever af, at der er en økonomi omfattende for sporten, som folk er villige til at deltage i, betyder ikke, at du kan proppe dit og Bjarkes argumenter ind under den beskyttelse. Tværtimod. Jeg tænker heller ikke, at æstetikken er omfattet af anden romantik, end den gængse blandt fodboldinteresserede; det er de store sejre, der tæller, dem der mindes. Det er alle dage klubbens eller landsholdets storhedstid, der dvæles ved og som definerer tilhørsforholdene. Det er ikke 7. og 8. pladserne, med de uforudsigelige resultater, der definerer den gængse FCK-tilhængers forståelse af klubben. Det er heller ikke et årti uden guld, der definerer Brøndbyfans forståelse af klubben. Det er de store træk, hvor det sportslige niveau var højt. Mine forældres generations fascination af Brasiliens landshold, var netop bygget på holdets succes. Der var andre landshold, som spillede helt anderledes, end man var vant til, men det er Brasiliens der huskes, for dets succeser ved VM.

Igen (igen-igen) jeg anfægter ikke, at der er mange måder at opnå succes på, men det fjerner ikke succes-elementet, som bærende faktor for, hvad der er til sportens bedste. Selvsagt, det er jo en sportsgren, hvor det gælder om at vinde.

"Igen, man behøver jo ikke at se kampen for at holde øje med om ens klub vinder"

- Men det er jo også dit påfund, ikke mit. Det er dig der har bragt ind i snakken, at hvis spillet blot handlede om at vinde, da kunne man bare tjekke resultater på nettet. Og det er ikke korrekt. For mig handler det om at vinde, og det har ikke holdt mig fra at se FCK, hver evig eneste gang, de har spillet. Jeg skal se håndværket og håndværket skal udmønte sig i sportslig succes, først og fremmest.

"Andre der deler denne holdning, specielt de som ikke holder med dominerende mesterhold, kan derfor miste interesse for ligaen"

- Har du tal, at holde den påstand op på? Jeg spørger, fordi jeg ikke kan se tendensen i ligaernes tilskuertal. Det kan sagtens være mig, der overser det, men jeg har ikke set evidens for, at tilskuerkurverne hænger sammen øget lighed/spænding. Jeg har derimod set tegn på, at sportslig succes trækker flere tilskuere til de enkelte klubber. Det er jo bl.a. derfor, at man selv i ægthedens højborg ikke kan sige sig fri for, at have en meget betydende andel af medløberfans. I BL og PL er der grundet den større økonomi og demografi, mulighed for at have en anelse flere hold med i den absolutte top, men der er stadig tale om ganske få, usual suspects, som medaljerne fordeles imellem. Dette har ikke resulteret i begrænset ligainteresse.
Skrevet af Rogosjin
Økonomisk udjævning gør i øvrigt ikke forbandet meget i sig selv.

Dengang alle kluber kunne tilbyde samme løn (0 kroner fordi der var forbud mod professionelle) havde vi 40 år i træk hvor det kun var klubber fra København som vandt Danmarksmesterskabet i fodbold.

Til sammenligning er vi, i en periode hvor een klub dominere i ekstrem høj grad, på vej til at få den 5. klub til at vinde et mesterskab på en 10 årig periode, hell - den 4 klub set over de sidste 5 år.

Der vil også skulle anvendes andre mekanismer til at fordele spillerne, tvangsudflytning af spillere fra gode hold til mindre gode hold.

Hvis man skulle stille med egne talenter ville der f.eks. være et behov for at slå ned på hold som FCN så de ikke bliver for dominerende i forhold til et hold som Randers.

Mål så som at fremme talentudviklingen går ikke ligefrem hånd i hånd med en mere spillemæssig jævnbyrdig liga.¨

Men hvis man bare vil have en lige liga, er det vel heller ikke rigtigt relevant om spillerne er gode eller ej.
Someday, someday, someday, someday, someday, someday Leeds United
Skrevet af Esrever
"- Hehehe. Ok. Altså, igen (igen-igen) præmissen var, hvad der fremmer prof-fodbold. Og her var svaret, at en mere lige liga, under forudsætninger, som ville svække det sportslige niveau, var at foretrække."

Jeg siger blot at man sagtens kan lave et argument for hvordan en lige liga ville hjælpe superligaen professionelt fordi det ville det faktisk på specifikke og relevante parametre. Det er gyldigt at bringe op og sundt for alle med interesse i præmissen at overveje. At det så i sidste evne medvirker til flere negative end positive effekter gør, som vi er enige om, at konklusionen ikke kan stemme for en udjævnelse af ligaen.
Der er en forskel på at sige et argument ikke hører til i en debat pga. en given præmis til bare at sige at argumentet ikke er stærkt nok sammenlignet med andre.
Jeg håber det er til at forstå.


"Det fremmer ikke prof-fodbold, hvis det sportslige bliver svækket"

Hvis´et i ovenståender er super vigtigt. Uanset hvad så hjælper øget underholdningsværdi prof. fodbold, men hvisse forslag der vil øge underholdningsværdien kan koste så meget sportsligt (og dermed på andre dele af underholdningsværdien) at det SAMLET set ikke er at foretrække.

"For mig handler det om at vinde, og det har ikke holdt mig fra at se FCK, hver evig eneste gang, de har spillet. Jeg skal se håndværket og håndværket skal udmønte sig i sportslig succes, først og fremmest."

Men det handler jo heller ikke for dig KUN om at vinde. Som du selv siger vil du jo også se håndværket. Det er netop håndværket som får folk til at kigge væk fra resultattavlen og ned på banen. Hvilken underholdning man får af håndværket er så subjektivt. Nogen kan godt lide at se individualister brilliere med deres tekniske færdigheder i 1mod1-dueller. Andre kan godt lide at analysere strukturen i et angreb eller forsvar. Analysen er dog ikke kun et redskab til sejr. Det er underholdning i sig selv. Mit indtryk er vi er ens på det område.

"- Har du tal, at holde den påstand op på?"

Jeg påstår kun at det kan ske. Jeg har ikke lavet nogen påstånd om dets omfang. Jeg behøver ikke at vide hvor mange sorte får som lever i verden for at vide at de eksisterer.

"Jeg spørger, fordi jeg ikke kan se tendensen i ligaernes tilskuertal. Det kan sagtens være mig, der overser det, men jeg har ikke set evidens for, at tilskuerkurverne hænger sammen øget lighed/spænding."

Lighed er jo kun et parameter som bidrager til øgede tilskuertal, men som nævnt kan det være ensbetydende med andre effekter der samlet set sletter dem betydning udjævning måtte have, hvilket jo også er min konklusion. Da det blot er en enkelt faktor i tallet er det derfor svært at isolere effekten alene baseret ud fra tallet. Ikke desto mindre kan du jo kigge på tilskuertallene for den enkelte klub og se om de ikke stiger når en klub kæmper med om mesterskabet? Med større lighed vil flere klubber kunne drage fordel af det incitament for at komme på stadion. "Følg spændingen live! Der er et mesterskab på spil!". Der er jo som bekendt mange der godt kan lide at vinde :) og spændingen her omkring er det der kan lokke nye folk til stadion.
Skrevet af viv
Nogen der ved hvor mange billetter der er solgt til FCK - Brøndby på søndag ?
Dk. Brøndby since 1985 Eng. Man U & Tottenh.since 1992 & 2009 Spa. Real Madrid since 2002 Tys. Dortmund since 1990
Skrevet af pyto
Nogen der ved hvor mange billetter der er solgt til FCK - Brøndby på søndag ?Der er meldt tæt på udsolgt.
Kvist raus.
Skrevet af viv
@Pyto

Fedt...
Dk. Brøndby since 1985 Eng. Man U & Tottenh.since 1992 & 2009 Spa. Real Madrid since 2002 Tys. Dortmund since 1990
Skrevet af Plankeværket
Der er ca 500 pladser ledige i alt til salg. Fordelt udover Øvre B og C og så nedre C - halvdelen af pladserne er på C1 og C2 som er de afsnit der vender op mod D. D er udsolgt. Det giver 25500 biletter- Der kan være 12000 yderligere på A, men hvor mange der kommer der er svært at - men mon ikke biffans har støvsuget markedet for sponsorbiletter?

Kampen bør sætte tilskuerrekord i år (25335 indtil videre).
Skrevet af viv
@plankeværket

Fedt med maksimal interesse... men det er jo også for begge hold en yderst vigtig kamp, Brøndby kæmper for guldet, hvor der kan tages et enormt skridt på søndag og FCK for den af mange grunde vigtige 3. plads plus vel også at stikke en kæp i Brøndby hjulet, tænker det bliver en vild kamp...
Dk. Brøndby since 1985 Eng. Man U & Tottenh.since 1992 & 2009 Spa. Real Madrid since 2002 Tys. Dortmund since 1990
Skrevet af Plankeværket
Du kan bladre 2 sider tilbage ca (før strukturdebatten) så kan du se kampforløbet forudsagt.
Jeg tror i vinder og jeg bliver ked af det.
Skrevet af Schelden
Federico Santander ligner ikke en, der når at blive klar til søndag, melder Ståle Solbakken. Nå, men så bliver det jo super. Godt jeg ikke har købt billet. Ville være synd for mine sidemænd.
København.
Skrevet af Old123
Ærgerligt, hvis ikke han når at blive klar. Næsten mest af alt, fordi det skubber Fischer væk fra kanten, hvor han har været betydeligt mere afgørende (ift. i angrebet). Det gør så også, at vores midtbane kommer til at stå svagere med Kvist/Gregus/Thomsen som erstatning for Fischer.

Jeg håber dog på lidt bluff fra Ståles side, det har vi jo trods alt set før op til et derby. Vi bliver klogere i morgen eller lørdag. Det er klart, han ikke spiller, hvis han heller ikke her deltager til træning.
Skrevet af Plankeværket
Uden Santander kommer jeg til at tude mig igennem den kamp.
Skrevet af Matias
Det bliver i dén kamp, at Jonas Wind får sit Andreas Cornelius-gennembrud.
Skrevet af Plankeværket
Altså ja tak.
Skrevet af Old123
Lad os håbe, Matias. Mon ikke Pieros starter på bænken, så den hedder Fischer/Wind fra start.

I øvrigt så græmmes jeg over din kommentar, Schelden. Alle mand i Parken! Den her kamp er så vigtig. Ikke så meget pga. Europa, den skal vi nok klare igennem en playoff-kamp som minimum (ja, Brøndby vinder pokalturneringen), men mest af alt fordi den kan give et altafgørende boost til de spillere (foruden Ankersen), som skal få pokalen tilbage på Østerbro i næste sæson.
Skrevet af Schelden
Nå, Erik Johansson er også skadet.

Og så efter jeg har købt billet til solsiden.

Vil jo ikke være uvenner med dig, Old.
København.
Skrevet af elendil
Ingen panik. Pierre Bengtsson er med igen.

Det ligner mere og mere en kamp, hvor jeg skal tilgodese ungernes fritidsinteresser i stedet for at starte næste uge med at være ekstra sur og gnaven.

Meeen, jeg ender nu nok alligevel med at sylte mit forældreansvar, så jeg kan se FCKs forsvar tabe kampen.
fck-medløber.
Skrevet af Cresswell25
Pierre Bengtsson??? :O Så hellere Ivan Nielsen

Sæbehandske

Anker - Luftner - Vavro - Boile

Skov - Zeca - Gregus - Falk

Fischer - Pieros
Marching On Together
Skrevet af pyto
Hellere Wind end Pieros. Sørgeligt, men sandt.
Kvist raus.
Skrevet af Schelden
Jeg tror, Nicolaj Thomsen starter inde på kanten. Og at Rasmus Falk spiller centralt med Carlos Zeca. Jeg er i tvivl om den ene angriber. Tror desværre ikke Jonas Wind starter inde.
København.
annonce
0