Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Plankeværket
Jeg er splittet mht Gislason. Der er ingen tvivl om, at hans rolle som utility spiller til højrekant skal overtages af Amankwaa, når han er klar. Så måske kan vi smide ham på porten til sommer, måske til vinter.
Det er ærgerligt med alle de skader, så vi ikke kan lave et mere clean cut til sommer.
Skrevet af Matias
"Jeg kan godt se hvorfor Ståle skulle være fristet til at holde på en mand der måske ikke er fantastisk, men som trods alt kender tingene"

- Jeg kan ikke helt få øje på fordelene, ud over, selvfølgelig, det er rart at have spillere, som ikke er skadede. Men Rurik Gislason har jo, på trods af flere år i klubben, netop ikke lært tingene at kende. Peter Ijeh, som jeg alle dage holder som den spiller i FCK, med den ringeste, taktiske forståelse, er jo i seriøs fare for at miste den titel. Det er alligevel sjældent, det ligefrem kan opfattes som en ulempe, at have en spiller på banen, men Rurik Gislason har jo en forunderlig evne til faktisk at ødelægge en hel del af de angreb, han deltager i. Han kan selvfølgelig gøre sig heldigt bemærket i enkelte kampe, men det må anses for at være tilfældigt snarere end planlagt.

Mht. Steve De Ridder har han netop nogle evner, der rent faktisk kan bruges. Om de så kan komme i spil i Ståle Solbakkens system, synes jeg er mere uklart. Og han er med garanti ikke en billig herre at have rendende rundt. Det vil være en noget dyr reserve at have i truppen - i særdeleshed hvis han grundet hans løn (indirekte) blokerer for indkøb, vi kan få mere ud af.
Skrevet af Bløde babser
Gislason så jo forresten helt god ud i går sammenlignet med Sigurdarsson. Desværre ser det ud til at kunne blive være end ham.
Jeg er ikke fan af manden, men når jeg kigger på kontraktforhold, skadede spillere og plan B hvis de nye skal bruge lang tid til at falde til, bliver skadede eller bare ikke slår til, syntes jeg det kan give mening at holde på ham som sikkerhedsnet.
Står GF eller Hobro og vil springe banken for ham til sommer, så lad ham smutte. Men ser det ikke ske. Ser man eksempelvis Remmer som alternetiv på højrekanten kan det også være Rurig er overflødig. Men at hive en backup for de forventede startere ind udefra mens vi venter på at se hvilken Amankwaa vi får tilbage i løbet af næste sæson virker ikke som et bedre alternativ end at behold ham - muligheder og økonomi kan naturligvis ende med at få mig på andre tanker.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Bløde babser
http://www.tipsbladet.dk…-bif-og-fcm

Naturligvis kun et øjebliksbillede, men et øjebliksbillede hvor Ståle fortjener enorm ros.
Alle har travlt med at tale om dårlig offensiv og skose nyindkøb etc. En del af det med rette.
Men når vi midt i en periode med så mange skader alligevel kan holde dette snit og spille os i pokalfinalen er det også på sin plads at rose ham der sikrer at bunden ikke går ud på det hele, men at de rent faktisk leverer point og sejre.

Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Svoger
Det ændrer sig jo, når vi taber i Herning på søndag.

Well, udover det, ja, så kan, og bør, der nok gives ros til Ståle, for at holde det defensive koncept intakt. Jeg så ikke kampen i går, dog.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Matias
Bestemt, det er rigtig, rigtig flot. Og ja, han skal helt bestemt roses for det. Han er den rigtige for FCK. Og FCK er det rigtige for ham. Han har sikret os en basis, som gør, at vi ikke - eller meget sjældent - falder helt igennem, og han har sikret os, at spillerne virker fokuserede og med på projektet. Det er virkelig godt.

Kritikken er dog ikke blot delvist berettiget. Der er naturligvis en grund til, at holdet efter over halvanden år med ham ved roret, kun scorer 1,25 mål i snit. Han har ikke handlet ret godt på transferfronten, har ikke set vores offensive mangler og har ikke i tide sat det rette trænerteam. Det sidste skulle han have sikret allerede ved hans genansættelse, det første senest i sommers. Det er pga. disse mangler, at vi nu sidder og glæder os over et 6-kampes-formbarometer, i stedet for at forberede os på at fejre mesterskabet, godte os over solide point på Uefa-koefficienten osv.
Skrevet af jomic...
Det hører vel også med til historien at Ståle det første halvår i klubben måtte trækkes med en virkelighedsfjern CV. Så det sportslige og organisatoriske har han nu haft et år til, siden man overgik til enevælde på den front.

Som også jævnligt bragt op i tråden har der været flere områder der krævede en knap så kærlig hånd, herunder scoutingsektoren, staben omkring holdet og truppen i sig selv.

Det er altid svært at spå om hvordan det var gået uden skaderne, men truppen fik en overhaling sidste sommer og vi er blevet stabiliseret defensivt. Offensivt har vi selvfølgelig slet ikke været gode nok - men med en Kadrii til rådighed (og lidt færre skader) havde vi haft noget mere offensivt, det er jeg overbevist om.

Historisk set, brugte Ståle også første sæson under hans første periode på at stabilisere holdet. Bekymringerne bunder for mit vedkommende i at vi i de perioder hvor der er en opadgående spillemæssig kurve - af forskellige årsager er blevet sat tilbage med dårlige opstarter/transfervinduer af hver halvsæson. Det er der dog blevet reageret på.

Fremgangen på banen i slutningen af 2013 blev spoleret i foråret 2014 og resulterede (delvist, der var mange andre åbenlyse årsager) i CVs afskedeligelse. Efter sommerferien 2014 skulle vi spille et hold med mange nye sammen og var skiftevis svingende og elendige, endnu engang rundede vi året godt af. Vi starter 2015 med et par godkendte resultater og en elendig kamp i Odense - der virkeligt udstillede vores mangler. Det lader til alvoren i vores kreative mangler nu også er gået op for Ståle og her er jeg enig i at der bliver reageret alt for sent. Men dog kun i at man kan kritisere ham for det år han har haft alene ved roret, han var trods alt "kun" sidestillet CV de første 6-8 måneder.

Så i min optik skulle han have sikret trænerteamet offensivt i forbindelse med sommervinduet i 2014, det er svært at give ham alt ansvaret for september 2013 til april 2014.

Vinterens vindue udstillede vores inkompetence i klubbens scouting, det resulterede i at Ståle hentede gamle kendinge i Sigurd og Foley. Det sender for mig et signal om at han selv har skulle komme idéerne og at der ikke har været nogen plan for vinduet. Det skyldes halvt om halvt Ståle selv og så det set-up han overtog. Det er der nu også blevet rykket på.

Det positive er at der sker noget nu og at Ståle tydeligvis ser de samme ting, som er blevet vendt herinde. Men mængden og praktikken, hvis man kigger på den organisatoriske forandringsproces han har skulle sætte igang - samtidigt med at han har haft ansvaret for holdet og en helt ny teknisk direktør på det organisatoriske. Det er meget arbejde og meget organisatorisk kulturforandring at få over disken på 1 år.

Skaderne er freak-accidents og er med til at gøre sommerens vindue rigtigt svært - men på alle andre fronter - er det positiv udvikling og fortrøstningsfuldt for den utålmodige fan i maven.

Opsummeret har Ståle reageret som han løbende det seneste år er blevet skuffet.

Opstart 14 - Elendigt = CV-farvel
Sommeren 14 - Stor udskiftning i trup, anført af Ståle selv og "nyansat" Lange
Vinter 14/15 - Elendigt vindue med nødløsninger = revurdering af scoutingsektor
Sommer 15 - Elendig sæson offensivt = man leder efter ny assistent og offensive forbedringer af truppen

Det kan altid diskuteres om man skal forebygge ulykken eller opleve den før man reagerer - men Ståle må konstateres som minimum at praktisere et "stop ulykken" når personerne omkring ham fejler. Jeg mener, i et forsøg på at være så objektiv som muligt, at mængden af problemer og det at han har skulle arbejde på flere fronter simultant, retfærdiggør at han hidtil har brugt et år.
Skrevet af TR1986
Skaderne er freak-accidents og er med til at gøre sommerens vindue rigtigt svært - men på alle andre fronter - er det positiv udvikling og fortrøstningsfuldt for den utålmodige fan i maven.


Jeg vil mene at skaderne har gjort sommerens transfervindue nemt. Nu er der ingen undskyldninger. Nu SKAL der bare handles. Især en angriber. Det er held i uheld. Jeg ville da helst have været skaderne foruden, men det kan dog føre til at der kommer en helt ny dynamik i truppen, med 3-4 nye spillere.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af peanuts
jomic.

med hensyn til vinterens vindue, har Ståle vøret ud og udtale at der ikke var flere penge, om det så er spinn er jo så det, og tror at den nye økonomiske indsprøjtning er et krav fra Ståle for at forlænge sin kontrakt.
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Imperator
Jeg vil mene at skaderne har gjort sommerens transfervindue nemt.

At problemet er blevet større gør det nemmere at se hvad problemet er, men gør det stadig sværere at løse det.
Skrevet af jomic...
@peanuts, korrekt - det var en forglemmelse. Pengene blev brugt om sommeren. Jeg synes nu stadig i tillæg til økonomiske, at det er et holdbart ræsonnement set ud fra løsningerne, at antyde der heller ikke var meget komme med fra scouting sektoren.

@TR, jeg er enig med Imperator.
Skrevet af Matias
"Det hører vel også med til historien at Ståle det første halvår i klubben måtte trækkes med en virkelighedsfjern CV"

- Jeg mener ikke det nytter at skære halve og hele år af Ståle Solbakkens godt halvandet år efter sin genansættelse. Ståle Solbakken blev hentet som absolut redningsmand, som skulle gøre op for profiler på positionen, som ikke passede ind, herunder CVs indsættelse af ham selv som træner. Så CV var formentlig villig til at give Ståle Solbakken, hvad han ville have. Men Ståle Solbakken foretrak ikke at forstærke sig med et trænerteam, der kunne veje op for hans egne mangler. Og det var en fejl.

At et transfervindue er travlt, betyder ikke, at det ikke kan være godt eller at det ikke kan køre forholdsvist hurtigt efter. Vi har, som skrevet, selv gjort det (med succes). Vi havde ikke højrekanten på plads, og Franco Mussis, Per Nilsson og Steve De Ridder, som alle var store transferer, har ikke vist sig at være tilstrækkeligt godt scoutet. Med Ståle Solbakkens karakter in mente, må man gå ud fra, at han har haft et også afgørende say i alle tre tilfælde. Yderligere har man hentet en back, der nok er fordrene for den defensive stabilitet, men ikke bidrager til det kernepunkt i offensiven, en backs rolle i Ståle Solbakkens system skal være i stand til, nemlig skarpe indlæg og aflastning for kanten.

Som sagt mener jeg ikke man kan "slette" perioder fra Ståle Solbakkens tid, således at den tid han reelt vurderes på, reduceres. Han har på snart to sæsoner ikke formået at gøre os til mestre, og selvom holdet var i en elendig forfatning, da han overtog det, forklarer det ikke de manglende tiltag, han burde have sat ind på og set minimum på samme tid, som de har været synlige for alle andre.
Skrevet af Plankeværket
Jeg er helt enig Matias. Vi har fejlet eklatant i 2 vintervinduer i træk. Ligesom Ståle skal have ros for alt han har gjort godt i perioden, skal alt det, der er dårligt også tages med i vurderingen af ham
Skrevet af jomic...
Jeg mener ikke det nytter at skære halve og hele år af Ståle Solbakkens godt halvandet år efter sin genansættelse.

Nu er jeg ude i noget gætteri, men jeg forestiller mig ikke CV har været nem i den periode. Det kommer vel an på hvor uenige CV og Ståle har været. Det må de jo have været, siden det fik den udgang og at Ståle vandt den "kamp".

Havde de kunne finde tilbage til etableringen af et 2008-2011 samarbejde, havde CV vel stadig været i klubben. Det frikender ikke Ståle, men der er en verden forskel på 50/50 ledelse og 100 %.

Jeg mener det er en formildende omstændighed, når man stiller krav til begivenhederne det første halve år.

...må man gå ud fra, at han har haft et også afgørende say i alle tre tilfælde.

Enig, men med CVs ord, på Højers vegne, var der tale om en gennemscoutet Mussis. Jeg vil tro folkene omkring Ståle var ret positivt stemte her og at man var langt i processen.

Pelle var ikke alarmerende på nogle fronter. Yngre end Mellberg og vel et eller andet sted forventet til et niveau som Antonsson. At han er faldet igennem alt for tit, var meget svært at forudse.

De Ridder kom med positiv kraft i sine første udtalelser, men har intet af det kunne følge op. Her et klart fejlkøb der kan tilskrives Ståle og Lange.

Zanka, Andersen, Amartey er alle godkendt. Andersen og Amartey klare forbedringer. (Kom Antonsson ikke også her?)

Høgli kan diskuteres på de parametre du selv nævner. Men defensivt har han været god, momentvis offensiv. Det er hårdt at kalde ham et fejlkøb.

Han har på snart to sæsoner ikke formået at gøre os til mestre, og selvom holdet var i en elendig forfatning, da han overtog det, forklarer det ikke de manglende tiltag, han burde have sat ind på og set minimum på samme tid, som de har været synlige for alle andre.

Spørgsmålet er vel også om den løsning man vil have er til rådighed, eksempelvis den nye chefscout og den rygtede assistent. At gentage en Ronald Nilsson løsning på de poster er også nytteløst.

Som peanuts nævner var økonomien heller ikke til mere i vinters på spillerfronten. Organisatorisk skal et budget vel også holdes og drastiske ændringer godkendes i bestyrelsen som alle andre steder. Det rum skal der også navigeres i og hvad det har kostet at smide CV porten er også ukendt.

Du har helt ret i at problemer skal løses som de identificeres. Jeg prøvede at give et objektivt bud på hvad der kan have forhindret Ståle, ud fra hvad vi kan se sker og er sket i klubben. Men der mangler selvfølgelig en del konkret viden fra gangene på 10´eren og i Parken, for at kunne be- og afkræfte i puslespillet.

EDIT: I et forsøg på at tage den kritik der er givet udtryk for en smule i forsvar - uden at det skal læses som en komplet frikendelse.
Skrevet af peanuts
Den eneste finger man kan pege på i vinterens vindue er at vi ikke fik fingrene i Wolff Eikrem, ellers var handlerne med Foley og Siguard jo rent rotations handler, for at lukke nogle huller med kortvarige kontrakter, at vi så har fået så enormt mange absurde skader, kan man ikke garderer sig i mod.
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Matias
Problemet bliver, hvis man med objektivt mener, at der nødvendigvis skal søges formildnende omstændigheder, for dem som er ansvarlige for det givne emne, på en måde, at emnet bliver stort set umuligt at tilgå. Da går det fra at være objektivt til at være (ret) subjektivt, da det er et udtryk for netop den vurderende parts valg af indgangsvinkel.

Ståle Solbakken har med meget, meget stor sandsynlighed, selv kunnet sætte rammen for samarbejdet, da han blev genansat. Herunder også hvordan trænerteamet og scoutingsektoren skulle se ud. Langt, langt de fleste har kunnet se, at det haltede med både det ene og det andet, og i tilgift vidste, at Ståle Solbakken ikke er verdens bedste, offensive træner. Den del falder alene tilbage på Ståle Solbakken - med mindre kan krænger argumentet så meget, at det skulle være CVs fejl, at stole på nordmanden.
Skrevet af Plankeværket
Jeg synes man kan pege af en del mere. Hverken Foley eller Siguddarson er gode handler. Når man ved lang tid i forvejene at Kacaniclic er på vej væk, så er det ikke ok at vi ender med Siguddarson.
Vi burde have været langt bedre forberedt på den situation. Og vi mangler stadig en træner. Det er heller ikke godt nok, hver dag der går hvor vi ikke ansætter en, er en dag for meget.
Samtidig kan det godt passe, at vi ikke havde flere penge, men når de nu er i koncernen, så er det Ståles forpulede job, at råbe vagt i gevær, når investeringerne ikke står mål det resultat vi ønsker. Manglen på en kant var også tydelig i vinters.
Skrevet af jomic...
Der skulle naturligvis have stået subjektivt, selvom det i jeg-form bliver sproglig dobbeltkonfekt og derfor ikke skal stå der. Det er rettet.

Ståle Solbakken har med meget, meget stor sandsynlighed, selv kunnet sætte rammen for samarbejdet, da han blev genansat. Herunder også hvordan trænerteamet og scoutingsektoren skulle se ud. Langt, langt de fleste har kunnet se, at det haltede med både det ene og det andet, og i tilgift vidste, at Ståle Solbakken ikke er verdens bedste, offensive træner. Den del falder alene tilbage på Ståle Solbakken - med mindre kan krænger argumentet så meget, at det skulle være CVs fejl, at stole på nordmanden.


Men at CV skulle have givet carte-blanche til at Ståle kunne udfase CVs egen stilling virker også lidt søgt, i og med CV virkede oprigtigt overrasket og skuffet over sin fyring. Det betyder enten at CV ikke havde reel magt tilbage eller at man forsøget at finde tilbage til 2008-2011 samarbejdet, hvilket betyder han havde magt i den periode og at klubben måtte vælge CV fra da det ikke længere virkede muligt at finde tilbage. Et meget oplagt valg.

Jeg mener ikke at jeg har antydet der blev begået en fejl med genansættelsen af Ståle, fra CVs eller klubbens side?

Vi snakker om hvorvidt Ståle har reageret hurtigt nok, kontra hvad der har været organisatorisk og økonomisk muligt. Hvor jeg ser de ændringer der nu er sket og er på vej, som nogle ret store organisatoriske valg og fravalg - der delvist kan forklare noget af den manglende udvikling.

Derudover giver jeg Ståle "benefit of the doubt", i forhold til hvorvidt CV var en modstander frem for en medspiller i de 6-8 måneder og at Ståles rolle er mere omfattende sammenlignet med første periode i klubben.

Vi er som udgangspunkt ikke uenige om at de seneste 4 år har været stærkt kritisable og som planke skriver at hver dag der går med uadresserede problemer, er en dag for meget.

@planke

Samtidig kan det godt passe, at vi ikke havde flere penge, men når de nu er i koncernen, så er det Ståles forpulede job, at råbe vagt i gevær, når investeringerne ikke står mål det resultat vi ønsker.


Enig. Det var jo, som peanuts nævnte, også hvad han gik ud i pressen med på bagkant af vinduet i vinters. Pressen er vel som regel sidste udvej og i flere tilfælde risikabel hvis man vil presse sin bestyrelse en smule.

Mht. til træner er jeg enig, men henviser til passagen om Ronald Nilsson i mit forrige indlæg. Hvad hvis den "rigtige" ikke var til rådighed?
Skrevet af peanuts
1860 ligger til nedrykning og der render Rubin Okotie rundt og er egentligt bare fortsat hvor han slap i SE, 16 mål og 2 oplæg i 26 kampe, og lægger vi kampene med fra hans tid i SE så har han noteret for 27 mål og 3 oplæg de sidste 41 kampe, det sidste halvandet år har han brugt 124 minutter i snit pr. scoring, og så har han kontraktudløb til næste år.

realistisk det ved jeg ikke, men shit det er altså et glimrende snit han holder sig, han alene er noteret for 33 % at deres samlede målscoring i 2. buli
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Matias
"Men at CV skulle have givet carte-blanche til at Ståle kunne udfase CVs egen stilling virker også lidt søgt"

- Det er jo slet ikke det, jeg har skrevet. Tværtimod. CV må have mere end interesseret i, at Ståle Solbakken blev en succes som træner og derfor også stillet det til rådighed, nordmanden måtte have bedt om, herunder et habilt trænerteam, en fungerende scoutingsektor osv.
annonce
0